مشکلات یادگیری کلاس اولی ها؛ اختلالات یادگیری در کودکان

اغلب می بینید که وقتی فرزندتان به کلاس اول دبستان می رود مشکلاتی در نوشتن یا یادگیری دروس دارد. نمی توان نسنجیده قضاوت کرد و بگوییم به اختلالات یادگیری مبتلا است. در ادامه این مطلب به بررسی علل مشکلات یادگیری و همچنین درمان آن می پردازیم.

علایم اختلالات یادگیری در کلاس اولی ها و درمان آن

اختلالات یادگیری

وقتی فرزندتان در نوشتن مشق مشکل دارد سریع به او برچسب اختلال نزنید. اول علت مشکل او را پیدا کنید. وقتی می گویید فرزندم اختلال یادگیری دارد به این معنی است که در یک یا چند فرایند روانی پایه که به درک یا استفاه از زبان شفاهی یا کتبی مربوط می شود اختلال دارد.

همچنین وقتی می گویید فرزندم  اختلال دارد یعنی توانایی کافی در صحبت کردن، خواندن، نوشتن، هجی کردن، گوش کردن و حتی فکر کردن را ندارد. پس بهتر است قبل از تصمیم گیری قبل از هر چیز ریشه مشکل فرزندتان را پیدا کنید.

 

علل مشکلات یادگیری

اگر فرزندتان به اختلال در یادگیری مبتلا باشد پس باید مجموعه ای از علائم زیر او را درگیر کرده باشد:

  1. عدم انگیزه کافی
  2. عدم توجه و دقت لازم
  3. به جزئی از کل بیش از حد توجه می کند
  4. عدم هماهنگی لازم و مناسب در حرکات

این گونه کودکان هستند که نیاز به خدمات ویژه در مدارس دارند و باید به مشاوره ارجاع داده شوند. در غیر این صورت مشکلات دیگری که داشته باشند برطرف خواهد شد و کافی است که فرزندتان را همراهی کرده و در یادگیری هر چه بهتر با صبوری و نه به اجبار و زور او را یاری نمایید تا شوق و ذوق درس خواندن و نوشتن تکلیف شبانه در او ایجاد شود.

دلایل زیادی می‌تواند باعث بروز این مشکلات در یادگیری شود اما هنوز علت دقیق و مشخصی برای آن تعیین نشده است. مثلا عوامل محیطی، آموزشی یا بیوشیمیایی در ایجاد این اختلال دخیل است.

علایم اختلالات یادگیری در کلاس اولی ها و درمان آن

علائم اختلال در یادگیری

کودکانی که به اختلال در یادگیری مبتلا هستند اغلب پسران را تشکیل می دهند و ممکن است که هر کدام از این علائم زیر، یا مجموعه ای از این علایم را داشته باشند:

  1. در کلاس های درس غالبا مشکلات رفتاری دارند.
  2. توانایی ایجاد یک دایره لغات بینایی را ندارند.
  3. معمولاً در مدرسه افت تحصیلی داشته اند.
  4. دامنه توجهشان کوتاه است.
  5. احساس نا امیدی، بی لیاقتی و کم جراتی می کنند.
  6. نمی توانند تمرکز کنند و در تمرکز کردن مشکل اساسی دارند.
  7. معمولا دارای مشکلات جسمی مثل ضعف بینایی و شنوایی هستند.
  8. محیط خانوادگیشان برای موفقیت در مدرسه به آنان فشار می آورد.
  9. نگرش منفی افراطی به عملکرد مدرسه دارند.
  10. اغلبشان مسائل هیجانی دارند.
  11. در خواندن شفاهی و کلامی تردید می کنند و گاهی دچار لکنت می شوند.
  12. کلمه به کلمه می خوانند.
  13. به خواندن علاقه ای نشان نمی دهند.
  14. کلماتی را که تازه خوانده اند جا به جا یا تکرار می کنند.
  15. به زحمت و با صدای کشیده و لحن یکنواخت می خوانند.
  16. به نقطه گذاری توجه ندارند و از توجه به معنی لغت غافلند.
  17. به جای اینکه چشمهایشان را هنگام خواندن حرکت دهند سر شان را تکان می دهند.
  18. واژه ها را غیر مرتبط با محتوی و غیر مرتبط با عناصر آوایی حدس می زنند.
  19. حافظه دیداری و شنیداریشان ضعیف است.
  20. در مدرسه سازگاری شخصی مناسب ندارند.
  21. فاقد تمیز وتشخیص کافی شنیداری هستند.
  22. رشد اجتماعی کافی ندارند.
  23. وقتی مطلبی را آهسته می خوانند لبهایشان را تکان می دهند یا در ذهنشان لغات را می خوانند.

 

درمان اختلالات یادگیری

هر چند اختلالات یادگیری اصولا مساله‌ای آموزشی است، اما از چندین جنبه مختلف مورد بررسی قرار گرفته است. بسیاری تلاشها در این زمینه آشکار از فرضیه نقص جزئی در مغز سود می‌جویند و بدین ترتیب می‌کوشند تا با ارزیابی مسائل فرض شده مربوط به این نقص زیستی مشکل را برطرف کنند. از جمله شیوه‌های درمانی رایج بر این اساس می‌توان به درمان رایج بر نگرشهای “ادراکی” – “حرکتی” اشاره کرد.

در این شیوه تلاش می‌شود تا موقعیتهایی برای کودک فراهم شود تا بتواند اطلاعاتی را از محیط دریافت دارد، به یکدیگر ارتباط دهد و آنها را دریابد. استفاده از روروک ، بازیهایی برای آموزش حرکت ، تمرینات روی تخته سیاه برای رشد هماهنگی حرکت و ادراک دیداری ، حل معما در این شیوه کاربرد دارد.

از روشهای درمانی دیگر می‌توان به روش “دیداری” – “حرکتی فراستیگ” و شیوه‌های رفتاری اشاره کرد. برخی از متخصصان حرفه پزشکی نیز معتقدند باید به این دسته کودکان دست کم به طور آزمایشی دارو تجویز کرد. با این حال درباره تاثیرات دارو درمانی روی دانش آموزان مبتلا به اختلالات یادگیری مطالعات انجام شده بسیار اندک است. “مگا ویتامین درمانی” اولین بار توسط کوت برای درمان این اختلالات پیشنهاد شد که به استفاده از ویتامینها تا حداکثر یک هزار برابر میزان مورد نیاز بدن گفته می‌شود.

 

 

همچنین بخوانید:

مشکلات کلاس اولی ها

مشکلات بین معلم و دانش آموز

بهانه های نرفتن به  مدرسه

مطالب مشابه را ببینید!

تاثیرات مثبت ازدواج بر سلامت چیست؛ از کاهش استرس تا طول عمر بیشتر چرا نوجونان افسرده می شوند؟ چگونه از افسردگی نوجوانی جلوگیری کنیم؟ همه چیز درباره وسواس فکری عملی ( علائم و دلایل ایجاد این مشکل ) نشانه های حمله اضطرابی؛ انواع آن، علائم و درمان حملات اضطرابی ناگهانی کنترل میل جنسی؛ روش های برای کاهش میل جنسی و کنترل صحیح آن تاثیر استرس بر گوارش و تمام قسمت های آن؛ مدیریت استرس و درمان آن آرام کردن افراد عصبانی؛ انواع خشم و تکنیک های طلایی برای آرام کردن فرد عصبانی افسردگی در بارداری | نکاتی که دانستن آن برای زنان واجب است! اضطراب چیست و چطور درمان می شود؟ علائم و روش های تشخیص اختلال کم توجهی بیش فعالی (ADHD) ؛ نحوه تشخصی، درمان و انواع این اختلال