راههای کاهش تهوع در دوران بارداری؛ درمان سریع تهوع بارداری

یکی از علائم اولیه بارداری، تهوع و استفراغ مخصوصاً در صبحگاه می باشد. این تهوع احتمالاً تا پایان سه ماهگی همراه شما خواهد بود و به تدریج کم خواهد شد. این دوران می تواند برای مادر باردار بسیار آزاردهنده باشد. نگران نباشید راهکارهایی برای کاهش تهوع وجود دارد و شما می توانید این تهوع های صبحگاهی را از بین برده و یا به حداقل برسانید.

کاهش تهوع در دوران بارداری

تهوع بارداری چیست؟

تهوع بارداری یا اصطلاحاً ویار بارداری، یک اختلال گوارشی در مراحل اولیه بارداری است که معمولاً در اول صبح پیش می آید و با بو کردن، خوردن یک ماده غذایی حالت تهوع و استفراغ به وجود می آید.

تهوع در این دوران در دو نوع تهوع خفیف و تهوع شدید وجود دارد. اگر تهوع خفیف باشد که نگران کننده نیست اما اگر تهوع شدید باشد ممکن است باعث از دست رفتن انرژی و کاهش وزن مادر و جنین شود. زیرا مادر باردار نمی تواند مقدار انرژی لازم را با تغذیه به بدن خود برساند. معمولاً در 50 الی 90 درصد حاملگی ها نیز این حالت رخ می دهد.

حالت تهوع که ابتدایی ترین علامت بارداری است معمولاً از هفته پنجم الی ششم بارداری شروع می شود و تا پایان دو ماهگی یا سه ماهگی ادامه پیدا می کند. تهوع یک حالت طبیعی در بارداری است و جای نگرانی نیست. علتش هم اختلال سیستم Vestibular و افزایش هورمون هایی مانند پروژسترون، پرولاکتین، آدرنوکورتیکال و … می باشد.

 

کاهش تهوع در دوران حاملگی

معمولاً در اوایل بارداری وقتی به دکتر مراجعه می کنید و از تهوع و استفراغ خود شکایت می کنید، دکتر ویتامین و اسید فولیک برایتان تجویز می کند. ولی راههایی نیز هستند که شما خودتان بدون نیاز به دکتر می توانید در پیش بگیرید. نمی توانید که هر روز یک پایتان دکتر باشد.

استراحت کنید

در ماههای ابتدایی بارداری نیاز بیشتری به استراحت دارید. با استراحت تهوع تان بهتر خواهد شد. اگر سرکار می روید می توانید مرخصی بگیرید و در منزل استراحت کنید. استراحت کردن باعث می شود که دوباره انرژی از دست رفته تان بازیابی شود.

غذای سرد بخورید

اگر یادتان باشد در بالا گفتیم که بو کردن در مادران باردار ممکن است باعث حالت تهوع و حتی استفراغ شود. غذاهایی که داغ باشند بوی بیشتری از خود تولید می کنند و بیشتر حس می شوند. سعی کنید که از غذاهای داغ استفاده نکنید. از غذاهای سرد شروع کنید. اما از سالم بودن آنها اطمینان کامل را حاصل نمایید. یک نوشیدنی خنک یا مثلاً بستنی می تواند تهوع تان را کاهش دهد.

 

زنجفیل

می توانید کمی پودر نعناع خشک را با زنجفیل رنده شده مخلوط کنید. بگذارید 10 دقیقه دم بکشد و سپس صاف کنید. این دم نوش را 2 تا 4 فنجان در روز بنوشید. با این نوشیدنی تهوع تان را فراری خواهید داد.

کباب بخورید

مادران باردار در شرایطی نیستند که مانند گذشته غذا بخورند. عادات همیشگی را کنار بگذارید و به عادات جدید در این دوران روی بیاورید. هر ۲ ساعت یک بار یک سیخ کباب کوبیده به همراه اناردانه خشک و سماق آسیاب شده، میل کنند. در این حالت پودر آسیاب شده اناردانه خشک و سماق را باید به گونه‌ای روی کباب بپاشید که سطح آن را کاملا بپوشاند. زنان باردار باید این غذا را بدون برنج و نان هر ۲ ساعت یک بار میل کنند تا حالت تهوع آن‌ها برطرف شود. از بین رفتن حالت تهوع عموما ظرف یک تا ۲ روز اتفاق می‌افتد. اضافه کردن اناردانه و سماق آسیاب شده نیز به دفع مواد مضر دهانه معده کمک می‌کند، بنابراین نباید این مواد را از کباب حذف کرد. حتی اگر با خوردن کباب، باز هم حالت تهوع داشتید سعی کنید که کم کم بخورید زیرا در از بین بردن تهوع شما تأثیر دارد.

بوییدن لیمو

لیمو ترش تازه خواص زیادی دارد. شاید تعجب کنید که بو کردن لیمو چه تأثیری می تواند داشته باشد. بوهای مختلف مشام شما را اذیت خواهد کرد و تهوع به همراه خواهد داشت. بهتر است که یک عدد لیموی تازه را در دستتان نگهدارید و مرتب آن را بو بکشید. اینگونه بوی لیمو را از بوهایی که برایتان آزاردهنده است جایگزین خواهید کرد.
کاهش تهوع در دوران بارداری

با همسرتان در میان بگذارید

برخی از مادران باردار از مشکلاتشان با همسرشان صحبت نمی کنند و به همین دلیل روند بهبودیشان کندتر پیش می رود. همسر شما یار و شریک زندگیتان است. حتماً شما را درک خواهد کرد. از او بخواهید که پس از هر بار غذا خوردن مسواک بزند و بعد به طرف شما بیاید. یا مثلاً از او بخواهید لباس هایش را مرتب عوض کند و شب ها با استحمام بخوابد که صبح بوی بدی به مشام تان نخورد زیرا مشام شما در این دوران از همیشه قوی تر خواهد بود و حس می کنید که کوچکترین بوها را نیز احساس می کنید.

 

نوشیدنی ترش و شیرین

نوشیدنی هایی مانند آب پرتقال و یا گریب فروت در کاهش تهوع می تواند تأثیر خوبی داشته باشد. سعی کنید که روزانه این نوشیدنی ها را در برنامه روزانه تان داشته باشید. همچنین میوه هایی مانند نارنگی، پرتقال، آلبالو و … نیز که ترش مزه هستند می توانند برایتان مفید باشد.

همچنین بخوانید:

مطالب مشابه را ببینید!

نکات مراقبت از نوزاد (شیردهی، ماساژ، حمام، تعویض پوشک و …) اصول مراقبت از پوست نوزاد؛ چگونه از پوست کودکان مراقبت کنیم؟ فواید وازلین بچه: از پوست کودکانتان محافظت کنید! بهترین روش های درمان نازایی؛ راه های درمان ناباروری زنان و مردان بهترین و بدترین سن بارداری؛ عوارض باردار شدن در سن پایین و یا سنین بالا دیابت بارداری؛ علائم درمان و تاثیر این نوع دیابت بر جنین دندان گیر نوزاد؛ انواع دندان گیر و نکات استفاده از آن احساس غریبگی نوزاد؛ همه چیز درباره غریبگی کردن نوزادان آلرژی چشمی نوزاد؛ علائم حساسیت چشمی نوزاد و درمان آن مشکلات شایع نوزادان؛ 13 مشکل و بیماری نوزاد که شایع هستند