ایمپلنت دندان؛ اطلاعات در مورد جراحی و درد ایمپلنت، عوارض، قیمت آن

ایمپلنت دندان یکی از روش های خوب برای جایگزین کردن دندان ها می باشد. بعضی از افراد ترجیح می دهند به جای گذاشتن دندان مصنوعی، از ایمپلنت استفاده کنند که البته مزایای بیشتری دارد. ممکن است بعضی به دلیل تصورات اشتباه، بعضی از افراد از ایمپلنت ترس داشته باشند و تصور کنند که بسیار دردناک است ولی اینگونه نیست. البته قیمت ایمپلنت دندان ممکن است مقداری زیاد باشد. ایمپلنت برای گروه خاصی از افراد ممکن است عوارض ایجاد کند که در ادامه اطلاعات بیشتری در مورد ایمپلنت دندان را ارائه کرده ایم.

اطلاعات درباره انجام ایمپلنت دندان

در صورتی که دارای یک یا چند دندان از دست رفته می باشید و تصمیم به انجام کاشت دندان دارید، ما می توانیم به شما کمک نماییم. شما می توانید از این راهنما استفاده نمایید تا بتوانید درک کنید. بعضی از افراد به علت بالا رفتن سن و یا دیگر مشکلاتی که امکان دارد برای هر فردی پیش بیآید، یک یا برخی از دندان ‌های خود را از دست بدهند. این مشکل نه فقط از لحاظ ظاهری خوشایند نیست، بلکه مشکلات دیگر مثل ناراحتی ناشی از خوب غذا نخوردن و… را نیز ایجاد کند. به علت مشکلات این چنینی و نیز مسائل زیبایی دندان ها، اشخاص در پی تکنیکی دائمی جهت جایگزین کردن دندان از دست رفته ی خود می باشند. قبل از به وجود آمدن ایمپلنت ، استفاده از پروتز متحرک (یا همان دندان مصنوعی) به جای ایمپلنت رایج بود.

ایمپلنت دندان

اما امروزه، استفاده از ایمپلنت موجب انقلابی در جایگزین شدن دندان ها شده است. پیش از اینکه ایمپلنت دندان به وجود آید، اشخاص دارای پروتز دندان توانایی جویدن خیلی از مواد غذایی را نداشتند. امروزه این مسئله با استفاده از ایمپلنت دندان رفع شده است. خلاصه ترین تعریف ایمپلنت دندان می تواند این باشد “ایمپلنت یک دندان مصنوعی جهت جایگزین کردن دندان و یا دندان های از دست رفته می باشد که درست مثل دندان های عادی عمل می کند”

در گذشته، خیلی از افراد بی دندان مجبور بودند که از دندان مصنوعی استفاده نمایند اما مشکل این نوع پروتز ها این بود که به تدریج تحلیل استخوان موجب لق شدن و جابجا شدن ان در هنگام غذا خوردن و حرف زدن می شد.

امروزه از طریق ایمپلنت دندان می شود همه دندان های فک را به صورت ثابت، جایگزین نمود. پروتزهای ثابت، حس راحتی زیادی را برای شخص ایجاد می کند و مانع از تحلیل رفتن استخوان فک می گردد و در ضمن حسی شبیه به دندان های طبیعی شخص را دارد و ثابت است و نیازی نیست مثل دندان مصنوعی بیرون آورده شود.

جراحی ایمپلنت دندان تکنیکی است که در آن پایه های فلزی ، جایگزین ریشه دندان می گردد. روكش هاي دندانی جایگزین دندان از دست رفته می شود که مثل دندان های واقعی به نظر می رسند و کار می کنند.

چگونگی انجام عمل جراحی ایمپلنت دندان به طرز کاشت و شرایط استخوان فک بستگی دارد. جراحی ایمپلنت دندان امکان دارد شامل چند روش شود. اصلی ترین مزیت ایمپلنت پشتیبانی از دندان های جدید است. روندی که احتیاج به بهبود یافتن استخوان در اطراف ایمپلنت دارد. از آن جایی که ترمیم استخوان به زمان احتیاج دارد، این فرایند امکان دارد حدود ٢تا ٤ماه زمان ببرد.

در این تکنیک نیازی نیست به ازای هر دندان یک ایمپلنت قرار دهید و اصولا با انجام ۸ واحد ایمپلنت در قوس هر فک می شود همه دندان ها را جایگزین نمود.

ایمپلنت دندان جایگزین ریشه های دندان می گردد. و یک پایه محکم جهت دندان دائمی (ثابت) یا قابل جابجایی به وجود می آورد که با دندان های طبیعی فرد سازگار می باشند.

جنس ایمپلنت دندان از تیتانیوم خالص می باشد که با بدن افراد سازگاری بیش تری دارد. شکل آن به صورت میله باریکی است که درون استخوان فک قرار داده می شود. امروزه ایمپلنت دندان عالی ترین جایگزین جهت دندان های از بین رفته می باشد. نکته قابل توجه در مورد آن این است که اگر پس از قرار گرفتن در فک به طور صحیح از آن نگهداری شود، ماندگاری خیلی زیادی خواهد داشت.

ایمپلنت دندان

آیا افراد دارای پوکی استخوان دارند امکان انجام ایمپلنت را دارند؟

ساختار ایمپلنت از سه بخش تشکیل شده است: 1- پایه ی فلزی ایمپلنت دندان که مانند پیچ است و عمدتا از جنس تیتانیوم می باشد که جایگزین ریشه دندان از دست رفته می گردد. پیچ ایمپلنت دندان  با استخوان فک ترکیب می شود و به اصطلاح فیوز می گردد.

روند فیوز کردن ایمپلنت با استخوان، به اسم osseointegration شناخته می شود.  بخش دوم ایمپلنت، اباتمنت (abutment) نامیده می شود که به پایه فلزی ایمپلنت وصل می شود. اباتمنت یک متصل کننده می باشد که پایه ایمپلنت را به بخش سوم ایمپلنت که تاج دندان می باشد وصل می کند. 3- سومین قسمت ایمپلنت که در معرض دید می باشد، بخش تاج ایمپلنت است که درست به صورت دندان است و می تواند از جنس سرامیک  و یا جنس پرسلن باشد.

متحرک: این مدل، مانند یک پروتز متحرک است و می تواند یک پروتز جزئی و یا کامل باشد. شامل دندان های سفید مصنوعی می باشد که توسط یک آدامس پلاستیکی صورتی احاطه گردیده است. این قاب بر یک قاب فلزی قرار می گیرد که به پایه کاشت پیوند می شود، و به سادگی در جای خود قرار می گیرد. به آسانی می شود آن را جهت ترمیم یا تمیز نمودن روزانه جابجا کرد.

 ایمپلنت ثابت

در این مدل، یک دندان مصنوعی به صورت دائمی پیچ خورده یا چسبانده شده مانند لایه روی ایمپلنت شخص است. شما نمی توانید دندان را جهت تمیز نمودن یا در موقع خواب از جای خود بردارید.  اغلب اوقات، هر تاج به ایمپلنت دندان خود وصل می باشد. با این وجود، از آنجا که ایمپلنت ها به صورت فوق العاده قوی می باشند، در صورت وصل شدن تاج ها به هم، چند دندان را می توان با یک ایمپلنت جایگزین نمود.

ایمپلنت دندان

انجام ایمپلنت دندان چقدر زمان می برد؟

وقتی که بیماران می پرسد، “فرایند ایمپلنت چقدر زمان می برد؟” ” تعدادی از عوامل اثر گذار در جواب به این سوال وجود دارد. اما اغلب با ارزیابی آغاز می شود. درمانی که زمان کمی بعد از دست دادن دندان آغاز شود، در کم شدن زمان کلی اثر گذار است.  روند کاشت ایمپلنت دندان در اصل یک روند سه فازی می باشد که می تواند برای هر شخص متفاوت باشد. به صورت معمول تمامی مراحل 5 تا 8 ماه زمان می برد. برای کسانی که  نیاز به کاشت ایمپلنت  تمام دهان دارند، این فرایند کمی طولانی تر است. برای افرادی که تنها نیاز به جایگزینی یک یا تعداد کمی دندان دارند این روند ممکن است زودتر انجام گردد.

هزینه‌ ایمپلنت

ایمپلنت دندان: اینکه هزینه ایمپلنت دندان چقدر می باشد کاملا بستگی به وضعیت دندان شخص دارد و با مشاوره و ویزیت به دندانپزشک این قیمت حساب می شود. دقیقا مثل هر عمل جراحی دیگر عوامل زیادی وجود دارد که هزینه ایمپلنت دندان را مشخص می کند. مخارج دندانپزشکی، وضعیت جغرافیایی و شرایط دندان های بیمار  تماما در هزینه ایمپلنت حساب می شود. و، باید موقعیت بدنی هر بیمار نیز محاسبه گردد. شرایط فک و لثه، آیا پیوند استخوان و یا کشیدن دندان لازم است؟ و موارد مربوط به بیهوشی همه در هزینه کاشت در نظر گرفته می شوند.

هزینه‌ ی مربوط به کاشت دندان یا ایمپلنت به عوامل زیادی از جمله: کشور سازنده و تکنولوژی‌ های آن، کیفیت و تجهیزات مورد استفاده، هزینه‌ ی پزشک، ضمانت قطعات، کارهایی که در صورت  لزوم باید پیش از ایمپلنت انجام گردد، مانند جراحی و… بستگی دارد. شما با مشاوره و معاینات دندان می ‌توانید نرخ انجام آن را دانسته و طبق نیاز و بودجه تان، ایمپلنت خود را انتخاب نمایید. امکان دارد بالا بودن هزینه ایمپلنت دندان شما را از انجام درمان منصرف نماید.

ایمپلنت دندان

طول عمر ایمپلنت دندان

در صورت نگهداری صحیح و رعایت نکات لازم، به سادگی می ‌توانید از ایمپلنت تا آخر عمر استفاده نمایید. البته در برخی موارد به صورت دوره ‌ای برای تنظیم نمودن ایمپلنت دندان باید به متخصص مراجعه نمایید.

احتمالاً شما نیز شنیده اید دوام یک کاشت 25 یا بیشتر می باشد، البته این صحیح است، اما تا هنگامی که از آن ها مراقبت صحیح کنید. اینکه ایمپلنت دندان تا همیشه ماندگار بماند، تحت تأثیر عوامل متعددی مانند:

  • کیفیت مراقبت از دندان، نخ دندان و مسواک منظم، مراجعه نمودن به دندانپزشک هر شش ماه یک بار و…  می باشد.
  • بعد از انجام ایمپلنت از جویدن چیزهای خیلی سفت مثل نوک قلم یا مداد و از باز کردن بسته ها با دندان اجتناب نمایید.
  • طول عمر ایمپلنت شما به میزان مهارت دندان پزشک نیز ارتباط دارد. فرد متخصص می داند چگونه می شود پیشرفت استخوان بندی را محاسبه نمود.
  • مورد دیگری که در دوام ایمپلنت اثر گذار است این است که آیا استخوان فک به طور کامل ایمپلنت را جذب نموده است یا خیر.
  • سبک زندگی و سلامت کلی فرد نیز در دوام ایمپلنت اثر گذار می باشد.
  • بعد از انجام ایمپلنت، با توجه به کیفیت استخوان، اصولا باید مدتی صبر نماییم تا ایمپلنت در جای خود به صورت محکم قرار بگیرد و استخوان دور ایمپلنت را بگیرد.
  • این مدت زمان برای فک پایین اصولا سه الی چهار ماه است و برای فک بالا چهار الی شش ماه می باشد .

آیا انجام ایمپلنت با درد همراه است؟

ایمپلنت دندان، بیشتر دارای جنبه ‌ی درمانی می باشد و مسلما با کمی درد نیز همراه است. درد ایمپلنت دندان اصولا 6 الی 10 روز زمان می برد و اگر مدت بیشتری به طول بیانجامد و یا با درد غیرقابل تحمل همراه باشد، حتما ایرادی وجود دارد و باید به متخصص ایمپلنت دندان مراجعه نمایید. همچنین در صورتی که در دهان و لثه‌ خود تورم احساس کردید پس از سپری شدن 3 الی 5 روز کم می شود و بهبود می ‌یابد.

مشکلات گفتاری

تلفظ صحیح کلماتی که باعث ایجاد گفتار می شوند از راه چرخاندن زبان و فشردن آن به سقف دهان و دندان به وجود می آید. بنابراین دندان هایی که از بین می روند گفتار فرد را تغییر می دهند. این اتفاق قادر است موجب شود که موقع صحبت کردن سوت بزنید و یا تف کنید زیرا که زبان تماسی با دندان پیدا نمی کند. ایمپلنت ها خیلی قابل استفاده هستند به ویژه جهت دندان های جلو. نه فقط فضای دندان های از بین رفته را پر می کنند بلکه نقطه تماسی زمان صحبت کردن برای زبان به وجود می آوردند و گفتار فرد را تقویت می نمایند.

ایمپلنت دندان

طبیعی بودن ایمپلنت دندان

یکی از بزرگترین نگرانی در میان کسانی که تصمیم به انجام ایمپلنت  دارند این می باشد که آیا دندان های جدید طبیعی به نظر خواهد رسید یا نه. به ویژه بیمارانی که احتیاج به ایمپلنت دندان های جلو دارند. تقریباً جواب اغلب یک بله می باشد. ایمپلنت دندان به شکلی طراحی گشته است که دقیقاً مانند دندان های طبیعی فرد به نظر برسد و حس شود. و در قیاس با دیگر گزینه های ترمیم کننده ی دندان ها، ایمپلنت طبیعی ترین مورد می باشد. موفق بودن انجام ایمپلنت دندان وابستگی فراوانی به شرایط فک و نیز مهارت متخصص ایمپلنت دارد. جهت انجام یک ایمپلنت دندانی طبیعی حتما به یک متخصص ایمپلنت مراجعه نمایید.

در اصل این که آیا ایمپلنت دندان طبیعی به نظر می رسد یا نه، یکی از معمول ترین سوال هایی است که بیماران پیش از انجام کاشت ایمپلنت از متخصص می پرسند، نگرانی های بیماران نیز طبیعی می باشد. آخرین چیزی که یک شخص می خواهد این است که نتیجه طبیعی باشد.

کسانی که تصمیم به انجام ایمپلنت به روی دندان های جلویی خود را دارند بیشتر در باره ظاهر ایمپلنت سوال می پرسند به این دلیل که این بخش جایی است که ایمپلنت های دندان بیشترین اثر را بر لبخند و اعتماد به نفس فرد نسبت به ظاهر خود دارد. برای گرفتن یک نتیجه ی طبیعی مهم است ایمپلنت شما توسط یک متخصص ایمپلنت ماهر و با تجربه انجام گردد.

چه مدت بعد از کشیدن دندان می توان ایمپلنت را جایگزین کرد؟

در ایمپلنت دندان دو راه اساسی جهت کاشت ایمپلنت پس از کشیدن دندان وجود دارد. مورد نخست قرار دادن سریع ایمپلنت دندان در هنگام کشیدن دندان است. این تکنیک فقط در موارد ویژه که استخوان کافی جهت تثبیت کاشت دندان وجود دارد قابل استفاده می باشد و بخش مورد نیاز جهت کاشت از محل دندان کشیده شده خیلی بزرگ نمی باشد. خوبی این روش این است که در وقت بیمار صرفه جویی می شود و مقدار جراحی ها را کاهش می دهد. نقطه ضعف این تکنیک نیز در این است که مقدار احتمال ایمپلنت ناموفق بالا می رود.

تکنیک دوم ایمپلنت دندان پس از کشیدن دندان، قرار دادن پیوند استخوان در بخش استخراج شده و اجازه دادن به آن تا حدود سه ماه بهبودی می باشد. بعد از حداقل سه ماه بهبودی ، می شود ایمپلنت را قرار داد. این روش از موفقیت خیلی قابل پیش بینی تر برخوردار می باشد.

انواع ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان در اندازه ها، طول‌ ها و انواع متعددی وجود دارد. دکتر متخصص، طبق موقعیت دندان‌ ها تصمیم می ‌گیرد که کدام مدل از ایمپلنت برای فرد مناسب است. دندانپزشک یک پیچ ویژه ایمپلنت را در لثه بیمار قرار می دهد و بعد از آن دندان مصنوعی را روی آن می نهد که می ‌توانید آن ها را مثل دندان‌های عادی خود مسواک بزنید. این درمان امکان دارد کمی سخت باشد. نوع ایمپلنت دندان هر شخصی با دیگران متفاوت است. ایمپلنت دندان طبق  شکل، تکنیک کاشت، تعداد مراحل و… به گروه های مختلفی تقسیم می‌ گردد که متخصص ایمپلنت طبق شرایط و احتیاج بیمار یکی از ایمپلنت ها را انتخاب می‌ کند.

ایمپلنت دندان

فواید ایمپلنت دندان

پس از، از دست دادن دندان حتما سریعا باید جایگزینی برای دندان گذاشته شود تا مسائلی مانند کج شدن دندان‌ های دور آن و عدم خوب جویدن غذا رخ ندهد. یکی از خوبی های ایمپلنت این می باشد که بلافاصله پس  از از دست دادن دندان می شود از ایمپلنت جهت جایگزین کردن آن استفاده نمود.

ایمپلنت دندان قادر اعتماد به نفس از بین رفته ‌ی شخص را به او برگرداند.

معایب انجام ایمپلنت دندان

شکستن بدنه ایمپلنت: امکان شکستن بدنه‌ ی ایمپلنت خیلی کم می باشد ولی نا ممکن نیست. در صورتی که فشار خیلی زیادی به ایمپلنت وارد گردد امکان دارد بشکند و در صورتی که ایمپلنت دندان دچار شکستگی گردد، شرایط ترمیم آن وجود ندارد.

یکی دیگر از عیوب انجام ایمپلنت دندان، می تواند قیمت نسبتا بالای آن باشد. اغلب بیماران به علت هزینه زیاد ایمپلنت دندان از آغاز درمان منصرف می گردند و به سمت دیگر موارد جایگزینی دندان می روند.

مراقبت های مورد نیاز بعد از انجام ایمپلنت

جهت کسب نتیجه مد نظر از ایمپلنت دندان باید فرد تمام مراقبت هایی که پزشک گفته است را بعد از انجام ایمپلنت به درستی انجام دهد.

خونریزی: پس از انجام ایمپلنت دندان خونریزی در قسمت کاشت دندان یا لثه، کبود شدن، متورم شدن و حتی برخی اوقات عفونت امکان دارد رخ دهد که با انجام راهکارهای متخصصان ایمپلنت مانند از استفاده از گاز استریل می شود به بهبود آن کمک نمود.

تورم: اگر پس از انجام ایمپلنت دندان تا چند روز تورم ایجاد شود اتفاقی عادی به حساب می آید. پس از انجام ایمپلنت دندان تا 1 الی 2 روز ناحیه متورم ده برجسته تر می کردد و بعد از آن تورمش کم می شود و به حالت عادی خود بر می ‌گردد.

ايمپلنت دندان درمان جايگزينی دندان به صورت دائمی می باشد.

اين جراحي اصولا در طی دو مرحله انجام می گیرد كه در شرايط ايده آل ممکن است در يک جلسه، و يا در شرايط دیگر در سه جلسه تكميل گردد.

از جمله مراقبت های پس از جراحي ايمپلنت می توان به این موارد اشاره کرد:

یک روز پس از جراحي، غذا هاي سرد، نرم و خنك مثل شير يا بستنی مصرف نمایید و آن ها را با قاشق يا ليوان ميل کنید. ( از نی استفاده ننمایید)

يک روز بعد از  انجام جراحي شستن دهان با آب نمک رقيق ولرم را شروع کنید و اين كار را تا يک هفته به طور مداوم انجام دهید.

كمپرس سرد

از مصرف دخانيات تا چند روز بعد  از انجام جراحی ایمپلنت خودداری کنید نماييد.

قیمت ایمپلنت در سال 1401

قیمت ایمپلنت به عوامل بسیار زیادی وابسته است. از جمله مهمترین عوامل می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • برند ایمپلنت مربوطه
  • متخصص پزشک مربوطه که قرار است حراجی کاشت دندان را به عهده بگیرد
  • بهره مندی از ایمپلنت با ضمانت

برای مجاسبه هزینه ایمپلنت ابتدا باید به کمک دندانپزشک محاسبه کنید که چند عدد پایه ایمپلنت و چند روکش نیاز است. بعد از محاسبه دقیق تعداد پایه ها باید برند فیکسچر یا پایه خود را مشخص نمایید. برندهای ایمپلنت در انواع کیفیت و قیمت ها موجود است.

روکش های ایمپلنت هم دارای انواع مختلفی مانند زیرکنیا ، پی اف ام و ایمکس موجود می باشند که کیفیت و هزینه های متفاوتی دارند که وابسته به نیاز خود به استحکام و زیبایی می توانید آنها را با مشورت پزشک انتخاب کنید.

هزینه ایمپلنت بدون محاسبه هزینه های درمان های مکمل شامل ضرب تعداد پایه در قیمت فیکسچر ایمپلنت و جمع با هزینه های روکش ایمپلنت می باشد.

می بایست بررسی کنید ببینید در ناحیه ای که قرار است ایمپلنت برای شما کاشت نیاز به پیوند استخوان یا سینوس لیفت دارید یا خیر؟ هزینه درمان پیوند استخوان بستگی به میزان تخلیلی و پیوند استخوان شما دارد که هزینه آن در هر فردی فرق دارد و در صورتی که شما دچار تحلیل استخوان نباشید، نیازی به انجام پیوند استخوان ندارید.

هزینه جراحی ایمپلنت توسط متخصص و دندانپزشک عمومی متفاوت است و ممکن است در محاسبه هزینه ایمپلنت شما موثر باشد که این هزینه ارزشش را خواهد داشت و کیفیت، طول عمر و درصد موفقیت ایمپلنت شما را بالا می برد.

مطالب مشابه را ببینید!

هزینه بلیچینگ دندان توسط بهترین ارائه دهندگان درآوردن دندان اضافه و درمان آن؛ مشکلات دندان اضافه و انواع آن درمان دندان خرگوشی، علت و راهکارهای سریع درمان آن پروتز دندان چیست؟ چطور انجام می شود و ماندگاری آن چقدر است؟ روش های طبیعی سفید کردن دندان ها و دلایلی که باعث زردی رنگ دندان می شود کشیدن دندان عقل | ضرورت کشیدن این دندان | عوارض و مراقبت های پس از کشیدن اطلاعات درباره روکش دندان و انواع آن (انواع روکش و روش های مراقبت) دلیل ایجاد فاصله بین دندان و چطور بسته می شود؟ درمان عفونت ریشه دندان و روش های درمان خانگی و توسط پزشک لمینت دندان چیست چگونه انجام می شود و چه مزایای و معایبی دارد؟