دلیل انزال دیررس یا دیر انزالی چیست و چگونه درمان می شود؟

دلیل انزال دیررس

یکی از اختلالات جنسی نادر، انزال دیررس یا دیر انزالی است. در این بیماری فرد با وجود آنکه میل جنسی فراوانی دارد، به ارگاسم نمی ‌رسد و یا اینکه خیلی دیر ارگاسم را تجربه خواهد کرد. وجود چنین مشکلی ممکن است باعث بروز اضطراب و فشارهای روانی شود. همچنین ممکن است باعث شود فرد اعتماد به نفس خود را از دست بدهد. بروز چنین مشکلاتی بر روی روابط جنسی و عاطفی زوجین نیز اثرات منفی خواهند داشت. انزال دیررس می ‌تواند دلایل مختلفی ازجمله مشکلات روانی یا فیزیولوژیکی داشته باشد.

در برخی از موارد مشاهده شده است که دلیل انزال دیررس فرد، مصرف برخی از داروهای شیمیایی است که بر روی توان جنسی فرد تأثیر زیادی گذاشته است. در این مقاله درباره دلیل انزال دیررس و درمان آن با شما صحبت خواهیم کرد. پس اگر می خواهید اطلاعات لازم را درباره این اختلال به دست آورید، تا آخر این مقاله با ما همراه باشید و نکات را مطالعه نمایید.

دلایل انزال دیررس (زود ارضا شدن)

دیر انزالی می ‌تواند دلایل مختلفی داشته که در ادامه به آنها اشاره خواهیم کرد:

  • یکی از دلایل این اختلال، هیپوگنادیسم یا همان کم کاری غدد جنسی آقایان است.
  • اگر فرد بیماری ‌های مربوط به غده تیروئید و هیپوفیز داشته باشد، احتمال آنکه به اختلال دیر انزالی دچار شود، به شدت افزایش پیدا می کند.
  • انجام عمل ‌های مختلفی مثل عمل لگن و یا پروستات نیز می ‌تواند یکی دیگر از دلایل انزال دیررس باشد.
  • اگر فرد در زمان کودکی به درستی ختنه نشده باشد، ممکن در بزرگسالی با اختلال دیر انزالی مواجه شود.
  • مصرف برخی از ترکیبات شیمیایی مثل متادون، والیوم، مورفین و افیون از دیگر دلایل به وجود آمدن این اختلال است.
  • کسانی داروهای روانپزشکی و یا داروهای کاهنده فشار خون را مصرف می کنند به احتمال زیاد با مشکل دیر انزالی مواجه خواهند شد.

و در نهایت باید گفت که داشتن برخی عادات نادرست مانند خواب ناکافی، استرس و اضطراب، نگرانی و… سبب بروز این اختلال می ‌شود. برای آنکه بتوانید دیر انزالی را درمان کنید باید ابتدا علت به وجود آمدن آن را پیدا کرده و سپس به فکر درمان آن باشید.

dir enzali e1660204690767

علائم دیر انزالی

به طور کلی می ‌توان گفت که زمان مشخصی برای رسیدن به انزال وجود ندارد. ولی اگر فرد پس از گذشت سی دقیقه و حتی بیشتر از تحریک جنسی، به انزال برسد، باید گفت که به اختلال دیر انزالی دچار شده است. در برخی از موارد نیز فرد پس از گذشت مدت زمان طولانی به انزال نخواهد رسید. بروز چنین مشکلاتی سبب افزایش استرس و فشار روانی فرد شده و در نهایت باعث خستگی و کلافگی او خواهد شد.

اگر تأخیر در انزال باعث ناراحتی و خستگی شما شود و مجبور باشید که رابطه جنسی را متوقف کنید، آن زمان می ‌توان نتیجه گرفت که به احتمال زیاد شما به دیر انزالی دچار شده ‌اید و باید آن را درمان کنید. در نظر داشته باشید که این اختلال جزو اختلالاتی است که می ‌توان آن را کاملا درمان کرد. پس لازم نیست نگران این موضوع باشید؛ فقط باید آرامش خود را حفظ کنید و استرس و اضطراب نداشته باشید. با رفتن به نزد یک پزشک و یا روانپزشک مجرب می توانید این مشکلات را تا حد زیادی درمان کنید.

دسته بندی انزال دیررس

انزال دیررس را می ‌توان با توجه به علائم آن به چهار دسته تقسیم بندی کرد:

  • اولین نوع انزال دیررس، مادام ‌العمر است که یعنی فرد از زمان بلوغ جنسی به این مشکل دچار شده است.
  • دومین نوع اکتسابی است و این اختلال بعد از گذشت مدتی از عملکرد جنسی عادی به وجود آمده است.
  • سومین نوع دیر انزالی، موقعیتی است که فقط در شرایط و موقعیت ‌های خاصی بروز می ‌دهد.
  • در آخرین نوع دیر انزالی می ‌توان به دیر انزالی کلی اشاره کرد. این اختلال هیچ ربطی به شریک جنسی و یا روش ‌های تحریک ندارد.

اگر فرد بتواند نوع دیر انزالی خود را تشخیص دهد، می‌ تواند راحت ‌تر و سریع ‌تر آن را درمان کند. اگر به اختلال دیر انزالی دچار شده ‌اید با مراجعه به پزشک عمومی می‌ توانید مشکل خود را تا حد بسیار زیادی برطرف کنید و به زندگی عادی خود باز گردید.

چه زمانی به پزشک مراجعه نماییم

بسیاری از افرادی که با مشکل دیر انزالی مواجه شده ‌اند این سوال را از خود می ‌پرسند که چه زمانی باید به پزشک مراجعه کنند. اگر مشکل انزال دیررس شما باعث به وجود آمدن یک معضل بزرگ برای شما و همسرتان شده است، بهتر است هر چه زودتر به یک پزشک مراجعه کنید. اگر شما به بیماری ‌های دیگری نیز مبتلا شده ‌اید که به دیر انزالی مربوط است و یا اینکه داروهایی را مصرف می ‌کنید که باعث ایجاد این اختلال شده، بهتر است به نزد پزشک بروید و با او در این باره مشورت نمایید. دسته دیگری از افراد در کنار اختلال دیر انزالی به مشکلات دیگری نیز مبتلا شده ‌اند که علایم آن به دیر انزالی مرتبط است. این دسته از افراد باید حتما به نزد پزشک بروند تا مشکل را برطرف نمایند.

مشکلات روانی مرتبط با دیر انزالی

همان‌ طور که در قسمت‌ های قبلی به آن اشاره کردیم، در برخی از موارد دیر انزالی سبب به وجود آمدن مشکلات روانی مثل استرس و اضطراب فراوان می‌ شود. همچنین اگر فرد مشکلاتی از جمله خستگی ذهنی و روانی داشته باشد باعث به وجود آمدن اختلال دیر انزالی می ‌شود. پس باید گفت که دیر انزالی و مشکلات روانی ارتباط مستقیمی با یکدیگر دارند. برخی از دیگر مشکلات روانی مرتبط با دیر انزالی عبارتند از: اضطراب داشتن فرد درباره نحوه عملکرد او،  تصویر بدنی ناتوان و ضعیف، تفاوت‌ های آشکار بین فانتزی جنسی و واقعیت آن، عدم اعتماد به نفس، ارتباط ضعیف با همسر و…

انزال دیررس

چه داروهایی باعث به وجود آمدن انزال دیررس می شوند؟

علاوه بر مشکلات روانی، مصرف برخی از داروها نیز باعث به وجود آمدن اختلال دیر انزالی می ‌شود. دلیل انزال دیررس می ‌تواند مصرف داروهای ضد افسردگی، برخی از داروهای کاهنده فشار خون، برخی از داروها و مواد شیمیایی ادرارآور، برخی از داروهای ضد روان پریشی، تعدادی از داروهای ضد تشنج و مصرف الکل باشد. پس اگر به دلیل داشتن بیماری های مختلف مجبور هستید این داروها را مصرف کنید، بهتر است به پزشک مربوطه مراجعه کنید و درباره نحوه مصرف دارو با او مشورت نمایید.

دلایل فیزیکی دیر انزالی

انزال دیررس می ‌تواند علاوه بر دلایل روانی، دلایل فیزیکی نیز داشته باشد. بسیار پیش آمده است که نقایص مادرزادی خاص باعث ایجاد این مشکل شده است و فرد از زمان بلوغ جنسی به اختلال دیر انزالی دچار شده است. آسیب دیدن اعصاب لگنی که کنترل کننده ارگاسم است هم از دیگر دلایل دچار شدن به این مشکل است. برخی از بیماری های عفونی مانند بیماری عفونی در مجاری ادراری، جراحی پروستات و بیماری های هورمونی مانند پایین بودن سطح هورمون تیروئیدی از دیگر دلایل انزال دیررس می ‌باشند.

آسیب دیدن نخاع، سکته مغزی، نوروپاتی دیابتی، پایین بودن سطح هورمون تستوسترون و انزال رتروگراد نیز ممکن است باعث به وجود آمدن مشکل دیر انزالی شود. جالب است بدانید که این اختلال را می ‌توان با مصرف دارو و انجام تمرینات خاص برطرف کرد. پس بدون هیچ نگرانی به نزد پزشک مراجعه کنید و داروهای لازم را سر وقت مصرف کنید.

ریسک فاکتورها

در برخی از موارد مشاهده شده است که در اثر بروز مشکلات و مسائل مختلفی، اختلال دیر انزالی افزایش پیدا کرده است. برای مثال هر چقدر سن آقایان بالاتر رود، احتمال آنکه دیرتر به انزال برسند نیز افزایش پیدا می کند. کسانی که با بیماری ‌های روانی مانند افسردگی دست و پنجه نرم می کنند، احتمال آنکه به دیر انزالی دچار شوند بسیار بیشتر از دیگر افراد است. بیماری ‌هایی مثلMS  و دیابت نیز می ‌توانند دلیل انزال دیررس باشند. در نظر داشته باشید که مصرف نوشیدنی‌ های الکلی نیز تا حد زیادی سبب بروز این مشکل خواهد شد.

عوارض ثانویه انزال دیررس

در قسمت ‌های قبلی درباره دلیل انزال دیررس با شما صحبت کردیم. بروز این اختلال باعث به وجود آمدن مشکلاتی برای خود فرد می شود که در برخی از موارد زندگی مشترک زوجین را نیز با مشکلات جدی و اساسی مواجه می کند. داشتن استرس و اضطراب درباره نحوه عملکرد جنسی و از بین رفتن لذت جنسی برای شما و همسرتان برخی از عوارض ثانویه انزال دیررس هستند. از دیگر مشکلاتی که این اختلال برای زندگی افراد به وجود می‌ آورد می توان به ناباروری مردان، عدم رضایت از رابطه جنسی و… اشاره کرد. پس به شما پیشنهاد می ‌کنیم که پس از تشخیص قطعی دیر انزال بودنتان به نزد پزشک مراجعه کنید و در نتیجه با توجه به توصیه ‌های پزشک، این اختلال را برطرف کنید.

درمان دیر انزالی

تعدادی زیادی از آقایان تصور می‌ کنند که دیر انزالی هیچ درمانی ندارد و به همین علت از رفتن به نزد پزشک خودداری می‌ کنند. باید بدانید که دیر انزالی در بسیاری از موارد با انجام تعدادی تمرین و یا مصرف دارو درمان می ‌شود و لازم نیست درباره آن نگران باشید. درمان این اختلال به دلایل زمینه ‌ای آن بستگی دارد برای مثال اگر شما داروهای ضد افسردگی را مصرف می‌ کنید و علت دیر انزالی شما مصرف این دسته از داروهاست، از طریق مشورت با پزشک می‌ توانید نوع دارو را عوض کنید و یا دوز آن را کاهش دهید.

البته در نظر داشته باشید که تعویض دارو و یا کم کردن دوز آن باید زیر نظر پزشک انجام شود و از انجام این کار بدون مشورت پزشک جدا خودداری نمایید. کسانی که به مصرف الکل و یا مواد مخدر اعتیاد دارند، باید مصرف این مواد را حتما ترک کنند و یا میزان مصرف را کاهش دهند تا مشکل دیر انزالی آنها برطرف شود. باید اشاره کرد که در برخی از موارد درمان دیر انزالی به دارو و اقدامات درمانی پیشرفته و تخصصی نیاز دارد. پس باید به نزد پزشکی مجرب و متخصص بروید تا با کمک تیم پزشکی بتوانید این مشکل را برطرف نمایید. به طور کلی می ‌توان گفت که برای حل این مشکل باید ریشه بیماری را شناسایی کنید و سپس به فکر درمان آن باشید.

آزمایشات تشخیصی برای مشخص کردن دیر انزالی

شما می ‌توانید با انجام برخی از آزمایشات تشخیصی، دلیل زمینه ‌ای انزال دیررس را شناسایی کنید. این آزمایشات عبارتند از:

  • در ابتدا پزشک ممکن است که بدن فرد یعنی آلت تناسلی او را معاینه کند تا درباره سالم بودن یا نبودن آن اطمینان حاصل نماید.
  • با انجام آزمایش خون نیز می ‌توانید علائم بیماری قلبی و عروقی، سطح هورمون تستوسترون، دیابت، و دیگر مشکلات سلامتی را مورد بررسی و تحلیل قرار دهید.
  • از دیگر آزمایشات تشخیصی می توان به آزمایش ادرار نیز اشاره کرد که هدف از انجام این آزمایش، جست و جوی علایم دیابت، عفونت و دیگر مسائل بهداشتی است.

پیش آگاهی دیر انزالی

در نظر داشته باشید که امروزه به علت افزایش  مشکلات روانی، احتمال آنکه افراد به دیر انزالی دچار شوند به شدت افزایش پیدا کرده است. می‌ توان گفت که تعداد زیادی از مردان با این اختلال مواجه شده اند. برای درمان کامل این مشکل باید به نزد پزشک مراجعه کنید و بدون هیچ استرس و نگرانی، مشکلات خود را بازگو کنید. در نظر داشته باشید که صحبت کردن درباره دلیل انزال دیررس هیچ ایرادی ندارد و می ‌توانید با اعتماد به نفس کامل پس از گذشت مدت کوتاهی این اختلال را به طور کامل برطرف کنید. امروزه این اختلال بسیار شایع است و روزانه افراد زیادی به نزد پزشک مراجعه کرده و در این باره به بحث و گفتگو می ‌نشینند.

آمادگی برای مراجعه به پزشک

آقایان برای حل مشکل دیر انزالی باید به نزد پزشک عمومی بروند و پزشک با توجه به تشخیص خود، فرد را به یکی از پزشکان متخصص ارجاع می دهد. برخی از این پزشکان متخصص عبارتند از: پزشک معالج مشکلات روانی یا همان روانپزشک، پزشک متخصص سیستم‌ های هورمون یا همان غدد درون ‌ریز، پزشک و متخصص مشکلات دستگاه تناسلی مردان یا همان متخصص اورولوژی و…

به شما پیشنهاد می کنیم که قبل از حضور در مطب پزشک، لیستی از داروها و مکمل ‌های دارویی را که مصرف می ‌کنید، تهیه نمایید و آن را به پزشک مربوطه نشان دهید.

دیر انزالی، اختلالی شایع

در این مقاله درباره دلیل انزال دیررس و علائم این اختلال با شما صحبت کردیم. اگر شما نیز همانند بسیاری از آقایان به این مشکل دچار شده اید، بهتر است بدون داشتن هیچ استرس و نگرانی به نزد یکی از پزشکان مجرب بروید و با او‌ مشورت نمایید. امروزه به دلیل افزایش تنش و مشکلات روانی، دیر انزالی به شدت افزایش پیدا کرده است و بسیاری آقایان در سراسر جهان با این مشکل مواجه شده ‌اند. این اختلال قابل درمان بوده و فقط کافی است فرد جلسات مشاوره با پزشک را از دست ندهد و تمامی موارد توصیه شده را رعایت نماید.

مطالب مشابه را ببینید!

اثرات پیاده روی بر سلامت ؛ 30 فایده بی نظیر قدم زدن بر سلامت بدن مزایای دوچرخه ثابت؛ فواید استفاده از دوچرخه ثابت، میزان استفاده و معایب آن فواید فیزیوتراپی؛ دلایل نیاز به فیزیوتراپی و روش های مختلف انجام آن روش های افزایش قد؛ بهترین و علمی ترین روش ها برای قد بلند شدن دلایل انجام سم زدایی بدن؛ عوامل سم زدایی بدن و روش های سم زدایی کردن حفظ سلامت کبد؛ همه چیز در مورد آنالیز تا درمان مشکلات کبد اطلاعات درباره هورمون رشد؛ افزایش رشد هورمون رشد در کودکان و بزرگسالان مچ بند طبی؛ انواع مچ بند طبی و دلایل استفاده از آن هورمون رشد انسانی: همه آن چیزی که باید بدانید چطور سحرخیز شویم؟ دلایل خواب آلودگی و روش های مفید بیدار شدن به موقع