اطلاعات درباره گیاه اسپاتی فیلوم (نگهداری، پرورش و تکثیر این گیاه زیبا)

این گیاه ،از خانواده شیپوریان است و بومی جنگل های مرکزی و جنوب  آمریکا محسوب می‌شود.در آمریکا معمولا در طبیعت رشد می‌کند  اما در اکثر کشور ها گیاه آپارتمانی محسوب می‌شود. این گل برگ هایی سبز و نوک تیز دارد و وظیفه تصفیه آلودگی های هوا را دارد و سموم موجود در منزل را از بیت می‌برد.

اطلاعات در مورد نگهداری و پرورش اسپاتی فیلوم

این گیاه  با نور کم سازگار است و مراقبت راحتی نیز دارد .اگر در منزل خود نور کافی برای نگهداری گیاه ندارید اسپاتی فیلوم بهترین گزینه است.

این گیاه زیبا بیش از 40 گونه دارد که به دلیل نیاز کم به نور و شرایط نگهداری آسان، برای هدیه دادن به افراد شاغل و نگهداری در مکان هایی مانند بانک و شرکت ها مناسب می باشد. قیمت گل اسپاتی فیلوم یکی از ویژگی های مثبت آن می باشد زیرا با وجود این همه زیبایی و خواص مفید برای خرید آن، هزینه خیلی کمی می پردازید.

این گیاه برگ های همیشه سبز، نوک تیز و براقی دارد که در صورت نداشتن گل هم، برگ های آن زیبایی گیاه را حفظ می کنند. این گیاه هر زمانی که شرایط برایش فراهم باشد، اقدام به گلدهی می کند. به صورت عمومی 2 بار در سال گلدهی دارد. گل های سفید این گیاه، کوچک و بر روی سنبله ای سفید استوانه ای شکل به طول سه سانتی متر قرار دارند. اسپاتی فیلوم یکی از گیاهان سمی برای حیوانات و انسان است و اگر هر قسمتی از آن را بخورید و شیره آن با دست شما تماس پیدا کند، می تواند باعث حساسیت گردد.

گیاه اسپاتی فیلوم

روش نگهداری

برای نگهداری این نوع گیاه باید به چند نکته دقت کنید :

خاک

این گیاه به خاکی با زه کشی مناسب نیاز دارد و ترکیب خاک مورد نیاز آن پیت ماس  ،خاک برگ و پرلیت است .اگر مواد مغذی خاک با کو دهی تامین نشود برگ های این گیاه پژمرده می‌شود.

کود دهی

این گیاه به کود دهی سنگینی نیاز ندارد، کود دهی آن باید یک بار در ماه و زمان گلدهی و رشد گیاه باشد و کودی که دارای منیزیم و آهن باشد برای این گیاه مناسب است .

تعویض گلدان

این گیاه در گلدان هایی که اندازه گیاه است و یا تنگ تر بهتر رشد میکنند .و زمانی که گیاه را آبدهی کردید و جای آن بسیار کوچک بود بهترین زمان تعویض گلدان است.  هنگام تعویض گلدان قسمت های سیاه شده ریشه را جدا کنید و پس از تعویض گلدان حتما با آبیاری آن توجه کنید.

هرس کردن

اگر  به موقع گیاه را هرس کنید به گیاه این فرصت را می‌دهید که ظاهری اراسته داشته باشد و همیشه زیبا و تمیز باشد. گل های اسپاتی فیلوم بر روی ساقه های این گیاه زده می‌شود و با کندن آن‌ها یه حفظ آراستگی این گیاه کمک میکنید. اگر ساقه  ای یک بار گل دهدو آن را هرس کنید دیگر قادر به گل دادن نیست و ساقه آن گل نیز در نهایت قهوه ای می‌شود و می افتند .بنا بر این هرس کردن این گیاه باید از پایه صورت گیرت اگر ساقه را از پایین ترین مکان برش دهیم امکان رشد مجدد یه گل را به گیاه داده ایم. همچنین بر مواقع برگ های این گیاه زرد و یا قهوه ای می‌شود که باید آنها  را نیز هرس کنیم .

آفات گیاه

آفات گیاه اسپاتی فیلوم به راحتی از بین می‌روند.

شته و شپشک

شته ماده به طور روزانه حدود ۶ شته بارور شده تولید می‌کند و این چرخه ادامه پیدا می‌کند تا زمانی که تعداد آنها زیاد شود این شته ها در پشت برگ گیاهان قرار می‌گیرند.

همچنین شپشک ها پشت برگ ها و در امتداد رگ های برگ هایی که از خاک بیرون آمده اند زندگی می‌کنند آن‌ها نیز مانند شته ها از شیره برگ ها تغذیه می‌کنند.

هم شپشک ها و هم شته ها ماده چسبناک تولید کرده و موجب جذب مورچه ها ،هاگ ها و تولید قارچ سیاه می‌شود.

برای از بین بردن آنها، گیاه را داخل کیسه قرار دهید به طوری که اکسیژن و آب به داخل کیسه نفوذ نکند سپس آن را برای چند دقیقه زیر آب گرم قرار دهید بعد از انجام این کار برگ های گیاه را با  فشار اب بشویید . و یا می‌توانید با استفاده از پنبه الکلی برگ های این گیاه را تمیز کنید .

کنه تار عنکبوتی

این کنه های هشت پا از شیره گیاه تغذیه می‌کنند. اگر در گلدان خود و بر روی گیاه برگ های حلقوی و پیچ خورده که از یک پوشش پارچه ای زیر تشکیل شده اند مشاهده کردید باید متوجه ایم باشد که این کنه در گلدان شما زندگی می‌کند این کنه تشابه زیادی به گرد و غبار دارد .شما میتوانید با اسپری کردن آب و صابون این کنه را از بین ببرید .

پشه های سیاه

این پشه ها که در اطراف گیاه پرواز می‌کنند نوعی قارچ هستند .این پشه ها دارای شاخک و پاهای بلند هستند که از تخم هایی که بر روی خاک هستند تولید می‌شوند. و از ریشه و برگ های گیاه تغذیه می‌کنند. برای از بین بردن این پشه ها بین دو آبیاری اجازه دهید خاک گلدان دو سانت خشک شود .و اگر این روش پاسخ گو نبود روزی دوبار از اسپری آماده مخصوص به گیاه و خاک اسپری کنید .

گیاه اسپاتی فیلوم

علت زرد شدن برگ ها

در ادامه به برخی از دلایل زرد شدن برگ های اسپاتی فیلوم می‌پردازیم

  • پیر شدن برگ ها که علتی طبیعی است
  • آبیاری بیش از حد که رایج ترین دلیل برای زرد شدن این گیاه است
  • کم آبی
  • کیفیت آب
  • مشکلات نور
  • مشکلات دما ،این گیاه در درمای ۱۸ ال ۲۴ درجه سانتی گراد مقاوم است
  • کمبود مواد مغذی ،که معمولا از طریق کود جبران می‌شود
  • شوک ناشی از تغییر گلدان ،ممکن است بعد از کاشت مجدد گیاه در گلدان جدید به گیاه شوک وارد شده و برگ های آن زرد شود .
  • آفات
  • بیماری ها،هیج درمانی برای دو بیماری این ،گیاه وجود ندارد .این قارچ ها در خاک زندگی می‌کنند و گیاه را از ریشه می‌پوسانند.
  • قارچ سیلیندروکلادیوم
  • قارچ گیاه کش

علت قهوه ای شدن برگ ها

اگر شاهد قهوه ای شدن برگ ها شدید در طرز نگهداری گیاه خود تجدید نظر کنید .به طور کلی این اتفاق به خاطر اشتباهات نگهداری از گیاه است .

  • مشکلات آبیاری
  • رطوبت
  • کود و یا نمک

گیاه اسپاتی فیلوم

نحوه تکثیر اسپاتی فیلوم

اسپاتی فیلوم به 2 طریق تکثیر می شود

1. تقسیم بوته

برای افزایش گیاه اسپاتی از طریق تقسیم بوته، بهتر است که اجازه دهید گیاه به صورت کامل رشد کند. بعد از اینکه گیاه بالغ شد می توانید این گیاه را به دو یا سه دسته تقسیم کنید و هر کدام را در گلدان جداگانه و در ارتفاع گیاه مادر بکارید.

2. کاشت بذر 

برای کاشت بذر اسپانیایی بهتر است، دانه ها در لایه ای نازک از بستر سبک و آماده کاشت ریخته شود. آنها را در دمای محیط نگهداری نمایید. بر خلاف گیاه مادر، بذرها  برای رشد به نور زیادی نیاز دارند. ولی آنها را از تابش مستقیم خورشید دور نگه دارید. رطوبت نسبی محیط را بیشتر کنید تا در طول 10 روز جوانه های بذرها را ببینید.

مطالب مشابه را ببینید!

طریقه نگهداری گل‌ های مختلف آپارتمانی و خانگی (10 گیاه پرطرفدار) گیاهان مناسب سرویس بهداشتی؛ 10 گیاه زیبا برای محیط مرطوب و کم نور آموزش زهکشی خاک برای رشد گیاه و نکات مهم برای زهکشی خاک اطلاعات در مورد نخل زینتی + روش های تکثیر و نگهداری این درختچه زیبا رونمایی 20 مدل باکس گل جذاب برای روز مادر درباره گیاه شمعدانی؛ درباره رشد و پرورش این گیاه زیبا گیاه برگ انجیری؛ اطلاعات درباره رشد و نگهداری این گیاه زیبا و جذاب درمان قارچ‌های گیاهان آپارتمانی؛ پیشگیری و روش های درمان طبیعی قارچ گیاهان آپارتمانی ماه تولد؛ انواع گل مناسب هر ماه تولد از فروردین تا اسفند گیاه زاموفیلیا؛ راهنمای جامع برای داشتن گیاهی شاداب و خوش شانس