خواص آب پنیر؛ تمام خواص اب پنیر برای زیبایی پوست و مو و سلامت بدن
فواید آب پنیر برای سلامتی
مضرات آب پنیر, طریقه مصرف آب پنیر در بدنسازی, طرز تهیه آب پنیر در منزل ,طرز تهیه پودر آب پنیر در منزل, خرید پودر آب پنیر, بدنسازی پودر آب پنیر را با چی بخوریم, تهیه پودر آب پنیر در خانه, خواص آب پنیر برای کبد چرب
بیشتر ورزشکاران از آب پنیر برای بدنسازی استفاده میشود. با این وجود حتی تمام افراد عادی نیز میتوانند از خواص آب پنیر برای سلامت بدن و زیبایی پوست و مو بهرهمند شوند.آب پنیر یا پروتئین وی چیست؟ شیر از دونوع پروتئین وی و کازئین تشکیل شده است، آب پنیر یا پروتئین وی قسمت مایعی است که در طی فرآیند تهیهی پنیر بدست میآید. بسیاری از افراد تصور میکنند مصرف این مکمل تنها برای بدنسازی در ورزشکاران مفید است، اما مصرف این مکمل میتواند پروتئین مورد نیاز بدن را تامین کند و از مشکلاتی که به دلیل کمبود پروتئین در بدن به وجود میآید پیشگیری کند. در این مطلب به بررسی خواص آب پنیر، محدودیتهای مصرف آن و طرز تهیهی آن میپردازیم.
مهمترین خواص آب پنیر برای سلامت جسمی
۱. کاهش وزن
۲. تنظیم هورمون
۳. غنی از اسید آمینه
۴. کاهش علائم پیری
۵. درمان سرطان
۶. حفظ سلامت قلب
۷. تقویت سیستم ایمنی
۸. تقویت عضلات
۹. تنظیم قند خون
۱۰. تقویت استخوانها
۱۱. بهبود عملکرد کبد
۱۲. بهبود زخم ها
خواص آب پنیر برای پوست و مو
۱. افزایش رشد مو
۲. تقویت پوست
۳. سلامت پوست سر
۴. تونر پوست
۵. درمان آکنه
۶. تنظیم PH پوست
۷. رفع پف چشم
عوارض جانبی و محدودیتها
- عوارض جانبی بر دستگاه گوارش. بیشتر عوارض جانبی آب پنیر مربط به دستگاه گوارش است و ممکن است باعث ورم معده، التهاب، کاهش اشتها و حالت تهوع شود.
- مشلات کلیوی. مصرف بیش از حد آب پنیر ممکن است مشکلات کلیوی را تشدید کند.
- شکنندگی استخوانها. مصرف بیش از حد ذخیره کلسیم بدن را کاهش میدهد و باعث شکنندگی استخوانها و دندانها میشود.
- افزایش آمونیاک در بدن. مصرف بیش از حد آب پنیر در زنان باعث افزایش آمونیاک در بدن آنها میشود، زنان نباید روزانه بیش از دو وعده از این مکمل استفاده کنند.
- تداخل با برخی داروها. از مصرف آب پنیر همزمان با داروهای درمان پارکینسون، پوکی استخوان و آنتی بیوتیکها باید اجتناب شود. همچنین کسانیکه به لاکتوز حساسیت دارند و یا دچار مشکلات رودهای مانند کولیت روده هستند باید از مصرف آب پنیر اجتناب کنند.
انواع آب پنیر
- کنسانتره: این نوع آب پنیر نسبت به انواع دیگر به دلیل دارا بودن لاکتوز طعم بهتری دارد و بسیاری از افراد مصرف آن را ترجیح میدهند. آب پنیر کنسانتره دارای ۷۰-۸۰ درصد پروتئین است.
- ایزوله: نوع ایزوله دارای لاکتوز و مواد مغذی کمتری نسبت به نوع کنسانتره است، اما میزان پروتئین آن بیشتر و در حدود ۹۰ درصد است.
- هیدرولیزات: نوع هیدرولیزات نسبت به آب پنیر کنسانتره و ایزوله سریعتر جذب میشود و انسولین را در حدود ۲۴-۴۲ درصد بیشتر از نوع ایزولهی آن افزایش میدهد.
طرز تهیه آب پنیر خانگی
برای تهیهی آب پنیر در خانه کافی است، یک لیتر شیر را ۲۰ دقیقه بجوشانید، سپس کمی صبر کنید تا ولرم شود. بعد از خنک شدن شیر یک استکان سرکهی خرما یا سرکه انگور یا آب لیمو به آن اضافه کنید. ۱ تا ۲ ساعت صبر کنید تا شیر ببرد و دلمه دلمه شود. بعد از بریده شدن شیر آن را از داخل یک پارچه نازک عبور دهید تا آب آن جدا شود. آب جدا شده را در یک ظرف شیشهای نگه داری کنید.