خواص زردچوبه؛ فواید زردچوبه برای سلامت پوست و مو و زیبایی و سلامت

وقتی نام زردچوبه را می شنوید بی درنگ از آن به عنوان ادویه یاد می کنید. ادویه ای که به عنوان طعم دهنده به غذا از آن استفاده می کنند. زردچوبه به صورت پودر زرد رنگ است که مواد مغذی زیادی در آن وجود دارد و برای سلامت انسان بسیار مفید می باشد. حتی برای درمان بیماریها نیز از ادویه استفاده می کنند. در ادامه بیان می کنیم که ادویه چه تأثیری بر سلامت انسان دارد.

زردچوبه و خواص آن

خواص زردچوبه

زردچوبه درواقع یک پودر زردرنگ تیره از خانواده زنجبیل است که به عنوان ادویه در غذاها استفاده می شود. همچنین دارای مواد مغذی مهمی همچون ویتامین C، ویتامین b6،آهن و پتاسیم می باشد. نکته قابل توجه این است که زردچوبه به عنوان عمده ترین ادویه مورد مصرف در غذاهای آسیائی است. زردچوبه گیاهی چند ساله است که در هند و کشورهای جنوب آسیا به بار می آید.

ریشه خشک شده و آسیاب شده آن به تنهائی یا مخلوط با دیگر ادویه‌ها در ایران، پاکستان و هند مصرف زیادی دارد. از برگ‌های آن در بعضی مناطق آسیا به صورت دُلمه نیز استفاده می‌کنند. هرچند زردچوبه به عنوان طعم دهنده از مواد اصلی ادویه هااست، اما از آن به عنوان رنگ غذائی نیز در پاره‌ای از مناطق استفاده می‌کنند.

خواص زردچوبه

زردچوبه و ویژگیهای درمانی آن

  • زردچوبه دشمن سرطان است، یک آنتی اکسیدان بسیار قوی در مقابله با سرطان در زردچوبه موجود است.
  • در درمان دیابت کاربرد بسیار مؤثری دارد. موجب افزایش ترشح انسولین و کاهش قند خون در بیماران دیابتی می‌گردد.
  • شدت علائم آلزایمر را کاهش می دهد.
  • در دردهای دندان و لثه مفید و مؤثر است.
  • درمان مارگزیدگی
  • درمان آرتروز
  • درمان بیماری‌های التهابی روده همچون کولیت اولسراتیو
  • مؤثر برای لاغری و کاهش وزن
  • ضد افسردگی
خواص زردچوبه

خواص زردچوبه برای پوست و مو

زردچوبه در درمان آکنه بسیار مفید و مثمرثمر است. چربی پوست را کنترل می کند و همچنین به عنوان یک محافظ در برابر نور خورشید عمل می کند. اگر شما هم جوش یا اسکار جوش روی پوستتان دارید جای نگرانی نیست، زردچوبه گزینه بسیار مناسبی برای تمام مشکلات مربوط به جوش و آکنه است. ذات آنتی باکتریال زردچوبه، رشد باکتری‌های عامل آکنه را مهار می‌کند. کورکومین زردچوبه، فعالیت باکتری‌های عامل آکنه را متوقف می‌کند. ضمنا خواص ضد التهابی و آنتی اکسیدانی زردچوبه برای تسکین علائم آکنه نیز مفید است.

همانگونه که گفتیم زردچوبه کنترل کننده چربی پوست است که این امر باعث کاهش بروز آکنه می شود.

ماسک زردچوبه برای آکنه

مقدار مساوی زردچوبه و عسل را ترکیب کرده و آن را مستقیما روی قسمت جوش بزنید. بگذارید در طول شب بماند و صبح روز بعد با آب سرد آبکشی کنید. این کار را هر روز انجام دهید. می‌توانید یک دوم قاشق چایخوری زردچوبه را با دو قاشق چایخوری پودر صندل و مقداری شیر مخلوط کرده و خمیر درست کنید و آن را روی تمام صورت‌تان بگذارید و اجازه دهید تا خشک شود (20 دقیقه زمان مناسبی است). سپس با آب ولرم بشویید. بهتر است که این کار را هفته‌ای 2 تا 3 بار انجام دهید.

خواص زردچوبه

به تعویق انداختن علائم پیری پوست با زردچوبه

زردچوبه مملو از آنتی اکسیدان هایی است که از پوستتان در برابر آسیب های ناشی از رادیکال های آزاد محافظت می کند و در نهایت، علائم پیری پوست مانند لکه‌های تیره و چین و چروک‌های سطحی روند آهسته‌تری پیدا خواهند کرد.

کورکومین می‌تواند ماده‌‌ی ضد پیری مفید باشد، چون نه تنها ریسک بسیاری از بیماری‌های ناشی از پیری را کاهش می‌دهد بلکه بیماری‌های پوستی را نیز بهبود می‌بخشد زیرا خاصیت ضد التهابی قوی دارد.

اگر چین و چروک‌هایی در پوست‌تان دارید، یک چهارم قاشق غذاخوری پودر زردچوبه ارگانیک را با یک قاشق غذاخوری ماست ساده ترکیب کرده و آن را روی قسمت مورد نظر بگذارید و اجازه دید 20 دقیقه بماند و سپس آبکشی کنید. این راهکار را هفته‌ای دو یا سه بار بکار ببرید.

زردچوبه مناسب برای روشن کردن پوست

زردچوبه دشمن لکه های تیره پوست شماست. با آنتی اکسیدان قوی که در زردچوبه وجود دارد می تواند درخشش خاص و طبیعی به پوستتان بدهد.

یک چهارم قاشق چایخوری پودر زردچوبه و یک قاشق چایخوری عسل و شیر را در کاسه‌ای مخلوط کرده و خمیر درست کنید. آن را روی صورت و گردن‌تان بگذارید و اجازه دهید 25 دقیقه بماند و سپس آبکشی کنید. این کار را هفته‌ای 3 تا 4 بار انجام دهید.

رفع ترک پاشنه پا با زردچوبه

ترک در قسمت پاشنه پا احساس ناخوشایندی را در فرد ایجاد می کند و ممکن است احساس درد نیز در این ناحیه شما را آزار دهد. خاصیت ضد التهابی زردچوبه، درد ترک‌ها را تسکین داده و خاصیت ضد میکروبی آن، نقش اصلی را در جلوگیری از هر گونه عفونت قارچی دارد.
یک دوم قاشق غذاخوری پودر زردچوبه و کمی روغن نارگیل یا روغن زیتون را ترکیب کرده و خمیر حاصل را روی ترک‌های پاشنه‌تان بگذارید و جوراب بپوشید. بگذارید در طول شب بماند و صبح روز بعد با آب گرم و صابون ملایم بشویید. این کار را روزی یک بار انجام دهید.

نکات مهم در رابطه با زردچوبه

  1. سعی کنید زردچوبه با کیفیت تهیه کنید که اثرات مطلوب آن را بهتر روی پوستتان مشاهده نمایید. و اگر از نوع ارگانیک باشد که بهتر است.
  2. همیشه قبل از اینکه زردچوبه را به عنوان ماسک روی پوستتان بزنید ابتدا آن را روی قسمت کوچکی از پوستتان امتحان کنید زیرا ممکن است جزو آن دسته از افرادی باشید که به آن آلرژی دارند.
  3. مراقب استفاده از زردچوبه باشید زیرا ممکن است روی هر چیزی جای لک باقی بگذارد.
  4. اگر روی پوستتان زردی زردچوبه باقی ماند نگران نباشید بعد از چند روز از بین خواهد رفت.

مطالب مشابه را ببینید!

انواع گریپ فروت چیست و خواص جالب آن کدام است؟ خواص هلیله سیاه گیاه دارویی؛ کاربردها، خواص درمانی و نحوه مصرف آن خواص روغن گردو؛ میزان مصرف روزانه، فواید بی نظیر و طرز تهیه روغن گردوی خانگی تفاوت جو پرک با جو دوسر؛ خواص انواع جو و تفاوت های آنها خواص انار؛ 20 فایده انار از کنترل دیابت و خاصت ضد سرطانی تا زیبایی پوست و مو خوراکی های ضد پیری؛ لیست 30 ماده غذایی که باعث جوانی و زیبایی شما می شوند خواص و مضرات زعفران؛ خواص کلی و درمانی زعفران خواص روغن رزماری؛ کاربرد های این روغن برای زیبایی، سلامت و روش تهیه آن همه چیز در مورد برنج قهوه ای؛ فواید مزایا و خواص آن خواص برنج سفید؛ ارزش غذایی، مواد معدنی موجود در آن و نحوه طبخ آن