خواص گردو؛ آشنایی با خواص درمانی گردو و مضرات آن

گردو از خوراکی هایی است که در آجیل های مجلسی دیده می شود. درواقع یک بخش از آجیلی را تشکیل می دهد که سرشار از انواع ویتامین ها و مواد معدنی ضروری برای بدن انسان است. در ادامه بیشتر با خواص گردو آشنا می شویم.

خواص و مضرات گردو

خواص گردو

شاید از گردو این تصور در ذهنتان مجسم شود که چرب است و باعث چاقی می شود، تحقیقات ثابت کرده است که این باور غلط است. جالب است بدانید که گردو سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 می باشد که برای بهبود در فعالیت مغز ضروری است. گردو طبعی گرم و خشک دارد و سرشار از انواع ویتامین، پروتئین، فیبر، کربوهیدرات، اسید فولیک، کلسیم، منیزیم، آنتی اکسیدان و مواد معدنی ضروری بدن می باشد.

همچنین سرشار از فسفر بوده و مقدار فسفر موجود در گردو با ماهی و برنج و حتی تخم مرغ نیز برابری می‌کند.

 

  • پیشگیری از چین و چروک

گردو غنی شده از ویتامین های B و E می باشد. این ویتامین ها ضد پیری و چین و چروک بوده و جوانسازی پوست را در پی دارد. همچنین ویتامین B و E باعث کنترل استرس می شود. استرس عاملی برای چین و چروک های پوستی است پس زمانی که شما از استرس در امان بمانید متعاقباً از چین و چروک های پوستی نیز در امان خواهید ماند.

 

  • تقویت کننده حافظه و مغز

گفتیم که گردو سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 می باشد. زمانی که امگا 3 بدن تأمین باشد عملکرد مغز بهبود می یابد. همچنین باعث پیشگیری از بیماریهایی همچون آلزایمر و پارکینسون خواهد شد. گردو نه تنها عمر را افزایش می دهد بلکه عملکردهای حرکتی را که با افزایش سن ضعیف می شوند را تقویت می کند.

 

  • تقویت کننده قلب

گردو به دلیل اسید چرب امگا 3 که درش وجود دارد از بروز بیماری های قلبی جلوگیری کرده و از سفت شدن سرخرگ ها نیز جلوگیری می کند. گردو دارای آنتی اکسیدان ها و اسید آلفا-لینولئیک (ala) که هر دو جزو اسیدهای چرب امگا 3 هستند که اگر در مقادیر بالا مصرف شوند به عنوان سدی مقاوم در برابر جملات قلبی عمل می کنند.

 

  • سرطان پروستات

پیشنهاد می شود که آقایان روزانه گردو را در رژیم غذایی خود بگنجانند زیرا روغن موجود در گردو باعث پیشگیری از سرطان پروستات می شود. گردو دارای فلاونوئیدی بنام اسید الاژیک است که باعث مسدود شدن سلول های سرطانی می شود.

 

گردو حاوی مقادیر بالایی از منگنز است. منگنز نیز برای رشد مغز و بافت های بدن جنین ضروری است. علاوه بر آن دارای انواع مواد ضروری برای زنان در دوران بارداری است. گردو دارای مواد مهمی مانند پروتئین، کلسیم، فسفر، پتاسیم، منیزیم و فیبر می باشد.

 

گردو برای مردانی که قصد بچه دار شدن دارند بسیار مفید است زیرا قدرت باروری را بالا برده و علاوه بر آن باعث افزایش قدرت، کیفیت و تحرک مایع منی و اسپرم در مردان می شود.

 

افرادی که دیابت دارند اغلب تمایل به خوردن خوراکی های شیرین دارند. از آنجا که اسیدهای چرب امگا 3 در درون گردو نهفته است برای افراد دیابتی نیز بسیار مناسب می باشد.

 

یک باور غلط در بین مردم این بوده که گردو چرب می باشد پس بنابراین چاق کننده است اما اگر یادتان باشد در ابتدای متن گفتیم که چربی موجود در گردو از نوع اشباع شده امگا 3 بوده و به هیچ عنوان موجب چاقی نمی شود. بلکه گردو سرشار از پروتئین و فیبر بوده و فیبر گردون باعث احساس سیری در شما شده در نتیجه وزن تان را کنترل می کند.

 

  • پیشگیری از سرطان سینه

طبق تحقیقات صورت گرفته توسط پژوهشگران دانشگاه مارشال در امریکا مصرف روزانه دو مشت گردو احتمال ابتلا به سرطان سینه را کاهش می دهد. همچنین گردو با مهار کردن استروژن از سرطان سینه پیشگیری می کند.

 

  • مقوی مغز کودکان

حتماً تصاویری را دیده اید که گردو را به مغز انسان شباهت داده اند. گردو از آنجا که امگا 3 فراوانی دارد تأثیر مستقیمی نیز بر روی مغز می گذارد. به خصوص تقویت کننده مغز کودکان است و همچنین می تواند از بروز اختلالات رفتاری در کودکان جلوگیری کند.

 

گفتیم که گردو سرشار از مواد معدنی ضروری بدن انسان هستند. از آنجا که گردو سرشار از فیبر بوده و فیبر نیز در عملکرد و بهبود کارکرد دستگاه گوارش نقش بسزایی دارد، برای افرادی که به یبوست مبتلا هستند بسیار مؤثر می باشد.

 

  • پاکسازی کبد

چربی موجود در گردو اشباع شده و بسیار سالم می باشد، در نتیجه گردو با حذف آمونیاک از کبد به پاکسازی کبد کمک می کند.

 

  • کلسترول بالا

ما دو نوع کلسترول داریم: کلسترول خوب ـ کلسترول بد. اگر کلسترول بد خونن شما افزایش پیدا کند شما در معرض خطر بیماری های قلبی و عروقی قرار خواهید گرفت. گردو حاوی استرول های گیاهی می باشد که کلسترول بد خون شما را کاهش می دهد و در سلامت شما تأثیرگذار است.

 

  • درمان نقرس

گردو به دفع اسید اوریک از بدن کمک کرده در نتیجه در بهبود درمان بیماری نقرس مؤثر واقع می شود.

 

به هر اثر درمانی از گردو که می خواهیم اشاره کنیم، به اسید چرب امگا 3 آن مربوط می شود. بیشترین خاصیت درمانی گردو در اسید چرب امگا 3 آن بوده که یکی از خواص آن درمان طبیعی استرس است.

 

  • سرماخوردگی

اسید چرب امگا 6، کلسیم و منیزیم موجود در گردو به درمان سرماخوردگی و همچنین پیشگیری از آن کمک شایانی می کند.

 

  • کنترل فشارخون

طبق تحقیقاتی که صورت گرفته است گردو به واسطه وجود فیبر، منیزیم و چربی سالم درون خودش می تواند فشارخون را کنترل کند.

خواص و مضرات گردو

نگاهی کلی به خواص درمانی گردو

  1. درمان اگزما و لکه های پوستی
  2. تصفیه کننده خون و پیشگیری از لخته شدن خون
  3. جذب بهتر آهن به واسطه داشتن مقادیری از مس
  4. رشد بهتر فیزیکی کودکان
  5. درمان بیماریها و مشکلات ریوی
  6. مقوی برای لثه و دندان ها
  7. پیشگیری از سنگ صفرا
  8. پیشگیری از بروز بیماری آلزایمر
  9. درمان ریفلاکس معده و تسکین دردهای معده
  10. باعث آرامش در خواب و بهبود کیفیت خواب می شود
  11. جلوگیری از ورم مفاصل
  12. تسکین دهنده دل پیچه
  13. تقویت کننده نیروی جنسی
  14. تقویت کننده آپاندیس
  15. برگ گردو التیام دهنده زخم می باشد
  16. افزایش دهنده قدرت سیستم ایمنی بدن

خواص و مضرات گردو

مضرات گردو

  1. مصرف بی رویه در خوردن گردو برای سلامتی مضر می باشد. بهتر است که به اندازه مصرف شود.
  2. مصرف بی رویه گردو می تواند منجر به نفخ شود.
  3. اگر در مصرف گردو زیاده روی کنید باعث ایجاد زخم در دهان و لوزه ها خواهد شد.
  4. اشخاصی که به گردو حساسیت دارند مصرف نکنند.
  5. گردو طبعی گرم و خشک دارد بنابراین افرادی که مزاجی گرم دارند در مصرف گردو بسیار محتاطانه عمل کرده و بهتر است که پس از خوردن گردو، انار ترش یا سکنجبین بخورند و حتماً دهانشان را نیز بشویند که از زخم دهانی پیشگیری کنند.
  6. درخت گردو از خود یه نوع گاز به نام کربنیک منتشر می کند، بنابراین نباید زیر درخت گردو به استراحت پرداخت.

 

 

 

موارد بیشتر:

خواص تخم کدو

خواص تخمه آفتابگردان

خواص تخم کتان

مطالب مشابه را ببینید!

فواید استفاده از شکر بر زیبایی پوست (دستور تهیه 5 اسکراب شکر) 10 تا از مهم‌ترین فواید چهار مغز برای بدن انواع گریپ فروت چیست و خواص جالب آن کدام است؟ خواص هلیله سیاه گیاه دارویی؛ کاربردها، خواص درمانی و نحوه مصرف آن خواص روغن گردو؛ میزان مصرف روزانه، فواید بی نظیر و طرز تهیه روغن گردوی خانگی تفاوت جو پرک با جو دوسر؛ خواص انواع جو و تفاوت های آنها خواص انار؛ 20 فایده انار از کنترل دیابت و خاصت ضد سرطانی تا زیبایی پوست و مو خوراکی های ضد پیری؛ لیست 30 ماده غذایی که باعث جوانی و زیبایی شما می شوند خواص و مضرات زعفران؛ خواص کلی و درمانی زعفران خواص روغن رزماری؛ کاربرد های این روغن برای زیبایی، سلامت و روش تهیه آن