مکان های دیدنی شیراز + جاهی دیدنی به همراه آدرس و تصاویر این مکان ها
معرفی مکان های دیدنی و معروف شیراز و آدرس این جاهای دیدنی
در این مطلب روزانه مکان ها و جاهای دیدنی و تفریحی شهر شیراز را معرفی کرده ایم. در ادامه آدرس این مکان های خاص و دیدنی شیراز را به همراه تصاویر آنها مشاهده می کنید و امیدواریم سفری خاطره انگیز به این شهر زیبا داشته باشید.
شهر شیراز
قسمت اعظمی از ایران گردی با ماجراجویی در تاریخ آمیخته شده است و یکی از هیجانات سفر، بررسی تاریخچه مناطق است. شیراز شهر بسیار زیبا و تاریخی است که دراستان فارس قرار گرفته است و با بوی بهار نارنج، دارای آب و هوایی بهشتی است. مکانهای دیدنی شیراز از پربازدیدترین مکان ها در ایران است.
شهر شیراز علاوه بر لذت قدم زدن در تاریخ، فرصت گشت وگذار در طبیعت زیبا را هم برای شما مهیا می کند. جهت ماجراجویی در این شهر زیبا، در این مقاله با ما همراه باشید.
نارنجستان قوام، از مکان های دیدنی شیراز
شیراز شهر باغ های معروف ایران است و در هر گوشه آن، باغ های سرسبز با آب وهوایی ناب وجود دارند. باغ نارنجستان قوام، یکی از مکان های دیدنی شهر شیراز است که در خیابان لطفعلی خان زند قرار گرفته است. باغ نارنجستان باقی مانده از دوران قاجار است و دارای حال و هوای تاریخی است. درخت های بلند و گل های خوش رنگ، در هر گوشه از باغ نارنجستان به چشم می خورند. پس از گذشتن از در ورودی و لذت بردن از هنر منبت کاری این در زیبا، وارد یک هشتی با سقفی تزئین شده با هنرهای ناب معماری ایرانی، مانند گچ کاری، مقرنس کاری، و کاشی کاری های دیدنی خواهید شد. محوطه باغ دارای یک فضای بهشتی و درختانی بلند قد که قرینه همدیگر قرار گرفته اند، می باشد.
بهار از فصل های دل انگیز برای گشت و گذار در این باغ زیبا است، زیرا با بوی بهار نارنج در این باغ دل انگیز مدهوش خواهید شد. در قسمت شمال، شرق و جنوبی باغ، ساختمان های دیدنی با طراحی معماری ایرانی قرار گرفته است. این ساختمان ها به هنرهای گچ کاری، کاشی کاری، حجاری، معرق کاری و منبت کاری مزین می باشند. تماشای مجموعه جامعی از هنرهای معماری ایرانی از خصوصیات بازدید از نارنجستان قوام است. ساختمان اصلی باغ نارنجستان در شمال این مجموعه قرار گرفته است و ایوان با شکوه آن رو به حوض و محوطه باغ جا خوش کرده است. دو ستون بنا شده از سنگ مرمر و هنرهای به کار رفته در تزئین این ایوان، از دیدنی ترین بخش های باغ نارنجستان قوام به حساب می آید. در مجموعه باغ نارنجستان قوام، موزهای از اجناس به دست آمده از بررسی ها و سفرهای پژوهشی پروفسور «پوپ»، از ایران شناسان مشهور آمریکایی وجود دارد. علاوه بر فضای دیدنی باغ و ساختمان با شکوه این باغ، از اشیای عتیقه ای که در موزه این باغ وجود دارد نیز دیدن کنید.
آدرس: بلوار زینبیه، خیابان لطفعلی خان زند
باغ دلگشا، نخستین سازه کلاه فرهنگی
باغ دلگشا از قدیمی ترین باغ های شیراز است و در محله سعدیه قرار گرفته است. جریان آبی که در قنات آرامگاه سعدی وجود دارد و به چشمه قنات «گازارن» مشهور است، به باغ دلگشا هم می رسد و این باغ را آبیاری می نماید. علاوه بر بوی خوش و رنگ گلها، یک ساختمان زیبای سه طبقه نیز در آن قرار دارد که نخستین ساختمان کلاه فرنگی ساخته شده در ایران است. درختانی مانند گردو، نارنج، سرو، پرتقال و… در این باغ وجود دارند. ماجراجویی در باغ دلگشا با ورود از درب اصلی در قسمت جنوب شروع می شود. بهار یکی از مناسب ترین زمان ها برای دیدن این باغ زیبا است، به دلیل اینکه فضای باغ دلگشا با شکوفه های درختان متنوعی معطر می شود که شبیه به بهشت است. حوض، جوی آب، آب نما و درختان بلند قامت بازدید کنندگان را به مرکز باغ دلگشا دعوت می کنند. مانند خیلی از باغ هایی که در ایران وجود دارد، ساختمان اصلی باغ در مرکز توجه باغ قرار گرفته است و طرح چهار باغ یا در واقع چهار خیابان پر گل و گیاه با جوی آب در چهار سوی جغرافیای این باغ به چشم می خورد.
عمارتی که درباغ دلگشا واقع شده است، اوج هنر معماری به حساب می آید که با تزئیناتی مانند آینه کاری، گچ بری، نقاشی آراسته شده است. بخش قابل توجه این عمارت، تالاری عظیم با چهارعدد شاه نشین می باشد که به هنرمندی تمام آراسته شده است و به دیدنی ترین قسمت باغ دلگشا تبدیل شده است. امروزه عمارت کلاه فرنگی به موزه ای تاریخی جهت نشان دادن اشیایی مانند سکه های باستانی، تمبرهای تاریخی، ظرف، دوچرخههای قدیمی، رادیو های قدیمی و… تبدیل گشته است.
آدرس: سعدیه جنوبی، خیابان نارنجستان
ساعت بازدید: ۸ صبح تا ۶ عصر
باغ ارم
باغ ارم از مکان های دیدنی شیراز و از نمونه های بسیار جذاب باغ ایرانی است که در لیست میراث جهانی یونسکو به ثبت رسیده است. درختان سرسبز و هنرهای معماری عمارت اصلی، از خصوصیات باغ ارم می باشد. هنگام وارد شدن به باغ ارم، مدهوش زیبایی عجیب این باغ خواهید شد. گذرگاه های باغ ارم مانند دیگر باغ های شیراز، دارای فضایی بسیار سر سبز و زیبا است. با گذراندن وقت در باغ و قدم زدن، حال و هوای تازه ای پیدا خواهید کرد و از بوی گلهای رز مدهوش خواهید شد. گذرگاه های باغ ارم از قسمت غرب به شرق و از شمال به جنوب کشیده می شود و در شروع مسیر، استخری بزرگ و عمارتی دیدنی را خواهید دید.
ساختمان اصلی باغ ارم، یک هنر معماری بسیار عالی است و نمی شود از زیبایی هنر کاشی کاری آن غافل شد. این ساختمان سه طبقه با الگو برداشتن از معماری دوران زندیه و صفویه ساخته شده است و تزئینات بسیار دیدنی دارد. کاشی کاری، نقاشی، ستون های سنگی، درهای چوبی و… از تزئیناتی است که در طراحی عمارت باغ ارم شیراز وجود دارد. معماری ساختمان باغ ارم و تزئینات بسیار زیبای آن، شباهت زیادی به عمارت باغ نارنجستان قوام دارد. به یاد داشته باشید که، حتما از موزه سنگ و گوهر در ساختمان اصلی باغ ارم دیدن نمایید تا مجموعه ای با ارزش از انواع سنگ های گران قیمت جهان را در یکی از دیدنی ترین مکان های شیراز نظاره کنید. مانند خیلی از باغ های شیراز، از دیگر زیبایی های گشت و گذار در باغ ارم، پوشیدن لباس سنتی بسیار زیبا و ثبت نمودن عکس در فضای زیبای باغ است. علاوه بر این می توانید از غرفه های صنایع دستی نیز دیدن نمایید و خرید لذت بخشی را بعد از دیدن باغ تجربه نمایید.
آدرس: میدان ارم، بلوار ارم
ساعت بازدید: 8 صبح تا 8:30 شب
باغ جهان نما
باغ جهان نما یکی دیگر از مکان های دیدنی شیراز به حساب می آید که پس از دروازه قرآن، در مقابل دیدگان شما قرار خواهد گرفت. باغ جهان نام در نزدیکی مقبره حافظ واقع شده است و فاصله آن با به صورت پیاده تا حافظیه در حدود 20 دقیقه است. کنده کاری های بسیار زیبایی به روی چوب های تنه درختان، در ورودی باغ جهان نما، توجه شما را جلب خواهد کرد. وارد باغ جهان نما شوید و از دیدن باغچه های پر از گل های بنفشه، اطلسی، رز و… لذت ببرید. درختانی مانند سرو، کاج در این باغ به وفور یافت می شود. عمارتی کلاه فرنگی را در وسط این باغ خواهید دید که دارای ساختاری هشت ضلعی است. درست است که قدمت این باغ به دوران حکومت «مظفر» و «اینجو» باز می گردد، ولی عمارت این باغ و حوض های آن در دوران کریم خان زند و به فرمان او ساخته شده است.
باغ جهان نما مانند باغ نظر طراحی شده است؛ ساختمان در وسط باغ واقع شد ه است، چهار باغ در حوالی سازه با تعدادی از درختان سبز گردیدند و جوی های آب در مسیر چهار باغ جاری شدند. درون ساختمان اصلی باغ، اکنون به موزه تبدیل گشته است. حس خوب ماجراجویی در این موزه را پس از گشت و گذار در خیابان های سر سبز باغ را از دست ندهید. جهانگردان اروپایی توصیفات خود از بناهای تاریخی، در هنگامی که دوربین عکاسی هنوز اختراع نشده بود را به روی کاغذ می آوردند و در این موزه ی این باغ، نقاشیهای سیاه قلم این جهانگردان قرار داده شده است. مجموعه ی تمبر، سکه، قفل، اسناد تاریخی و… از دیگر اشیای بسیار با ارزشی هستند که در موزه باغ جهان نما وجود دارند.
آدرس: خیابان حافظ، بعد از مرکز اسناد و کتابخانه ملی
زمان بازدید: 7:30 صبح تا 8:30 شب
آرامگاه خواجوی کرمانی
در حوالی دروازه قرآن ، می توانید آرامگاه خواجوی کرمانی، شاعر مشهورایرانی را پیدا کنید. آرامگاه خواجوی کرمانی در دامنه کوه صبوی و در بوستانی زیبا قرار گرفته شده است و به همین علت این بوستان با این شاعر معروف و خوش ذوق هم نام گردیده است. در این آرامگاه، سنگ قبری به چشمتان خواهد خورد که در دو طرف آن دو ستون سنگی قرار گرفته است. در آرامگاه خواجوی کرمانی، مجمسه سنگی این شاعر نیز قرار گرفته است و فضا را زیباتر کرده است.
از دیگر جذابیت های بوستان خواجوی کرمانی، غارهایی است که در فاصله کمی از آرامگاه قرار گرفته اند. خواجوی کرمانی داخل یکی از این غارها مدت طولانی را به عبادت می پرداخته است. نقاشی برجسته نبرد رستم و همچنین نقاشی فتحعلی شاه نیز در دیواره های غارها به چشم می خورد. بوستان خواجوی کرمانی یکی از مکان های تفریحی و تاریخی در بین مکان های دیدنی شیراز است که از موقعیت جغرافیایی خوبی برخوردار است و در ارتفاعات این بوستان میتوانید چهره ای تماشایی از شهر را نظاره کنید. کافی شاپ، غرفه های صنایع دستی و… از دیگر امکانات آرامگاه و بوستان خواجوی کرمانی در شیراز است.
آدرس: بلوار امام رضا، جنب دروازه قرآن
سعدیه
آرامگاه شاعر به نام و بزرگ شیرازی ، سعدی خوش ذوق در سعدیه قرار دارد. بازدید کنندگان با دیدن سعدیه، آرامگاه شاعر بسیار خوش ذوق، آرامش خاصی می گیرند. این مقبره بسیار دیدنی از معماری خاص ایرانی الهام گرفته و ساخته شده است و امتیاز موقعیت جغرافیایی این آرامگاه، همسایه بودن با باغ دلگشا است.
بنای این آرامگاه شامل دو ایوان است و ردیف پله ها مقابل بنا قرار گرفته است. گنبد فیروزه ای سعدیه برای هر گردشگری بسیار جذاب است و به کاربردن سنگ مرمر در فضای درونی، زیبایی بنا را دو برابر کرده است. سعدیه دارای بنایی با هشت ستون است و با هنر کاشی کاری تزئین شده است. این آرامگاه در باغ زیبایی واقع شده است و نحوه قرار گرفتن درختها، معماری ایرانی را به بیننده یاد آور خواهد شد . خوب است بدانید که، طراح ورودی این آرامگاه، آندره گدار است که طراحی حافظیه را نیز انجام داده است و طراحی ای زیبا برای این مقبره انجام داده است.
آدرس: چهارراه دلگشا، اطراف باغ دلگشا و پارک کوهستان
ساعت بازدید: ۸ صبح تا ۱۰ شب
دروازه قرآن
آغاز مکان های دیدنی شیراز با دروازه قرآن شروع می گردد و این بنای زیبا در شمال شرقی شیراز به استقبال مسافران می آید. دروازه تاریخی قرآن از تعداد ۶ دروازه شیراز باقی مانده است که در دوران «عضدالدوله دیلمی» ازپادشاهان آل بویه بنا شده است. قرآنی در سردر این دروازه به فرمان او ساخته شد تا مردم شهر و مسافران، با گذر از زیر این قرآن، در پناه خدا، به مقصد خود به سلامت برسند. با ساخت دوباره ی بنا در دوران کریم خان زند، دو جلد قرآن به قسمت بالای بنا انتقال داده شد.
آیه های این قرآن ها با خوش نویسی یکی از شاهزادگان به نام «سلطان ابراهیم بنشاهرخ تیموری» مزین گردیده است و این قرآنهای با ارزش اکنون در گنجینه آثار موزه پارس قرار گرفته اند. آرامگاه حافظیه و باغ جهان نما از مکان های دیدنی شیراز در حوالی دروازه قرآن قرار گرفته اند. همچنین آرامگاه خواجوی کرمانی، از دیگر جاهای دیدنی شیراز، در چند متری دروازه قران واقع گردیده است.
آدرس: بلوار امام رضا، ورودی شهر
ساعت بازدید: در تمام ۲۴ ساعت از شبانهروز
مسجد وکیل
مسجد وکیل، از جاهای دیدنی شیراز است. مسجد وکیل، از مکان های دیدنی شهر شیراز است و از دوران زندیه تا کنون در شهر شیراز به جای مانده است. دو سازه تاریخی دیگر در نزدیکی مسجد وکیل قرار گرفته اند و با آن هم اسم هستند.
بازار وکیل در بخش شرقی مسجد، در راسته شمشیرگرها و حمام وکیل نیز در بخش شمالی مسجد وکیل واقع شده است. کاشی کاریهای زیبا، سقف دیدنی و ۴۸ ستون مارپیچ در شبستان، این مسجد را به سازه ای بسیار ویژه و دیدنی تبدیل کرده است. بخش های مختلفی مانند دالان، دو ایوان در بخش شمالی و جنوبی، شبستان در قسمت جنوبی وشرقی، محرابی از جنس سنگ مرمر، طاق نماها و…، در این مسجد زیبا و دیدنی قرار دارند.
بازار وکیل
مجموعه ی وکیل با بازار وکیل و نزدیکی با مسجد و حمام وکیل تکمیل می گردد. بازار وکیل نیز به فرمان کریم خان ساخته شده و تا کنون، مرکز تجارت کلیدی در بافت قدیمی شیراز به حساب می اید. بازار وکیل از پر طرفدار ترین مکان های دیدنی شیراز برای علاقه مندان به خرید و بازارگردی در هنگام سفر است. در بافت قدیمی بازار وکیل قدم بزنید، حجره به حجره این بازار را بررسی نمایید و از معماری این بازار دیدنی، لذت کافی ببرید. به اعتقاد خیلی ها، ایده بنا کردن این بازار توسط کریم خان زند، از «بازار قیصریه» در «لار» الهام گرفته شده است. در محدوده بازار می توانید سوغاتی های بسیار خوشمزه استان فارس مانند کلوچه مسقطی، حلوای لاری، نان برنجی و… را تهیه نمایید.
گلیم، و فرش های دستبافت از صنایع دستی هایی است که در این بازار وجود دارد و طرح و رنگ آن ها شما را به خود جذب می کند. همچنین در راسته شمشیرگرها، پارچه های زیبای رنگارنگ با طرح های متنوع و عشایری وجود دارند. خاتم کاری، منبت کاری، ظروف مسی و نقره، لباس های سنتی، عرقیجات و… از دیگر اجناس موجود در بازار وکیل هستند.