خواص لیمو ترش؛ خواص درمانی و مضرات لیمو ترش

لیمو ترش یکی از مرکبات است که حاوی مقادیر بالایی اسید سیتریک می باشد. هند یکی از بزرگ ترین تولید کننده لیمو ترش در جهان می باشد. لیمو ترش حاوی کلسیم، پتاسیم، ویتامین C، ویتامین A و آهن می باشد.

خواص درمانی لیمو ترش؛ مضرات لیمو ترش

خواص لیمو ترش

لیمو ترش یکی از مرکبات است که کالری کمی داشته و در عوض غنی از ویتامین C و مقدار کمی ویتامین A می باشد. همچنین دارای مقادیری از کلسیم، پتاسیم، فیبر، آهن، فسفر و منیزیم می باشد.

طبیعت لیمو ترش سرد و خشک می باشد. همچنین خاصیت ضدباکتری و ضد عفونی دارد که باعث می شود بدن را در برابر بسیاری از بیماریها مقاوم کند. مقدار ویتامین C موجود در لیمو ترش به حدی بالاست که یک عدد لیمو ترش می تواند 88 درصد نیاز روزانه بدن به مقدار ویتامین C را برطرف کند.

خواص درمانی لیمو ترش؛ مضرات لیمو ترش

خواص درمانی لیمو ترش تازه

ضد آکنه: لیمو ترش حاوی مقادیر بالایی ویتامین C و اسید سیتریک می باشد و به منظور درمان آکنه کافی است کمی از آبلیمو را روی آکنه مالید و اجازه دهید که شب تا صبح روی آکنه بماند تا متوجه اثرات اسیدی لیمو ترش شوید.

لاغری و کاهش وزن: افرادی که تصمیم بر کاهش وزن دارند صبح ناشتا یک لیوان آب ولرم را با کمی آب لیمو ترش تازه مخلوط نموده و همراه با کمی عسل بنوشند. این کار هم اشتهای کاذب را از بین خواهد برد و هم در چربی سوزی کمک شایانی به شما می کند.

شادابی پوست: به منظور طراوت و شادابی پوست ناشتا یک لیوان آب ولرم با چند قطره آب لیموی تازه بخورید تا پوستتان شاداب و باطراوت بماند.

دفع کننده سموم: لیمو ترش حاوی مقادیر بالایی آنتی اکسیدان است و خاصیت ضدعفونی و ضدباکتری دارد. برای دفع سموم بدن یکی از راههای طبیعی نوشیدن یک لیوان آب ولرم با مقدار کمی لیمو ترش تأثیرات لازم را خواهد گذاشت.

ضد سرطان: ویتامین C موجود در لیمو ترش به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی و مبارز در برابر رادیکال های آزاد عمل می کند. رادیکال های آزاد عامل تشکیل دهنده سلول های سرطانی می باشند که آنتی اکسیدان مبارزه با این رادیکال های آزاد در لیمو ترش تازه موجود است.

از بین برنده اضطراب: طبق نتایج به دست آمده حتی استنشاق لیمو ارتباط مستقیمی با قدرت تمرکز و هوشیاری فرد دارد. لیمو ترش خاصیت آرامبخشی دارد و ضد خستگی، سرگیجه و اضطراب می باشد.

لایه بردار ملایم: لیمو ترش مانند یک لایه بردار ملایم عمل می کند و پوست را به مرور روشن کرده، همچنین برای افرادی که دچار لکه های پوستی و یا آفتاب سوختگی هستند بسیار تأثیرگذار است.

احتیاط: افرادی که پوست حساسی دارند به هیچ عنوان لیمو را مستقیماً به صورت نمالند بلکه با درست کردن یک ماست لیمو همراه با عسل و گلاب می توانند پوست صورتشان را از خواص آن بهره مند کنند.

تقویت سیستم ایمنی: لیمو منبع ویتامین A و ویتامین ب کمپلکس می باشد. این دو ویتامین در تقویت سیستم ایمنی بدن تأثیر مستقیم دارند.

کاهش فشارخون: فیبر موجود در لیمو ترش چربی خون را کاهش داده، فشارخون را متعادل نموده و عروق بدن را باز می کند.

آفت دهان: لیمو ترش خاصیت ضد باکتری و ضد عفونی کنندگی دارد. بدین منظور روزانه 3 مرتبه ترکیبی از آب لیموی تازه و آب ولرم را با هم غرغره کنید.

پاک کننده کبد: لیمو ترش حاوی مقادیر بالایی اسید سیتریک بوده و با افزایش مایع صفرا کبد را از سموم پاکسازی می کند.

دستگاه گوارش: مقدار بالای اسید سیتریک و ویتامین C موجود در لیمو ترش باعث هضم بهتر غذا شده و همچنین برای ورم معده و روده نیز نافع و تأثیرگذار است.

مقوی معده: بعد از هر وعده غذایی، یک لیوان آب ولرم حاوی آب یک لیمو تازه بخورید. اسید موجود در لیمو، تولید اسید معده و فعالیت عضلات معده را تحریک می‌کند.

تب: به منظور برطرف نمودن تب هر 2 ساعت یک بار یک لیوان آب جوش به همراه کمی عسل و آب لیموی تازه بنوشید تا تب و لرز را درمان کند.

کاهش التهاب مفاصل: لیمو حل کننده اسید اوریک می باشد. اسید اوریک نیز باعث التهاب مفاصل می شود. پس لیمو ترش علاوه بر اینکه درد ماهیچه ها را تسکین می دهد التهاب مفاصل را نیز کاهش می دهد.

اسهال خونی: آب لیمو به مقدار زیاد باسیلهای تبی تیفوئید (حصبه) و اسهال خونی را کشته و نابود می‌کند اگر آب آشامیدنی شما مشکوک است چند قطره در آن لیموترش بچکانید به این وسیله آب آشامیدنی شما پاک می‌شود ( در آلمان نیز آب را بدین صورت قابل آشامیدن می‌نمایند).

میخچه: لیمو را به عنوان درمان میخچه و پینه های پوست پا می توان استفاده نمود.

کم خونی: در آب لیموی تازه مقادیری آهن وجود دارد که مناسب برای افرادی است که مبتلا به کم خونی و یرقان می باشند.

عفونت ویروسی: لیمو ترش خاصیت آنتی اکسیدانی قوی دارد، در نتیجه دستگاه ایمنی بدن را تقویت نموده و با بالا بردن درجه حرارت بدن ویروس ها را نابود می کند.

گلودرد: یکی از بهترین درمان ها برای گلو درد می باشد. بدین منظور یک قاشق چایخوری از آب لیمو ترش را در آب ولرم ریخته و غرغره کنید تا ورم گلو و گلو دردتان از بین برود.

سرماخوردگی: مقادیر بالای ویتامین C موجود در لیمو ترش سبب افزایش مقاومت سیستم ایمنی بدن شده در نتیجه دشمن سرسختی در برابر سرماخوردگی و آنفلوانزا می باشد.

بوی بد دهانافراد سیگاری، یا افرادی که به خاطر خوردن برخی از غذاها بوی دهانشان نامطبوع می شود در طی روز چندین بار یک لیوان آب ولرم حاوی آب لیموی تازه را غرغره کنید تا بوی بد دهانتان از بین برود.

تقویت کننده حافظه: در لیمو ترش مقادیری از پتاسیم وجود دارد. پتاسیم سلول های مغز را تغذیه می کند و حافظه را بهبود می بخشد.

گزیدگی حشرات: بدین منظور دو قطره از آب لیموی تازه را با یک قاشق چایخوری عسل ترکیب کنید و روی محل گزش حشره بمالید.

استفراغ: کسانی که حالت تهوع و استفراغ دارند و همچنین به همراه آن اسهال، خوردن لیمو ترش باعث رفع این مشکلاتشان می شود.

بوی عرق: لیمو ضدباکتری و ضد قارچ می باشد و برای از بین بردن بوی عرق کمی لیمو را زیر بغل بمالید تا متوجه اثرات آن شوید.

 

عوارض لیمو ترش

  • اسید بالای موجود در لیمو ترش باعث پوسیدگی ناحیه مینای دندان می شود.
  • ممکن است باعث بروی بیماری میگرن شود.
  • اگر لیمو را روی پوستتان بمالید و زیر آفتاب بایستید باعث آفتاب سوختگی می شود.
  • آب لیمو ممکن است زخم معده را بدتر می کند.
  • ویتامین C باعث جذب بیشتر آهن در بدن می شود و اگر به مقدار زیادی از لیمو ترش استفاده شود باعث ازدیاد آهن خون می شود.
  • ممکن است باعث تکرر ادرار و در نتیجه کم آبی بدن شود.

 

 

همچنین بخوانید:

خواص سکنجبین

خواص کاهو

خواص هویج

خواص عدس

مطالب مشابه را ببینید!

انواع گریپ فروت چیست و خواص جالب آن کدام است؟ خواص هلیله سیاه گیاه دارویی؛ کاربردها، خواص درمانی و نحوه مصرف آن خواص روغن گردو؛ میزان مصرف روزانه، فواید بی نظیر و طرز تهیه روغن گردوی خانگی تفاوت جو پرک با جو دوسر؛ خواص انواع جو و تفاوت های آنها خواص انار؛ 20 فایده انار از کنترل دیابت و خاصت ضد سرطانی تا زیبایی پوست و مو خوراکی های ضد پیری؛ لیست 30 ماده غذایی که باعث جوانی و زیبایی شما می شوند خواص و مضرات زعفران؛ خواص کلی و درمانی زعفران خواص روغن رزماری؛ کاربرد های این روغن برای زیبایی، سلامت و روش تهیه آن همه چیز در مورد برنج قهوه ای؛ فواید مزایا و خواص آن خواص برنج سفید؛ ارزش غذایی، مواد معدنی موجود در آن و نحوه طبخ آن