مشکلات معلم و دانش آموز؛ فرزندم معلمش را دوست ندارد

در ابتدای سال تحصیلی، خصوصاً برای دانش آموزانی که به کلاس اول ابتدایی ورود می کنند ممکن است مشکلاتی در زمینه رفتن به مدرسه و یادگیری یا حتی بهانه هایی از قبیل دوست نداشتن معلمش به وجود بیاید. این والدین هستند که با صبوری و راهکارهایی مثبت باید به مقابله مثبت با رفتار فرزندانشان بپردازند.

بسیار طبیعی است که فرزندتان برای اولین بار در اجتماعی قرار می گیرد که نظام خاصی داشته و جدا از نظم و انضباط و رفاهی است که در منزل برایش فراهم بوده است.

مشکلات میان معلم و دانش آموز؛ فرزندم معلمش را دوست ندارد

مشکلات میان معلم و دانش آموز

یک معلم باکفایت و با تدبیر نقش بسیار مهمی را در عرصه علمی برای فرزندان ایفا می کند. از آنجا که همه شکل و همه نوع معلمی وجود دارد، ممکن است در طول مدت تحصیل فرزند شما معلمی پیدا شود که زیاد با کودک شما جور درنیاید. اصلاً شاید کودکتان از معلمش خوشش نمی آید و یا برعکس معلم از کودک شما خوشش نمی آید. این شما والدین هستید که قبل از آنکه کار سخت تر شود و مشکلات بیشتری به وجود بیاید با تدبیر هوشمندانه با این قضیه برخورد مناسبی داشته باشید.

متأسفانه برخی از معلمان سختگیری های زیادی را در قبال بچه ها انجام می دهند و یا آنکه با خشونت های نابجا باعث می شوند که دانش آموز از درس و مدرسه زده شده و انگیزه ای برای رفتن به مدرسه نداشته باشد. اما 5 انگشت مانند هم نیستند هستند معلمانی که باتدبیر و درایت هستند و رفتار منصفانه ای را حتی در برابر بدقلق ترین بچه ها دارند.

 

چه باید بکنیم؟

کودک دلبندتان چه بخواهد چه نخواهد و چه دوست داشته باشد یا نداشته باشد باز هم وظیفه اصلی شماست که به کودکتان کمک کنید تا در مدرسه عملکرد درستی داشته باشد و وظایفش را درست و بی عیب و نقص به اتمام برساند.

احساس منفی فرزندتان درباره معلمش، نباید تأثیری در درس و تکالیف مدرسه او داشته باشد. شما نمی توانید یک کودک را مجبور کنید کسی را دوست داشته باشد؛ می توانید رفتاری را به او بیاموزید که به او کمککند با احساساتش طوری کنار بیاید که باعث بهبودی مناسبات او با معلمش شود.

 

راه حل های پیش رو

  • میان تصور و خیال و واقعیات تفاوت قائل شوید.

در ابتدا به دنبال این قضیه باشید که آیا در واقعیت مسأله ای وجود دارد یا خیر؟ پیشنهاد ما این است که در ابتدا تنها کاری که می کنید گوش دادن به صحبت های کودک باشد. اما هیچ واکنشی به مسائلی که کودکتان بیان می کند نشان ندهید.

در ابتدا بهتر است که اظهارات منفی کودکتان را نادیده بگیرید. مطالبی را که کودک در ابتدای سال تحصیلی درباره معلمش به عنوان نارضایتی بیان می کند، نادیده بگیرید و به روی خود نیاورید. ممکن است کودک فقط از دوستانش شنیده باشد که این معلم “بداخلاق است” یا “خیلی به آدم مشق می دهد”. به فرزندتان اطمینان دهید و دلش را قرص کنید که همه چیز درست خواهد شد و او هم معلمش را دوست خواهد داشت.

ببینید آیا مسایل کودکی واقعی و با اهمیت هستند یا فقط تصوراتش می باشند؟ اگر شکایت های کودک ادامه یافت تحقیق کنید آیا این مشکلات حقیقت دارند؟ آیا اطلاعاتی که کودک می دهد دست اول است یا اینکه مثلاً با جمله “دوستم گفت که …” شروع می شوند؟

یادتان باشد هیچگاه سریع قضاوت نکنید و صرفاً بخاطر گفته های کودکتان که هنوز هم مطمئن نیستید تصوراتش است یا واقعیت به معلمش تشر رفته و او را مؤاخذه کنید.

 

  • با کودکتان حرف بزنید.

بهتر است زمانی را برای کودکتان اختصاص داده و با آرامش به پای حرفهای او بنشینید. اجازه دهید تا درباره احساسش نسبت به معلمش صحبت کند. با دقت و حوصله حرف هایش را بشنوید و با صراحت و به محکمی به کودک بگویید که باید با این معلم سازگاری کند، چون در زندگی آینده اش با مردمی برخورد خواهد کرد که شاید آن ها را دوست نداشته باشد، ولی مجبور است با آن ها کار کند.

 

  • به او بگویید معلم چه دانش آموزانی را دوست دارد.

به کودک آموزش دهید چگونه دانش آموزی مورد توجه و دوست داشتنی باشد. به او یاد دهید که به حرف های معلمش گوش فرا دهد. همه معلم ها دوست دارند که دانش آموزانشان به درس گوش کنند. اگر کودک شما در خانه زیاد به گوش دادن علاقه ای ندارد احتمالاً در مدرسه هم همین طور خواهد بود. با تمرین های مداوم مهارت های گوش کردن را به فرزندتان بیاموزید. چیزی به کودک بگویید و از او بخواهید آنچه به او گفته اید را تکرار کند. به او نشان دهید که چگونه می تواند با نگاه کردن به معلم، نشان دهد که گوش می کند و نتیجه این کار را در توجه معلم به رفتار و حرف هایش ببینید.

به او یاد دهید که از دستورات معلمش اطاعت کند، اطاعت از دستورات از مهمترین مواردی است که دانش آموز باید یاد بگیرد. اگر دانش آموز از دستورالعمل های معلمش تبعیت نکند هیچ گاه نمی تواند در کلاس نقش خوبی را ایفا کند.

به کودک یاد بدهید تکالیفش را تمیز و مرتب انجام دهد. نظم و ترتیب و تمیزی تکالیف شب به معلم نشان می دهد که کودک هم کار او را به همین صورت ازیابی می کند و بنابراین سعی می کند خودش هم مرتب باشد.

به کودک یاد بدهید که خوش برخورد و مؤدب باشد. همه افراد دوست دارند که مورد احترام قرار گیرند و دیگران به آن ها ارج بنهند. به او یاد بدهید که از معلمش تشکر و قدردانی کند و کلمه متشکرم و لطفاً را در صحبت هایش با معلم قرار دهد.

مشکلات میان معلم و دانش آموز؛ فرزندم معلمش را دوست ندارد

  • با معلمش صحبت کنید.

صحبت با معلم را در مرحله آخر کار قرار دهید. ابتدا شما تلاش تان را انجام دهید بعد اگر نتیجه ای نگرفتید با معلمش در میان بگذارید. همانگونه که گفتیم قبل از آنکه به شکل اعتراض آمیز با معلمش برخورد کنید یادتان باشد که یکجانبه به قضاوت نروید. هدف شما این است که مشکلی را حل کنید نه آنکه مشکلی دیگر نیز به وجود بیاورید. برای صحبت کردن با معلم از وقت با او هماهنگ کنید و با آرامش و احترام با او در میان بگذارید.

سیاست را در رفتار خودتان قرار دهید. اگر سیاستمدار خوبی باشید و درک خوبی از نحوه برخورد و روش معلم داشته باشید موفق تر خواهید بود. به معلمش بگویید که برداشت شما این است که کودکتان فکر می کند معلمش از او خوشش نمی آید و یا احساسات کودک درباره معلمش بر روی وضعیت تحصیلی او اثر گذاشته است. اگر معلم مسأله خاصی را مطرح کرد به گفت و شنود بپردازید تا به نتیجه موردنظر برسید.

تکیه تان به نکات مثبت باشد.

به معلم، نقاط مثبت و علایق فرزندتان بگویید. همچنین درباره نقاط ضعف و رفتارهای که باعث عصبانی شدن کودک شما می شود نیز را آگاه سازید. به معلم متذکر شوید این حقایق را برای آشنایی بیشتر او با کودک شما گفته میشود. بدین ترتیب، هرچه شما اطلاعات بیشتری درمورد معلم داشته باشید، بهتر می توانید به کودکتان کمک کنید که او را درک کند.

 

با مسئولان مدرسه صحبت کنید.

این آخر راه پیش روی شماست. اگر دیدید که صحبت با معلم هم بی فایده است و یا با خود معلم هم دچار مشکل شدید مجبور هستید که با مسئولان مدرسه مشکلاتان را در میان بگذارید.قرار ملاقاتی با یکی از مسوولان مدرسه بگذارید تا درباره آن به گفتگو بنشینید. ممکن است مسوولان بتوانند از پس این مشکل برآیند و یا احتمال دارد کودکتان را به کلاس دیگری منتقل کنند.

 

 

موارد مرتبط:

بهانه های نرفتن به مدرسه

مشکلات کلاس اولی ها

اگر کلاس اولی دارید بخوانید

فرزندم مشق نمی نویسد

مطالب مشابه را ببینید!

نشانه های حمله اضطرابی؛ انواع آن، علائم و درمان حملات اضطرابی ناگهانی کنترل میل جنسی؛ روش های برای کاهش میل جنسی و کنترل صحیح آن تاثیر استرس بر گوارش و تمام قسمت های آن؛ مدیریت استرس و درمان آن آرام کردن افراد عصبانی؛ انواع خشم و تکنیک های طلایی برای آرام کردن فرد عصبانی افسردگی در بارداری | نکاتی که دانستن آن برای زنان واجب است! اضطراب چیست و چطور درمان می شود؟ علائم و روش های تشخیص اختلال کم توجهی بیش فعالی (ADHD) ؛ نحوه تشخصی، درمان و انواع این اختلال روشهای رفع خستگی ذهن؛ دلایل خستگی ذهنی و رابطه استرس با آن رفتار با کودک غمگین؛ علائم نشانه های غمگینی کودک و روش های درمان دلیل دیدن خواب های ترسناک؛ تاثیر تجربیات و اتفاقات زندگی برای کابوس دیدن