زمان ویار در بارداری و چه کنیم تا ویارمان برطرف شود؟

دیده یا شنیده اید که وقتی زنی باردار می شود و دلش هوس چیزی می کند می گویند که ویار دارد. یا بالعکس از چیزی خوشش نمی آید باز هم می گویند ویار دارد. اما این ویاری که می گویند به چه معناست و چه حالت های مختلفی دارد؟

علل ویار بارداری و مقابله با آن

ویار بارداری چیست؟

ویار یک نوع ولع و خواستن و میل به چیزی است که در زنان باردار به وجود می آید. زنان باردار معمولاً در سه ماهه نخست بارداری و برخی نیز تا اواخر بارداری دچار حالت تهوع مخصوصاً در زمان صبحگاه می شوند که به این حالت ویار حاملگی می گویند.

 

علت به وجود آمدن ویار

در دوران بارداری، ویار بعضی از خوراکی‌ها و بیزاری از برخی دیگر کاملاً حقیقی هستند. طبق تحقیقات مختلف صورت گرفته، سطح هورمون‌های بدن در طول بارداری می‌توانند حس چشایی و بویایی خانم‌ها را تغییر دهند به همین دلیل مادر به برخی بوها و مزه‌ها علاقه زیادی نشان می‌دهد و در مقابل از بعضی بوها و مزه‌ها گریزان می‌شود. به همین دلیل است که در هنگام صبح حالت تهوع به وجود می آید.

معمولاً حالت تهوع صبحگاهی یا همان ویار با ورود به ماه چهارم کاهش پیدا می کند. اما اگر کاهش پیدا نکرد و همچنان شما را مورد حمله قرار داده بود بهتر است که با پزشکتان در میان بگذارید تا راهکاری برای شما بجوید.

متخصصان تغذیه ویار را یک نوع راهکار برای مادران باردار می دانند که بتوانند با علائم بارداری کنار بیاید. بارداری دوران مشکلی است که کنار آمدن با علائم آن هم سختی ها و البته لذت و شیرینی خاص خودش را دارد.

 

چه مواردی در ویار بارداری تأثیر دارند؟

  • اختلالات تیروئیدی
  • دیابت بارداری
  • اختلالات گوارشی
  • حاملگی مولار (بارداری چند قلویی)
  • برخی رژیم‌های شدید غذایی
  • آسم
  • آلرژی

 

ویارانه چیست؟

انواع خوراکی ها و غذاهایی که دوستان و خانواده ها برای زن باردار می آورند ویارانه می گویند. متأسفانه این ویارانه زمانی کارساز و خطرناک می شود که جایگزین وعده های اصلی غذایی مادر باردار شود.

زنان باردار زمانی که چند ساعت گرسنه مانده اند قند خونشان پایین می آید. این زمان بدترین زمان برای خوردن ویارانه است بدتر آنکه به مقدار زیاد صرف شود. زیرا زمانی که ویارانه را در همچین مواقعی میل کنند دیگر میلی به خوردن وعده اصلی غذایی خود نخواهند داشت و نیازهای اصلی بدن خود و جنین شان را تأمین نخواهند نمود.

 

مضرات خوردن ویارانه

نمی گوییم که همیشه ویارانه بد است. اگر ویارانه درست خورده شود بد نیست اما در صورت استفاده نادرست از آنها نه تنها تأثیر مستقیم بر مادر می گذارد بلکه تأثیر مستقیمی نیز بر جنین می گذارد. از مضرات آن می توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

  • اختلالات در مهارت های کلامی
  • اختلالات تکاملی
  • مشکلات شنوایی
  • ناتوانی در یادگیری
  • اختلال کم توجهی
  • کاهش ضریب هوشی
  • معلولیت جسمی
  • مسمومیت در طول بارداری

 

چه ویارهایی ضرر دارند و نباید خورده شوند؟

  • بهتر است اگر زیادی هوس شیرینی جات می کنید ویار خودتان را کنترل کنید. زیرا مصرف بالای شیرینی جات نه تنها دندان های پوسیده ای تحویلتان خواهد داد بلکه ابتلا به بیماری دیابت را نیز در کمینتان قرار می دهد.
  • از خوردن نمک بیش از اندازه خودداری کنید. زمانی که شما نمک را بیشتر از حد معمول استفاده می کنید باعث جمع شدن آب در زیر پوست شمات می شود در نتیجه ورم دست و پا و حتی صورت را برایتان به همراه خواهد داشت و مشکل دیگر بالا رفتن فشارخون که بسیار خطرناک است آن هم در دوران بارداری که نه تنها مادر بلکه جنین نیز در خطر قرار می گیرد.

علل ویار بارداری و مقابله با آن

چگونه با ویارهای بارداری مقابله کنیم؟

حالت تهوع یکی از حالت های خیلی بد و ناخوشایندی است که معمولاً در زنان باردار به وجود می آید. اما آیا می توان این حالت تهوع را کم و یا از بین برد؟

اگر ویاری داشتید که به هر دلیلی مناسب دوران بارداری شما نبود می توانید یک سری کارهایی مانند پیاده روی در بیرون از خانه، تلفن زدن به دوستان و اقوام، خواندن کتاب و مجله و … کنید. به طور کل حواس خود را پرت کنید. یا آنکه می توانید هوس و ولع خود را با هوس یک خوراک سالم تر، مقوی و مغذی تر جایگزین کنید.

یک سری غذاها مانند زنجبیل باعث کاهش استفراغ و حالت تهوع در مادران باردار می بشود.

این ویار در برخی از مادران باردار آنقدر شدت می گیرد که پزشک مجبور به درمان سرپایی بیمار می شود مثلاً دریافت ویتامین B1 به همراه داروهای ضد استفراغ در مادر باردار تزریق می شود. یا سرم تراپی انجام می گیرد. اگر هیچ کدام از اینها پاسخ نداد نیاز به بستری پیدا می شود.

وی گفت: در موارد خفیف‌تر، حمایت تغذیه‌ای شامل استفاده از زنجبیل و داروهای ضداستفراغ سبب بهبود استفراغ بیمار می‌شود.

این متخصص زنان و زایمان گفت: بیمارانی که به درمان سرپایی پاسخ ندادند، به بستری در بیمارستان و سرم‌تراپی و دریافت ویتامین B1 به همراه داروهای ضد استفراغ تزریقی نیاز دارند. انجام سونوگرافی جهت تشخیص حاملگی مولار به عنوان یکی از علل ویار بارداری، ضرورت دارد.

 

 

همچنین بخوانید:

بهترین زمان برای بارداری بعد از پریود

مطالب مشابه را ببینید!

اصول مراقبت از پوست نوزاد؛ چگونه از پوست کودکان مراقبت کنیم؟ فواید وازلین بچه: از پوست کودکانتان محافظت کنید! بهترین روش های درمان نازایی؛ راه های درمان ناباروری زنان و مردان بهترین و بدترین سن بارداری؛ عوارض باردار شدن در سن پایین و یا سنین بالا دیابت بارداری؛ علائم درمان و تاثیر این نوع دیابت بر جنین دندان گیر نوزاد؛ انواع دندان گیر و نکات استفاده از آن احساس غریبگی نوزاد؛ همه چیز درباره غریبگی کردن نوزادان آلرژی چشمی نوزاد؛ علائم حساسیت چشمی نوزاد و درمان آن مشکلات شایع نوزادان؛ 13 مشکل و بیماری نوزاد که شایع هستند علائم و نشانه های بارداری؛ تمام نشانه های باردار بودن خانم ها