دل درد و 3 مورد از مهم ترین دلایل آن (درمان های خانگی)

دل درد یکی از شایع ترین بیماری هایی است که از دوران کودکی تا سنین پیری با انسان همراه است، در واقع کلمه دل درد تنها بیماری است که کودکان در مواجهه با هر دردی از آن استفاده می کنند. آن ها نمی دانند که این درد در ناحیه شکم مربوط به دستگاه گوارش است یا علت دیگری دارد و همین امر سبب شده که در مواجهه با هر دردی آن را به با نام دل درد معرفی کنند.

این بیماری مزمن ممکن است در ابتدا برای بسیار از افراد امر چندان مهمی نباشد و گاهی با درمان های خانگی آن را برطرف کنند اما گاهی با مشکلات و عوارض خطرناکی همراه است که حتما باید به آن رسیدگی شود. در ادامه مقالات روزانه با ما همراه باشید تا به بررسی بیشتر این موضوع و علت بروز آن در مردان، زنان و کودکان را به صورت تفکیک بیان کنیم.

دل درد و 3 مورد از مهم ترین دلایل آن (درمان های خانگی)

دل درد چیست؟

شاید این سوال نتواند گویایی تمام مفهوم دل درد باشد اما به طور کلی می توان این عارضه را به دردی نسبت داد که از ناحیه شکم احساس می شود و نواحی قفسه سینه تا زیر شکم را در بر میگیرد. به طور کلی درد در ناحیه دل تاثیرات منفی بر دیگر قسمت های بدن دارد و می تواند تمام عملکرد انسان را تحت تاثیر قرار دهد، در واقع اولین عارضه این درد کاهش اشتها، ضعف و بی حالی است.

همانطور که عنوان شد دل درد شایع ترین بیماری در نواحی دستگاه گوارش است که برای تشخیص درست نقطه مشخص درد می بایست به پزشک متخصص مراجعه نمود. این درد که در بخش های مختلف از شکم ایجاد می شود عوارض مختلفی دارد و به شکل های متفاوت خود را نشان می دهد.

بدون شک همه ما در زندگی بارها این درد را احساس کرده ایم که گاهی با درمان های سنتی و خانگی برطرف می شوند. گاهی مصرف یک ماده غذایی و گاهی عوارض دارویی یا مسمومیت علت دل درد هستند که برطرف کردن هر یک از آن ها به شیوه های مختلف صورت میگیرد.

دقت داشته باشید که گاهی مشکلات دیگر نواحی مانند قلب، ریه، مجاری ادراری و …. تاثیرات منفی بر روی دستگاه گوارش دارد و در نهایت منجر به بروز دل درد می شوند از این رو برای تشخیص درست مراجعه به پزشک الزامی است. دل درد به شیوه های متفاوت بروز می کند، گاهی با درد های حاد همراه است و در برخی موارد درد های ضعیف و کوتاه را به دنبال دارد.

دل درد و 3 مورد از مهم ترین دلایل آن (درمان های خانگی)

بررسی دلایل دل درد

امروزه مشغله های کاری سبب شده تا افراد زمان زیادی برای استراحت نداشته باشند و گاهی اوقات حتی مجبور باشند از زمان غذا خوردن خود نیز بکاهند؛ بدون شک مشغله های کاری سبب شده که در بسیاری از خانواده ها غذای آماده و فست فود جایگزین غذا های خانگی و مفید شوند. مصرف غذاهای آماده به دلیل داشتن مواد نگهدارنده یا ادویه های مختلف تاثیرات منفی در دستگاه گوارش دارد و به مرور زمان مشکلات و درد های زیادی به همراه دارند.

پیش از این که به بررسی دلایل کلی درد ناحیه دل و شکم بپردازیم بهتر است بدانید که بروز این درد ها در میان خانم ها و آقایان کاملا متفاوت است و گاهی دل درد آن ها به نواحی داخلی شکم و بخش های تناسلی ارتباط دارد که هر یک شیوه درمانی متفاوتی خواهند داشت. گفتنی است که تمام درد های ناحیه دل و شکم با علائم خاص همراه هستند که از شایع ترین آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کاهش شدید اشتها
  • استفراغ و برگشت غذا
  • تلخی بزاق و حالت تهوع
  • دل پیچه و گاهی تکرر ادرار
  • سر درد های خفیف و سرگیجه شدید

موارد عنوان شده در تشخیص اولیه به مسمومیت نسبت داده می شود و با وجود اینکه حتما باید به پزشک مراجعه کنید اما برخی افراد با انجام درمان های خانگی و استراحت کردن سعی در درمان آن دارند. در بسیاری از موارد درمان های خانگی و سنتی موثر هستند اما علائم دیگری نیز وجود دارند که در صورت عدم توجه به آن ها بدون شک خطرات جانی زیادی به همراه دارند، این علائم شامل موارد زیر هستند:

  • ناتوانی در حرکت
  • رنگ پریدگی یا زردی پوست
  • کاهش غیر طبیعی و سریع وزن
  • افزایش درد با هر فعالیت بدن ساده
  • داشتن تب شدید به همراه لرز لحظه ای
  • ورم و آماس غیر طبیعی در یک ناحیه شکم
  • تلخی مداوم بزاق و تشدید حالت تهوع و استفراغ
  • ادرار یا مدفوع خونی یا تغیر رنگ ناگهانی و غیر طبیعی مدفوع

دقت داشته باشید که این عوارض درد های کهنه ای هستند که با عدم توجه به مرور زمان شدت یافته و امروزه به یک درد غیر قابل تحمل تبدیل شده اند. بهترین اقدامی که در زمان بروز دل درد می توان انجام داد این است که استراحت کوتاه داشته باشد و در صورتی که درد شما تسکین نیافت بدون معطلی به پزشک مراجعه و علت را جویا شوید.

دل درد و 3 مورد از مهم ترین دلایل آن (درمان های خانگی)

انواع دل درد به چه صورت است؟

با وجود اینکه دل درد بخش عمده ای از عوارض و بیماری ها را به شامل می شود اما به طور کلی می توان آن را به سه دسته کلی تقسیم نمود که در مجموعه های زیر قرار می گیرند:

  • دل درد موضعی

این نوع دل درد شامل ضعف هایی است که به یک نقطه خاص اطلاق می شود، در واقع نوع این درد مربوط به بک نقطه مشخص بوده و معمولا یکی از اندام ها را تحت تاثیر قرار می دهد. برای مثال دل درد موضعی می توان به زخم معده اشاره کرد که برای درمان آن علاوه بر مراجعه به پزشک؛ پرهیز غذایی نیز الزامی است.

  • دل درد کرامپی

از دیگر زیرمجموعه های درد در ناحیه شکم می توان درد های کرامپی را نام برد که همراه با فشار و دل پیچه زیاد است، این نوع دل درد گاهی به دلیل اسهال شدید و در برخی مواقع با یبوست زیاد همراه است. دل درد کرامپی درد های پریود و سقط جنین را نیز شامل می شود، البته شدت آن در این دو مورد چندین برابر خواهد شد.

  • دل درد کولیکی

اسپاسم عضلانی یا دل پیچه شدید را جز دل درد های کولیکی دسته بندی می کنند و دلیل آن نیز ظهور ناگهانی این دردهاست. برای مثال بیشتر درباره دل درد کولیکی می توان درد جابجایی یا دفع سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا را عنوان نمود. گفتنی است که این نوع درد در دسته شدید ترین نوع دل درد قرار میگیرد و گاهی شدت آن باعث بیهوش شدن فرد خواهد شد.

3 دلیل دل درد در بخش های مختلف شکم

علاوه بر گروه های عنوان شده، انواع دل درد در زیر مجموعه های دیگر نیز قرار میگیرند که هر یک از آن ها بخش های متفاوت از بدن را در می گیرد. برخی از این درد ها با درمان های خانگی و فعالیت های ریلکسی از بین می روند اما برخی دیگر عوارض دردناکی به همراه دارند.

دل درد در نواحی مختلف مختص به یک قسمت از بدن نیست و بخش های مختلف از شکم و دل را در بر میگیرد، درد شکم که به عامیانه آن را دل درد می نامند به فشار های داخلی گفته می شود که در قسمت های دور ناف، بخش های بالای شکم و نزدیک به ریه ها تا بخش های پایین تر و نزدیک به دستگاه گوارش خود را نشان می دهد.

این نوع درد به دلیل ناراحتی و مشکلات معده رخ می دهند و در برخی موارد با اصلاح روش تغذیه و فعالیت های پس از آن پایان می یابد اما در صورتی که همچنان درد آن را احساس کردید می بایست به سرعت با پزشک مشورت کنید.

  • دل درد های لحظه ای

بدون شک همه ما حداقل یکبار با دل درد لحظه ای مواجه شده ایم درد ی که به یک باره در تمام شکم و دل می پیچد و فشار زیادی به بدن وارد می کند و پس از تحمل چندین ثانیه به یکباره از بین می رود. این مشکل یا دل درد به دلایل مختلف اتاق می افتد که از مهم ترین آن ها می توان به هضم نادرست غذا، مشکلات گوارشی، جابجایی یا دفع سنگ کلیه و سنگ کیسه صفرا؛ حاملگی خارج از رحم، آپاندیس و …اشاره کرد.

دل درد و 3 مورد از مهم ترین دلایل آن (درمان های خانگی)

یکی از مهم ترین نکات درباره دل درد مربوط به جنسیت آن ها است، در واقع برخی از درد ها تنها مختص آقایان و برخی دیگر فقط در خانم ها بروز می کند و شامل موارد زیر هستند:

  • درد شکم و پهلو در خانم ها

یکی از دل درد های شایع در خانم ها درد در زمان قاعدگی ماهانه است، فشار و درد که به شدت پهلو ها را تحت تاثیر قرار می دهد. این دل درد به دلایل مختلف رخ می دهد که از مهم ترین آن می توان به وجود کیست یا توده در بخش های داخلی دستگاه تناسلی اشاره کرد. البته گاهی ممکن است به دلیل وجود سنگ کلیه این درد ها تشدید پیدا کنند اما در هر حال یک عارضه دردناک است که برای کنترل و رفع آن می توانید به پزشک مراجعه نمایید.

  • دل درد در آقایان

امروزه مشکلات و بیماری های زیادی وجود دارند که به صورت جنسیتی تفکیک می شوند. فتق، درد در ناحیه پروستات، سنگ کلیه و … از مهم ترین و دردناک ترین عارضه هایی هستند که تنها آقایان به آن دچار می شوند. این درد ها راه درمان خانگی ندارند و در صورت مواجهه با آن ها بدون فوت وقت می بایست به پزشک متخصص مراجعه نمایید.

لازم به ذکر است که موارد عنوان شده نگاه کلی به نواع دل درد هستند که ممکن است برا خانم ها و آقایان در هر سنی رخ بدهد. این مشکلات و عارضه ها تاثیرات منفی به همراه دارد از این رو برای کاهش میزان آن مراجعه به پزشک و معاینه شدن الزامی است.

بهترین دکتر برای درمان درد های دل

امروزه علم پزشکی با زیر مجموعه های زیادی همراه است که به بیماران کمک می کند تا بتوانند جزئی ترین درد های بدن را با افراد متخصص و حرفه ای در ارتباط بگذارند. اگر سابقه دل درد دارید یا به تازگی به این درد مبتلا شده اید به خاطر داشته باشید که بی تفاوت نباشید. درد های پایه و کوچک در صورت عدم توجه به درد ها و عارضه های خطرناک تبدیل می شوند پس در صورتی که متوجه درد خفیف اما طولانی مدت شدید پیشنهاد میکنیم حتما با پزشک متخصص در ارتباط باشید.

بهترین دکتر برای درمان دل درد، متخصصین دستگاه گوارش هستند.؛ پزشکان زیادی در این زمینه فعالیت دارند که هر یک در حوزه کاری خود تخصص دارند. اگر درد در نواحی گوارشی نیست می توانید پس از معاینه از وی بخواهید که شما را به بهترین پزشک در حوزه بیماری که دارید، معرفی نماید.

درمان دل درد با اقدامات خانگی

برخی افراد اعتقاد زیادی به پزشک و معاینه شدن ندارند از این رو با انجام تحقیقات کوتاه درباره بیماری خود اقدام به درمان های خانگی می کنند. گاهی مصرف مسکن و در برخی شرایط تغیر رویه تغذیه می تواند در درمان درد های خفیف تاثیر گذار باشد، البته دقت داشته باشید که با مصرف دارو های مسکن تنها درد را برای یک زمان کوتاه کاهش می دهید و باید به فکر راه چاره باشید.

علاوه بر مصرف مسکن، ماساژ درمانی و بکارگیری کیسه آب گرم، اصلاح تغذیه، نخوردن غذای سرد و چرب و … تا حدودی این مشکلات را برطرف می نماید.

دل درد و 3 مورد از مهم ترین دلایل آن (درمان های خانگی)

جمع بندی

دل درد مجموعه ای از درد ها را شامل می شود که گاهی دلیل آن را نمی دانید، این درد ها گاهی فقط صبح به سراغ افراد می آید و برخی دیگر با تغذیه مواد غذایی متفاوت که بر رو دستگاه گوارش تاثیر منفی دارد. در هر حال این عارضه نیاز به درمان قطعی دارد تا به یک مشکل حاد تبدیل نشود. توجه داشته باشید که گاهی دل درد ها عصبی هستند و نحوه تشخیص آن تنها از عهده پزشک متخصص بر می آید. ممکن است برخی افراد تمایل به مصرف دارو نداشته باشند به همین دلیل می توانند مشکلات دل درد خود را با تغذیه سالم برطرف نمایند، برای کسب اطلاعات کامل تر درباره انواع دل درد و نحوه درمان آن با مقالات روزانه همراه باشید.

مطالب مشابه را ببینید!

شایع ترین بیماری های ارتوپدی کودکان چیست؟ و چه زمانی باید به دکتر ارتوپد مراجعه کنیم؟ همه چیز در رابطه با آبله میمون + صحبت‌های دکتر مسعود مردانی، متخصص بیماری‌های عفونی علائم و نشانه‌های تومور مغزی که باید بدانید اشک مصنوعی چیست و مصرف خودسرانه آن چه عوارضی دارد؟ همه چیز درباره بیماری نقرس یا Gout (دلیل ایجاد، پیشگیری و درمان) همه چیز درباره بیماری ام اس؛ علائم و نحوه درمان و راهکارهای کنترل MS دلیل ابتلا به سرطان پروستات؛ انواع این بیماری و روش های درمان آن همه چیز درباره بیماری فیستول؛ علت و تشخیص تا روش درمان مگس پرانی چشم چیست؟ دلایل ایجاد نقاط متحرک در چشم و روش های درمان کم خونی داسی شکل کودک؛ علائم و روش های درمان این نوع کم خونی