رژیم غذایی سالم در دوران بارداری؛ بخور و نخورهای دوران بارداری

دوران بارداری یکی از دوران بسیار مهم می باشد که نیاز به مراقبت و توجه بیشتری دارد. چرا می گوییم در دوران بارداری به تغذیه تان اهمیت دهید و بیشتر مراقب خودتان باشید؟پاسخ این است که دیگر شما تنها نیستید و نه تنها سلامت خودتان بسیار مهم می شود بلکه سلامت جنینی که در شکمتان پرورش می دهید نیز اهمیت دارد. شما در برابر جنینی که حمل می کنید مسئولید و باید به بهترین نحو ممکن از او مراقبت کنید و اما بخور و نخورهای دوران بارداری چه هستند؟ ما در این مطلب از سایت روزانه قصد داریم شما را با رژیم غذایی سالم در دوران بارداری آشنا کنیم که چه مواد غذایی از اهمیت بیشتری در این دوران برخوردار هستند و بدنتان به چه موادی نیاز دارد.

در دوران بارداری چه غذاهایی بخوریم؟

تغذیه مناسب در دوران بارداری

برای اینکه جنین در رحم مادر به خوبی رشد کند نیاز به یک سری مواد معدنی ضروری و مهم دارد. مثلاً نیاز به اسید فولیک یک امر شناخته شده است. جنین مخصوصاً در ماههای اولیه رشدش نیاز به اسید فولیک دارد تا مغزش به خوبی تشکیل شود.

اگر می خواهید که نوزادی سالم به دنیا بیاورید بهتر است که از خوردن خوراکی هایی که در ادامه خواهیم گفت غافل نشوید.

در دوران بارداری چه غذاهایی بخوریم؟

  • به اندازه کافی آب بنوشید:

در اين دوران مادران بايد آب فراوان ميل كنند زيرا حجم خون مادر در اثر افزايش جريان خون چند برابر مي شود. در نتيجه بدن نياز به آب فراوان دارد تا اين گردش خون را حفظ كند.

در دوران بارداری چه غذاهایی بخوریم؟

  • سبزیجات و میوه بخورید:

در دوران بارداری نیاز شما به ویتامین ها و مواد معدنی بیشتر خواهد شد. مصرف انواع میوه ها و سبزیجات سالم می توانید ویتامین و مواد معدنی ضروری بدن شما را در این دوران تأمین نماید. بهتر است که مصرف سبزیجات و میوه را روزانه داشته باشید و هر چقدر که رنگ سبزیجات و میوه شما روشن تر باشد بدین معنی است که مواد مغذی موجود در آن نیز بیشتر خواهد بود.

 

  • مصرف اسیدفولیک را جدی بگیرید:

مكمل هايي كه در اين دوران توصيه مي شوند از قبل بارداري تجويز مي شوند. در اغلب كشورها به تمام خانم هايي كه در سنين بارداري 15 تا 45 سالگي قرار دارند، مكمل اسيد فوليك داده مي شود. ولي در كشور ما به همه خانم ها داده نمي شود ولي به خانمي كه مي خواهد باردار شود قبل از قطع جلوگيري حتما بايد اسيد فوليك تجويز شود و ما از سه ماهه اول بارداري به فردي كه مشكل خاصي نداشته باشد توصيه مي كنيم تا پايان سه ماه اول آن دارو را مصرف كنند.

در دوران بارداری چه غذاهایی بخوریم؟

  • پروتئین بخورید:

شما حتی اگر باردار هم نباشید بدنتان نیاز به پروتئین دارد اما این نیاز در دوران بارداری مضاعف خواهد شد. شما می توانید این پروتئین را در مواد غذایی همچون گوشت گاو، مرغ لبنیاتی مانند لوبیا، نخودفرنگی، پنیر، آجیل، دانه سویا و … بیابید و با مصرف منظم این مواد پروتئین بدنتان را تأمین کنید.

 

  • آهن بدنتان را افزایش دهید:

بهتر است که قبل از آنکه اقدام به بارداری نمایید از کافی بودن آهن بدنتان مطمئن شوید. زمانی که شما دوره عادت ماهیانه را پشت سر می گذارید، خونریزی های این دوران باعث از دست رفتن بخشی از آهن بدنتان می شود، مخصوصاً خانم هایی که در این دوران خونریزی زیادی دارند. پس اگر بدنتان ذخیره آهن کمی در ابتدای بارداری داشته باشد شما در معرض خطر کم خونی پس از زایمان قرار خواهید گرفت. مصرف مکمل‌های آهن به همراه ویتامین c که در آب پرتقال موجود است، می‌تواند در جذب خوب آن مؤثر باشد. سعی کنید از مواد غذایی که دارای مقادیر کافی آهن هستند استفاده کنید. مثلاً می توانید گوشت قرمز مصرف کنید یا حتی مولتی ویتامین هایی که حاوی آهن هستند مصرف کنید تا آهن بدنتان را تأمین کنید.

در دوران بارداری چه غذاهایی بخوریم؟

  • از ماهی غافل نشوید:

همانگونه که خیلی ها خوب می دانند، ماهی دارای یک اسید چرب غیرضروری به نام امگا 3 می باشد. امگا 3 برای رشد مغز و چشم های جنین ضروری می باشد. همچنین اگر بدنتان با کمبود امگا 3 مواجه نشود و به مقدار کافی امگا 3 به بدنتان برسد باعث کاهش خطر زایمان زودرس، بهبود افسردگی و کاهش خطر پره اکلامپسی می شود.

 

مادران باردار چه غذاهایی نخورند؟

  • از مصرف بیش از اندازه جگر در سه ماهه اول بارداری خودداری کنید.
  • از خوردن زعفران و دارچین به مقدار زیاد دوری کنید.
  • ممکن است که کربوهیدرات ها برای شما مضر نباشند اما از مصرف بی رویه آنها خودداری کنید.
  • تا آنجا که می توانید مصرف کافئین را به حداقل برسانید. کافئین مانند: قهوه، چای و نوشابه های انرژی زا می باشد.
  • از مصرف الکل جداً اجتناب نمایید.
  • خوردن غذاهای چرب را به حداقل ممکن برسانید.
  • از کشیدن سیگار و قلیون و یا حتی در معرض دود قلیون و سیگار قرار گرفتن خودداری نمایید.
  • از مصرف غذاهاي تند و ترش و ادويه دار پرهیز کنید.

 

 

همچنین بخوانید:

علائم لانه گزینی

روش اورژانسی پیشگیری از بارداری

کیت تخمک گذاری

 

مطالب مشابه را ببینید!

اصول مراقبت از پوست نوزاد؛ چگونه از پوست کودکان مراقبت کنیم؟ فواید وازلین بچه: از پوست کودکانتان محافظت کنید! بهترین روش های درمان نازایی؛ راه های درمان ناباروری زنان و مردان بهترین و بدترین سن بارداری؛ عوارض باردار شدن در سن پایین و یا سنین بالا دیابت بارداری؛ علائم درمان و تاثیر این نوع دیابت بر جنین دندان گیر نوزاد؛ انواع دندان گیر و نکات استفاده از آن احساس غریبگی نوزاد؛ همه چیز درباره غریبگی کردن نوزادان آلرژی چشمی نوزاد؛ علائم حساسیت چشمی نوزاد و درمان آن مشکلات شایع نوزادان؛ 13 مشکل و بیماری نوزاد که شایع هستند علائم و نشانه های بارداری؛ تمام نشانه های باردار بودن خانم ها