خواص فوق العاده پونه؛ گیاه پونه و خواص درمانی پونه

پونه یک گیاه صحرایی با بوی خوشابندی است. طبیعت پونه گرم و خشک و نشاط آور است. پونه از خانواده گیاه نعناع است و به علت معطر بودن پونه به راحتی می توان آن را از نعاع تشخیص داد. ساقه ای کوتاه به رنگ سبز با برگ هایی به شکل نعناع اما سبز تر و کوچکتر است.از این گیاه از زمان های گذشته در یونان برای درمان بسیاری از بیماری ها استفاده می شد و امروزه نیز از خواص این گیاه در زمینه های مختلفی مانند صنعت و داروسازی و مواد آرایشی و بهداشتی استفاده می شود.از آن برای طعم دار کردن غذا ها و نوشیدنی ها نیز استفاده می شود.

از مهمترین خواص آن برطرف کردن خستگی های عصبی است. برگ های پونه بادشکن و ضدنفح است. خواص درمانی بیشتر گیاه پونه را در ادامه می خوانیم.

 

خواص درمانی پونه

خواص درمانی گیاه پونه

  1. پونه یک انگل زدای قوی است و اگر آن را با عسل بخورید، برای رفع کرم روده نیز موثر است.
  2. پونه ماده ای قوی و ضد اسهال است و مصرف زیاد آن موجب یبوست می شود. این گیاه برای درمان استفراغ و دل پیچه نیز مفید است.
  3. روغنی طبیعی ای در پونه وجود دارد که کارواکرول نامیده میشود این ماده را بر روی مبلمان برای دفع و دور کردن حشرات قرار می دهند.
  4. چای پونه به گوارش کمک می‌کند و به لطف خاصیت ضدانقباضی‌اش، یکی از درمان‌های عالی برای تسکین و کاهش دردهای معده به‌شمار می‌رود.
  5. عرق پونه خلط آور، قابض و بازکننده عروق است و اسانس آن به دلیل دارا بودن «مانتول» خاصیت بی حسی موضعی دارد و ضدعفونی کننده محیط است.
  6. پونه خاصیت درمان بی اشتهایی و همینطور ضعف معده را دارد.به علاوه سکسکه را نیز تسکین می دهد.پونه باعث باز شدن و نرم شدن مواد سودایی و صفراوی هم می شود.
  7. از پونه برای درمان سرما خوردگی،سرفه،گرفتگی بینی،متورم شدن غدد،سوزش معده،عفونت های گوش و سینوس ها استفاده می شود.پونه خاصیت تب بری نیز دارد و با درمان تب و سرما خوردگی کمک می کند.
  8. برای از بین بردن بوی بد دهان میتوانید از پونه استفاده کنید.جویدن پونه باعث از بین رفتن بوی بد دهان میشود. همچنین دارای ترکیبات ضد باکتریایی و دارویی است که باعث از بین رفتن عفونت دهان و گلو میشود.
  9. پونه یک گیاه فوق العاده برای تنظیم کردن قاعدگی است و همچنین درد زمان قاعدگی را می کاهد. پونه با تنظیم چرخه‌های قاعدگی کمک می‌کند تا این چرخه‌ها به‌موقع ایجاد شوند. این ویژگی پونه به لطف تحریک هورمون‌های استروژن و پروژسترون اتفاق می‌افتد.
  10. از پونه برای از بین بردن کک و مک های پوست صورت استفاده میشود. به این منظور مقداری پونه تازه را در سرکه ریخته و پس از صاف نمودن آن را با احتیاط بر روی پوست خود بمالید.همچنین برای پوست خود ازترکیب  پونه با روغن بادام تلخ و سرکه نیز میتوانید استفاده کنید.
  11. از پونه برای تمیز کردن زخم ها و جلوگیری از عفونت کردن آن ها استفاده میشود همچنین در درمان عفونت های دیگر مانند عفونت های زنان نیز میتوان از پونه استفاده کرد.از عصاره ی پونه نیز برای درمان ناراحتی های کبدی،اسهال خونی و از بین بردن ویروس های تب خال و آنفولانزا نیز استفاده میشود.
  12. پونه به بی‌حسی اعصاب کمک می‌کند. بنابراین به بهبود دردهای عضلانی و نیز بهبود روماتیسم و ورم مفاصل کمک می‌کند. پونه برای کسانی‌که میزان اسید اوریک بالایی دارند، نیز گزینه‌ای مناسب است. پونه با کاهش اسید اوریک به جلوگیری از بیماری‌هایی که ذکر کردیم، کمک می‌کند.
  13. پونه دارای مقدار قابل توجهی مواد معدنی و مغزی هم چون ویتامین های آ ، ث ، ای ، کا و منیزیم،پتاسیم و کلسیم است.محققان بر این باورند که این گیاه باعث بهبود روند عملکرد متابولیسم بدن می شود و همینطور باعث افزایش جذب آهن و گردش خون میشود که با انجام این دو عمل سبب افزایش انرژی میشود.
  14. از پونه به عنوان آرام بخش و مسکن اعصاب استفاده می شود.چای پونه باعث ایجاد آرامش و کاهش عصبانیت شده و به مشکلات خواب بهبود می دهد.در مواردی که فرد دچار تشنج های عصبی میشود استفاده ضروری از روغن پونه سبب آرامش بخشیدن به اعصاب و مغز و در نهایت باعث درمان تشنج و حمله های عصبی می شود.

خواص درمانی گیاه پونه

موارد ممنوعیت استفاده از پونه

خواص درمانی گیاه پونه

  • خانم ها در دوران بارداری از پونه استفاده نکنند و از مصرف بیش از اندازه آن جدا خود داری کنند.زیرا این گیاه باعث انقباض ماهیچه های رحم می شود و ممکن است به سقط جنین منجر شود.هم چنین مصرف زیاد ان سبب قشار خون و افزایش پمپاژ قلب میشود.
  • مصرف پونه باعث ناراختی معده در برخی افراد می شود.کسانی که به گیاهان خانواده نعناع حساسیت دارند باید دقت داشته باشند زیرا ممکن است به این گیاه نیز آلرژی داشته باشند.

 

همچنین بخوانید: خواص روغن بادام تلخ، خواص کنجد، خواص سیاه دانه، خواص تخم شربتی، خواص دارچین، خواص زردچوبه، خواص تخم کتان

مطالب مشابه را ببینید!

انواع گریپ فروت چیست و خواص جالب آن کدام است؟ خواص هلیله سیاه گیاه دارویی؛ کاربردها، خواص درمانی و نحوه مصرف آن خواص روغن گردو؛ میزان مصرف روزانه، فواید بی نظیر و طرز تهیه روغن گردوی خانگی تفاوت جو پرک با جو دوسر؛ خواص انواع جو و تفاوت های آنها خواص انار؛ 20 فایده انار از کنترل دیابت و خاصت ضد سرطانی تا زیبایی پوست و مو خوراکی های ضد پیری؛ لیست 30 ماده غذایی که باعث جوانی و زیبایی شما می شوند خواص و مضرات زعفران؛ خواص کلی و درمانی زعفران خواص روغن رزماری؛ کاربرد های این روغن برای زیبایی، سلامت و روش تهیه آن همه چیز در مورد برنج قهوه ای؛ فواید مزایا و خواص آن خواص برنج سفید؛ ارزش غذایی، مواد معدنی موجود در آن و نحوه طبخ آن