ازدواج مجدد با همسر سابق؛ از حل مشکلات قبلی تا بخشیدن و برگشت دوباره

زن و مردی که یک روز، برای ازدواج با یکدیگر، اصرار داشتند و با عشق و علاقه زیاد، پای سفره عقد نشستند، حالا برای جدایی از یکدیگر، اصرار دارند و بی محابا در جلسات دادگاه، یکدیگر را به بدی متهم کرده و از تسیلم کردن طرف مقابل، احساس قدرت و پیروزی می کنند؛ اما این احساس زودگذر است و عمر زیادی نخواهد داشت. زمانی که مهر طلاق خشک شود، ذهن زن و شوهر پر می شود از افکار پریشان و منفی و قلبی که بلاتکلیف مانده است.

دنیای اکثر افراد مطلقه، دنیایی سرشار از دوگانگی، تضاد و افسردگی است. اگر گمان می کنید که ازدواج دوباره با همسر سابق، بهترین تصمیم برای هر دو نفرتان می باشد، باید بدانید که موفقیت این پیوند مجدد، به تلاش و کوشش فراوان نیاز دارد. در این مقاله قصد داریم تا به شرایط ازدواج مجدد با همسر سابق بپردازیم و آن را به صورت کامل توضیح دهیم. با ما همراه باشید. 

طلاق و مشکلات بعد از آن

متاسفانه فرجام برخی از ازدواج ها، امروزه به طلاق ختم می شود که با توجه به افزایش نرخ طلاق نمی توان این ناهنجاری اجتماعی را در کشور، نادیده گرفت. زوج هایی که طلاق می گیرند، پس از فروپاشی زندگی مشترک، ناامیدی و مشکلات روحی را تجربه خواهند کرد. حتی گاهی مراحل طلاق به قدری خسته کننده و پیچیده می شود که زوجین بعد از آن، جشن طلاق می گیرند.

در این میان، خانم ها به دلیل وابستگی بیشتر و داشتن روحیه حساس تر، ممکن است حالات و شرایط سخت تری را نسبت به مردان، تجربه کنند. بهترین کاری که می توان بعد از طلاق انجام داد، پذیرش آن است؛ زیرا تا زمانی که زن یا مرد در ناخودآگاه خود جدایی را باور نکرده باشند، مدام به فکر پیدا کردن راهی برای برگشت به زندگی قبلی خود هستند و نمی توانند خود را با شرایط جدید، تطبیق دهند که این موضوع کار را برای آن ها سخت تر خواهد کرد.

زن و مردی که پس از طلاق، مجدد تصمیم به ازدواج می گیرند، باید مسائلی را که در زندگی گذشته نسبت به آن ها بی تفاوت بوده اند را بررسی و مورد ارزیابی قرار دهند. در غیر این صورت، تجربه یک طلاق دیگر و احتمال فروپاشی زندگی دوم، دور از ذهن نیست. 

ازدواج مجدد با همسر سابق؛ از حل مشکلات قبلی تا بخشیدن و برگشت دوباره

دلایل بازگشت به ازدواج قبلی پس از جدایی

شاید فکر ازدواج دوباره با همسر سابق، بعید و دور از ذهن باشد؛ اما بخشی از زوجین بعد از طلاق آن را بهترین گزینه در نظر می گیرند. التیام زخم ها، فروکش کردن عصبانیت و ناامیدی و فرصت فکر کردن به اتفاقات گذشته، از جمله مسائلی هستند که زوجین را به ازدواج مجدد بعد از طلاق سوق می دهند. در ادامه، برخی از دلایل بازگشت به ازدواج پس از جدایی را به طور مختصر توضیح خواهیم داد.

حل مشکلات قبلی

یکی از مواردی که می تواند به ازدواج مجدد با همسر سابق کمک کند، حل مسائل و مشکلات قبلی است. بیشتر زوج هایی که بعد از طلاق، دوباره به هم بر می گردند، روی مشکلات و مسائلی که سبب جدایی آن ها شده است، بیشتر کار می کنند. گاهی بعد از حل این مشکلات، متوجه می شوند که به یکدیگر علاقه دارند و مسائلی که سبب طلاق و جدایی آن ها شده است، آن قدر هم بزرگ و غیر قابل حل نبوده است. 

تجربه رشد شخصی

در طول طلاق و جدایی، هر کدام از طرفین، فرصت لازم برای فکر کردن به ویژگی‌ های شخصیتی و رفتارهای خود را خواهند داشت. این امر سبب می شود تا هر کدام از آن ها بتوانند به شناخت بهتر و دقیق تری از خود دست یابند. این شناخت و تفکر، اغلب سبب رشد شخصیتی طرفین می شود. در واقع زن و شوهر نقاط ضعف و قدرت خود را شناسایی کرده و به کمک آن ها راه های عشق ورزی مجدد به همسر خود را خواهند آموخت. 

بهبود مهارت های ارتباطی

یکی از علت های اصلی طلاق، فقدان ارتباط صادقانه و همچنین عدم توانایی لازم در برقراری یک رابطه سالم است. نوع یا فقدان ارتباط در زندگی زناشویی، می تواند منجر به مشکلات متعددی شود. به عنوان مثال اگر در زندگی مشترک، مشکلات مالی وجود داشته باشد و در مورد آن ها بحث نشود، منجر به بد تر شدن شرایط می شود. گاهی زوجین بعد از طلاق، مهارت های ارتباطی خود را تقویت کرده و آن ها را ارتقاء می دهند؛ به همین دلیل افرادی که این مهارت ها را در خود تقویت می کنند، به برگشت به رابطه قبلی، تمایل بیشتری دارند. 

ازدواج مجدد با همسر سابق؛ از حل مشکلات قبلی تا بخشیدن و برگشت دوباره

بخشیدن یکدیگر

هیچ زوجی بدون دلیل از یکدیگر جدا نمی شوند و گاها رنج و درد طلاق و دلایل جدایی، تا مدت ها با آن ها باقی خواهد ماند. بعضی از زوجین، بعد از بخشیدن یکدیگر، به برگشت به رابطه قبلی و ازدواج مجدد فکر می کنند و در مواردی آن را عملی می کنند. البته توجه داشته باشید که این بخشیدن باید از صمیم قلب باشد؛ در غیر این صورت، کاری بیهوده است و چه بسا ممکن است که دوباره، منجر به طلاق مجدد گردد. 

دلتنگی برای رابطه قبلی

با گذشت زمان، وقتی که تب و تاب اختلافات و درگیری هایی که سبب طلاق شده اند، فروکش می کند، هر کدام از طرفین، فرصت بیشتری دارند تا بتوانند در مورد خود و همسر سابق شان فکر کنند. گاهی آن ها متوجه خواهند شد که موضوعی که سبب اختلاف و ناراحتی آن ها شده است، بی اهمیت تر از پیوند بین آن ها است؛ از این رو، ممکن است که با گذشت زمان و التیام زخم ها، به یکدیگر فرصت دوباره داده و به ازدواج مجدد فکر کنند.

نحوه ازدواج مجدد پس از طلاق

چگونگی ازدواج مجدد بعد از طلاق و دلایل آن، در زن و شوهر های مختلف، متفاوت است. بسیاری از زوجین بعد از فروکش شدن عصبانیت و دلخوری، برای همسر خود دلتنگ شده و به او بر می گردند. طبق آمار های صورت گرفته، حدود 60 درصد ازدواج های بعد از طلاق، دوباره با شکست مواجه می شوند و گاهی این اتفاق حتی خیلی سریع تر از طلاق اول، رخ می دهد؛ به همین دلیل، باید کار های خود را به آرامی انجام دهید و به منظور جلوگیری از شکست مجدد، زمان بیشتری را به مشاوره و گذراندن دوره های آموزشی مختلف، اختصاص دهید.

به نظر می رسد، دلایل مردان برای ازدواج مجدد با دلایلی که زنان برای انجام این کار دارند، متفاوت است؛ توجه داشته باشید که این دلایل، بر نحوه و چگونگی برگشت آن ها به رابطه، تاثیر گذار است. در ادامه به بررسی این دلایل خواهیم پرداخت. 

ازدواج مجدد مردان بعد از طلاق

دلایل بیشتر مردان برای ازدواج مجدد پس از طلاق، به مشکلاتی چون ناتوانی در نظم بخشیدن به زندگی و مواردی از این قبیل، بر می گردد. اگر فرزندان، بعد از طلاق به پدر سپرده شوند، ممکن است نگهداری از آن ها برای پدر کاری سخت باشد؛ چرا که بسیاری از مردان، نمی توانند به تنهایی از فرزندان نگهداری کنند. این موارد در آقایان، از انگیزه های لازم برای ازدواج مجدد با همسر سابق می باشد. 

ازدواج مجدد زنان بعد از طلاق

دلایل خانم ها برای ازدواج مجدد با همسر سابق، با آقایان متفاوت است. خانم هایی که وابسته هستند و استقلال مالی ندارند، ممکن است که دوباره مجبور به ازدواج مجدد با همسر سابق خود شوند. این وضعیت معمولا برای خانم هایی اتفاق می افتد که از ازدواج قبلی خود، صاحب فرزند هستند. برخی از مردان نیز از فرزندان خود به عنوان اهرم فشار برای برگشتن همسر سابق خود، استفاده می کنند.

مطلب مشابه: نکات مهم برای ازدواج با زن و مرد مطلقه که باید بدانید

ازدواج مجدد با همسر سابق؛ از حل مشکلات قبلی تا بخشیدن و برگشت دوباره

کسب موفقیت بیشتر برای ازدواج مجدد با همسر سابق

عوامل زیادی مانند مهر و دلبستگی، خاطرات گذشته و… وجود دارند که می توانند میل و جوشش را برای برگشت دوباره به زندگی مشترک، در زوجین ایجاد کنند. بسیارند زوج هایی که با برگشت به رابطه قبلی، به آنچه که می خواستند، رسیده اند و چه بسا افرادی نیز وجود داشتند که نتوانستند با برگشت به همسر سابقشان، بر مشکلات چیره شوند و در زندگی به آرامش دست یابند.

در شرایطی که زوجین صاحب فرزند باشند، لذت و ارزش بازگشت بیشتر می شود؛ اما نباید این موضوع را فراموش کرد که فرزندان نمی توانند دلیلی برای خوشبختی شما باشند. در صورتی که قصد ازدواج مجدد با همسر خود را دارید، توصیه های زیر می توانند شانس موفقیت شما را بیشتر کنند. 

به خاطر خودتان بازگردید

به خاطر خودتان، به همسر سابقتان برگردید. اگر فرزند یا فرزندانتان دلیل انجام این کار هستند، باید بدانید که انتخاب تان نیاز به فکر و بررسی بیشتری دارد. اگر قرار به ازدواج مجدد و برگشت به رابطه قبلی است، این اتفاق باید کاملا به خاطر یکدیگر و دوست داشتن طرف مقابل تان صورت گیرد. اگر واقعا دوست دارید که دوباره با هم زندگی کنید، سختی های پس از طلاق، نباید دوباره شما را به سمت انتخاب های اشتباه گذشته بکشاند. اگر طلاق شما را خسته کرده است، باید برای برگشت به زندگی پیش از طلاق، تلاش کنید. 

چراغ خاموش

اگر قصد ازدواج دوباره با همسر سابق خود را دارید، افراد دیگر مخصوصا فرزندانتان، نباید در جریان ارتباط مجدد شما با همسرتان قرار گیرند. اطلاع یافتن دیگران از ارتباط دوباره شما وقتی که هنوز به هیچ نتیجه قطعی و مشخصی نرسیده اید، نتیجه مثبتی نخواهد داشت. در واقع فهمیدن فرزندان و آشنایان، سبب افزایش حس امیدواری در آن ها شده و ممکن است برای آشتی کردن، فشار زیادی بر شما ایجاد کنند؛ به همین دلیل بهتر است قبل از تصمیم قطعی برای ازدواج با همسر سابق، این قضیه را از دیگران مخفی نگه دارید. 

مشخص کردن علت طلاق

علت طلاق خود را مشخص کنید و آن را حل و فصل کرده و به یک نتیجه مشترک برسید. به طور مثال اگر علت طلاق شما به عدم تعهد بر می گردد، ابتدا باید تعهد پذیری خود را اصلاح کنید؛ سپس برای برگشت به رابطه قبلی اقدام نمایید. همچنین بهتر است قضاوت صحیحی نسبت به طلاق خود کسب کنید، روابط گذشته را بررسی نمایید و متوجه اشتباهات خود شوید و آن ها را گردن بگیرید. شناخت اشتباهات خود و از همه مهمتر گردن گرفتن آن ها، در عدم رخ دادن دوباره اشتباهات نقش موثری دارد. 

ازدواج مجدد با همسر سابق؛ از حل مشکلات قبلی تا بخشیدن و برگشت دوباره

بچه بازی در نیاورید

بهتر است با طرف مقابل خود صادق باشید. نقش بازی کردن یا به اصطلاح زرنگ بازی، بچه بازی درآوردن، تلاش برای احساسی کردن روابط و… را کنار بگذارید. اگر قصد برگشت به رابطه قبلی خود را دارید، فکر یکدیگر را نخوانید و به جای هم تصمیم نگیرید؛ زیرا قرار نیست که در یک معامله شرکت کنید، پس بالغانه و منطقی رفتار کنید. 

گذشته را رها کنید

اجازه دهید مشکلات و مسائل حل نشده زندگی قبل در همان جا باقی بماند و آن ها را رها کنید. در واقع از کشاندن بحث ها و دلخوری های گذشته به زندگی جدید، خودداری کنید یا بهتر است آن ها را بررسی و حل و فصل نمایید. نگذارید این مشکلات مانند کابوس در زندگی جدیدتان، دوباره تکرار شوند. 

از مشکلات نترسید

دلخوری ها و مسائلی که از رابطه گذشته، فراموش نمی شوند را حل کنید. در این میان، نباید از روبرو شدن با مشکلات و ناراحتی هایی که از گذشته باقی مانده است، ترسی داشته باشید. بهتر است با آرامش کامل و به صورت بالغانه در مورد این مسائل صحبت کنید و یک راه حل مناسب پیدا کنید. قرار نیست تقصیر را به گردن دیگری انداخته و به دنبال مقصر باشید؛ بلکه باید به پیدا کردن راه حل برای آن مشکلات بیاندیشید. 

اعتماد کسب کنید

ممکن است همسر سابق تان دیگر مانند گذشته به شما احساس تعلق و نزدیکی نداشته باشد. التیام زخم ها و اعتماد از دست رفته، نیاز به صبر و زمان دارد. هر کدام از طرفین، برای کسب این اعتماد از دست رفته، باید صبورانه تلاش کنند. شناخت دوباره همسر خود را جدی بگیرید و این موضوع را فراموش نکنید که تا زمانی که نتوانید اعتماد دوباره او را به دست آورید، نمی توانید تعهد خود را به رابطه جدید نشان دهید. 

افزایش ظرفیت روحی

قبل از ازدواج دوباره با همسر سابق خود، لازم است که مستقل شوید؛ چرا که در موارد بسیاری، افراد به خاطر ترس از مستقل شدن، ترس از تنهایی، کمبود های عاطفی و نیازهای مالی، به رابطه قبلی و ازدواج مجدد با همسر سابق خود تن می دهند. بنابراین به مسافرت بروید، شغل مناسبی برای خود پیدا کنید و اگر نیاز است ادامه تحصیل دهید و آرزو ها و اهداف خود را دنبال کنید. تمامی این موارد به شما کمک می کنند تا بتوانید ظرفیت های روحی خود را افزایش داده و عاقلانه تر در مورد ازدواج مجدد با همسر قبلی خود، فکر کنید. زمانی که از لحاظ مالی مستقل شوید، آرامش روانی خواهید داشت و لذت بیشتری از زندگی خواهید برد.

در نظر گرفتن جنبه های تغییر ناپذیر

در نظر داشته باشید فردی که قرار است با او ازدواج کنید، همان آدم قبلی می باشد. ممکن است که زن و شوهر در طول این مدت تغییراتی کرده باشند اما برخی از جنبه های شخصیتی، هیچ گاه تغییر نخواهند کرد؛ به همین دلیل، لازم است که برای افزایش روحیه خود تلاش کنید تا در مقابل جنبه های تغییر ناپذیر دچار آسیب نشوید. همچنین باید آمادگی مقابله با برخی از مسائل گذشته را داشته باشید. با افزایش اعتماد به نفس، درک بیشتر از یکدیگر و کسب مهارت های حل مسئله، می توانید مشکلات گذشته را با سازگاری کامل حل کنید. 

ازدواج مجدد با همسر سابق؛ از حل مشکلات قبلی تا بخشیدن و برگشت دوباره

آیا ازدواج مجدد با همسر سابق، کاری درست است؟ 

در پاسخ به این سوال که آیا ازدواج مجدد با همسر سابق کاری درست است یا خیر؟ باید گفت که همه چیز بستگی به شرایط زوجین، داشتن فرزند، دلایل طلاق و موارد دیگر دارد. در این زمینه، برای همه زوج ها نمی‌ توان یک نسخه واحد پیچید. طبق آمار های صورت گرفته، تنها ۱۰ تا ۱۵ درصد از زوج ها پس از طلاق، با یکدیگر آشتی می‌کنند که از این مقدار فقط 6 درصد آن ها مجدد به رابطه قبلی برگشته و دوباره ازدواج می کنند.

تحقیقات نشان داده است که 30 درصد از این زوج ها، دوباره بعد از ازدواج دوم، از یکدیگر جدا می شوند که این امر نشان دهنده اهمیت مسائل حل نشده در ازدواج مجدد است؛ بنابراین اگر قصد برگشت به رابطه قبلی خود را دارید، باید حتما برای حل مشکلات گذشته اقدام کنید. بسیاری از زوجین، برای حل این مسائل از مشاور کمک می گیرند. در واقع، مشاور به شما کمک می کند تا به تعارضات و اختلافاتی که ناگزیر بین شما به وجود آمده است، رسیدگی کنید. مشاوره، سبب افزایش شانس موفقیت شما برای ازدواج مجدد خواهد شد. به بیان ساده تر می توان گفت که مشاور، پی و بنیان رابطه دوباره را مستحکم می سازد و ابزارهای موفقیت را برای ازدواج مجدد، در اختیارتان قرار می دهد. 

بهترین زمان برای ازدواج مجدد پس از طلاق

هیچکس نمی تواند به زن و شوهر ها بگوید که بهترین زمان ممکن برای برگشت به رابطه قبلی و ازدواج مجدد، چه زمانی است. در واقع همه چیز به خود آن ها بستگی دارد. برخی از افراد ممکن است بلافاصله بعد از طلاق به اشتباه خود پی برده، درحالی که برخی دیگر به مدت زمان بیشتری نیاز دارند. در حالت کلی برگشت به رابطه قبلی و ازدواج مجدد به مواردی که در ادامه به آن ها می پردازیم، بستگی دارد: 

  • رشد شخصی را تجربه کنید و بتوانید آن را به رابطه برگردانید. 
  • اشتباهات سابق خود و همسرتان را فراموش کرده و آن ها را ببخشید. 
  • رابطه مثبتی با همسر و فرزندان خود بسازید. 
  • برای رابطه قبلی، احساس دلتنگی داشته باشید. 
  • دلایل خود را برای جدایی، ناکافی و نادرست بدانید. 
  • متوجه شوید که زندگی مجردی و تنهایی برای شما مطلوب نیست. 
ازدواج مجدد با همسر سابق؛ از حل مشکلات قبلی تا بخشیدن و برگشت دوباره

ازدواج مجدد پس از طلاق با وجود فرزند

از نظر آماری، زوج هایی که صاحب فرزند هستند، برای ازدواج مجدد با همسر سابقشان، شانس بیشتری خواهند داشت؛ اما دقت داشته باشید که وجود فرزند به تنهایی نباید علت اصلی این کار باشد. اگر مشکلات زن و شوهر حل نشوند و به همان صورت باقی بمانند، ازدواج مجدد و برگشت به رابطه قبلی فقط باعث بدتر شدن شرایط می شود.

در چنین شرایطی، با شکست مجدد رابطه و طلاق دوباره، فرزندان بیشتر از قبل ضربه می خورند و خانواده متحمل آسیب های جدی تر و شدیدتری می شود؛ بنابراین اگر از رابطه قبلی خود صاحب فرزند هستید و می خواهید که دوباره با همسر خود ازدواج مجدد داشته باشید، بهتر است عجله را کنار گذاشته و مشکلات ریز و درشت و دلایل طلاق خود را به خوبی بررسی کنید. سپس با پیدا کردن راه حل های مناسب و تمرکز بر خودشناسی، مشکلات فردی را حل نمایید و برای ساخت یک رابطه بهتر و سالم تر، نهایت تلاش خود را انجام دهید. 

کمک گرفتن از مشاور قبل از ازدواج مجدد

بهتر است هر دو طرف رابطه، قبل تصمیم برای ازدواج مجدد با همسر سابق خود، مطمئن شوند که برای انجام این کار، آمادگی های لازم را دارند. این موضوع را به خاطر داشته باشید که احتمالا ازدواج دوم، بیشتر از ازدواج اول منجر به طلاق خواهد شد؛ چرا که هر چقدر هم که فرد برای رشد شخصیت خود بعد از طلاق تلاش کرده باشد، باز هم ممکن است چیز هایی در وجود او وجود داشته باشند که برای همسرش، آزار دهنده باشند.

مشاوران ازدواج و خانواده می گویند که افراد باید از روابط و گذشته خود، درس بگیرند و گرنه محکوم به تکرار همان اشتباهات خواهند شد. در چنین شرایطی، امکان برگشت مشکلات حل نشده و ناتمام، به صورت مجدد وجود دارد؛ بنابراین توصیه می شود که علت طلاق خود را در حضور یک مشاور متخصص، بررسی نمایید و مشکلات رابطه قبلی را واکاوی کرده و به دنبال راه حل های مناسب باشید.

ازدواج مجدد با همسر سابق؛ از حل مشکلات قبلی تا بخشیدن و برگشت دوباره

سخن پایانی

شاید ازدواج مجدد با همسر سابق، اصلی ترین گزینه برای بیشتر زوج ها نباشد؛ اما برخی از زوجین را به هم بر می گرداند. در واقع زن و شوهر هایی که بعد از طلاق به خود فرصت می دهند، به دنبال راه های امتحان نشده می گردند و روی نقاط ضعف خود بیشتر کار می کنند، بیش از افراد دیگر، شانس برگشت دوباره به زندگی قبلی خود را دارند. این موضوع در مورد زوج هایی که صاحب فرزند هستند، اهمیت بیشتری دارد.

ازدواج مجدد یا برگشت به رابطه قبلی، می تواند ریسک بزرگی باشد؛ زیرا در صورت شکست دوباره، افراد را با مشکلات بیشتری روبرو می سازد. پس حتما باید جوانب کار را به خوبی بسنجید، برای خودشناسی خود بیشتر وقت بگذارید و از یک مشاوره متخصص کمک بگیرید.

در واقع شما باید در ابتدا دلایل یا دلیل طلاق خود را بررسی و ریشه یابی کنید. مشکلات مالی، خیانت همسر، اختلالات روانی، مصرف مواد مخدر یا هر دلیل دیگری که منجر به طلاق شده است، باید به دقت بررسی و حل و فصل شود. در واقع کلید برگشت به رابطه قبلی و ازدواج مجدد با همسر سابق، رفع و برطرف کردن این مسائل است؛ زیرا اگر این مسائل حل نشوند، شما به همان جایگاه قبلی خود و چه بسا دورتر، پرتاب خواهید شد. 

مطالب مشابه را ببینید!

روش های صحیح نصیحت کردن؛ مهارت های اصولی برای صحبت و نصیحت ایده های عالی برای خوشحال کردن همسر؛ 30 روش برای داشتن همسر شاد مدیریت بحث و دعوا در رابطه، تکنیک های خاص برای آرام کردن اوضاع نشانه‌ های مثبت دعوا در رابطه عاطفی و مدیریت رابطه هنگام دعوا با همسر رفع دلخوری همسر؛ دلایل و راهکارهای جلوگیری از قهر همسر و آشتی با او نکات روانشناسی برای تفاهم در زندگی مشترک و درک متقابل همسر دلایل بی‌ تفاوتی همسر؛ شناسایی همسر بی تفاوت و روش های حل این مشکل بهبود روابط خانوادگی؛ عوامل موثر بر بهبود رابطه افراد خانواده و احترام به همدیگر اطلاعات درباره زوج درمانی؛ دلیل مراجعه به مشاوره زوج درمانی و اهداف آن زوج‌ درمانی چیست؟ کاربرد، اثربخشی آن و انواع تکنیک های زوج درمانی