اطلاعات درباره آگلونما گیاه مقاوم آپارتمانی (نکات برای رشد و پرورش آن)

رشد، پرورش و تکثیر گیاه آگلونما

آگلونما یک گل آپارتمانی از دسته گل های شیپوریان است ،این گیاه ، یک گیاه مقاوم و همیشه سبز است که برگ های زینتی و زیبایی دارد،.برگ های آن نیزه (بیضی مانند ،بزرگ،باریک،براق)شکل هستند و ساقه های آن کوتاه است. این گیاه در تابستان نیز گل می‌ دهد و گل های آن سفید رنگ هستند. رشد این گیاه کم است. این گیاه به این دلیل بیشتر مناسب آپارتمان است که نیازی به نور ندارد به ویژه اگر نور خانه کم باشد.

هرچه اختلاف رنگ این گیاه بیشتر باشد به نور بیشتری نیز نیاز دارد ،به طور کلی اگر یک قاعده ساده را برای نگهداری از این گیاه دنبال کنید جوابگویی بهتری خواهید داشت. برای  تولید گیاه های جدید اگلونما را با گیاه های مختلف پیوند می‌ زنند. همچنین یک نوع سمی به نام کریسپام نیز دارد بنا بر این افرادی که حیوان خانگی یا بچه دارند نیز مراقب میوه های کوچک قرمز آن باشند.

آگلونما

این گیاه رشد چندانی ندارد و سرعت رشد آن متوسط است به طور کلی گیاهان کم رشدی هستند بنا براین هر ساله نیازی به تعویض گلدان ندارد بنا براین تنه آن‌ ها بسیار کوچک است، آگلونمای نقره ای در فصل های گرم رشد بسیار زیادی دارد ،و آگلونما هایی که رنگ روشن تری دارند آهسته تر رشد میکنند. گاهی چون آگلونما ها در طول روز ۸ ساعت نور مناسب خورشید را دریافت نمی‌ کنند رشد مناسبی ندارند بنا بر این باید محلی را در خانه برای این گیاه انتخاب کنید که ۸ ساعت در طول روز نور خورشید را به طور مناسب دریافت کند.

وجود نور خورشید مناسب برای این گیاه باعث می‌ شود که برگ های آن به خوبی عمل فتوسنتز را انجام دهند و برای انجام فرایند های متابولیکی گیاه انرژی فراهم کنند ،پس حتما نور مناسبی برای گیاه آگلونما‌ی خود فراهم کنید. همچنین به جز اینکه باعث توقف رشد آن میشود، برگ های  آن حالت سوختگی ایجاد می‌ کنند و یا برگ های آن زرد می‌ شوند.

رطوبت محیط خانه در فصل های گرم تا حدی برای گیاه مناسب است آنها در فصول سرد به دلیل استفاده از سیستم گرمایشی محیط خانه گرم می‌ شود  بنابراین برای احیا کردن این گیاه بهتر از رطوبت ساز های برقی  و یا درست کردن جزیره برای گیاه استفاده کرد.

آگلونما

راهنمایی نگهداری و پرورش

برای رشد بهتر گیاه باید چند نکته را رعایت کرد.

  • نور: هیچ یک از گونه های آگلونما را نباید در نور مستقیم آفتاب قرار داد. گیاه های متنوع نیاز به نور های متفاوت(بیشتر یا کمتر ) دارند به عنوان مثال رنگ سبز تیره آن می‌ تواند در نزدیکی سایه نیز رشد کن.
  • آب: در طول فصل های مختلف آب دهی بی این گیاه متفاوت است به عنوان مثال در فصل های گرم سال به طور مداوم و روزانه به گیاه آب دهید اما در فصل های سرد آب دهی را کاهش دهید اما قطع نکنید زیرا گیاه خشک می‌ شود، همچنین برای رطوبت رسانی به گیاه بر روی آن آب اسپری کنید .
  • هرس کردن: به طور مداوم برگ های زرد شده و خراب شده را هرس کنید تا به بقیه برگ ها آسیب نزند و ظاهر بهتری داشته باشد.
  • دما: این گیاه را در هوای سرد و یا هوای خیلی  گرم قرار ندهید هر چه مکانی که این گیاه در آن قرار دارد گرم تر باشد بهتر است و در محدوده دمایی ۱۶ تا ۲۶ درجه سانتی گراد بیشترین رشد و نمو خود را دارد.
  • خاک: خاک زهکشی و تخلیه شده بهترین گزینه است.
  • کود: در فصل رشد آگلونما آن را با کود مایع تقویت کنید. کود دهی  زیاد با از بین بردن ریشه ها سبب آویزان شدن برگ ها و کود دهی کم نیز به جز کم شدن رشد باعث کوچک شدن برگ ها می‌ شود.
  • قلمه زدن: می‌ توانید زمان عوض کردن گلدان می‌ توانید گیاه را تقسیم کنید و می‌ توانید از شاخه های کوچکی که جدا میکنید یک گیاه جدید در گلدان دیگری تولید کنید .
  • فضای رشد: این گیاه نیاز به رطوبت بالایی دارد بنابر این آن را گیاه گلخانه ای نیز می‌ خوانند، زیرا نیاز دارد در جای گرم ،مرطوب و روشن باشد مانند فضای گلخانه .

آگلونما

آفات گیاه آگلونما

آفات می‌توانند به راحتی به همه گیاه ها انتقال پیدا کنند بنا براین باید مدام گیاه خود را کنترل کنید، اگر روی برگ های گیاه خود لکه های قهوه ای  یا مشکی که با لکه های زرد احاطه شده اند تردید نداشته باشید که علت توقف رشد گیاه قارچ و آفت است پس بهتر است برای احیا کردن گیاه برگ های آسیب دیده گیاه را جدا  کنید و آن را هرس کنید و برگ ها و خاک آن را با ضد قارچ ،ضد عفونی کنید. سوراخ شدن و چسبناک شدن برگ ها از دیگر نشانه های وجود آفت است.

معمولا اگلونما در گلدان های ۸،۱۰،۱۴ سانتی متری فروخته می‌شوند. اگر زمانی که این گیاه را میخرید پس از مدتی رنگ برگ های آن زرد یا قهوه ای می‌شود به دلیل شدک جابه جایی است که بسیار طبیعی است و تقریبا تمام گیاهان همچین تغییراتی را هنگام جا به جایی دارند و ورود به مکان جدید  با زرد شدن برگ ها و یا ریختن چند برگ نشان می‌دهند ،پس برگ های خراب را جدا کنید م مطمئن شوید که از دستورالعمل به درستی پیروی میکنید.

آگلونما

اگر برگ های اگلونما پژمرده می‌ شود ممکن است به خاطر نور یا آب نامناسب باشد مخصوصا نور زیاد یا مستقیم می‌ تواند باعث این اتفاق شود. همچنین نور کم نیز باعث ضعیف شدت برگ ها می‌ شود و همچنین باعث بروز نشانه های ضعف کنند .همچنین آب نامناسب باعث زرد یا قهوه ای شدن برگ ها و یا مرطوب شدن خاک شود. خشک شدن خاک نیز به دلیل کم آبی است .

ساقه های آگلونما آب مورد نیاز گیاه را در دوره خشکسالی حفظ می‌ کند و اگر میزان رطوبت و آب گیاه زیاد شود ساقه ها پر از آب می‌ شوند و خاک گیاه نیز آب زیادی دارد به همین دلیل به اصطلاح گیاه پوسیده می‌ شود در همچون مواقعی به گیاه آب ندهید و آن را در مجاورت هوا قرار دهید تا خاک آن کاملا خشک شود و ساقه های پوسیده را نیز جدا کنید. 

بنابر گفته های بالا اگر دما بیش از ۲۶ درجه سانتی گراد باشد  .تبخیر و تعریق برگ های گیاه زیاد میشود و آگلونما نمی‌ تواند بر روی افزایش رشد خود تمرکز کند و عکس این ماجرا کاهش دما ،دمای پایین تر از ۱۶ درجه سبب لوله ای شدن برگ های آن می‌ شود و به همین دلیل رشد گیاه به کلی متوقف می‌ شود و این اتفاق بیشتر در فصل های سرد سال می افتد.

بنابر این بهتر است دماسنج همیشه اطراف گیاه موجود باشد تا از شرایط گیاه مطلع شوید .

اگلونما گیاهی است که نیاز به خاکی مرطوب دارد اما نه در آن حد مرطوب که حالت غرقاب به خود بگیرد .بنا براین بهترین زمان برای آبیاری گیاه زمانی است که ۱۵ سانتی متر از خاک گلدان خشک شده باشد و فاقد رطوبت باشد و بهترین حالت آبیاری آن نیز آن است که تمام نقاط خاک گلدان به خوبی مرطوب شده و به محض اینکه آی اضافی از زیر گلدان جاری شد دیگر آب دادن را متوقف کرد .

آگلونما

اگر میزان آبیاری گیاه کم یا ناچیز باشد رطوبت به خوبی در برگ ها جریان پیدا نخواهد کرد و در همچین شرایطی گیاه دچار استرس خواهد شد و رشد آن متوقف می‌ شود.

احیا کردن آگلونما زمانی که آبیاری آن بیش از حد است و دچار پوسیدگی می‌ شود بسیار سخت تر از زمانی است که گیاه دچار کم آبی می‌ شود، پس   بسیار مراقب زمان آبدهی به گیاهان خود  و میزان آب مورد نیاز آنها باشید .

اگر در زمان آبیاری گیاه پس از  ۱۰ الی ۲۰ ثانیه آب از شیار زیر گلدان جاری شد بدانید که  خاک فرسوده است و کیفیت پایینی دارد بنا بر این بهتر است فورا خاک گلدان عوض شود و بهترین کار این است که در فضای خانه این کار انجام شود و گیاه را جا به جا نکنید .

همچنین اگر بیشتر از یک سال است که این گیاه را دارید ولی رشدی نداشته به دلیل این است که گلدان آن را عوض نکرده اید، و علت رشد گردن آن کم بودن فضا برای توسعه ریشه های آگلونما است در این صورت بهتر است گلدانی که دو سایز از گلدان فعلی شما بزرگ تر است خریداری کنید و اگر سایز گلدان بزرگتر از میزان ذکر شده باشد احتمال مرگ گیاه زیاد است.

مطالب مشابه را ببینید!

گیاهان مناسب سرویس بهداشتی؛ 10 گیاه زیبا برای محیط مرطوب و کم نور آموزش زهکشی خاک برای رشد گیاه و نکات مهم برای زهکشی خاک اطلاعات در مورد نخل زینتی + روش های تکثیر و نگهداری این درختچه زیبا رونمایی 20 مدل باکس گل جذاب برای روز مادر درباره گیاه شمعدانی؛ درباره رشد و پرورش این گیاه زیبا گیاه برگ انجیری؛ اطلاعات درباره رشد و نگهداری این گیاه زیبا و جذاب درمان قارچ‌های گیاهان آپارتمانی؛ پیشگیری و روش های درمان طبیعی قارچ گیاهان آپارتمانی ماه تولد؛ انواع گل مناسب هر ماه تولد از فروردین تا اسفند گیاه زاموفیلیا؛ راهنمای جامع برای داشتن گیاهی شاداب و خوش شانس کودهای مورد نیاز گیاهان آپارتمانی: بهترین کودها برای رشد گیاهان داخل خانه