خواص تخم کدو؛ مهمترین فواید درمانی و شگفت انگیز تخم کدو، خاصیت تخم کدو برای لاغری

وقتی می گوییم تخم کدو، منظورمان همان تخم کدو تنبل است. تخم کدو با آنکه کوچک هستند ولی سرشار از چربی های سالم و غیراشباع و منبعی از مواد معدنی، پروتئین و روی موردنیاز بدن هستند. به صورتی که با خوردن فقط مقدار کمی از تخم کدو شما می توانید مقدار چشمگیری از چربی های سالم، روی و منیزم بدنتان را فراهم کنید.

همجنین تخم کدو مزه خوبی نیز دارد. پس بهتر است وقتی که از کدو تنبل استفاده می کنید تخم های آن را دور نریزید. می شود از آنها به عنوان یکی از انواع تخمک که شما برای سرگرمیتان می خورید استفاده شود و اما فوایدی از تخم کدو که تا به حال به آن فکر نکرده اید را در ادامه گرد آورده ایم.

خواص تخم کدو

خواص تخم کدو

  • منبع غنی منیزیم: با مصرف فقط نصف پیمانه تخم کدو، 98 درصد از نیاز روزانه بدن به منیزیم، ماده معدنی که بیشتر آمریکایی‌ها به کمبود آن دچار هستند، را برطرف می‌کند.
  • پیشگیری از سرطان: تخم کدو سرشار از فیستواسترول است. همان فیتواسترول ‏ها که موجب پایین آوردن سطح کلسترول‏ بد می‏ شوند، موجب حفاظت بدن در برابر بسیاری از سرطان ‏ها نیز می ‏شوند. در واقع فیتواسترول، ایمنی بدن را بالا می‏ برد.
  • پروستات: اسیدهای چرب امگا 3 و کارتنوئیدهای موجود در تخم کدو موجب بهبود عملکرد پروستات می شوند و همچنین موجب کاهش مشکلات ناشی از دفع ادرار می شود که در بیماران مبتلا به بزرگی پروستات بیشتر مشاهده می ‏شود.
  • جوان کننده پوست: تخم کدو به دلیل آنکه چربی غیر اشباع دارد، مصرف آن می تواند چروک پوست صورت را از بین برده و باعث جوان سازی پوست شود.
  • مبارزه با آکنه و چوش صورت: اگر مقداری از تخم کدو را پودر کنید و با آب مخلوط کرده و بنوشید، به دلیل مقادیر بالای روی که در آن وجود دارد برای  درمان جوش صورت، آکنه و جای جوش بسیار مناسب می باشد.
  • مرطوب کننده پوست: همانگونه که توضیح دادیم تخم کدو دارای اسیدهای چرب غیراشباع هستند و سرشار از امگا 3 می باشد که مرطوب کننده ای عالی برای پوست به شمار می روند. شما می توانید یک فنجان تخم کدوی آسیاب شده را با یک عدد تخم مرغ و یک قاشق غذاخوری کره با هم میکس کرذده و بر روی پوست بمالید، اجازه دهید تا 10 الی 15 دقیقه روی پوستتان بماند تا خشک شود. سپس با آب سرد بشویید.
  • سرطان پوست: امگا 3، این چربی اشباع نشده موجود در تخم کدو می تواند هم برای پیشگیری و هم درمان سرطان پوست مثمرثمر باشد.
  • درمان زخم: تخم کدو مقدار زیادی روی و ویتامین A دارد که برای درمان زخم گزینه بسیار مناسبی است.

خواص تخم کدو

  • درمان افسردگی: اسید آمینه یک دشمن طبیعی و بی دردسر برای از بین بردن افسردگی می باشد که خوشبختانه این اسید آمینه «تریپتوفان» در تخم کدو موجود می باشد. بدین ترتیب که تریپتوفان در بدن به سروتونین تبدیل می شود. همان طور که می دانید سروتونین یک ناقل عصبی است که باعث ایجاد آرامش و شادی می شود.
  • لاغری و کاهش وزن: چربی های موجود در تخم کدو می توانند متابولیسم بدن را افزایش دهند، میزان تعادل هورمونی را حفظ کنند و همچنین باعث کاهش اشتها و در نتیجه لاغری و کاهش وزن شما شوند. (مصرف یک مشت تخمه کدو صبح ناشتا می تواند برای کاهش وزن مناسب باشد.)
  • درمان ریزش مو: روغن تخم کدو را بر روی پوست سر و موهایتان بمالید و اجازه دهید یک شب کامل تا صبح بماند و سپس بشویید. تخم کدو به دلیل آنکه دارای مقادیر زیادی از آهن می باشد برای جلوگیری از ریزش مو و افزایش رشد مو مفید می باشد.
  • درمان شوره سر: روغن تخم کدو را بر روی پوست سر و موهایتان بمالید و اجازه دهید یک شب کامل تا صبح بماند و سپس بشویید. روی موجود در تخم کدو برای درمان شوره سر مفید می باشد.
  • جنین و دوران بارداری: تخم کدو سرشار از آهن است و برای درمان کم خونی در زنان باردار بسیار مفید است. هیچ شواهدی علمی وجود ندارد که مصرف تخمه کدو در دوران بارداری و شیردهی برای زنان مضر باشد با این وجود بهتر است که در مصرف تخمه کدو در دوران بارداری و شیردهی خودداری کنید و یا حتما با پزشک خود نیز مشورت کنید.

خواص تخم کدو

  • سنگ کلیه: طبق نتیجه ای که از تحقیقات حاصل شده است، تخم کدو از تشکیل سنگ‌های کلیه از جنس اگزالات کلسیم پیشگیری می‌کند.
  • تقویت مثانه: تخم کدو دارای اسیدهای چرب غیرضروری مانند منیزیم، سلنیوم و ویتامین E است که به فراهم کردن پروتئین میوزین (که برای انقباضات ماهیچه ای به کار می روند) کمک شایانی می کند و تحقیقات نشان داده است که عصاره تخم کدو موجب بهبود عملکرد مثانه می شود.
  • پیشگیری از پوکی استخوان: تخم کدو دارای مقادیر زیادی روی است که محافظ طبیعی خوبی برای پوکی استخوان به شمار می آید.
  • ضدالتهاب: تخمه ‏ی کدو تنبل به طور قابل ملاحظه ‏ای التهاب را کاهش می ‏دهد، بدون آن که همانند داروهای شیمیایی ضدالتهابی رایج مانند ایندومتاسین، دارای عوارض جانبی باشد.
  • کاهش کلسترول: تخمه کدو حاوی مقادیر قابل ملاحظه ای از فیتواسترول‏ها است. فیتواسترول ها ترکیباتی هستند که در گیاهان یافت می شوند و ساختمان شیمیایی مشابهی با کلسترول دارند. با دریافت میزان مناسبی از فیتواسترول ها، میزان کلسترول بد خون (LDL) کاهش می یابد.
  • از بین بردن انگل: برای درمان کرم کدو و دیگر انگل ها، از تخم کدو استفاده می شود که در بسیاری از فرهنگ رواج دارد. مطالعات همچنین نشان داده است که این دانه خوراکی، برای مبارزه با بیماری شیستوزومیازیس(تب حلزون)، که ناشی از آلودگی با نوعی کرم‏ قلاب دار به نام شیستوزوم می باشد، بسیار موثر است.

خواص تخم کدو

مضرات تخم کدو

  1. مصرف بیش از اندازه تخم کدو می تواند برای افرادی که فعالیت کم دارند موجب چاقی شود.
  2. زیاده روی در مصرف تخم کدو ممکن است باعث عوارضی از جمله معده درد، سو هاضمه، تجمع گاز در روده ها، اسهال و یبوست و افزایش حملات میگرنی و کاهش شدید فشار خون در افرادی که داروی فشار خون مصرف می کنند، شود.
  3. زیاده روی در تخم کدو احتمال واکنش های آلرژیک مانند سردرد، سرفه و تنگی نفس در افراد حساس به تخمه کدو تنبل و کدو حلوایی وجود دارد.

 

همچنین بخوانید: خواص تخم کتان ، خواص زیره سیاه ، خواص کنجد ، خواص سیاه دانه ، خواص ریحان

 

 

مطالب مشابه را ببینید!

انواع گریپ فروت چیست و خواص جالب آن کدام است؟ خواص هلیله سیاه گیاه دارویی؛ کاربردها، خواص درمانی و نحوه مصرف آن خواص روغن گردو؛ میزان مصرف روزانه، فواید بی نظیر و طرز تهیه روغن گردوی خانگی تفاوت جو پرک با جو دوسر؛ خواص انواع جو و تفاوت های آنها خواص انار؛ 20 فایده انار از کنترل دیابت و خاصت ضد سرطانی تا زیبایی پوست و مو خوراکی های ضد پیری؛ لیست 30 ماده غذایی که باعث جوانی و زیبایی شما می شوند خواص و مضرات زعفران؛ خواص کلی و درمانی زعفران خواص روغن رزماری؛ کاربرد های این روغن برای زیبایی، سلامت و روش تهیه آن همه چیز در مورد برنج قهوه ای؛ فواید مزایا و خواص آن خواص برنج سفید؛ ارزش غذایی، مواد معدنی موجود در آن و نحوه طبخ آن