مکان های گردشگری اصفهان + از آکواریوم ناژوان تا باغ پرندگان زیبای اصفهان

شهر اصفهان به نصف جهان مشهور است و در این قسمت قصد داریم که مکان های گردشگری شهر اصفهان را به شما معرفی کنیم و امیدواریم در سفر به این شهر زیبا، حسابی خوش بگذرانید. از آکواریوم ناژوان تا باغ پرندگان همگی جزو مکان های دیدنی شهر اصفهان است که در جای دیگر کمتر مشابه آنها را خواهید یافت.

معرفی مکان های دیدنی و گردشگری شهر اصفهان

اصفهان دارای بناهای تاریخی و فرهنگی زیادی است که در فهرست آثار تاریخی ایران ثبت شده اند. در این بخش مشهورترین جاذبه های گردشگری شهر اصفهان را معرفی می کنیم که هر گردشگری باید این مکان ها را از نزدیک ببیند.

مکان های گردشگری اصفهان

چهل ستون

باغ چهل ستون یکی از زیباترین جاذبه های گردشگری اصفهان است و همه آن را می شناسند. این باغ مساحتی بالغ بر 67 هزار متر مربع دارد و ساخت آن سالها طول کشیده است. در آن دوران یان باغ را باغ جهان نما می نامیدند و در ابتدا شاه عباس کوشکی به شکل کلاه فرنگی بنا کرد و می توان آن را بنای اولیه کاخ چهل ستون نامید. این باغ در میدان امام حسین واقع در خیابان استانداری اصفهان قرار گرفته است.

این عمارت در واقع بیست ستون دارد و انعکاس ستون های عمارت در حوض مقابل آن باعث شده که این عمارت چهل ستون نام بگیرد.

عمارت چهل ستون در واقع بیست ستون دارد و انعکاس ستون‌های عمارت در حوض مقابل آن باعث شده که این عمارت را «چهل ستون» بنامند. اما برخی از مورخان معتقد هستند که کاخی که شاه عباس دوم آن را تکمیل کرد، چهل ستون داشته اما در آتش‌سوزی سال ۱۱۱۸ هجری قمری تنها بیست ستون از آن‌ها باقی ماند. آینه‌کاری‌ها، نقاشی‌های بزرگ دیواری و ستون‌های چوبی از زیبایی‌های چشم‌نواز این کاخ است. در و پنجره‌ها نیز منبت و خاتم‌کاری بوده و نمایشگر هنرهای اصیل ایرانی هستند. حکمرانان صفوی در تالار مرکزی کاخ از میهمانان و شخصیت‌های خارجی پذیرایی می‌کردند.

مکان های گردشگری اصفهان

مسجد جامع یا مسجد جمعه اصفهان

یکی دیگر از مکان های گردشگری شهر اصفهان مسجد جمعه اصفهان، از قدیمی ترین مجموعه معماری مذهبی در ایران است. قديمی‌ترين بنای تاريخی اصفهان را بايد مسجد جمعه يا مسجد جامع اصفهان تلقی کرد. سيمای فعلی مسجد عمدتا مربوط به اقدامات دوره سلجوقی است، اما تعميرات و الحاقات آن به دوران‌ های بعد به‌خصوص عصر صفويان مربوط می‌شود. گرچه در کاوش‌های باستان‌شناسی آثاری متعلق به دوران آل‌بويه و قرن سوم هجری باز می‌گردد. در همين کاوش‌ها آثار قبل از اسلام نيز کشف شده است.

مسجد جمعه اصفهان که به مسجد جامع عتیق نیز شهرت دارد در میدان قیام، خیابان علامه مجلسی اصفهان واقع شده، به بیانی دیگر در بخش قدیمی اصفهان، ضلع باختری خیابان هاتف و انتهای بازار بزرگ واقع شده است. به‌طور کلی به همان اندازه که میدان نقش جهان و عمارات تاریخی اطراف آن یادآور معماری و هنر دوران صفوی است، مسجد جمعه و محلات پیرامون آن افسانه زندگی در عهد سلجوقیان و روزگار پیش از آن را بیان می‌کند.

مکان های گردشگری اصفهان

منارجنبان

منارجنبان هم از دیگر آثار تاریخی است که گردشگران را به اصفهان جذب می‌کند. در این بنا عارفی به نام «عمو عبدالله کارلادانی» دفن شده و بر سنگ قبر او تاریخ ۷۱۶ هجری ثبت شده است. این تاریخ با حکومت سلطان محمد خدابنده الجایتو ایلخان مصادف است. بنای منارجنبان به شکل یک بقعه و دو مناره است؛ ارتفاع هر یک از این مناره‌ها ۷/۵ متر بوده و آن چه این‌ها را از سایر مناره‌ها متمایز کرده، تکان خوردن آن است. با تکان خوردن یکی از مناره‌ها، هم مناره‌ی دیگر و هم کل ساختمان تکان می‌خورد. دلیل این پدیده مدت‌ها ناشناخته بود اما یکی از دلایل آن را می‌توان پدیده‌ای فیزیکی به نام «تشدید» یا «اثر دوپلر» نامید؛ چون این دو مناره شبیه هم و بسیار سبک هستند، تکان خوردن یکی روی دیگری اثر می‌گذارد.

محققان قدمت این بنا را به دوران ایلخانی نسبت می‌دهند اما شکل مناره‌ها به گونه‌ای است که این حدس را در ذهن باستان‌شناسان زنده می‌کند که آن‌ها را در دوران صفویه به دیوارها اضافه کرده‌اند. این اثر در تاریخ ۲۰ خرداد سال ۱۳۲۱ با شماره‌ی ۳۴۹ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

مکان های گردشگری اصفهان

مدرسه‌ی چهارباغ

مدرسه‌ی چهارباغ اصفهان یکی از مدارس تاریخی اصفهان است که آن را مدرسه‌ی سلطانی یا مدرسه‌ی مادرشاه نیز می‌نامند. این بنا را می‌توان آخرین بنای تاریخی دوران صفوی (دوران حکومت آخرین پادشاه صوفی، شاه سلطان حسین) نامید که به منظور تدریس و تعلیم طلاب علوم دینی مورد استفاده قرار می‌گرفت. ساخت این مدرسه ۱۰ سال (از سال ۱۱۱۶ تا ۱۱۲۶ هجری قمری) طول کشید و در ضلع شرقی خیابان چهارباغ قرار دارد.

مدرسه چهارباغ که گفته می‌شود مسجد هم بوده، در زمینی به مساحت ۸۵۰ متر مربع ساخته شده است. این مدرسه کاشی‌کاری‌های بسیار زیبایی دارد و در مجلل آن با طلا و نقره کار شده و در نوع خود شاهکار محسوب می‌شود. در ضلع شرقی مدرسه، کاروانسرایی متصل به آن قرار دارد که حدود ۳ قرن پیش، محل اقامت مسافران بوده است. نام این کاروانسرا «کاروانسرای مادر شاه» بود اما امروزه آن را به مهمان‌سرایی به اسم مهمان‌سرای عباسی تبدیل کرده‌اند و می‌توان آن را یکی از بهترین ومنحصربه‌فردترین اقامتگاه‌های اصفهان نامید. این بنا در تاریخ ۱۵ دی ماه ۱۳۱۰ به شماره‌ی ۱۱۶ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

مکان های گردشگری اصفهان

باغ پرندگان

باغ پرندگان اصفهان یکی از دیدنی‌ترین باغ‌های پرندگان ایران است که در مساحتی بالغ بر ۵۵ هزار متر مربع، از حدود چهار هزار قطعه در ۱۳۰ گونه پرنده نگهداری می‌کند. این باغ در ۴ کیلومتری غرب پل وحید اصفهان قرار دارد و در سال ۱۳۷۵ به همت شهرداری این شهر احداث شد. محوطه‌ی داخلی باغ با زیباسازی‌های انجام‌شده روی آن، علاوه بر تامین نیازهای زیست‌محیطی پرندگان، برای بازدیدکنندگان نیز محیطی بسیار چشم‌نواز ایجاد کرده است. بر روی این باغ سقفی از تور احداث کرده‌اند که مساحت آن ۴۰ هزار متر مربع بوده و روی ۱۶ ستون با ارتفاع ۲۲ الی ۲۵ متر قرار گرفته است.

در باغ پرندگان اصفهان ۴ برکه وجود دارد و در آن از پرندگانی مانند اردک، قو، غاز و … نگهداری می‌کنند. صخره‌های ایجادشده نیز میزبان پرندگان کوهستانی و بیابانی است و شما می‌توانید کنار آن‌ها کبک پیدا کنید. در این باغ بسته به نوع پرندگان  و شرایط زندگی آن‌ها قفس‌های شیشه‌ای و آهنی تعبیه شده است و برخی از پرندگان نیز در فضای سبز جنگلی، در سراسر باغ آزادانه زندگی می‌کنند.

مکان های گردشگری اصفهان

آتشگاه

دیگر مکان گردشگری شهر اصفهان آتشگاه یا همان کوه آتشگاه اصفهان یکی دیگر از آثار تاریخی  این شهر است که از ایران باستان به یادگار مانده است. نام آن در اصل «مهربین» یا «دژ مهربین» یا «آتشکده‌ی مهربین» بود که امروزه در خیابان آتشگاه واقع در غرب اصفهان و ۸ کیلومتر مرکز شهر قرار دارد. این بنا روی کوهی در نزدیکیزاینده‌رود واقع شده و تپه‌های آن از جنس سنگ‌های رسوبی است. بافت بنای آن خشتی است و میان دو ردیف خشت، لایه‌ی نازکی از نی قرار داده‌اند تا مستحکم‌تر شود.

روی پایه‌های آن در گذشته اتاق‌هایی وجود داشت که امروزه از بین رفته‌اند. در بالای تپه بنایی گرد وجود دارد که گفته می‌شود موبدان زرتشتی آتش مقدس را درون آن قرار می‌دادند. در دوران پهلوی آتشگاه مورد بازسازی و مرمت قرار گرفته است. کوه آتشگاه در تاریخ ۱۱ آذر ماه ۱۳۳۰ با شماره‌ی ۳۸۰ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

اصفهان با قدمتی کهن، همواره در طول تاریخ مورد توجه بزرگان و حاکمان مملکتی بوده و به همین علت نیز آثار تاریخی فراوانی را در دل خود جای داده است. زاینده‌رود در قلب اصفهان جریان دارد و همین رود باعث به وجود آمدم بناهایی مانند سی‌وسه پل و پل خواجو شده است و غیر از این‌ها آثار دیگری هم در اطراف آن شکل گرفته است.

مکان های گردشگری اصفهان

سی و سه پل

سی‌و‌سه پل که آن را پل الله‌ وردی خان هم می‌نامند، ۳۳ دهانه دارد و در دوران حکومت شاه عباس صفوی روی رودخانه‌ی زاینده‌رود ساخته شد. قدمت این پل به سال ۱۰۰۸ هجری قمری بازمی‌گردد و بعد از گذشت سه سال از این تاریخ، الله‌وردی خان اوندیلادزه گرجی مامور به پایان رساندن ساخت پل شد. در دوران صفوی سی‌وسه پل محل برگزاری مراسم جشن آب‌پاشان و همچنین مراسم خاج‌ شویان ارامنه‌ی این شهر بود. سی‌وسه پل را می‌توان یکی از بهترین پل‌های جهان و شاهکار معماری ایرانی و صفوی نامید. امکان ندارد کسی به اصفهان بیاید و از سی‌وسه پل در قلب اصفهان دیدن نکند. سی‌ و سه پل ۲۹۵ متر طول و ۱۴ متر عرض دارد و در تاریخ ۱۵ دی ۱۳۱۰ به شماره‌ی ۱۱۰ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

مکان های گردشگری اصفهان

پل خواجو

پل خواجو با ۲۴ دهانه در شرق سی‌وسه پل روی رودخانه‌ی زاینده‌ رود بنا شده است. گفته می‌شود این پل در سال ۱۰۶۰ هجری قمری، در زمان حکومت شاه عباس دوم ساخته شده است. در میانه‌ی این پل، ساختمان مخصوصی برای اقامت موقت شاه صفوی و خانواده او ساخته شده بود که به «بیگربیکی» شهرت دارد. طول پل خواجو ۱۳۳ متر و عرض آن ۱۲ متر است و معماری و کاشی‌کاری‌های بسیار زیبا و شگفت‌انگیزی دارد.

پل خواجو چند نام دیگر نیز دارد اما چون در محله‌ای به همین نام واقع شده، بیشتر آن را به اسم خواجو می‌شناسند. در گوشه‌های ضلع شرقی این پل دو شیر سنگی قرار گرفته و گفته می‌شود نمادی از سپاهیان بختیاری است که محافظ اصفهان و زاینده‌رود بودند. این اثر در تاریخ ۱۵ دی ماه ۱۳۱۰ با شماره‌ی ۱۱۱ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

مکان های گردشگری اصفهان

کلیسای وانک

کلیسای وانک یا کلیسای آمنا پرکیچ در محله جلفای اصفهان قرار دارد و یکی از کلیساهای تاریخی ارامنه‌ی این شهر است. این کلیسا در مساحتی بالغ بر ۸۷۳۱ متر مربع در دوران حکومت شاه عباس دوم بنا شده است. ساختمان کلیسا فقط ۳۸۵۷ متر مربع از این فضا را اشغال کرده و بقیه‌ی آن را فضای سبز و باغ وانک تشکیل می‌دهد. برج ناقوس کلیسا ۳ طبقه است و در طبقه‌ی دوم ساعتی به وزن ۳۰۰ کیلوگرم قرار داده‌اند. گنبد این کلیسا مانند گنبد مساجد ایرانی در عصر ساخته شده است. روی دیوارها، طاق‌ نماها، طوق گنبد و داخل گنبد نیز نقاشی‌هایی با رنگ روغن ترسیم شده و طلا کاری‌ ها و تذهیبی که در تزئین این کلیسا به کار رفته، در میان دیگر کلیساهای ارامنه منحصربه‌فرد است. کلیسای وانک اصفهان در تاریخ ۱۵ دی ماه ۱۳۱۰ با شماره‌ی ۸۵ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

مکان های گردشگری اصفهان

باغ گل ها

باغ گل‌های اصفهان مجموعه‌ی بزرگ تفریحی، فرهنگی، آموزشی و تحقیقاتی است که در حاشیه‌ی جنوب شرقی میدان بزرگمهر و در نزدیکی رودخانه‌ی زاینده‌رود تاسیس شده است. این باغ شامل باغ صخره‌ای، باغ ایرانی، باغ گیاهان دارویی، باغ رز، چنیدن آب‌نما، برکه، آمفی‌تئاتر در فضای باز، مجموعه‌ی پرچین، طرح فرشی ایرانی و غیره می‌شود. شما در این باغ می‌توانید شاهد معماری اصیل ایرانی نیز باشید، چون در ساخت این باغ از سبک باغ‌های ایرانی قدیمی هم استفاده شده است. اگر به اصفهان رفتید، حتما سری به این باغ بزنید و از زیبایی‌های طبیعی آن لذت ببرید.

مکان های گردشگری اصفهان

قلعه سارویه

قلعه‌ی سارویه که نام‌های دیگری مانند کهن‌دژ و تپه اشرف نیز دارد، در کنار پل شهرستان و ضلع شمالی زاینده‌رود قرار دارد. گفته می‌شود در این بنا کتاب‌ های زیادی نگهداری می‌شد و در حمله‌ی اعراب به ایران ویران شد و امروزه تنها بقایای آن به صورت تپه‌ای باقی مانده که مردم آن را تپه‌ اشرف می‌نامند. برخی از تاریخ‌شناسان قدمت این بنا را به تهمورس، سومین پادشاه سلسله‌ی پیشدادیان نسبت می‌دهند. اما برخی دیگر معتقدند این بنا در دوران گشتاسب، از پادشاهان کیانی ساخته شده است.  این اثر در ۲۶ ابان ۱۳۷۵ به شماره‌ی ۱۷۷۰ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

مکان های گردشگری اصفهان

آکواریوم ناژوان اصفهان

تونل آکواریوم ناژوان اصفهان به‌عنوان اولین و بزرگ‌ترین تونل آکواریوم کشور به صورت مشارکتی با سرمایه گذار خارجی ارتفاع منهای ۶ متر زیرزمین احداث شده است. این تونل ناژوان شامل ۳۳ آکواریوم است. گونه‌های مختلف آبزیان، ماهیان آب‌های شور و شیرین، ستاره‌ های دریایی از پنج اقیانوس دنیا در معرض دید بازدیدکنندگان قرار گرفته است. این مجموعه شامل ۳۳ آکواریوم پنج تا ده متری است و به صورت دنیای ۳۵ متری زیرآب، حجم ۱۰۸۰ مترمکعب آب را در خود جای می‌دهد و شهروندان می‌توانند در کنار و بالای سر خود زیباترین و کمیابترین گونه‌های دریایی را ببینند و بودن در فضای اقیانوس را تجربه کنند.

مکان های گردشگری اصفهان

آرامگاه صائب تبریزی

آرامگاه صائب تبریزی که ملک الشعرایی زمان شاه عباس صفوی بوده است، در خیابانی به نام صائب و در باغ تکیه واقع شده است. در گوشه و کنار این بنای تاریخی اصفهان، می‌توان اشعار این شاعر برجسته را دید.

گفته می‌شود قبر این شاعر، در زمان پهلوی کشف شد. تا پیش از آن، این قبر و باغ، در اجاره تاجر عمده‌فروشی میوه بوده که آن را از اداره اوقاف اصفهان اجاره کرده بود. او حتی پس از کشف قبر هم، اجازه بازدید از آن و باغ را به دیگران نمی‌داده است. در نهایت یکی از دوست داران میارث فرهنگی اصفهان، نامه‌ای به روزنامه چهلستون اصفهان می‌نویسد و خواستار رسیدگی به وضعیت می‌شود. همچنین از اداره اوقاف می‌خواهد تا باغ را اجاره ندهد.

نقشه بنای فعلی را استاد حسین معارفی اصفهانی طراحی کرده و به تهران فرستاده است. نقشه مذکور با نظر مهندس محسن فروغی تکمیل شد و کار ساخت ساختمان آرامگاه، در سال ۱۳۴۶ و بعد از چهار سال به پایان رسید.

مکان های گردشگری اصفهان

بازار قیصریه

بازار قیصریه یکی از معروف‌ترین بازارهای تاریخی ایران و بخشی از بازار بزرگ اصفهان است. این بازار از سردرد قیصریه شروع و به بازار چیت‌سازها و بازار دارالشفا منتهی می‌شود. این بازار در دوران صفویه، یکی از مجلل‌ترین و بزرگ‌ترین مراکز خرید و فروش بوده است. این بازار در حال حاضر، یکی از مراکز مشهور برای خرید صنایع دستی اصفهان به شمار می‌آید.

جهانگردان مشهوری چون ناصر خسرو و شارد فرانسوی، در سفرهایشان از این بازار بازدید کردند و به توصیف آن پرداخته‌اند. آن‌ها علت نام‌گذاری این بازار را، شباهت آن به قیصریه یا قیساریا در آسیای صغیر (ترکیه کنونی) دانسته‌اند.

مکان های گردشگری اصفهان

حمام شیخ بهایی

حمام شیخ بهایی یکی از حمام‌های تاریخی و منحصربه‌فرد ایران و متعلق به دوره صفوی است که در اصفهان قرار دارد. این حمام به دلیل راز گرم شدن آب آن شهرت دارد.

آب حمام همواره فقط با یک شمع گرم می‌شده است. طراحی و ساخت حمام را شیخ بهایی، حکیم و دانشمند نامدار ایرانی انجام داده بود. با وجود تحقیقات انجام‌شده، دانشمندان هنوز نتوانسته‌اند به‌طور صد درصد به راز گرم شدن آب حمام، تنها با یک شمع پی ببرند و این موضوع همچنان به شکل یک راز باقی مانده است.

خزینه آب حمام تا اواسط دوره پهلوی، تنها با یک شمع گرم می‌شد؛ اما زمانی که برخی دانشمندان خارجی در تلاش بودند تا به نحوه کارکرد آن پی ببرند، بخشی از تاسیسات اصلی حمام را طی تحقیقات خود خراب کردند.

در حال حاضر این حمام به موزه تبدیل شده است و گردشگران می‌توانند از آن بازدید کنند.

مکان های گردشگری اصفهان

میدان نقش جهان

میدان نقش جهان اصفهان یکی از زیباترین میدان های جهان است. این میدان دارای 507 متر طول است و 158 متر عرض دارد که 4 اثر تاریخی دیگر از جمله مسجد شیخ لطفه الله، مسجد امام، سر در بازار قیصریه و کاخ عهالی قاپو در آن قرار دارند. اطراف میدان نقش جهان 200 حجره 2 طبقه قرار دارد و گردشگران برای خرید به این بازار می روند. وقتی که صفویان اصفهان را به عنوان پایتخت انتخاب کرد، میدان نقش جهان تاسیس شد. مساجد هم ساخته شدند.

در آن دوران در میدان نقش جهان مسابقات و بازی هایی مانند چوگان و قاپوق اندازی برگزار می شد. سان و رژه سربازان و سپاهیان در این میدان انجام می شد. در دوران قاجار قسمت هایی از این میدان به دلیل بی توجهی تخریب شد. در دوران پهلوی و انقلاب اسلامی، این بنا مرمت شد و قسمت های تخریب شده بازسازی شدند. میدان نقش جهان در 8 بهمن سال 1313 در فهرست آثار ملی ایران ثبت شد.

مکان های گردشگری اصفهان

عمارت عالی قاپو

کاخ عالی قاپو در میدان نقش جهان و روبروی مسجد شیخ لطف الله قرا گرفته است. این کاخ را می توان شاهکاری از معماری صفوی نامید. بعد از اینکه پایتخت از قزوین به اصفهان منتقل شد، شاه بزرگان و اشخاص مهم را در این کاخ ملاقات می کرد. کاخ عالی قاپو دارای 6 طبقه است و هر کدام از طبقات تزیینات خاص خود را دارند. عالی قاپو معنی سر در بلند یا درگاه بلند دارد و این کاخ را می توان مدخل قصرهایی نامید که در عصر صفویه در محدوده میدان نقش جهان ساخته شده بود. در طبقه ششم این کاخ تالاری قرار گرفته که به آن اتاق صورت می گویند. این تالار طوری ساخته شده است مانند استودیوی ضبط، طنین های اضافی را از صدا می گیرد و اصوات را به شکل صاف به تمام قسمت های تالار می رساند. همه جای این تالار دارای گچ بری های زیبا به شکل جام و صراحی می باشد.

مکان های گردشگری اصفهان

مسجد شیخ لطف الله

مسجد شیخ لطف الله از زمان صفوی در اصفهان و میدان نقش جهان به جای مانده است. ساخت این مسجد برای بزرگداشت مقام شیخ لطف الله عاملی بنا شد، حدود 18 سال هم ساخت آن به طول انجامید. این مسجد در ضلع شرقی میدان نقش جهان و روبروی عمارت عالی قاپو و در مجاورت مسجد امام قرار گرفته است. گنبد مسجد هم از بیرون و هم از داخل کاشی کاری شده است و بر روی چندین طاق کنگره دار مرتفع ساخته شده است. این طاق ها بقدری بلند هساند که از میدان نقش جهان هم دیده می شوند. کاشی کاری های این گنبد از استادانه ترین و زیباترین کاشی های معماری ایرانی هستند. محراب مسجد هم بسیار زیبا و تحسین برانگیز است. این مسجد طوری ساخته شده است که چرخش 45 درجه ای دارد و معماران سنتی در اصطلاح به آن پاشنه می گویند.

مکان های گردشگری اصفهان

مسجد امام

مسجد امام یا مسجد جامع عباسی در دوران صفوی و در قسمت جنوبی میدان امام ساخته شده است. مسجد امام را می توان شاهکاری از معماری، کاشی کاری و نجاری قرن 11 نامید. چند کتیبه در سردر اصلی آن وجود دارد. در دو زاویه صحن مسجد هم دو مدرسه سلیمانی و ناصری وجود دارند. هر دو مدرسه به دوران صفوی تعلق دارند و چون ناصرالدین شاه، یکی از آنها مرمت و بازسازی شد، آن را مدرسه ناصری هم می نامند. در این مسجد چند فرمان شاه عباس روی لوح های سنگی نصب گردیده است. در مرکز گنبد بزرگ جنوبی طوری است که انعکاس صوت ایجاد می شود. مسجد امام در 15 دی ماه 1310 با شماره 107 در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده است.

سردر بازار قیصریه در قسمت شمالی میدان نقش جهان و روبه‌روی مسجد امام قرار گرفته است. این هم یکی دیگر از زیبایی‌های به‌جا مانده از عهد صفوی است. قبلا سردر قیصریه ۳ طبقه داشت اما امروزه طبقه‌ی سوم که نقاره‌خانه بود و در آن اوقات روز اعلام می‌شد، تخریب شده است. سردر قیصریه شما را به سمت بازار بزرگ اصفهان هدایت می‌کند. این بنا از روی نمونه‌ی بنایی دیگر در شهر قیصریه ساخته شده است و به همین دلیل این نام را برایش انتخاب کرده‌اند. در سردر قیصریه چند تابلوی نقاشی نیز وجود دارد که شکارگاه سلطنتی و اروپایی‌های دربار اصفهان را به تصویر کشیده‌اند. در مجموع عمارت قیصریه شامل سردر، عمارت نقاره‌خانه، ضراب‌خانه و کاروان‌سرای شاهی است و گردشگران را به خود علاقه‌مند می‌کند. این اثر در ۱۵ دی ماه ۱۳۱۰ به شماره‌ی ۱۰۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسید.

مکان های گردشگری اصفهان

عمارت هشت بهشت

عمارت هشت بهشت هم در زمان صفوی ساخته شده است. این عمارت در اواخر حکومت این سلسله، محل سکونت حاکمان صفوی بود. این عمارت در باغ بزرگ و زیبای نقش جهان قرار گرفته است و بنای اولیه آن را شاع اسماعیل بنا کرده است. این عمارت هشت ضلعی است و دو طبقه دارد و 4 نما دارد و هیچ کدام از نماها مانند دیگری نمی باشد. به نظر می رسد که نمای شمالی اصلی، نمای اصلی این عمارت است ولی استخری که در ضلع شرقی قرار دارد، نشان می دهد که نمای اصلی در این سمت است. در وسط تالار عمارت، حوض هشت ضلعی از جنس مرمر قرار دارد که به آن حوض مروارید می گویند. در و پنجره های آن هم خاتم کاری شده است و زیبای عمارت را بسیار بیشتر کبرده است. عمارت هشت بهشت در 22 آذر سال 1313 در فهرست آثار ملی ایران با شماره 227 ثبت شده است.

سوغات شهر اصفهان

اگر به شهر اصفهان رفتید، بد نیست از سوغات این شهر هم اطلاعاتی داشته باشید. سوغات اصفهان گز، پولکی و نبات است. مهمترین غذای این شهر هم بریانی نام دارد که یک خوراکی گوشتی و البته بسیار چرب است که در اکثر رستوران های این شهر پیدا می کنید.
گز اصفهان، قدمتی طولانی و چند صد ساله دارد. قرن‌ها پیش، پادشاهان ایرانی، گز را به دیگر پادشاهان دنیا پیشکش می‌کردند و مهم‌ترین سوغات اصفهان به‌شمار می‌رود. از انواع گز اصفهان می‌توان به گز لقمه‌ای، گز آردی، گز سکه‌ای، گز برشی، گز با لایه شکلاتی و گز انگشت‌پیچ اشاره کرد. نود درصد گز ایران، چیزی در حدود ۶۵۰ هزار تن در سال، در اصفهان تولید می‌شود.

پولکی پس از گز شیرینی معروفی است. پولکی جزو آب نبات‌ها با ظاهری نازک و شفاف شبیه به پولک است. از شیره اضافی باقی مانده از فرایند تهیه نبات در تولید پولکی استفاده می‌شود. پولکی در انواع مختلفی مثل پسته‌ای، نارگیلی، کاکائویی، لیموعمانی، کنجدی، نعنایی، زنجبیلی و عسلی تهیه و به فروش می‌رسد.

نبات یکی دیگر از سوغاتی‌های اصفهان است که البته فقط مختص اصفهان نیست، نبات را می‌توان در انواع طعم‌های آویشن، لیمویی، زیره، نعنایی، زعفرانی، دارچینی تهیه کرد.

امیواریم که پس از معرفی مکان های گردشگری شهر اصفهان، بتوانید به این مکان های زیبا بروید و از زیبایی های شهر اصفهان لذت ببرید.

مطلب مشابه: دیدنی های استانبول و بهترین مکان های تفریحی و گردشگری همراه با عکس

مطالب مشابه را ببینید!

معروف ترین غارهای ایران؛ معرفی 15 غار شگفت انگیز در سراسر ایران جاذبه های گردشگری در شهرهای بین اصفهان تا تهران مکان های دیدنی برای شب‌ گردی در مشهد / 11 جای دیدنی در شب با عکس معرفی محله های قدیمی مشهد، از بالا خیابان تا سرشور مکان های زیبای تفریحی و گردشگری ایران از شمال تا جنوب مکان‌های گردشگری گرگان؛ 11 مکان دیدنی شامل آبشار، جنگل، پارک و … مکان های گردشگری رشت؛ 10 جای دیدنی و تفریحی رشت که حتما باید دید! بهترین هتل های تهران خیابان فاطمی مکان های گردشگری دزفول؛ لیست 20 جای دیدنی و تفریحی دزفول زیبا مکان های گردشگری چابهار؛ 25 مکان تفریحی و دیدنی این شهر زیبا