مکان های گردشگری چابهار؛ 25 مکان تفریحی و دیدنی این شهر زیبا

چابهار آب و هوایی معتدل و طبیعت بسیار زیبایی دارد. به محض رسیدن به این شهر رویایی، جان و دلتان مهمان طبیعت بی نظیر، جاهای دیدنی و تجربه های خاص آن می شود. جاذبه های گردشگری شهر چابهار آنقدر خاص و زیبا هستند که اگر به آن سرزمین عجایب بگوییم، اغراق نکرده ایم؛ سرزمینی رویایی که جنگل هایش در آب، تالابش صورتی و از چشمه هایش گل جاری می شود. بنابراین اگر به جاهای طبیعی بکر و طبیعت گردی علاقه دارید، پیشنهاد می کنیم که این مقاله را انتها دنبال کنید. در این مقاله قصد داریم تا به مکان های گردشگری شهر چابهار بپردازیم و شما را با این سرزمین رویایی بیشتر آشنا کنیم. با ما همراه باشید. 

موقعیت جغرافیایی چابهار 

چابهار، در جنوب غربی سیستان و بلوچستان در دریای مکران و ساحل اقیانوس هند خانه کرده است و تنها بندر اقیانوسی ایران می باشد. زیبایی های کم نظیر چابهار زمانی دو برابر می شوند که با مردم آن تعامل داشته باشید. قطعا خونگرمی و مهمان نوازی مردم آن، شما را ذوق زده خواهد کرد. هتل های چابهار نیز با ارائه خدمات با کیفیت به مسافران، در کنار جاذبه های گردشگری متفاوت این سرزمین همیشه بهار، سفر به آن را جذاب تر می کنند.

مکان های گردشگری چابهار؛ 25 مکان تفریحی و دیدنی این شهر زیبا

جاهای دیدنی چابهار 

چابهار مکان های دیدنی زیادی برای گردشگری دارد اما ما در این مقاله، به اصلی ترین جاهای دیدنی آن می پردازیم. از اصلی ترین مکان های گردشگری می توان به کوه های مینیاتوری، تالاب لیپار، کوه گل افشان، موزه های ارزشمند از گاندو، روستای باستانی تیس، جنگل حراء، روستای درک، درخت مکر زن، غارهای بان میستی، قلعه پیروز گت، مسجد جامع تیس، مسجد جامع دزک، گورستان جن ها و… اشاره کرد که در ادامه بیشتر در مورد این جاذبه های گردشگری توضیح خواهیم داد. 

کوه های مریخی یا کوه های مینیاتوری

با دیدن این کوه های مینیاتوری، بیشتر تصور می کنید که در لوکیشن فیلم های فضایی مانند سیاره سرخ قرار گرفته اید تا روی زمین یا شهر چابهار! این کوه ها، یکی از زیباترین جاذبه های گردشگری شهر چابهار محسوب می شوند. کوه های مینیاتوری که به کوه های مریخی نیز معروف هستند، در چهل تا پنجاه کیلومتری مسیر چابهار به روستای گواتر قرار دارند. فرسایش، این کوه های رسوبی را آنقدر متفاوت و خاص کرده است که اگر وسط حلقه ای از این کوه ها قرار بگیرید، دایناسورها نیز می توانند از پشت کوه های مریخی، به تخیل تان راه پیدا کنند! 

کوه های مریخی یا کوه های مینیاتوری

تالاب لیپار

با دیدن تالار لیپار در چابهار، تعریف شما از تالاب ها و رنگ های آن، تغییر پیدا خواهد کرد. تالاب لیپار چابهار تنها تالاب صورتی در ایران و جزو چهار تالاب صورتی جهان می باشد. تالاب لیپار، رنگ صورتی خاص خود را از پلانکتون ها و باکتری هایی می گیرد که در دل این تالاب، زندگی می کنند. شگفتی ها و زیبایی های تالاب لیپار، فقط محدود به رنگ صورتی آن نمی شود بلکه وجود پرندگانی منحصر به فر چون کشیم، فلامینگو، تیهو، چنگر، عقاب دستی، جیرفتی، دلیجه، خوتکا و طاووسک در این تالاب، زیبایی های آن را دو چندان کرده است.

تالاب لیپار

بزرگ ترین کوه گل افشان جهان

اصولا انتظار می رود که از چشمه ها آب جاری شود، در صورتی که از چشمه های گل افشان شهر چابهار، به جای آب، گل جاری می گردد. وجود کوه های گل فشان روی کره زمین فقط به کشور ایران محدود نمی شود اما بزرگ ترین آن در جهان که ارتفاعی حدود 500 متر دارد، در چابهار خانه کرده است. بعد از جاری شدن گل های سرد از دل چشمه، این گل ها روی هم انباشته می شوند و حالتی مخروطی به خود می گیرند و به شکل کوه در می آیند؛ به همین دلیل است که به آن ها کوه گل فشان گفته می شود. گل سرد، از چشمه ها در فواصل زمانی مختلف با صدای ترکیدن حباب بیرون می زنند. بعضی از گل فشان ها در فصل های مختلف خاموش و برخی دیگر فعال هستند. گل های سرد چشمه های چابهار، خاصیت درمانی دارند و محلی های آن، با این گل ها حمام می کنند. برای دیدن کوه های گل فشان چابهار می توانید به بندر تنگ در کنارک بروید. 

بزرگ ترین کوه گل افشان جهان

موزه ای با ارزش از گاندوها

اگر تا به امروز فقط در مستند های حیات وحش، تمساح ها را دیده اید که در آب کمین کرده و منتظر هستند تا آهو و گورخر هایی که به آب نزدیک می شوند را شکار کنند، می توانید با سفر به چابهار، در منطقه حفاظت شده آن، تمساح های بومی ایران را مشاهده کنید. در این منطقه، هیچ خطری بازدیدکنندگان را تهدید نخواهد کرد. نام این منطقه حفاظت شده، در ابتدا باهوکلات بوده است که بعد ها به نام مهم ترین جانداری که در آن جا زندگی می کند یعنی گاندو تغییر نام پیدا کرده است.

تمساح های گاندو در رودخانه های این منطقه حفاظت شده یعنی سرباز و کاجو، زندگی می کنند. اگر به عکاسی و حیات وحش علاقه دارید، به هیچ عنوان بازدید از این منطقه حفاظت شده را از دست ندهید. به طور کلی گاندوها تنها جاندارانی نیستند که در این منطقه زندگی می کنند بلکه شما می توانید در این منطقه حفاظت شده، جانداران دیگری را مانند روباه، شغال، سنجاب بلوچی، خدنگ، سیاهگوش و پرندگانی چون مرغ سقای پا خاکستری، هوبره، عقاب شاهی و کاکایی را نیز مشاهده کنید.

موزه ای با ارزش از گاندوها

درخت مکر زن

درخت مکر زن، نامی است که محلی های چابهار روی درخت انجیر معابد گذاشته اند. در واقع، انجیر معابد درختی می باشد که ریشه هایش به جای این که داخل زمین قرار گیرند، روی زمین هستند و شاخه هایش نیز مانند تاجی روی تنه درخت می نشینند و هر شاخه ای از آن که به زمین برسد، تبدیل به ریشه می گردد. محلی های چابهار معتقد هستند که اگر کسی زیر چتر این درخت بنشیند و آرزو کند، آرزویش برآورده می شود؛ به همین دلیل است که مردم این درخت را به عنوان درخت آرزوها می شناسند و برای رسیدن به آرزوهایشان، پارچه های زیادی را به ریشه ها و شاخه های این درخت می بندند. درخت انجیر معابد، بومی جنوب شرقی آسیا و هند است و گفته می شود که از هندوستان وارد کشور ایران شده است. از طریق روستای رمین که در مسیر ساحلی چابهار به گواتر قرار دارد، می توانید برای دیدن درخت مکر زن اقدام کنید. 

درخت مکر زن

جنگل حراء

جنگل حراء در چابهار در دل خلیج گواتر قرار دارد. در چابهار، هر جاذبه طبیعی از جاذبه های دیگر شگفت انگیزتر و زیباتر است. خلیج گواتر، یکی از زیباترین جاذبه های دیدنی و طبیعی شهر چابهار است که می تواند هر گردشگری را محصور کند. بندر گواتر آخر چابهار قرار دارد و هم مرز با پاکستان است. در این بندر علاوه بر آب های کریستالی دریای عمان در هنگام روز و سرخی آن در هنگام غروب که می توان زیباترین عکس ها را از آن جا با خود به یادگار برد، جنگل های حراء نیز قرار دارند.

بیشتر جاذبه های دیدنی چابهار، به گونه ای ساختار شکن می باشند و البته که جنگل های حراء نیز از این قاعده مستثنی نیستند. معمولا جنگل ها در خشکی قرار دارند اما باید برای دیدن جنگل های حراء، باید به دل آب بزنید. قایق هایی که محلی های چابهار آن ها را هدایت می کنند، می توانند شما را به جنگل های حراء ببرند. در حال حاضر خلیج گواتر به دلیل وجود جنگل های حراء، یک منطقه محافظت شده محسوب می شود.

در واقع یکی از زیباترین مکان های گردشگری شهر چابهار، همین جنگل های حراء می باشد. زیبایی خلیج گواتر به پرندگان مهاجر و جنگل های حراء آن محدود نمی شود؛ چرا که اگر خونگرمی مردم بندر گواتر نبود، زیبایی های آن هرگز تکمیل نمی شد. مردم روستای گواتر، ماهی گیری و حصیربافی می کنند اما اصلی ترین هنر آن ها مهمان نوازی است. برای دیدن زیبایی های خلیج گواتر بهتر است که در ساعات روز به این منطقه سفر کنید و اگر قصد داشتید که شب را نیز آن جا بمانید، بوم گرد ها به شما تجربه خوبی از زندگی محلی در این منطقه خواهند داد.

جنگل حراء

روستای درک

روستای درک در شهرستان کنارک واقع شده است و از خود چابهار کمی دور است. احتمالا با توصیف هایی که ممکن است از روستای درک شنیده باشید، خوب خواهید دانست که کیلومتر ها رفتن برای دیدن این روستای شگفت انگیز، قطعا ارزشش را خواهد داشت. در این روستا، طبیعت به زیباترین شکل ممکن تضاد خود را نمایان می کند و بیابان را به دریا می رساند.

در روستای زیبای درک، رمل ها و بیابان های سر به فلک کشیده از یک سو و موج های خروشان دریا از سوی دیگر شما را صدا خواهند زد. شاید این مکان تنها جایی در کشور باشد که در چند قدمی غروب دریا، بتوانید غروب کویر را نیز مشاهده کنید. روستای درک، مکان بسیار زیبا و مناسبی برای نشان دادن هنر عکاسی است بنابراین بهتر است که کاملا مجهز به این منطقه، سفر نمایید. 

روستای درک

روستای باستانی تیس

یکی دیگر از جاهای دیدنی چابهار، روستای تیس که یک روستای تاریخی است، می باشد. جریان زندگی در روستای تیس به دوره هخامنشیان برمی گردد. این روستا در دوره هخامنشیان، یکی از بنادر مهم در دریای مکران بوده است و کالا ها از آسیای شرقی و هند، از طریق آن وارد ایران می شدند.

بندر تیس در دوره اسلامی نیز موقعیت خاص خود را حفظ کرده اما بعد ها که تولید پانیذ و نیشکر در مکران از رونق افتاده است، این بندر رفته رفته اهمیت خود را از دست می دهد. از وسط روستای تیس، رودخانه لاوری می گذرد. امروزه اکثر گردشگران برای دیدن جاذبه های تاریخی بسیاری که در روستای تیس وجود دارد، راهی این روستای زیبا می شوند. 

روستای باستانی تیس

روستای رمین

روستای رمین در 7 کیلومتری بندر چابهار قرار دارد و از توابع دهستان کمبل سلیمان می باشد که به واسطه چشم اندازهای بکر و بی نظیری که دارد در زمره بهترین مناطق دیدنی شهر چابهار قرار گرفته است. این روستا 378 هکتار وسعت دارد و با دارا بودن جمعیتی حدود 3500 نفر، یکی از پرجمعیت ترین روستا های چابهار محسوب می شود. در میان اهالی روستای رمین، صیادی بسیار رواج داشته؛ به طوری که این روستا توانسته است رتبه سوم تولید تن ماهی را در کشور به دست آورد.

اسکله رمین که محل تجمع صیادان روستا است، یکی از مکان های دیدنی آن روستای زیبا است که می تواند برای گردشگران جذاب باشد. مناطق درختان مکر زن، سواحل کلات رود و کوه های مریخی همگی از زیبایی های شگفت انگیز و طبیعی این روستای دیدنی هستند. نکته جالبی که در مورد روستای رمین وجود دارد این است که به دلیل علاقه شدید مردم آن به کتابخوانی، این روستا در میان مردم روستاهای دیگر و مردم شهر، به روستای دوستداران کتاب شهرت یافته است.

روستای رمین

روستای شیرگواز

روستای شیرگواز یک روستای توریستی و دیدنی از توابع باهوکلات در چابهار است. این روستا در منطقه ای کوهستانی قرار گرفته است و به (هندوستان کوچک) شهرت دارد. از آن جایی که در حوالی کوه های این روستا، حیوانات وحشی فراوانی مانند گراز و شیر به چشم می خورند، اسم آن را این گونه نام گذاری کرده اند. در روستای شیرگواز علاوه بر شیر و گراز، حیوانات دیگری چون طاووس، کفتار و تمساح نیز وجود دارند.

حرفه بیشتر اهالی این روستا باغداری است؛ به همین دلیل باغ های زیبا و سرسبز زیادی در آن قرار دارند. در این باغ های سرسبز، درختانی با میوه های مختلف از جمله موز، پاپایا و انبه وجود دارند که طعم خوشمزه و بی نظیر ان ها تا مدت ها در ذهن شما خواهند ماند. مردم مهربان و خونگرم روستای شیرگواز در کوچه باغ های این روستا با لباس های محلی تردد می کنند که با تماشای آن ها، حس خاص و نوستالژیکی در ذهن فرد تداعی می شود. 

روستای شیرگواز

ساحل مکران

در کناره دریای عمان، ساحل مکران قرار دارد و یکی از پر بازدید ترین مناطق ساحلی چابهار محسوب می شود. از آنجا که ساحل مکران راه به اقیانوس پهناور دارد، امید است که بتواند در آینده ای نزدیک برای گردشگران خارجی، نقش یک دروازه ورودی از طریق دریا را فراهم کند. قدم زدن در ساحل ماسه ای مکران و تماشای غروب و طلوع خورشید از روی صخره های غول پیکر، می تواند بسیار لذت بخش است. لازم به ذکر است که این ساحل به دلیل آن که هنوز در میان گردشگران داخلی کمتر شناخته شده است، حالتی بکر دارد و خدمات رفاهی با فاصله طولانی تری از آن قرار گرفته اند؛ به همین دلیل بهتر است قبل از رفتن به این ساحل، وسایل لازم را تهیه کنید.

ساحل مکران

اسکله و ساحل بریس

یکی دیگر از مکان های دیدنی چابهار، اسکله و ساحل بریس است که قسمت ساحلی آن، یکی از بکرترین مناطق گردشگری می باشد که به تازگی مورد استقبال گردشگران قرار گرفته است. این ساحل، در 60 کیلومتری چابهار قرار دارد. اسکله بریس که به آن ساحل تراسی نیز می گویند، بیشتر محل تجمع ماهیگیران است و تردد قایق های صیادان در این منطقه، منظره ای رویایی را در آن ایجاد کرده است. یکی دیگر از دیدنی های این ساحل زیبا، پدیده موج فشان است که آب دریا در آن، با فشار از میان سنگ ها و صخره ها، به بیرون پرتاب می شود. در واقع این پدیده تماشایی و جالب ساحل بریس، انگیزه بسیاری از گردشگران برای رفتن به آنجا محسوب می شود. 

اسکله و ساحل بریس

تفریحگاه ساحلی دریا کوچک 

 در میان سواحل چابهار، دو ساحل پر ازدحام و وسیع به نام های ساحل دریا بزرگ و ساحل دریا کوچک وجود دارند که از بقیه سواحل این شهر معروف تر هستند. ساحل دریا کوچک که بیشتر آن را به نام تفرجگاه ساحلی دریا کوچک می شناسند، مکان بسیار مناسبی برای تفریحات دوستانه و دسته جمعی می باشد و مورد توجه گردشگران قرار گرفته است. اهالی بومی این منطقه نیز در روزهای آخر هفته یا ایام تعطیل به آن جا رفته و اوقات فراغت خود را سپری می کنند. همچنین در هنگام شب، انعکاس نورهای رنگی روی آب، چشم انداز خیره کننده ای به خود می گیرد.

تفریحگاه ساحلی دریا کوچک 

دکه بازار چابهار

بازار فجر یا دکه بازار، معروف ترین بازار محلی و سنتی در چابهار است که بین اهالی بومی آن به (بی بی بازار) شهرت دارد. در این بازار سنتی، انواع صنایع دستی و هنری شهر چابهار به فروش می رسند. گفتنی است که بازار فجر، محل اصلی فروش لباس های محلی و پارچه های این لباس ها نیز می باشد تا خریداران بتوانند در صورت تمایل، به خیاط های داخل بازار سفارش دوخت دهند. علاوه بر فروش لباس های محلی و دکان های دوخت و دوز لباس های بلوچ، در این بازار انواع لوازم برقی و وسایل آشپزخانه نیز موجود هستند. یکی از جالب ترین قسمت های این بازار، بخش حناکاری آن است که در آن خانم های محلی، با حنا روی دست های بانوان علاقه مند، نقش و نگارهای زیبا می آفرینند. 

دکه بازار چابهار

گورستان جن ها

اگر شما نیز جز آن دسته از افرادی می باشید که به مکان های عجیب و غریب و اسرارآمیز علاقه فراوان دارند، گورستان جن ها را که در نزدیک روستای تیس در شهرستان چابهار قرار گرفته است را شدیدا به شما توصیه می کنیم. گفتنی است که اقوام بلوچ و محلی به این گورستان، جن سنط می گویند و تعداد زیادی از آن ها معتقد هستند که این گورستان را موجودات غیر انسانی یا همان جن ها درست کرده اند و بعضی از اهالی روستا اظهار دارند که شب ها از سمت قبرستان صدای گریه و شیون می آید.

این گونه به نظر می رسد که این باور بیشتر ریشه در شمایل و شکل عجیب و غریب قبرها دارد؛ زیرا این گورستان به هیچ کدام از آرامگاه های امروزی یا حتی گورستان های باستانی شباهتی ندارد. قبرهای این گورستان حالت خاکی دارند و روی آن ها کتیبه یا سنگ قبری قرار نگرفته است و اندازه این قبرها با اندازه ابعاد اجساد انسانی هیچ گونه تناسبی ندارد. به عنوان مثال یکی از قبرهای این گورستان، به صورت تقریبی دارای طول دو و عرض یک متر است. 

گورستان جن ها

خلیج چابهار

بزرگ ترین خلیج در کناره دریای عمان، خلیج چابهار می باشد که از شرق در چابهار آغاز و از غرب به کنارک می رسد. خلیج چابهار دو اسکله دارد که از منظر ترانزیتی و تجاری جز مناطق پر اهمیت محسوب می شوند. بسیاری از چشم انداز ها و مناظر طبیعی، در گستره خلیج چابهار جای گرفته اند.

سواحل تماشایی این خلیج یکی از چشم گیرترین جاذبه های دیدنی آن است که به دلیل داشتن کلونی های مرجانی، شهرت خاصی دارند. البته ناگفته نماند که اخیرا کارشناسان محیط زیست اظهار داشته اند که این مرجان های کمیاب و بی نظیر، به دلیل از بین رفتن خزه هایی که منبع تغذیه آن ها می باشند، در حال انقراض هستند.

خلیج چابهار

خلیج تیاب

در نزدیکی خلیج چابهار، ساحل و خلیج پزم قرار گرفته است. این خلیج در میان مردم اهالی منطقه، به عنوان خلیج تیاب نیز شناخته می شود. در زبان مردم محلی این منطقه، کلمه تیاب به معنای ساحل است و اشاره به محبوبیت ساحل زیبا و تماشایی این خلیج دارد.

خلیج تیاب که به سواحل خلیج چابهار شباهت زیادی دارد، چشم اندازهای جذاب و گیرایی دارد که سبب استقبال بی نظیر گردشگران شده است. شاید برایتان جالب باشد که پادگان کنارک، که بزرگ ترین پایگاه هوایی خاورمیانه است، در نزدیکی این خلیج واقع شده است. 

خلیج تیاب

غارهای بان میستی

از دل تالاب ها و جنگل ها و کوه های مینیاتوری که بگذریم، نوبت به غارهای سه گانه چابهار یا همان غارهای بان میستی در روستای تیس می رسد. یکی از این غار ها به صورت طبیعی و دو غار دیگر به صورت دست ساز هستند. شکل غار طبیعی به صورت نیم دایره بوده و درون آن یک آرامگاه قرار دارد. روی آرامگاه، نوشته های خاصی وجود ندارد که تاریخچه دقیقی از آن را نشان بدهد. بان میستی نامی است که محلی های چابهار روی این غار گذاشته اند. در واقع بان به معنای مرد خداپرست و صالح و میستی به معنای پرستشگاه و معبد است. 

غارهای بان میستی

قلعه پیروز گیت

یکی دیگر از جاذبه های تاریخی و دیدنی شهر چابهار، قلعه پیروز گیت است. قله پیروز گیت نیز مانند غارهای بان میستی در تیس واقع شده است و یادگاری از دوران ساسانیان و اشکانیان می باشد. اما اگر قصد رفتن به این قلعه تاریخی را دارید، بهتر است انتظار دیدن بنا های مشخص و یک اثر تاریخی خوب و حفظ شده را نداشته باشید و بدانید که برای دیدن باقی مانده قلعه، باید مسیری سخت تا بالای کوه را بپیمایید. از قلعه پیروز گیت فقط قسمت هایی چون قراول خانه و کشیک خانه بر جای مانده است. نخستین خشت های این مسجد، به ورود اسلام و 1250 سال قبل برمی گردد.

قلعه پیروز گیت

مسجد جامع تیس

از دیگر مکان های دیدنی شهر چابهار، مسجد جامع تیس است. گفته می شود مسجد تیس دومین مسجد موجود در ایران بعد از ورود اسلام می باشد. به هر حال اگر به دیدن این مسجد در شهر چابهار رفتید، انتظار دیدن معماری ایرانی و کاشی های آبی رنگ را مانند دیگر مسجد ها نداشته باشید. به طور کلی تزیینات و معماری مسجد جامع تیس، از مساجد کشور های پاکستان و هند الهام گرفته است. مسجد جامع تیس مثل دیگر مساجد اهل تسنن، فقط یک مناره دارد. 

مسجد جامع تیس

مسجد جامع دزک

یکی از مهم ترین بنا های دیدنی و تاریخی شهرستان سراوان، مسجد جامع دزک است که اسم آن در لیست آثار ملی ثبت شده است. تاریخ از روی شکل معماری این مسجد، آن را به دوران صفویه نسبت می دهد. مسجد دزک از گل و خشت ساخته شده است و سقف آن نیز با تنه درختان خرما، کنار و گز پوشیده شده است. مسجد دزک، شبستان زمستانی و تابستانی دارد که در هر کدام از ستون های مدور آن، دیده می شوند. 

مسجد جامع دزک

موزه محلی چابهار 

در ساختمان فرمانداری قدیم که یک یادگاری از دوره قاچار است، موزه محلی چابهار برپا شده است. ساختمان این موزه دو طبقه دارد. در طبقه اول، اشیای تاریخی از دوره های تاریخی مختلف که در بخش های گوناگون منطقه، کشف شده اند به نمایش درآمده اند. علاوه بر این، در طبقه اول می توانید اسناد و کتاب های تاریخی و همچنین موزه مردم شناسی را ببینید. 

موزه محلی چابهار 

سخن پایانی

هر چقدر هم که از جذابیت، عظمت و شگفتی های چابهار بگوییم باز هم تا خودتان نروید و آن را از نزدیک نبینید، نمی توانید زیبایی و عظمت آن را درک کنید! چابهار هوای مخصوص به خودش را دارد، سرزمینی میان خشکی و دریا که در کرانه اقیانوس هند و دریای عمان قرار گرفته است. چابهار، بندری پر از زیبایی های منحصر به فرد است که نظیرش را هیچ جای دیگر نمی توانید پیدا کنید. بنابراین اگر به دنبال تجربه یک سفر خارق العاده داخلی هستید که طبیعت و تاریخ آن، قلب تان را به تپش درآورد، به شما سفر به چابهار را پیشنهاد می دهیم. 

مطالب مشابه را ببینید!

مکان های گردشگری دزفول؛ لیست 20 جای دیدنی و تفریحی دزفول زیبا جاذبه های گردشگری ناشناخته در ایران مکان های دیدنی ارومیه؛ از پیست اسکی تا بازار تاریخی، دریاچه ها و پارک ملی سه سو معرفی 20 جاده زیبا در ایران؛ نگاهی به زیباترین جاده های ایران با تصاویر کدام هتل‌های 5 ستاره کیش ارزان‌ترند؟ پرواز از شهر های زیبای ایران به کیش جزیره دلفین ها این رستوران های هتل خواجو اصفهان را از دست ندهید! مکان های خنک برای سفر در تابستان؛ مسافرتهای تابستانی به مکانهای خنک حقایق جالب درباره تخت جمشید؛ عجایب و دانستنی های این مکان تاریخی بازدید از این نقاط خاطراتی تازه و جدید را در ذهنتان به ثبت می‌ رساند