خواص جوز هندی؛ تأثیر درمانی جوز هندی، فواید جوز هندی بر لاغری و سلامت پوست و بدن

جوز هندی یک ادویه یا همان چاشنی معطر است که عطر و بوی آن تند و مطبوع  است. این ادویه به صورت خشک شده در مناطق گرمسیر رواج دارد. جوز هندی برای تسکین و درمان بسیاری از دردها مفید است. جوز هندی طولی حدود ‎۵/۲ سانتی‌ متر و قطری حدود ‎۵/۱ سانتی‌ متر شکلی شبیه به تخم‌ مرغ دارد. جوز هندی سرشار از فیبر است. همانطور که می دانید فیبر یک ماده مغذی است که نقش بزرگی در سلامتی انسان در بلند مدت ایفا می کند.

خواص جوز هندی

  • کنترل کلسترول و قند خون: سرشار از فیبر است و در کنترل کلسترول و قند خون سهیم است. وقتی که رژیم غذاییتان پر از فیبر باشد احتمال خطر بیماری مزمنی چون دیابت نوع 2 را کاهش می دهد.
  • بیماری قلبی عروقی: جوز هندی به دلیل فیبر بالایی که دارد خطر بیماری قلبی عروقی را کاهش می دهد. سیستم قلبی، عروقی را تحریک می کند و برای حفظ سلامت قلب مفید است. همانند میخک، جوز هندی دارای ترکیبی به نام «یوجینول» است که برای قلب مفید می باشد.
  • برای درمان آسم مفید است.
  • اختلالات گوارشی و یبوست: جوز هندی مدفوع را نرم می کند و احتمال بروز یبوست را کاهش می دهد و  همه اینها بخاطر وجود منبع غنی فیبر در جوز هندی می باشد. همچنین با اختلالات گوارشی دیگر مانند بیماری دیورتیکولار مقابله می کند. هر دو قاشق غذا خوری دانه جوز هندی آسیاب شده، 2.9 گرم فیبر دارد که 8 درصد از میزان فیبر توصیه شده روزانه در مردان و 11 درصد فیبر زنان را تأمین می کند. برای بهبود بخشیدن به سیستم گوارشی کمی پودر جوز هندی را روی صبحانه خود بپاشید.
  • معده درد و سوء هاضمه: در طب چین توصیه شده است که برای رفع معده درد و التهاب یا سوء هاضمه 3 تا 5 قطره این روغن همراه با یک قاشق غذاخوری عسل به طور ناشتا میل شود. جوز هندی برای سیستم گوارشی مفید است. ضمنا برای برطرف کردن حالت تهوع، استفراغ، بد هضمی، نفخ، گاستریت و اسهال هم می‌توانید از جوز هندی کمک بگیرید. جوز هندی برای کنترل علائم بیماری‌ کرون نیز سودمند است. جوز هندی به افزایش ترشح انزیم‌های روده‌ای کمک می‌کند و از این رو برای سلامت هاضمه مفید است. همچنین روغن جوز هندی دارای اثر ضدنفخ است. هر وقت مشکلی در گوارش‌تان دارید فقط کافیست کمی جوز هندی به سوپ یا غذای آبکی‌تان اضافه کنید.
  • بی نظمی و درد قاعدگی را رفع می کند.

خواص جوز هندی بر سلامت بدن

  • روغن آن از جمله ترکیبات مهم بیشتر داروهای تسکین دهنده سرفه است. ضمن این که در درمان سرماخوردگی نیز موثر است.
  • استرس و افسردگی: اضطراب و افسردگی را رفع می کند. خستگی مفرط و استرس را رفع می کند و قدرت تمرکز را افزایش می دهد.
  • سلامت پوست: خاصیت ضد باکتریایی و ضدعفونی کننده دارد که برای رفع کدری، چربی و چین و چروک پوست مفید است.
  • عفونت و بیماری های کلیه ای را درمان می کند.
  • نفخ معده: مصرف مقدار کم آن نفخ معده را کاهش می دهد، به هضم غذا کمک می کند و اشتها را بهبود می بخشد.
  • تسکین درد مفاصل: برای تسکین درد مفاصل، عضلات، آرتریت، زخم و التهاب کمی از روغن آن را روی موضع بمالید.
  • سرماخوردگی: برای تسکین علایم سرماخوردگی با کمی آب، آرد و پودر جوز هندی ضمادی تهیه کنید و روی پارچه کتان بمالید و روی سینه قرار دهید.
  • جوش صورت: با جوز هندی یک ماسک بسیار مقوی برای پوستتان درست کنید. جوش های چرکی در حال ظهور را با این داروی خانگی، از بین ببرید:در یک کاسه، مقداری جوز هندی را با شیر ترکیب کنید تا به شکل خمیری ضخیم درآید، کرم به دست آمده را روی قسمت مورد نظر پوستتان قرار دهید، کرم باید چند دقیقه روی جوش بماند، پس از گذشت زمان کافی، ان را تمیز کنید. گفته می شود که جوز هندی، خاصیت ضد التهابی دارد که همراه با شیر غنی از ویتامین، پوستی لطیف و شاداب را به شما هدیه خواهد کرد.
  • پوسیدگی دندان: جوز هندی برای سلامت دندان و دهان‌تان هم سودمند است. خواص ضد باکتریایی جوز هندی باعث شده بتواند باکتری‌ های مضر دهان را به طور موثر نابود کند و به شما کمک کند تا از پوسیدگی دندان‌ های‌تان پیشگیری کنید. جوز هندی برای جلوگیری و درمان بوی بد دهان هم مفید است. بوی بدن دهان معمولا از گسترش باکتری در دهان ناشی می‌شود.
    کمی جوز هندی را آسیاب کرده و با کمی عصاره‌ی آویشن مخلوط کنید و چند بار در هفته، دندان‌های‌تان را با آن مسواک بزنید. برای درمان بوی بد دهان، چند قطره روغن جوز هندی را در لیوانی آب ولرم ترکیب کرده و مانند دهانشویه از آن استفاده کنید.
  • تقویت ذهن: جوز هندی تقویت کننده ذهن است.بدن را آرامش می دهد و سبب افزایش گردش خون می شود.
  • افزایش میل جنسی در مردان: جوز هندی می تواند نیروی جنسی را تقویت کند چون رگها را گشاد کرده و آرام کننده‌ی عضلات است و اوژنول موجود در آن مسئول این ویژگی جوز هندیست. ضمنا منیزیم و پتاسیم موجود در جوز هندی می‌توانند مواد مغذی مورد نیاز برای تولید هورمون‌های جنسی مردانه را تامین کنند.

خواص جوز هندی بر سلامت بدن

عوارض زیاده روی در مصرف جوز هندی

  • تب و خشکی دهان از عوارض دیگر مصرف زیاد جوز هندی هستند. این عوارض ممکن است گاه و بیگاه باشند یا به مدت چند روز پیوسته ادامه پیدا کنند. تب در صورتی که بالا باشد، موجب بی آب شدن بدن می شود چون فرد در شرایطی نیست که نگران افزایش دمای بدن خود باشد.
  • پس از مصرف زیاد جوز هندی، فرد وارد شوک می شود. عارضه دیگر مصرف آن تجربه روان پریشی است که می تواند منجر به رفتارهای خارج از کنترل شود. میریستیسین موجود در جوز هندی موجب تغییرات بینایی و سرخوشی نیز می شود. در صورتی که این عوارض خطرناک را پس از مصرف جوز هندی، تجربه کردید، فورا به اورژانس مراجعه کنید.
  • همزمان با توهم ممکن است احساس وحشت فرد را در بر بگیرد. این عوارض جدی نیاز به مراقبت فوری پزشکی دارند. در این شرایط حتما باید به پزشک گفته شود که فرد چه مقدار جوز هندی مصرف کرده است.

خواص جوز هندی بر سلامت بدن

  • دکتر گیلورد لوپز رئیس مرکز مسمومیت جورجیا می گوید تپش قلب اغلب پس از مصرف زیاد جوز هندی اتفاق می افتد. مصرف زیاد این ادویه باعث افزایش ضربان قلب و سرخ شدن پوست صورت میشود. تپش قلب ممکن است ناگهان موجب مشکلات قلبی غیر قابل تشخیص شود بنابراین ممکن است مصرف زیاد جوز هندی منجر به وقایع قلبی مرگبار شود.
  • مصرف جوز هندی به مقدار زیاد مدت کوتاهی موجب احساس نشئگی میشود. نشئگی معمولا با عوارض عوارض ناخوشایند متعددی همراه است. خدمات سلامت دانشگاه کلمبیا بیان می دارد، جوز هندی می تواند باعث احساس تهوع و اسپاسم معده شود. اغلب پس از حالت تهوع، استفراغ اتفاق می افتد.
  • می تواند باعث سقط جنین خود به خود شود؛ اما با استفاده کم در آشپزخانهٔ دوران بارداری سالم درنظر گرفته می شود. با این حال مهار تولید پروستاگلاندین و حاوی hallucinogens که اگر به مقدار زیاد استفاده شود، ممکن است به جنین آسیب برساند.

خواص جوز هندی بر سلامت بدن

مطالب مشابه را ببینید!

انواع گریپ فروت چیست و خواص جالب آن کدام است؟ خواص هلیله سیاه گیاه دارویی؛ کاربردها، خواص درمانی و نحوه مصرف آن خواص روغن گردو؛ میزان مصرف روزانه، فواید بی نظیر و طرز تهیه روغن گردوی خانگی تفاوت جو پرک با جو دوسر؛ خواص انواع جو و تفاوت های آنها خواص انار؛ 20 فایده انار از کنترل دیابت و خاصت ضد سرطانی تا زیبایی پوست و مو خواص و مضرات زعفران؛ خواص کلی و درمانی زعفران خواص روغن رزماری؛ کاربرد های این روغن برای زیبایی، سلامت و روش تهیه آن همه چیز در مورد برنج قهوه ای؛ فواید مزایا و خواص آن خواص برنج سفید؛ ارزش غذایی، مواد معدنی موجود در آن و نحوه طبخ آن خواص سیب سبز؛ 30 خاصیت بی نظیر سیب سبز از تقویت معده تا تقویت بینایی