بانک مو یا گرافت مو چیست؟ (بررسی کاربرد و استفاده آن در کاشت مو)

گرافت مو چیست؟

در علم پزشکی برای توصیف کردن قطعه ای که به صورت زنده از بدن فرد خارج می شود، از عبارت گرافت استفاده می شود. پزشکان معمولاً این گرافت که دارای بافت زنده است را از بدن فرد خارج می کنند و آن را در جای دیگری از بدن فرد قرار می دهند. گرافت مو هم به همین شکل است. به این صورت که این گرافت می تواند در محل جدید خود به مانند محل قدیمی رشد کند. ما در این مقاله بیان می کنیم که گرافت مو چیست. علاوه بر این به سایر نکات پیرامون آن هم اشاره می کنیم.

منظور از گرافت مو چیست؟

گرافت ها نقش بسیار مهمی در پزشکی دارند و معمولاً از آن ها برای انجام عمل های زیبایی استفاده می شود. یکی از انواع گرافت ها را می توان گرافت مو نام نهاد. گرافت های مو دارای فولیکول های سالمی هستند که پزشک معمولا آن ها را از مناطق مختلف بدن خارج می کند و در جای جدید قرار می دهد. آن ها دارای فولیکول های زنده هستند و به همین علت به مکان هایی از بدن انتقال داده می شوند که فولیکول های زنده ای ندارند.  به طور کلی متخصصان می توانند از هر قسمتی از بدن این فولیکول ها و گرافت ها را جدا کنند؛ اما معمولاً آنها از پشت سر جدا می کنند. زیرا این فولیکول ها در مقابل ریزش مقاومت دارند.

اما شاید سؤال اصلی اینجا باشد که هدف گرافت چیست؟ به طور کلی هدف آن این است که مو ها از یک قسمت از بدن که توانایی رشد دارند به قسمت دیگر بدن که توانایی رشد ندارند انتقال داده شوند تا این قسمت نیز از این فولیکول ها بهره ببرد.

بانک مو یا گرافت مو چیست؟ (بررسی کاربرد و استفاده آن در کاشت مو)

روش های برداشت فولیکول های مو

به طور کلی برداشت مو از ناحیه پشت سر فرد به دو صورت زیر انجام می پذیرد.

در روش اول یا همان روش FUT معمولاً فولیکول های مو به صورت نواری از پشت سر برداشت می شوند. این نوار ها دارای واحد های فولیکولی هستند که در هر واحد فولیکولی چیزی در حدود دو تا پنج واحد مو وجود دارند. در این روش پس از برداشت، متخصص برش هایی را در محل مورد نظر ایجاد می کند و شروع به کاشت گرافت های مورد نظر می کند.

اما در روش دوم یا همان روش FIT نیازی نیست تا پزشک فولیکول های مو را به صورت نواری برداشت کند. بلکه آن ها را به صورت جداگانه و تکی از پشت سر جدا می کند. این فولیکول ها به خوبی حفظ می شوند و در بهترین زمان در جای مناسب کاشت خواهند شد.

چگونه گرافت زنده نگه داشته می شود؟

حتماً تا به حال به این موضوع پی برده اید که بین برداشت و کاشت گرافت ها مدت زمانی طی می شود. اما سؤال اصلی اینجا است که چگونه این گرافت ها زنده نگه داشته می شوند و سپس در جای مناسب کاشته می شوند؟

در پاسخ به این سؤال باید بگوییم که گرافت های مو آسیب پذیری بسیار بالایی دارند. این گرافت ها در محیط های خشک آسیب پذیری بسیار بالایی دارند و به همین دلیل چیزی در حدود 16 دقیقه در محیط های خشک قابلیت زنده ماندن دارند. بعد از این مدت به سرعت از بین خواهند رفت. به همین دلیل پزشکان معمولاً این گرافت ها را در محلول های مناسب به مانند آب نمک نگهداری می ‌کنند تا بتوانند مدت زمان بیشتری از آن ها محافظت به عمل آورند.

هر چه فولیکول ها را در مکان های سرد نگهداری کنند مدت زمان بیشتری زنده خواهند ماند. علاوه بر این موضوع باید اکسیژن رسانی به این گرافت ها و فولیکول ها به خوبی انجام شود. در صورتی که این عمل به خوبی انجام نگیرد نمی توان این انتظار را داشت که مدت زمان زیادی آنها را نگهداری کرد.

متأسفانه در روش های قدیمی ابتدا تمامی فولیکول ها و گرافت ها از ناحیه دهنده جدا می شدند و در یک مکان و یا یک محلول نگهداری می شدند. این موضوع باعث می شد تا احتمال آسیب رسیدن به این فولیکول ها بیشتر شود. اما در روش های جدید و با پیشرفت دستگاه های کاشت و برداشت، تمامی این عمل ها به صورت همزمان انجام می شود. این روش به روش مکروفیت معروف است و بعد از برداشت بلافاصله به صورت کاملا زنده این فولیکول ها در جای خود قرار می گیرند.

تعداد گرافت های مورد نیاز بیمار

اگر کاندید کاشت مو بوده اید حتما تا کنون این سؤال را داشته اید که چه تعداد گرافت برای یک بیمار مناسب است؟ در پاسخ به این سؤال باید بگوییم که تعداد گرافت های مورد نیاز برای هر بیمار با توجه به شرایط مختلف، می تواند تفاوت داشته باشد. به عبارت دیگر برخی از بیمارها به مقدار بیشتری گرافت نیاز خواهند داشت و برخی دیگر از آن ها به مقدار کمتری نیاز خواهند داشت.

به طور کلی گرافت های مورد نیاز هر بیمار با توجه به شرایط زیر تعیین می شوند:

  • میزان ضخامت موهای بیمار
  • مقدار ریزش و طاسی منطقه ای در سر بیمار
  • میزان بانک موی ناحیه اهدا کننده
  • نوع و روش کاشت موها
  • پیش بینی کردن مقداری ریزش از موهای کاشته شده در آینده
  • میزان بودجه ای که بیمار قصد دارد هزینه نماید

به طور مثال می توان گفت فردی که الگوی طاسی مردانه داشته است به مقدار زیادی گرافت مو نیاز دارد. اما کسی که موهای کم پشتی دارد به مقدار کمتری گرافت نیاز خواهد داشت. به طور کلی متخصص و پزشک کاشت مو تمامی شرایط بالا را بررسی می کند و سعی می کند بهترین نوع کاشت مو را با توجه به شرایط موجود انجام دهد.

فرق گرافت مو با فولیکول مو چست؟

بسیاری از افراد گرافت مو را با فولیکول مو اشتباه می گیرند. در صورتی که این دو مورد مفهوم های متفاوتی دارند. به طور کلی می توان گفت که هر موی موجود در بدن انسان دارای یک فولیکول است.  هر گرافت مو از تعدادی از این فولیکول ها ایجاد شده است. البته باید بدانید که از هر فولیکول موجود در بدن انسان از یک تا پنج تار مو قادر هستند رشد کنند.

به عنوان مثال زمانی گه گفته می شود 100 گرافت مو برداشت شده است، از حداقل 100 تا 400 تار مو وجود دارند که متخصص می تواند آنها را به موهای شما اضافه نماید. همان گونه که بیان کردیم هر فولیکول می تواند از یک یا بیشتر از یک تار مو تشکیل شود. این موضوع باعث شده است تا پزشکان بتوانند بهترین فولیکول ها را تشخیص دهند و اقدام به برداشت آن ها نمایند. این موضوع باعث می شود تا جراحی با سرعت بسیار بالاتری انجام بگیرد و البته هزینه جراحی هم پایین تر خواهد آمد.

آیا بانک مو بعد از برداشت رشد می کند؟

این موضوع سؤال بسیاری از افراد است که آیا بعد از برداشت از بانک موی فرد، این ناحیه ها و گرافت های برداشته شده دوباره رشد می کنند یا خیر؟

در پاسخ به این سؤال باید بگوییم زمانی که فولیکول های زنده مو برداشته می شوند دیگر فولیکولی باقی نخواهد ماند که در آن مکان برداشت شده وجود داشته باشند. این موضوع باعث شده است تا دیگر مویی در این ناحیه برداشت شده رشد نکند؛ زیرا فولیکولی در این ناحیه وجود ندارد. در یک کلام باید گفت مویی که در بانک مو برداشت می شود به هیچ وجه دیگر رشد نخواهد کرد. همین موضوع هم باعث شده است تا میزان برداشت از بانک مو محدود باشد و نتوان به صورت دائمی از بانک مو برداشت را انجام داد.

البته بیان کردن این موضوع به این معنا نیست که شما باید نگران این موضوع باشید. معمولاً در هنگام برداشت از ناحیه بانک مو چیزی در حدود دو سانتی متر مربع از آن برداشت می شود و می توان با استفاده از آن ها عمل کاشت مو را انجام داد. این موضوع باعث می شود تا نیازی نباشد که کل فولیکول های مو در بانک موی فرد را جدا کرد. بسیاری از متخصصان از تجربه و مهارت کافی برخوردار هستند؛ به همین دلیل این گرافت ها و فولیکول ها را از ناحیه های مختلف بانک مو برداشت می کنند. این موضوع باعث می شود تا یک قسمت از بانک موی فرد خالی نشود و این موضوع به چشم نخواهد آمد.

برداشت فولیکول از بانک موی ضعیف

اما سؤال اینجا است افرادی که بانک موی خوبی در پشت سر خود ندارند چگونه می توانند اقدام به کاشت مو کنند؟ در پاسخ به این سؤال هم باید بگوییم که معمولاً متخصصان از سایر قسمت های بدن که نسبت به ریزش مقاوم هستند مو را برداشت و در ناحیه مورد نظر کاشت می کنند. اگر چه نتیجه این عمل ممکن است کاملاً رضایت بخش نباشد اما می تواند تا حدودی کم مویی و طاسی در فرد را جبران کند.

به هیچ وجه عمل برداشت مو از یک شخص دیگر و کاشت مو در یک فرد دیگر انجام نمی شود. اگر این کار انجام شود به احتمال بسیار زیاد بدن فرد گیرنده این موها را پس می زند و نتیجه کاشت به هیچ وجه رضایت بخش نخواهد بود.

نتیجه گیری

همان گونه که در این مقاله بیان کرده ایم، برداشت گرافت ها و فولیکول ها و کاشت آن ها امری بسیار تخصصی است. به همین دلیل حتماً باید این کار را در بهترین مراکز و توسط جراحان متخصص انجام داد. اگر می خواهید نتیجه ای رضایت بخش داشته باشید حتماً این کار را نزد متخصص انجام دهید تا موهایی با تراکم بسیار خوب داشته باشید.

مطالب مشابه را ببینید!

کاشت مو پی آر پی؛ نحوه انجام، مزایا و معایب و شرایط انجام کاشت مو به این روش کاشت مو در زنان | مراحل کاشت مو برای خانم ها و عوارضی که دارد روش کاشت مو Super Fue Plus + مراحل انجام، عوارض و مزایای آن تغذیه بعد از کاشت مو و مواد غذایی که پس از کاشت مو می توان مصرف کرد کاشت مو به روش SUPER FUE | مراحل و مزایای انجام این روش آیا کاشت مو درد دارد؟ درمان درد و مراقبت های پس از کاشت مو “کاشت مو سوپر ترکیبی” و مزایا و معایبی که دارد + مراقبت ها و نکات مهم کاشت مو با روش BHT + مراحل انجام آن و مزایای و معایبی که دارد رابطه جنسی پس از کاشت مو باعث ریزش موها می شود؟ روش کاشت مو SUT | اطلاعات ضروری در مورد روش اس یو تی با مزایا و معایب آن