خواص مارچوبه؛ مارچوبه چیست و خواص درمانی مارچوبه، تأثیر مارچوبه بر لاغری

مارچوبه یک گیاه گلدار است که به عنوان یک سبزی خوراکی به صورت خام یا پخته استفاده می‌شود. کاشت این گیاه در شهرستان دزفول رواج پیدا کرده است. مارچوبه دارای مقدار زیادی ویتامین K و فولات (ویتامین ب۹) است. فولات موجود در مارچوبه باعث می‌شود تا مصرف این گیاه در زمان بارداری از ناهنجاری‌ های مادرزادی بکاهد.

خواص مارچوبه

  • پوست و مو: مارچوبه سرشار از ویتامین E می باشد. خوردن مارچوبه‌ به دلیل ویتامین‌ E زیادی که دارد، کمک‌تان می‌کند پوست‌تان سالم‌تر و جوان‌تر بماند. ویتامین ای، آنتی‌اکسیدانی است که برای پوست فایده دارد. این ماده از سلول‌های پوست‌تان در برابر تاثیر مخرب رادیکال‌های آزاد محافظت می‌کند. یکی از دلایل پیر شدن پوست تاثیر رادیکال‌های آزاد روی سلول‌های آن است. برای پیشگیری از نمایان شدن علائم پیر شدن پوست، بیش‌تر مارچوبه بخورید.
  • سیستم گوارشی: این گیاه به تقویت کلی سیستم گوارشی بدن کمک می‌کند. به خاطر وجود کربوهیدرات‌هایی که هضم نمی‌شوند و به تعادل باکتری‌های خوب کمک می‌کنند، مارچوبه می‌تواند نفخ معده را کاهش دهد. از آنجایی که این گیاه ادرارآور طبیعی است می‌تواند به دفع مایعات اضافی از بدن کمک کند. این گیاه به تقویت کلی سیستم گوارشی بدن کمک می‌کند. به خاطر وجود کربوهیدرات‌هایی که هضم نمی‌شوند و به تعادل باکتری‌های خوب کمک می‌کنند، مارچوبه می‌تواند نفخ معده را کاهش دهد. از آنجایی که این گیاه ادرارآور طبیعی است می‌تواند به دفع مایعات اضافی از بدن کمک کند.
  • سلامت قلب و عروق: مارچوبه سرشار از فولات است. فولات اساسا برای سلامت سیستم قلب و عروق لازم و ضروری است. با خوردن یک وعده مارچوبه، 66 درصد نیاز روزانه بدن به فولات تامین می ‌شود. برای تسکین و آرامش قلب می توانید از دم کرده ی مارچوبه استفاده کنید. دم کرده ی مارچوبه را به این صورت تهیه کنید: چند شاخه مارچوبه را در داخل یک لیتر آب جوش بریزید و مقداری هم رازیانه و جعفری به آن اضافه کنید و بگذارید به مدت 5 دقیقه دم بکشد. از این دم کرده به مقدار 2 تا 3 فنجان در روز بنوشید.
  • یبوست: مارچوبه به دلیل فیبر بالایی که دارد مدفوع را نرم نموده و مورد بسیار مناسبی برای درمان یبوست می باشد. فیبرها آب را به خود گرفته و دفع مواد زائد را از طریق روده‌ها آسان تر می‌کنند. در واقع این فیبرها و ترکیبات موجود در ساقه‌ی مارچوبه تنبلی روده‌ها را از بین می‌برند.

خواص درمانی مارچوبه

  • استفاده در بارداری: خوردن ۴ برگ از مارچوبه می‌تواند ۲۲ درصد از نیاز روزانه شما به اسید فولیک را تامین کند. اسید فولیک برای زنانی که قصد بارداری دارند بسیار ضروری است. مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که مکمل‌های اسید فولیک خطر زایمان زودرس را تا ۵۰ درصد کاهش می‌دهد.
  • دستگاه ادرار: مارچوبه حاوی سطوح بالای اسید آمینه ی آسپاراژین است که به عنوان یک دیورتیک طبیعی عمل می کند. به عبارت دیگر، خوردن مارچوبه می تواند باعث کاهش نمک زیاد بدن شده و به جلوگیری از عفونت های دستگاه ادراری کمک کند.
  • پیشگیری از پوکی استخوان: مارچوبه به همراه سایر سبزیجات با برگ سبز، منبع خوبی از ویتامین K است. این ویتامین برای انعقاد خون و سلامت استخوان‌ها ضروری است. زمانی که صحبت از سلامت استخوان به میان می‌آید افراد تنها کلسیم را در نظر می‌گیرند در حالیکه ویتامین K نیز بسیار مهم است. این ویتامین به جذب کلسیم کمک می‌کند. جذب ضعیف ویتامین K با خطر بالای شکستگی استخوان در ارتباط است. تنها یک فنجان مارچوبه 70% از نیاز روزانه به ویتامین K را رفع می کند. مصرف مقادیر کافی ویتامین K با بهبود جذب و کاهش دفع ادراری کلسیم، سلامت استخوان ها را بهبود می بخشد. آهن موجود در مارچوبه نیز نقش بسیار مهمی در حفظ قدرت و کشش مفاصل و استخوان ایفا می کند.

خواص درمانی مارچوبه

  • افزایش میل جنسی: مارچوبه سرشار از ویتامین B6 و فولات است، که هر دو می تواند اوج لذت جنسی را تقویت کند. و همچنین دارای ویتامین E، که باعث تحریک هورمون های جنسی در مردان و زنان می شود.
  • رفع خماری: در صورت مصرف نوشیدنی‌های الکلی ، امکان کاهش اثرات خماری با مارچوبه وجود دارد. مطالعه انجام شده در سال ۲۰۰۹ نشان می‌دهد که آمینو اسیدها و مواد معدنی موجود در مارچوبه ممکن است خماری را کاهش دهدو از کبد در برابر سموم الکل مراقبت نماید.
  • دیابت و قندخون: مارچوبه انسولین بیشتری در بدن تولید می کند و هورمون انسولین نیز نقش مهمی در گلوکز بدن دارد. مقادیر بالای ویتامین‌ های گروه B در مارچوبه، مسئول اثرات ضددیابتی این گیاه می‌باشند. ویتامین‌های گروه B که در مارچوبه به فراوانی یافت می‌شوند، ویتامین‌های گروه B نقش مهم و کلیدی را در متابولیسم قندها و نشاسته ایفا می‌کنند و برای مدیریت مناسب قند خون ضروری می‌باشند. مصرف مداوم این گیاه که هر روز هم طرفداران زیادی پیدا می کند می تواند باعث کنترل قند خون شود.
  • تنظیم فشارخون: مارچوبه ادرار آور است چرا که منبع بسیار خوبی از پتاسیم(202 میلی گرم در 100 گرم آن) و مقدار کمی سدیم (2 میلی گرم در 100 گرم آن) است. این خاصیت مُدر بودن مارچوبه به تنظیم فشارخون کمک می کند.

خواص درمانی مارچوبه

  • افسردگی: این گیاه سرشار از فولات است. فولات یک ویتامین B است که می‌تواند حال روحی شما را بهبود ببخشد. محققان ارتباطی بین سطح پایین فولات و افرادی که از افسردگی رنج می‌برند پیدا کرده اند. مارچوبه حاوی سطح بالایی از تریپتوفان (یک آمینو اسید) است که می‌تواند حس و حال افراد را بهتر کند.
  • تقویت سیستم ایمنی بدن: مارچوبه منبع غنی از ویتامین E است که یک آنتی اکسیدان قوی و مهم محسوب می‌شود. این ویتامین به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک می‌کند و بدن را از تاثیرات مضر رادیکال‌های آزاد محافظت می‌نماید. برای اینکه بتوانید از مزایای مارچوبه به صورت کامل بهره مند شوید، آن را با مقدار کمی از روغن زیتون تفت دهید. بدن ویتامین E را به همراه چربی جذب می‌کند. زمانی که مارچوبه به همراه روغن زیتون پخته شود اسیدهای چرب سالم به همراه ویتامین E وارد بدن خواهد شد.
  • درمان لوسمی: لوسمی نوعی سرطان است که مغز استخوان را درگیر می‌کند و بر تولید گلبول‌های سفید خون اثر می‌گذارد. در این بیماری گلبول‌های سفید به حالت طبیعی تولید نمی‌شوند و یا به طور طبیعی فعالیت نمی‌کنند. مارچوبه با نام لاتین آسپاراژوس، سرشار از اسیدآمینه آسپاراژین و آنزیم آسپاراژیناز است. به همین علت یکی از گزینه‌های اصلی برای درمان بیماری لوسمی و تهیه داروهای برطرف‌کننده لوسمی می‌باشد.
  • انواع سرطان: مارچوبه حاوی ویتامین‌های A،C،E،K، است. این سبزی به دلیل خواص آنتی‌اکسیدانی بالای ترکیباتش یکی از بهترین انتخاب‌ها برای پیشگیری از ابتلا به سرطان استخوان، سرطان سینه، سرطان کولون، سرطان گلو و سرطان ریه می‌شود.
  • لاغری و کاهش وزن: این گیاه نه تنها چربی و کالری اندکی دارد (یک پیمانه از آن تنها 32 کالری دارد) بلکه حاوی فیبرهای محلول و نامحلول زیادی است و همین امر آن را به یک ماده عالی برای کاهش وزن تبدیل کرده است. از آنجایی که بدن فیبر را آهسته‌تر از سایر مواد هضم می‌کند، زمانی که مواد حاوی فیبر مصرف می‌کنید حس سیری بیشتری خواهید داشت و خیلی دیر گرسنه می‌شوید.فیبر به شما کمک می‌کند حس سیری داشته باشید و همین امر برای کاهش وزن بسیار مفید است. همچنین فیبر موجود در مارچوبه برای یبوست نیز عالی است و باعث پایین آوردن کلسترول خون می‌شود. برای اینکه قدرت این گیاه را چند برابر کنید، می‌توانید آن را با تخم مرغ آب پز مصرف نمایید. ترکیب مارچوبه غنی از فیبر با پروتئین تخم مرغ باعث ایجاد حس سیری بیشتری می‌شود.

خواص درمانی مارچوبه

نگاهی اجمالی به دیگر خواص مارچوبه

  • به عنوان آرام بخش قوی استفاده می شود.
  • به عنوان داروی ضد بارداری نیز می توان، از این گیاه استفاده نمود.
  • در درمان عفونت های ادراری، بسیار موثر است.
  • محرک سیستم ایمنی بدن ،می باشد.
  • در درمان کم کاری کبد ،نقش بسیار موثری دارد.
  • میزان بالای پورین در مارچوبه باعث بالا رفتن اسید اوریک خون میشود و در مبتلایان به نقرس مصرف آن توصیه نمیشود.
  • یکی از قویترین و بهترین منابع آنتی اکسیدانی بوده و به خاطر این مهم دارای خاصیت ضد سرطان و پیری زودرس می باشد.
  • کلرید آب را، از بین می برد.
  • زوج های که تصمیم به بارداری داشته ،از خوردن این گیاه خودداری نمایند زیرا یکی از اسپرم کش های قوی، در آقایان می باشد.
  • یکی از منابع طبیعی و گیاهی ضد ویروس می باشد.
  • در تسریع قاعدگی ،نقش بسیار سازنده ای دارد.
  • در درمان روماتیسم و نقرس مزمن ،موثر است.

نکاتی که در مورد مارچوبه باید رعایت کرد

  1. به هنگام خرید بدنبال ساقه‌ های سبز روشن باشید ، شاخه ‌های مارچوبه تازه صاف و نرم بوده و جوانه های آن نباید باز شده باشد ، اگر فلس‌ های نوک آن باز باشد نشانه ی این است که گیاه مدت زیادی مانده و کهنه شده است.
  2. آن را در پارچه ای مرطوب بپیچید و در یک کیسه ی پلاستیکی قرار داده و در یخچال نگهداری کنید ، گرما و خشکی مارچوبه را از بین می ‌برد ، نگهداری مارچوبه به این ترتیب علاوه بر حفظ ویتامین ‌های موجود در آن به حفظ حالت تردی آن نیز کمک می ‌کند.
  3. پختن مارچوبه باعث به وجود آمدن تغییراتی در آن می شود ، مارچوبه را در مدت زمان کم و با حرارت زیاد بپزید ، رنگ مارچوبه پس از پخت نباید تیره شود.

مطالب مشابه را ببینید!

انواع بذر گیاهان دارویی و نحوه استفاده از آن ها خواص گوشت بلدرچین و طبع آن؛ مزایای آن برای کاهش وزن و تقویت عضلات خواص لیمو عمانی و طبع آن؛ مزایای مصرف لیمو عمانی و طرز تهیه دمنوش های آن همه چیز در مورد فواید و مضرات پنیر پیتزا (ترکیبات و انواع آن) معرفی گیاهان دارویی برای کاهش وزن و نکاتی برای لاغر شدن خواص فلفل تند برای سلامت (فواید برای دستگاه گوارش تا سلامت پوست) خواص گشنیز + تمام فواید گشنیز برا سلامت از خواص برای پوست تا برای زنان باردار خواص جوز هندی؛ تأثیر درمانی جوز هندی، فواید جوز هندی بر لاغری و سلامت پوست و بدن خواص دارچین؛ اشنایی با تمام خواص دارچین از پیشگیری از آلزایمر تا رقع سوء هاضمه 10 چای لاغری + معرفی بهترین چای های لاغری برای چربی سوزی