طرز تهیه مربای زنجبیل و خواص آن؛ 4 مربای خوشمزه زنجبیلی

زنجبیل، یک گیاه دارویی پر خاصیت است که در طب سنتی از آن استفاده می شود. این گیاه دارویی برای رفع بلغم معده و بالا بردن عملکرد سیستم هاضمه در سالمندان و همچنین رفع عطش بسیار مفید و سودمند است. امروزه مربای زنجبیل طرفداران بسیار زیادی پیدا کرده است؛ چرا که خواص این مربای بی نظیر قطعا تفاوت قابل توجهی با دیگر مربا ها دارد. در این مقاله قصد داریم تا طرز تهیه مربای زنجبیل را به روش های مختلف توضیح دهیم و شما را با خواص این گیاه دارویی شگفت انگیز بیشتر آشنا کنیم. با ما همراه شوید.

طرز تهیه مربای زنجبیل و خواص آن؛ 4 مربای خوشمزه زنجبیلی

طرز تهیه مربای زنجبیل ساده

مواد لازم:

  • زنجبیل تازه: نیم کیلو
  • شکر: 800 گرم
  • آب: سه لیوان دسته دار
  • آبلیمو: دو قاشق غذاخوری

برای تهیه مربای زنجبیل ساده به صورت رنده شده، ابتدا زنجبیل ها را خوب بشویید، سپس پوست آن ها را بگیرید و با رنده درشت، رنده کنید. زنجبیل ها را درون قابلمه بریزید و به آن ها، مقداری آب اضافه کنید و سپس قابلمه را روی شعله متوسط قرار دهید تا به ترکیب زنجبیل و آب به جوش آید.

وقتی آب به جوش آمد، پنج دقیقه صبر کنید و بعد مواد را از صافی رد نمایید. مواد داخل صافی را با آب سرد چندین بار بشویید تا طعم تند و تلخ زنجبیل گرفته شود. سپس مواد را درون یک قابلمه لعابی یا مسی بریزید و سه لیوان آب و شکر به آن اضافه کنید و اجازه دهید روی شعله ملایم گاز به مدت یک ساعت بپزد.

در سه دقیقه پایانی پخت می توانید آبلیمو را نیز به آن اضافه کنید. بعد از اینکه مربا پخت، روی آن دم کنی قرار دهید و اجازه دهید یک شب تا صبح بماند. سپس می توانید آن را درون شیشه های تمیز مربا قرار داده و در یخچال نگهداری کنید.

طرز تهیه مربای زنجبیل خوشمزه با گردو

مواد لازم:

  • زنجبیل تازه به صورت رنده شده: 200 تا 250 گرم
  • عسل خالص: 200 تا 250 میلی لیتر
  • گردوی خرد شده: 100تا 150 گرم

برای تهیه این مربای خوشمزه، در ابتدا زنجبیل های تازه را ریز یا رنده کنید تا به شکل پوره ای نرم شوند. سپس گردو ها را نیز خرد کنید تا به اندازه دلخواه در آیند. زنجبیل رنده شده را به همراه مقداری آب در قابلمه، برای مدت 15 تا 20 دقیقه بپزید تا کاملا نرم شود. سپس گردو های خرد شده را به قابلمه اضافه و آن ها را با زنجبیل مخلوط نمایید. در ادامه می توانید عسل خالص را نیز به تدریج به آن اضافه کنید و مخلوط را برای 20 تا 30 دقیقه دیگر روی حرارت قرار دهید تا ترکیب مورد نظر به تراکم مناسبی برسد. در نهایت می توانید بعد از پختن و سرد شدن مربا، آن را در یک ظرف مناسب ریخته و درون یخچال نگهداری کنید. مربای زنجبیل با کنجد و گردو نیز جزء مربا های خانگی بسیار خوشمزه می باشد که با زنجبیل تازه تهیه می گردد.

مطلب مشابه: خواص زنجبیل؛ خواص دارویی و درمانی زنجبیل

طرز تهیه مربای زنجبیل و خواص آن؛ 4 مربای خوشمزه زنجبیلی

طرز تهیه مربای زنجبیلی زعفرانی

مواد لازم:

  • زنجبیل تازه: یک کیلوگرم
  • شکر: یک کیلوگرم
  • آب: نیم لیتر
  • هل: 5 تا 7 عدد
  • زعفران دم کرده: یک تا دو قاشق غذاخوری

برای تهیه مربای زنجبیل زعفرانی، در ابتدا زنجبیل های تازه را بشویید و بعد پوست آن ها را جدا کنید و آن ها را به صورت ریز رنده کنید یا با چاقو به تکه های کوچک تقسیم نمایید. بعد از رنده کردن زنجبیل، آن را به همراه آب درون قابلمه قرار دهید و حرارت را زیاد کنید تا آب به جوش آید.

مرحله مهمی که در هنگام درست کردن مربای زنجبیل باید به آن دقت کرد، این است که باید تلخی زنجبیل را به صورت کامل از بین برد. برای این کار بعد از به جوش آمدن آب، حدود پنج دقیقه صبر کنید و بعد آب آن را خالی کنید، سپس دوباره آب تازه اضافه کرده و منتظر بمانید تا مجدد به جوش آید. این کار را 5 بار انجام دهید تا طعم مربای زنجبیل بهتر و تلخی آن کمتر شود.

بعد از انجام این مراحل و پنج بار عوض کردن آب زنجبیل، به آن نیم لیتر آب اضافه کرده و سپس زعفران و شکر را نیز اضافه کنید. حرارت را کم کنید تا مربا به تدریج قوام آید. برای تست قوام مربای زنجبیل، کمی از شیرینی آن را کنار بگذارید تا سرد شود، بعد آن را بین دو انگشت خود قرار دهید، اگر سفت و کش دار بود، یعنی مربا به قوام دلخواه رسیده است. در نهایت مربا را از روی حرارت برداشته و درب قابلمه را باز کنید تا مربا خنک شود و آن را در ظرف دلخواه قرار دهید.

طرز تهیه مربای زنجبیلی عسلی

مواد لازم: 

  • زنجبیل تازه: 500 گرم
  • عسل: ۷۵٠ گرم
  • آب: دو لیوان

ابتدا زنجبیل های تازه را بشویید، سپس پوست آن را بگیرید و به اندازه دلخواه خرد نمایید. زنجبیل های خرد شده را برای مدت بیست دقیقه در آب بخیسانید، سپس آب آن ها را جدا نمایید. برای رفع تندی زنجبیل، می توانید آب آن را چند بار جوشانده و عوض کنید.

حالا زنجبیل ها را با کمی عسل و دو لیوان آب بجوشانید تا کمی نرم شوند و آب آن تبخیر گردد. سپس در این مرحله روی زنجبیل ها کمی عسل بریزید تا روی زنجبیل ها را خوب بپوشاند. در نهایت، بعد از خنک شدن می توانید آن را در ظرف دلخواه ریخته و درون یخچال نگهداری کنید. 

مطلب مشابه: مربای بالنگ خوشمزه + آموزش طرز تهیه مربا بالنگ تازه

طرز تهیه مربای زنجبیل و خواص آن؛ 4 مربای خوشمزه زنجبیلی

طبع زنجبیل سرد است یا گرم؟ 

زنجبیل، یک گیاه علفی می باشد که ریشه آن خواص دارویی دارد. این گیاه به صورت تازه یا به صورت خشک قابل استفاده است. اگر با طعم گزنده و تند این گیاه مشکلی نداشته باشید، می توانید از آن به عنوان ادویه در غذ اهای مختلف استفاده کنید یا اینکه مربای آن را تهیه و برای صبحانه میل نمایید.

زنجبیل، طبع گرمی دارد و برای افرادی که طبع سرد و مرطوبی دارند، بهترین گزینه محسوب می شود و از مهمترین خواص آن می توان به خاصیت ضد التهابی آن اشاره نمود. اما باید به این نکته توجه داشته باشید که مصرف بیش از اندازه هر ماده غذایی، می تواند عوارض جانبی نیز به دنبال داشته باشد.

افرادی که قصد کاهش وزن و لاغری دارند، از گیاه زنجبیل به عنوان یک کمک کننده استفاده می نمایند و گاهی برای اینکه زودتر به نتیجه مورد نظر برسند، مقدار مصرف خود را افزایش می دهند که این امر بسیار خطرناک بوده و چه بسا عوارض آن از فوایدش بیشتر خواهد بود. متخصصین تغذیه در این زمینه می توانند کمک بسیار زیادی در مورد تعیین زمان و مقدار مصرف زنجبیل به شما ارائه دهند. 

خواص زنجبیل

زنجبیل، ریشه ای با خاصیت دارویی می باشد که در ناحیه جنوب شرقی قاره آسیا کشت می گردد. خواص درمانی و دارویی زنجبیل از سال ها قبل مورد توجه عموم بوده و هنوز هم استفاده از آن رایج می باشد. این گیاه دارویی خواص بی نظیری برای سلامت بدن دارد که در ادامه شما را با این خواص آشنا خواهیم کرد. 

خواص زنجبیل برای لاغری و کاهش وزن

موادی که خاصیت گرمازایی دارند، با افزایش سوخت و ساز بدن به کاهش وزن و لاغری کمک می کنند. با این حساب می توان گفت که خواص زنجبیل برای کاهش وزن غیر قابل انکار است. در واقع زنجبیل با بالا بردن مصرف انرژی به منظور سوزاندن چربی ها، سبب افزایش سوخت و ساز بدن می شود و روند کاهش وزن را تسریع می بخشد. برای لاغری بهتر است که زنجبیل را قبل از وعده های غذایی مصرف کنید. بهتر است بدانید که زنجبیل کالری ندارد و با کاهش اشتها، باعث افزایش احساس سیری و در نهایت کاهش حجم چربی های دور شکم می شود.

مطلب مشابه: طرز تهیه مربای انجیر؛ فوت و فن تهیه مربای انجیر

طرز تهیه مربای زنجبیل و خواص آن؛ 4 مربای خوشمزه زنجبیلی

خواص زنجبیل برای خانم ها

زنجبیل، یک داروی موثر برای تسکین درد های مختلف است. بنابراین خانم هایی که قاعدگی های دردناک را تجربه می کنند، می توانند از خواص بی نظیر این ماده استفاده کنند و با مصرف روزانه آن، درد های خود را تسکین بخشند. خواص زنجبیل برای خانم ها فقط محدود به کاهش درد های قاعدگی نمی شود، بلکه می توان از آن برای درمان عفونت های زنان و موارد دیگر نیز استفاده کرد.

یکی از شایع ترین مشکلاتی که ممکن است برای بیشتر خانم ها پیش آید، عفونت واژن است. افرادی که با خواص شگفت انگیز زنجبیل، عسل و دارچین برای درمان عفونت های قارچی و باکتریایی بیشتر آشنا هستند، معمولا از این درمان ساده و خانگی برای درمان عفونت های خود استفاده می کنند. علاوه بر این، خانم هایی که دچار تاخیر در قاعدگی می شوند با مشکلات دیگری چون کیست تخمدان نیز مواجه خواهند شد، این افراد می توانند برای تقویت تخمدان و رحم خود از خواص بی نظیر زنجبیل بهره ببرند. 

درمان حالت تهوع

زنجبیل، برای درمان حالت تهوع بسیار مفید و موثر است و به تسکین استفراغ و تهوع در افرادی که تحت انواع خاصی از عمل های جراحی هستند، کمک می کند. علاوه بر این، می تواند به درمان حالت تهوع ناشی از شیمی درمانی نیز کمک نماید اما اثبات این موضوع به مطالعات بیشتری نیاز دارد. با این حال می توان از زنجبیل برای درمان حالت تهوع صبحگاهی، حالت تهوع مرتبط به بارداری و موارد دیگر نیز استفاده نمود. طبق بررسی هایی که روی خانم های باردار صورت گرفته است، مشخص شده که حدود 1.1 تا 1.5 گرم از زنجبیل می تواند علائم حالت تهوع را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

درست است که زنجبیل کاملا بی خطر در نظر گرفته می شود، اما خانم های باردار بهتر است قبل از مصرف مقادیر بالای آن، با پزشک خود مشورت نمایند. همچنین خانم هایی که سقط جنین داشته اند یا خانم هایی که نزدیک به زمان زایمان می باشند، بهتر است از مصرف زنجبیل، اجتناب نمایند. همچنین افرادی که سابقه خونریزی واژینال و اختلالات لخته شدن دارند نیز باید در مصرف این ماده احتیاط کنند. 

مطلب مشابه: طرز تهیه مربای زرشک خوشمزه؛ زرشک مربای پاییزی

بالا بردن سیستم ایمنی بدن

از آن جایی که زنجبیل سرشار از آنتی اکسیدان می باشد، به یک ماده موثر برای افزایش سیستم ایمنی بدن تبدیل شده است. بهتر است بدانید که ایجاد رادیکال های آزاد در بدن، سبب ایجاد 50 بیماری مختلف می شود که به صورت مستقیم و غیرمستقیم روی بدن تاثیر می گذارند که از مهمترین این بیماری ها می توان به بیماری قلبی و انواع سرطان ها اشاره کرد. آنتی اکسیدان ها در واقع یک مانع بسیار قوی برای به وجود آمدن این مولکول ها در بدن، محسوب می شوند. 

طرز تهیه مربای زنجبیل و خواص آن؛ 4 مربای خوشمزه زنجبیلی

کاهش قند و کمک به گردش خون

زنجبیل، در کاهش قند خون، بهبود گردش خون و کاهش تب و لرز نقش بسیار موثری دارد. در واقع زنجبیل به دلیل دارا بودن ترکیبات فعالی چون اسید آمینه و مواد معدنی می تواند به بهبود جریان خون و جلوگیری از انواع بیماری قلبی و عروقی کمک نماید. از دیگر خواص این گیاه می توان به خاصیت ضد دیابتی آن اشاره کرد؛ به طوری که مصرف آن به صورت ناشتا می تواند به افراد مبتلا به دیابت کمک قابل توجهی کند. 

کاهش مشکلات ریه

امروزه به دلیل آلودگی هوا، انواع بیماری های ریوی و التهاب های تنفسی افزایش چشمگیری داشته است. یکی از موادی که می توان با مصرف آن، این بیماری ها را به میزان قابل توجهی کاهش داد، زنجبیل می باشد. در واقع یکی از خواص مهم زنجبیل، کمک کردن به افرادی است که از بیماری های تنفسی چون آسم رنج می برند. مصرف این گیاه می تواند به کاهش مشکلات ریوی کمک کرده و سرفه و دشواری در تنفس را بهبود بخشد. علاوه بر این، مصرف زنجبیل می تواند عطسه و آلرژی را نیز کاهش دهد. 

کاهش دهنده التهاب

از زمان های بسیار قدیم از زنجبیل برای کاهش التهاب و همچنین کاهش درد های مفصلی، به چندین روش مختلف استفاده می کردند. در روش اول می توان این گیاه را با دنبه مخلوط و سپس آن را به قسمت هایی که دچار درد شده است، مالید. در روش دوم می توانید از ریشه این گیاه استفاده کنید، به این طریق که ریشه آن را کاملا له کرده و آن را شبیه یک پماد درست کنید و از آن برای تسکین درد استفاده نمایید. همچنین برای تسکین درد قاعدگی می توان یک حوله را به وسیله چای زنجبیل، نم دار نمود و روی ناحیه مورد نظر قرار داد.. این کار به آرام کردن عضلات و تسکین قویی و سریع درد های قاعدگی کمک قابل توجهی می کند. 

مطلب مشابه: طرز تهیه مربای سیب؛ فوت و فن آموزش مربای سیب

طرز تهیه مربای زنجبیل و خواص آن؛ 4 مربای خوشمزه زنجبیلی

مفید برای دستگاه گوارش

زنجبیل، یکی از مهمترین موادی است که به هضم غذا کمک می کند و برای دستگاه گوارش بسیار مفید است. این گیاه روی قسمت های مختلف دستگاه گوارش، از روده کوچک گرفته تا روده بزرگ تاثیر می گذارد و سبب هضم غذا و دفع مواد زائد می شود. همچنین می توان با مصرف این ماده از ایجاد نفخ و درد های معده نیز جلوگیری به عمل آورد. 

خواص زنجبیل برای پوست و مو

مصرف زنجبیل سبب افزایش ضخامت مو ها و تقویت ریشه مو نیز می شود و در جلوگیری از ریزش مو نقش بسزایی دارد. خواص ضدالتهابی زنجبیل می تواند به جلوگیری از خارش و التهاب پوست کمک نماید. این ویژگی مهم، در بهبود سلامت پوست سر و همچنین کاهش مشکلات مربوط به آن مثل شوره و التهاب پوست سر نیز موثر است. زنجبیل علاوه بر مو، برای پوست نیز مفید و موثر است و باعث کاهش لکه های پوستی و روشن تر شدن پوست می گردد. خواص ضد اکسیدانی زنجبیل به مقابله با آسیب های اکسیداتیو کمک کرده و سبب کاهش علائم پیری پوست و شاداب تر و جوان تر شدن آن می شود. 

سخن پایانی

مربای زنجبیل، یکی از مربا های بسیار خوشمزه است که می تواند سردی بدن را برطرف سازد و به عنوان یکی از بهترین درمان های ضعف و سستی شناخته شده است. این مربای مفید و خوشمزه می تواند به افراد دیابتی، افراد مسن، کودکان و خانم های باردار کمک نماید. علاوه بر این، از آن جایی که در تهیه این مربای بی نظیر از مواد ارگانیک استفاده می شود، امکان داشتن محصولی پاک و سالم وجود دارد. مربای زنجبیل علاوه بر از بین بردن سردی بدن، قلب را نیز تقویت کرده و به درمان مشکلات غلظت خون کمک قابل توجهی می نماید. این ترکیب تند و شیرین را می توان با ترکیبی از گردو، عسل و زنجبیل تهیه کرد. شما می توانید این مربای خوشمزه را به راحتی در منزل تهیه کنید و از خواص بی نظیر آن بهره برید. 

مطالب مشابه را ببینید!

دسرهای معروف انگلیسی؛ دستور تهیه 10 دسر رنگارنگ خوشمزه با تصاویر طرز تهیه پاستیل انار خوراکی سالم و خوشمزه ویژه شب یلدا طرز تهیه شیرینی انجیر؛ نکات، طرز تهیه و تزیین شیرینی انجیری 4 روش تهیه بستنی خانگی و سالم میلک شیک آلبالویی؛ طرز تهیه 6 میلک شیلک خوشمزه آلبالویی از ساده تا خامه ای طرز تهیه شیرینی پنجره ای و نکات ویژه خوشمزه شدن آن آموزش طرز تهیه شیرینی دانمارکی و نکاتی برای خوشمزه تر شدن طرز تهیه شیرینی نارگیلی در فر و بدون فر و نکات ویژه برای خوشمزه شدن آموزش طرز تهیه شیرینی کشمشی و نکاتی برای خوشمزه شدن آن طرز تهیه انواع دسر افطاری ماه رمضان (از فرنی تا رشته خوشکار)