خواص درمانی سرکه سیب؛ سرکه سیب چه فواید و چه مضراتی دارد؟

سیب یکی از میوه های درختی است که دارای خواص درمانی بی نظیری است به طوری که از قدیم الایام به خوردن روزی یک عدد سیب که البته اگر در ناشتا باشد ارجح تر است اشاره شده است. سرکه سیب همانگونه که از نامش پیداست از خود سیب به دست می آید و خواصی که دارد کم از خواص خود سیب نمی باشد. در ادامه به خواص شگفت انگیز آن اشاره خواهیم نمود.

خواص و مضرات سرکه سیب

خواص سرکه سیب

چندین نوع سرکه میوه جات داریم که یکی از انواع آن سرکه سیب می باشد. این سرکه در اثر تخمیر قندش به الکل تبدیل می شود. در ادامه این مطلب از سایت روزانه با خواصی از سرکه سیب آشنا خواهید شد که شما را مشتاق تر به خواندن ادامه آن خواهد کرد.

به منظور کاهش وزن و لاغری هر روز صبح کمی سرکه سیب را در آب حل کرده و بنوشید. محققان ثابت کرده اند که مصرف دایمی اسید استیک در طول روز می تواند موجب کاهش وزن شود. این ماده در سرکه سیب به وفور یافت می شود. پس افرادی که به دنبال لاغری و رژیم های غذایی متعدد هستند در برنامه روزانه شان مصرف سرکه سیب با آب را بگنجانند زیرا اثرات آن در کاهش وزن و مخصوصاً آب کردن ناحیه شکم و پهلو به اثبات رسیده ست.

  • گاز معده

سرکه سیب به عنوان یک ماده قوی در برطرف کردن گاز معده می باشد. کافیست یک قاشق سرکه سب را در آب یا چای که می خواهید بنوشید بریزید.

  • عفونت سینوسی

سرکه سیب اثر فراوانی در پاکسازی حفره های سینوسی و جلوگیری از عفونت از خود نشان می دهد زیرا حاوی مواد معدنی و ویتامین های d می باشد.

  • قارچ

سرکه سیب برای درمان بیماری قارچ پای ورزشکار و قارچ ناخن مفید می باشد.

محققان می گویند، مصرف به اندازه این ماده مانع از تراکم ناسالم چربی در بدن می شود. علاوه بر این پکتین موجود در سرکه به طور کامل کلسترول ذخیره شده در بدن را آزاد می کند. لایه سطحی سرکه سیب خاصیت ضدباکتریایی و ضدقارچی دارد. مصرف روزی یک لیوان آب با یک قاشق مرباخوری سرکه سیب فشار خون را کاهش می دهد.

  • یبوست

این سرکه با هضم بهتر غذا و عملکرد بهتر دستگاه گوارش یبوست را برطرف می کند.

  • شوره سر

کافیست که سرکه سیب را با روغن درخت چای ترکیب کرده و کف سرتان را با آن ماساژ دهید. این کار را مرتب تکرار کنید تا شوره سر از بین برود و درمان شود.

خاصیت آنتی باکتریایی داشته و با ضدعفونی کردن پوستتان به درمان آکنه، جوش و جای جوش کمک شایانی می نماید.

سوزش معده در نتیجه کاهش ترشح اسیدهای معده است. بنابراین، سرکه موجب افزایش آن می شود. اگر طعم سرکه را دوست ندارید می توانید کمی عسل را در آن حل کنید و سپس میل نمایید.

بدین منظور می توانید دندان هایتان را با پودر جوش شیرین مسواک بزنید و بعد دهانتان را با آب شسته و سپس با سرکه سیب شسته و دوباره با آب سرد بشویید. اگر این کار را تکرار کنید بوی بد دهانتان برطرف خواهد شد.

  • واریس

از آنجا که سرکه سیب به بهبود جریان گردش خون کمک می کند در درمان واریس اثرات بسیار مثبتی دارد.

  • تیرگی زیر بغل

برای برطرف نمودن تیرگی زیر بغل به مقدار مساوی از سرکه سیب و آب را با هم مخلوط کرده و با استفاده از پنبه زیر بغلتان بزنید، سپس بعد از 20 دقیقه با آب ولرم بشویید. این کار را مرتب تکرار کنید تا به نتیجه مطلوب برسید.

  • دیابت

سرکه سیب برای افراد مبتلا به دیابت نوع دو، پیش دیابت و یا کسانی که می خواهند قند خون خود را پایین نگه دارند مفید می باشد. سرکه سیب حساسیت به انسولین را بهبود می بخشد و باعث کاهش قند خون در افراد مبتلا به دیابت نوع دو می شود. دو قاشق غذاخوری سرکه سیب سرکه قبل از خواب می تواند قند خون ناشتا را تا 4٪ کاهش دهد. برای حفظ سطح قند خون سعی کنید یک تا دو قاشق سوپ خوری سرکه سیب را در یک لیوان آب بریزید و قبل از هر وعده ی غذایی مصرف کنید.

افرادی که دچار آفتاب سوختگی شده اند می توانند برای درمان آن از سرکه سیب استفاده کنند. علاوه بر آن سرکه سیب خاصیت روشن کنندگی پوست را نیز دارد. اگر سرکه سیب با روغن نارگیل ترکیب شود اثرش در درمان آفتاب سوختگی دو چندان خواهد شد.

  • سلولیت

سرکه سیب چربی شکم و ران را کاهش داده و به درمان سلولیت کمک می کند. بدین منظور 1 قسمت روغن زیتون یا روغن نارگیل را با 3 قسمت سرکه سیب ترکیب کنید و آن را بر روی نواحی دارای سلولیت بمالید و 15 دقیقه ماساژ دهید.

  • زگیل

برای درمان زگیل هر روز پنبه آغشته به سرکه سیب را به ناحیه موردنظر بمالید و شب تا صبح اجازه دهید بماند تا زمانی که به نتیجه مطلوب برسید.

  • سم زدایی

به عنوان عاملی برای تنظیم pH بدن، سرکه سیب می تواند به سم‌زدایی بدن بپردازد. محققان ثابت کرده اند که این سرکه با تشدید فعالیت رگ های قلبی موجب پاکسازی کبد هم می شود.

  • موخوره

برای درمان موخوره و از بین بردن خشکی مو می توانید قبل از استحمام موهایتان را با سرکه سیب ماساژ دهید و سپس استحمام کنید تا هم موهای نرمی داشته باشید و هم موخوره ها ناپدید شوند.

  • سردرد

استفاده مداوم و مستمر سرکه سیب می تواند درمان کننده و از بین برنده سردرد باشد.

  • کبد چرب

1 تا 2 قاشق چایخوری سرکه سیب را به یک لیوان آب اضافه کنید، مقداری عسل در آن بریزید و قبل از ناهار و شام مقداری از آن بنوشید. با این کار شما عمل پاکسازی را برای کبدتان به کار انداخته اید.

  • جای زخم

برای از بین بردن جای زخم پنبه ای که به سرکه سیب آغشته شده است را روی محل موردنظر بمالید و پس از 10 دقیقه با آب بشویید. بهتر است که در طی روز چندین بار این عمل را تکرار کنید تا نتیجه مطلوب را ببینید.

  • سنگ کلیه

سرکه سیب از عفونت کلیه جلوگیری می کند، همچنین اسید سیتریک موجود در سرکه سیب برای پیشگیری و درمان سنگ کلیه مفید می باشد. دو قاشق غذاخوری سرکه سیب را با یک لیوان آب ترکیب کنید و دو تا سه بار در روز بنوشید.

  • پوست چرب

اگر هر شب قبل از خواب کمی از سرکه سیب را در آب ریخته و با ترکیب این دو بنوشید، درواقع هورمون‌هایی که می‌توانند تولید چربی روی پوست کنند را متعادل می کنید.

خوردن یک قاشق چای‌ خوری سرکه‌ سیب می‌تواند از ادامه‌ سکسکه جلوگیری کند. سرکه‌ سیب با تحریک بیش از حد عصب‌های گلو که عامل اسپاسم هستند مانع از انتقال پیام سکسکه می‌شود.

  • سرماخوردگی

سرکه سیب حاوی باکتری های مفیدی است که می تواند سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و از سرماخوردگی و آنفلونزا پیشگیری کند. خوردن سرکه سیب و عسل برای درمان سرماخوردگی و سرفه مفید می باشد.

  • اسهال

مخلوط سرکه سیب و آب می‌تواند فورا اسهال را درمان کند.

serkeh sib 1 e1540272618573

عوارض سرکه سیب

اگر سرکه سیب به درستی مصرف نشود و یا در مصرف آن افراط صورت گیرد ممکن است عوارض زیر را به همراه داشته باشد:

  • سوزش گلو
  • سوزش پوست
  • کاهش سطح پتاسیم خون
  • فرسایش مینای دندان
  • کاهش قند خون (افرادی که از داروی قندخون استفاده می کنند ممکن است باعث ایجاد هیپوگلیسمی در آنها شود)

 

 

همچنین بخوانید:

خواص سیب

خواص روغن جوجوبا

خواص زنجبیل

خواص جوش شیرین

مطالب مشابه را ببینید!

خواص هلیله سیاه گیاه دارویی؛ کاربردها، خواص درمانی و نحوه مصرف آن خواص روغن گردو؛ میزان مصرف روزانه، فواید بی نظیر و طرز تهیه روغن گردوی خانگی تفاوت جو پرک با جو دوسر؛ خواص انواع جو و تفاوت های آنها خواص انار؛ 20 فایده انار از کنترل دیابت و خاصت ضد سرطانی تا زیبایی پوست و مو خوراکی های ضد پیری؛ لیست 30 ماده غذایی که باعث جوانی و زیبایی شما می شوند خواص و مضرات زعفران؛ خواص کلی و درمانی زعفران خواص روغن رزماری؛ کاربرد های این روغن برای زیبایی، سلامت و روش تهیه آن همه چیز در مورد برنج قهوه ای؛ فواید مزایا و خواص آن خواص برنج سفید؛ ارزش غذایی، مواد معدنی موجود در آن و نحوه طبخ آن انواع مواد غذایی حاوی کلسیم؛ دلایل اهمیت دادن به کلسیم و عوارض کمبود آن