اطلاعات درباره پرورش و رشد گل کاغذی و نکات مهم در مورد آن

رشد و پرورش گل کاغذی

یکی از گل‌ های پر طرفدار در ایران گل کاغذی است؛ از این گل هم عموما به عنوان گل حیاط آپارتمانی یاد می ‌شود. البته در فضای سبز مکان ‌های عمومی نیز به ‌طور گسترده یافت می‌ شود و کاربرد دارد. گل کاغذی در رنگ‌ های مختلف دیده می ‌شود. در فضای سبز این گل به شکل درختچه رو به بالا یا گل دیواری کشت و دیده می ‌شود. گل کاغذی در مکان‌ های گرمسیر به خوبی رشد می ‌کند و به عنوان گل بیرونی محسوب می‌ شود؛ اما در محل ‌های سردسیر در گلخانه یا منزل می‌ توان از آن نگهداری کرد تا از یخ ‌زدگی آن جلوگیری شود.

گل کاغذی با نام علمی  Bougianvillea گیاهی بومی آمریکای جنوبی است که 14 تا 18 گونه‌ی مختلف دارد. این گیاه نوعی گیاه پیچک است که به وفور در استان های گرمسیری و مرطوب مثل گیلان، مازندران، لارستان در استان فارس، خوزستان، هرمزگان، سیستان و بلوچستان و …. یافت می ‌شود.

گل کاغذی

مشخصات گل کاغذی

گل کاغذی دارای گلبرگ ‌های بسیار نازک است، به همین دلیل است که این گل با نام علمی بوگین ویلیا نام گل کاغذی را به خود گرفته است. گل ‌های گل کاغذی عمدتا در فصل بهار می ‌رویند و به مدت دو تا سه هفته روی شاخه ‌های گیاه گل کاغذی باقی ‌‌می ‌مانند. البته در صورت مناسب بودن آب و هوا، این شاخه ها در تابستان و اوایل پاییز نیز گل می‌دهند. گلبرگ‌ های گل کاغذی معمولا قرمز رنگ است اما این گل در رنگ ‌های مختلف سفید، صورتی و نارنجی نیز یافت می ‌شود.

Golekhaghazi 1 scaled e1662802510211

رشد گل کاغذی به چه نحوه است؟

همانطور که در بالا نیز بیان شد، گل کاغذی در مکان ‌های گرمسیر و مرطوب مثل شمال و جنوب کشور که شهر‌ها نزدیک به دریا هستند و رطوبت همواره وجود دارد، رشد خوبی دارد؛ اما اگر از خاک مناسب این گل استفاده شود و رطوبت به اندازه‌ی کافی به گل برسد، در مناطق دیگر نیز قابل کاشت است.

گل کاغذی

گل کاغذی به شکل پیچشی (چیزی شبیه به شاخه‌ های انگور) رشد می‌کند. بستگی به سلیقه‌ ی شما و محل نگهداری آن به دور چیز‌های مختلف مثل میله‌، کوزه، یا به دور یک ساختمان می‌ پیچد. معمولا از این گل برای تزئین دیوار نمای بیرونی ساختمان ‌ها استفاده می‌ کنند، به نحوی که بعد از کاشت گل کاغذی و قرار دادن آن روی دیوار، به دور دیوار می‌ پیچد.

ویژگی ‌های گل کاغذی چیست؟

از ویژگی‌ های مهمی که می‌توان گل کاغذی را با آن معرفی کرد، می‌ توان موارد زیر را نام برد:

  • گل کاغذی این توانایی را دارد که به اندازه ‌ی سه متر بلند شود.
  • گل کاغذی دارای برگ ‌هایی بیضی شکل و نوک باریک است که به رنگ سبز روشن دیده می‌ شوند.
  • گل کاغذی انواع مختلفی دارد که نوع آذین آن به شکل انتهایی و جامی شکل است.
  • بخشی از گل کاغذی، لوله‌ ای شکل است و به رنگ زرد کمرنگ دیده می‌ شود. این بخش، بخش کوچکی از گل را به خود اختصاص داده است و جام گل ندارد؛ اما برخلاف جام گل، براکته ‌هایی با رنگ‌ های زیبا دارد ک اطراف گل‌ های کرم رنگ واقع شده ‌اند و پیرامون گلبرگ ‌های کرمی قرار دارند.
  • گل کاغذی در فصول سرد سال باید در گلخانه مراقبت شود، زیرا به سرما حساس است،
  • گل کاغذی نسبت به بی ‌آبی مقاومت نشان می‌ دهد و ترجیحش این است که 3 تا 4 هفته یک بار آب مصرف کند؛ اما آبیاری‌ که بعد از 3 یا 4 هفته دارد باید یک آبیاری سنگین و طولانی باشد.
  • گل کاغذی به گرمای زیاد احتیاج دارد. این گل علاوه بر اینکه نور زیادی باید ببیند تا گل‌ دهی خوبی داشته باشد، باید به میزان کافی حرارت هم دریافت کند، آب و هوای گرم و خشک را ترجیح می ‌دهد.
  • در هر خاکی رشد می ‌کند؛ اما بیشتر به خاکی اسیدی و سبک نیاز دارد. در خاک ‌های سنگین قلیایی شاید رشد خوبی داشته باشد، ولی گل ‌دهی خوبی نخواهد داشت.
  • گل کاغذی از جمله گیاهانی است که به هرس نیاز دارد، در فصل سرد سال بهترین موقع برای هرس کردن برگ‌ های ضعیف و به درد نخور این گیاه است.

گل کاغذی

دمای مناسب نگه‌داری گل کاغذی:

گل کاغذی به کاهش دما واکنش نشان می‌ دهد زیرا در مناطق گرمسیری رشد می‌ کند. دمای ایده‌آل برای نگهداری گل کاغذی بین 25 تا 35 درجه‌ی سانتی گراد است؛ اما در فصول مختلف نیز این دما متغیر است. دمای مناسب برای نگهداری گل کاغذی در فصل زمستان حداقل 15 تا 18 درجه‌ی سانتی گراد و دمای مناسب برای نگهداری گل کاغذی در فصل تابستان 20 تا 40 درجه‌ی سانتی گراد است.

گل کاغذی

چگونه باید گل کاغذی را تکثیر کرد؟

 معمولاً راه‌ های متعددی برای تکثیر گیاهان وجود دارد که از هر روش بسته به خصوصیات گیاه مورد نظر، با مد نظر قرار دادن آسیب ندیدن گیاه، برای یک گیاه استفاده می ‌شود. گل کاغذی به روش معروف قلمه زدن یا خوابانیدن شاخه‌های گیاه تکثیر می ‌شود. حضور گل کاغذی روی دیوار‌های خانه‌ های جزیره قشم و کیش، نمای زیبایی به این دو جزیره داده است.

گل کاغذی

انواع گل کاغذی:

گل کاغذی انواعی دارد که هر کدام با شکل مخصوص خود و رنگ مخصوص به خود یافت می‌ شود؛ در واقع گل کاغذی با شکل برگ و رنگ بندی گلبرگ ‌ها تقسیم بندی می‌ شوند. از انواع معروف گل‌ های کاغذی می ‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • گل کاغذی گلابرا: نمونه‌ی اصلی این گل کاغذی از برزیل گرفته شده است. این گل درختچه ‌ای است که شاخه‌های قهوه‌ای با تیغ ‌های یک سانتی متری دارد، گیاهی رونده و به شکل بوته است. این نمونه از گل کاغذی برگ های کبود مانند و برگه ‌های مایل به صورتی دارد. انواعی از گل کاغذی گلابرا:
  • گل کاغذی رفول ‌ژن: این نوع گل کاغذی گلابرا دارای شاخه ‌های دراز گل دار است و برگ‌ های مایل به بنفش دارد.
  • گل کاغذی برزیلی: این نمونه از گل کاغذی گلابرا دارای برگ ‌های قرمز تند است، و به همین دلیل برزیلی نام گرفته است.
  • گل کاغذی کریمسون لیک: گل کاغذی کریمسون لیک (نوعی از گلابرا) یکی از انواع گل‌ های کاغذی است که دارای برگ‌ های بیضی شکل است و شنجرف مانند است.
  • گل کاغذی سیفری: این نمونه از گل کاغذی گلابرا دارای برگ‌ های صورتی پررنگ است.
  • گل کاغذی ابلق: این گل به این دلیل به این نام، نامیده می ‌شود که دارای برگ‌ های ابلق است.
  • گل کاغذی ساندر: این نمونه از گل کاغذی گلابرا دارای گل ‌های فراوان است و معمولاً به رنگ زرد تیره دیده می ‌شود.
  • گل کاغذی خاص: این نمونه از گل کاغذی گلابرا، کمی خاص تر از انواع دیگر است. این گل شامل برگه ‌های صورتی ‌ای که مایل به بنفش می‌ شود، است.
  • گل کاغذی با شکوه: این نمونه ‌ی زیبا از گیاه گل کاغذی، درختچه ‌ای قوی است با برگ ‌های بیضی شکل که نوک آنها تیز شده اند و برگه ‌های صورتی رنگ که شبیه به گلبرگ هستند. برگه ‌های صورتی در گل کاغذی با شکوه اطراف گل اصلی را فرا گرفته ‌اند. گل اصلی در این نوع گل کاغذی بسیار کوچک است و در وسز واقع شده است. در تهران به گل کاغذی باشکوه، گل کاغذی مصری هم گفته می ‌شود؛ زیرا قلمه ‌هایی از آن از مصر گرفته شده و به ایران آورده شده است. انواع جدید این درختچه با برگه‌های نارنجی، زرد و قرمز تند دیده می‌شود. می‌ توان گفت، نمونه ‌ای از گل کاغذی که تنوع رنگی بالایی را داراست، گل کاغذی باشکوه یا همان گل مصری است.

گل کاغذی

چرا گل کاغذی من گل نمی‌دهد؟

یکی از سوالاتی که پس از خرید گیاهی ذهن عموم را به خود درگیر می ‌کند، این است که چرا گیاهی که من خریداری کردم مثل زمانی که خریدم نیست و آن ویژگی ‌ها را ندارد؟ یا برای مثال در مورد گل کاغذی از جمله سؤالات معروفی که مطرح می‌ شود، علت گل ندادن گیاه کاغذی در برخی موارد است. گل کاغذی بسیار مقاوم است؛ به همین دلیل رشدی مثل علف هرز را دارد. بنابراین باید وقتی بیش از 1 اینچ بلند شد مراقبت ‌های خاصی صورت بگیرد تا گل روند طبیعی ‌اش را طی کند. اما برخی مراقبت‌ها اضافی ‌اند و برعکس منجر به گل ندادن این گیاه می‌ شوند؛ برای مثال:

  1. آب ‌دهی زیاد به گل کاغذی: این گل مثل کاکتوس نسبت به بی ‌آبی مقاوم است و نیازی به آبیاری شدید ندارد و اگر زیاد آب به ریشه ‌های آن برسد، ریشه‌ هایش می‌ پوسند و گیاه گل نمی ‌دهد.
  2. تغذیه‌ ی بیش از حد: وقتی برگ ‌های سبز و خرمی را در گیاه می ‌بینید اما هنوز هم برایتان سؤال است که چرا گل نمی ‌دهد، باید بدانید که نیتروژن بیش از حد به برگ‌ ها رسیده و گل ‌ها به اندازه کافی تغذیه نشده ‌اند. در چنین شرایطی باید از فسفات و پتاسیم استفاده کنید تا گیاه گل دهی داشته باشد.
  3. تعویض گلدان: گل کاغذی پس از مدتی ریشه ‌هایش زیر خاک به هم گره می‌ خورند. به همین دلیل تعویض گلدان ممکن است به گیاه آسیب بزند. سعی کنید از همان اول گلدانی مناسب انتخاب کنید که نیاز به تعویض گلدان نداشته باشید. در نظر داشته باشید، چون گیاه رشد زیادی دارد باید گلدان بزرگی را انتخاب کنید. اما توصیه می کنیم هر چند مدت یکبار خاک گلدان را عوض کنید.
  4. هرس کردن زیاد: هرس کردن زیاد از حد منجر به گل ندادن این گیاه زیبا می ‌شود. بنابراین تا حد امکان، کم آن را هرس کنید. پیشنهاد می ‌شود پس از دوران گل دهی این کار را انجام دهید.

گل کاغذی

جمع بندی

گل کاغذی یکی از گل‌ های محبوب پیچشی محسوب می شود که با توجه به گلدهی فراوان و رنگ های متنوعی که دارد، به وفور در برخی از مناطق کشور یافت می شود. این گل در مناطق گرم و مرطوب رشد و گلدهی بسیار خوبی دارد. سرخابی، بنفش، صورتی، سفید و نارنجی مرسوم ترین رنگ های این گل در ایران هستند. نگهداری از این گل در فضای بیرون کار چندان مشکلی نیست و اگر حیاط یا فضای باز در اختیار دارید، توصیه می کنیم حتما این گل زیبا را به گل های باغچه خود اضافه کنید.

مطالب مشابه را ببینید!

طریقه نگهداری گل‌ های مختلف آپارتمانی و خانگی (10 گیاه پرطرفدار) گیاهان مناسب سرویس بهداشتی؛ 10 گیاه زیبا برای محیط مرطوب و کم نور آموزش زهکشی خاک برای رشد گیاه و نکات مهم برای زهکشی خاک اطلاعات در مورد نخل زینتی + روش های تکثیر و نگهداری این درختچه زیبا رونمایی 20 مدل باکس گل جذاب برای روز مادر درباره گیاه شمعدانی؛ درباره رشد و پرورش این گیاه زیبا گیاه برگ انجیری؛ اطلاعات درباره رشد و نگهداری این گیاه زیبا و جذاب درمان قارچ‌های گیاهان آپارتمانی؛ پیشگیری و روش های درمان طبیعی قارچ گیاهان آپارتمانی ماه تولد؛ انواع گل مناسب هر ماه تولد از فروردین تا اسفند گیاه زاموفیلیا؛ راهنمای جامع برای داشتن گیاهی شاداب و خوش شانس