مشکلات کلاس اولی ها؛ توصیه های مهم به والدین کلاس اولی ها

معمولاً کلاس اولی ها، زمانی که وارد محیط مدرسه می شوند و برای نخستین بار در مکانی جدا از خانه و به دور از پدر و مادر قرار میگیرند دچار دلهره، ترس و اضطراب می شوند. ممکن است بیقراری کرده و از رفتن به مدرسه امتناع کنند. اگر که این بچه ها به مهدکودک و پیش دبستانی رفته باشند، آمادگی بیشتری برای وارد شدن به محیط مدرسه را دارند.

مشکلات کلاس اولی ها؛ توصیه هایی به والدین کلاس اولی ها

مشکلات کلاس اولی ها

والدینی که کلاس اولی دارند، معمولاً دلهره فرزندشان را دارند که در محیط مدرسه، در این مکان بزرگ آن هم با قوانین و نظم و انضباط های خاص خودش چگونه کنار می آیند و سازگاری پیدا می کنند.

معمولاً اکثر این نگرانی‌ها بی‌دلیل و البته طبیعی است و اغلب کودکان به سادگی با مدرسه و مسائل مرتبط با آن، به خوبی ارتباط برقرار می‌کنند. با این حال مانند هر مرحله‌ای از تحول،‌ گاه ممکن است کودک با مشکلاتی مواجه شود.

 

توصیه هایی به والدین کلاس اولی

  • کودکتان را تشویق کنید: هر کاری که فرزندتان در رابطه با مدرسه بدون تذکر دادن شما انجام می دهد او را تشویق کنید، اجازه دهید تا مستقل بار بیاید و یاد بگیرید خودش از پس کارهای خودش برآید. قرار نیست تا آخر سال تحصیلی شما به او بگویید که تکالیفت را بنویس، کتاب و دفتر را جمع کن، وسایل فردا را آماده کن. هر زمان که فرزندتان خودش یکی از این کارها را انجام می دهد او را تشویق کنید. درست است که گاهی تذکر لازم است اما اگر قبل از تذکرتان کاری را انجام داد جای تشویق دارد.
  • به او یادآور شوید که تعامل اجتماعی را یاد می گیرد: مدرسه، تنها جایی برای درس خواندن محسوب نمی شود، مدرسه محیطی است که بستری را برای کودک فراهم می کند تا بتواند شخصیتش را به تحول و شکوفایی رسانده و یاد بگیرید چگونه در اجتماع با دیگران به برقراری روابط و تعامل با دیگر کودکان بپردازد. مسئولیت را به دوش خودش بندازید و به او بگویید که از تجربیات لازم در مدرسه استفاده کرده تا شیوه تعامل با کودکان دیگر را یاد بگیرد.
  • اضطرابش را برطرف کنید: اندکی ناسازگاری در هماهنگی با این شرایط از سوی کودک طبیعی است، با این حال چنانچه کودک واکنش‌های اضطرابی، افسردگی و غمگینی یا آشفتگی غیرطبیعی داشت بهتر است از راهنمایی‌های تخصصی مشاوران و روان‌شناسان استفاده شود. همچنین‌گاه شرایطی پیش می‌آید که کودک برای مواجهه با موقعیت جدید مشکل چندانی ندارد، اما اضطراب خود والدین خصوصاً مادر به رفتارهای نامطلوب در کودک منجر می‌شود؛ بنابراین، بهتر است در چنین حالتی خود والدین نیز از مشاوره استفاده کنند.
  • ارتباط تان را با مدرسه قطع نکنید: تا آنجا که امکان دارد در فواصل زمانی معینی با اولیای مدرسه (معلم و مدیر مدرسه) ارتباط تان را حفظ کنید و روند فعالیت کودکتان در تمام ابعاد رفتاری و آموزش اطلاع کسب کنید.
  • اهمیت دادن به یادگیری های اولیه: همچنین قدم گذاشتن به محیط مدرسه نیازمند آموزش کودک در زمینه نحوه رفت و آمد به مدرسه، آشنایی با قوانین مربوط به عبور از خیابان، برخورد صحیح با افراد غریبه و نکات مربوط به رعایت بهداشت فردی و عمومی است، پس اگر قبلاً این آموزش‌ها را به کودک نداده‌اید، سعی کنید در این روز‌ها کودکتان را با این موارد آشنا کنید.
  • نظارت بر کودکتان را فراموش نکنید: هر روز پس از پایان ساعات مدرسه زمانی را برای گوش سپردن به صحبت‌های کودک در زمینه نحوه گذران اوقاتش در مدرسه اختصاص دهید. همچنین دورادور بر انجام تکالیف او نظارت داشته باشید.

مشکلات کلاس اولی ها؛ توصیه هایی به والدین کلاس اولی ها

  • آرامش کودک را فراهم کنید: سعی کنید کودکتان آرامش روحی داشته باشد. به خواب کودکتان بسیار اهمیت دهید. زمان خواب و بیداری اش را تنظیم کنید. شما می توانید با برقراری چند قانون در خانه و ارائه پاداش‌هایی هرچند کوچک می‌تواند بسیار موثر واقع شود. علاوه بر این، تشویق به تنهایی کافی نیست بلکه مناسب‌تر آن است که با نزدیک شدن به ساعات خواب کودک از محرک‌های محیطی مثل نور اتاق، صدای تلویزیون و فعالیت‌های دسته جمعی بکاهید تا او برای خواب، آمادگی لازم را داشته باشد.
  • مسئولیت تکالیفش را به عهده نگیرید: وقتی می گویند که والدین باید بر تکالیف فرزندانشان نظارت کنند به معنای قبول مسئولیت کامل تکالیف کودک از سوی والدین نمی باشد. جای تأسف دارد که بسیاری از والدین آنقدر خودشان را درگیر تکالیف فرزندشان می کنند که حتی خودشان تکالیف فرزندشان را انجام می دهند و اجازه یادگیری به کودک را نمی دهند. همچنین این باور در کودک شکل می‌گیرد که اگر تکلیفی را انجام می‌دهد در واقع لطفی به والدین کرده است.
  • معلم را بی اطلاع نگذارید: اگر کودک از مشکل جسمانی و یا روان‌شناختی خاصی رنج می‌برد بهتر است که اولیای مدرسه را در جریان قرار دهید تا در صورت بروز مشکل حمایت کافی را برای او فراهم کنند. با این حال پیشنهاد می‌شود در زمینه مشکل کودک خصوصاً درباره مسائل روان‌شناختی اطمینان پیدا کنید که معلم یا دیگر کارکنان مدرسه از دانش کافی و لازم در آن حوزه برخوردار هستند.
  • به فرزندتان بگویید که یادگیری او برایتان اهمیت دارد: هیچ وقت این اشتباه را نکنید که به فرزندتان در مورد اهمیت نمره بگویید. چون در این حالت تلاشش بر این است که حتی با تقلبی یا حفظ کردن موقتی بتواند فقط نمره ای را کسب کند. به او تأکید کنید که مهم یادگیری است نه کسب نمره. اینگونه فرزندتان کمتر درگیر اضطراب و دلهره می شود و بیشتر به درس و یادگیری اهمیت می دهد.

 

همچنین بخوانید:

اگر کلاس اولی دارید بخوانید

مشکلات معلم و دانش آموز

بهانه های نرفتن به مدرسه

فرزندم مشق نمی نویسد

مطالب مشابه را ببینید!

نشانه های حمله اضطرابی؛ انواع آن، علائم و درمان حملات اضطرابی ناگهانی کنترل میل جنسی؛ روش های برای کاهش میل جنسی و کنترل صحیح آن تاثیر استرس بر گوارش و تمام قسمت های آن؛ مدیریت استرس و درمان آن آرام کردن افراد عصبانی؛ انواع خشم و تکنیک های طلایی برای آرام کردن فرد عصبانی افسردگی در بارداری | نکاتی که دانستن آن برای زنان واجب است! اضطراب چیست و چطور درمان می شود؟ علائم و روش های تشخیص اختلال کم توجهی بیش فعالی (ADHD) ؛ نحوه تشخصی، درمان و انواع این اختلال روشهای رفع خستگی ذهن؛ دلایل خستگی ذهنی و رابطه استرس با آن رفتار با کودک غمگین؛ علائم نشانه های غمگینی کودک و روش های درمان دلیل دیدن خواب های ترسناک؛ تاثیر تجربیات و اتفاقات زندگی برای کابوس دیدن