مراقبت از ناخن؛ روش های خانگی تقویت ناخن و مراقبت از ناخن ها

بیشتر افراد تمایل دارند تا ناخن هایی زیبا و مرتب داشته باشند. این میل زیبایی در افراد علاوه بر این که ظاهری آراسته، به آن ها می بخشد، منجر به سلامت پوست و ناخن ایشان نیز می شود. رسیدگی به ناخن ها و داشتن یک روتین مراقبتی مناسب، سبب می شود تا دستانی جوان و زیباتر داشته باشید. پدیکور و مانیکور ناخن ها در سالن های زیبایی معمولا به متقاضیان و علاقه مندان ارائه می شود؛ اما مراجعه مرتب به سالن های زیبایی، برای دریافت خدمات بهداشتی و آراستگی ناخن ها ممکن است برای برخی از افراد سخت و هزینه بر باشد.

از این رو می توانید برای مراقبت از ناخن ها، از روش های خانگی فراوانی که در دسترس هستند، استفاده کنید. رسیدگی روزانه، هفتگی و ماهانه ناخن ها می تواند تاثیرات فوق العاده ای بر سلامت آن ها داشته باشد. در این مقاله قصد داریم تا به بررسی روش های مختلف مراقبت از ناخن بپردازیم و آن ها را به صورت کامل توضیح دهیم. با ما همراه باشید. 

مراقبت از ناخن؛ روش های خانگی تقویت ناخن و مراقبت از ناخن ها

علت شکنندگی ناخن ها

اولین گام برای مراقبت از ناخن ها، بررسی وضعیت سلامت آن ها می باشد. به این معنی که ناخن های خود را بررسی کنید و ببینید که از استحکام کافی برخوردار هستند؟ شکننده می باشند یا خیر؟ اگر شکننده هستند، علت آن چیست؟ تشخیص شکننده بودن ناخن ها کار سختی نیست. اگر سطح ناخن های شما ناهموار است، به طوری که تغییر رنگ داده و روی آن، لکه های سفید ایجاد شده است، نشان دهنده این است که ناخن ها در وضعیت سلامت خوبی قرار ندارند و باید بیشتر به آن ها رسیدگی کرد.

علت ضعف و شکنندگی ناخن ها می تواند به مشکلات داخلی یا به عوامل خارجی برگردد. اگر ناخن های پاهایتان از استحکام برخوردار است و فقط ناخن های دست هایتان، شکننده و ضعیف هستند، به احتمال زیاد مشکل شکنندگی و ضعف ناخن های دست، از عوامل خارجی منشا می گیرد. در این حالت مهمترین علت شکنندگی ناخن ها، قارچی به نام قارچ ناخن یا اونیکومایکوسیس است.

پسوریازیس ناخن نیز می تواند سبب شکسته شدن ناخن ها و به دنبال آن ایجاد حفره هایی در ناخن و تغییر رنگ آن ها شود. از دیگر عوامل خارجی که باعث شکنندگی ناخن ها می شوند، می توان به آسیب های وارده به ناخن ها مانند ضربه شدید، شستن مداوم دست ها، استفاده از شوینده های نامرغوب، قرار گرفتن طولانی مدت در معرض هوای سرد، آفتاب سوختگی و استفاده زیاد از مواد شیمیایی مختلف مانند لاک و استون اشاره کرد. 

مراقبت از ناخن؛ روش های خانگی تقویت ناخن و مراقبت از ناخن ها

روش های خانگی مراقبت از ناخن ها

مراقبت از ناخن ها فقط جنبه زیبایی ندارد، بلکه می تواند در حفظ آراستگی و بالا بردن اعتماد به نفس افراد نیز موثر باشد. در واقع، ظاهر ناخن ها می تواند تاثیر بسزایی در برداشت اولیه دیگر افراد نسبت به شما داشته باشد. به طور مثال، آیا در زمان دست دادن، به فردی که ناخن های مرتب و سالمی دارد احساس بهتری به شما دست می دهد یا زمانی که ناخن ها ی آن شکننده، زرد و کثیف شده باشند؟ به همین دلی، حفظ و مراقبت از ناخن ها می تواند علاوه بر زیبایی، بر جنبه های مختلف نیز تاثیرگذار باشد. در ادامه شما را با برخی از راهکار های خانگی مراقبت از ناخن ها آشنا خواهیم کرد. 

روغن زیتون

روغن های طبیعی تاثیر شگرف و بسیار مهمی بر تقویت ناخن ها دارند؛ زیرا با مرطوب نگه داشتن ناخن ها، آن ها را آبرسانی می کنند. در فرمولاسیون روغن زیتون، ماده ای به نام پلی فنول به کار رفته است که با خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی که دارد، به ترمیم و تقویت کوتیکول های ناخن، کمک بسیار زیادی می کند. برای تقویت ناخن های خود به وسیله روغن زیتون، می توانید این روغن را به تنهایی یا در ترکیب با روغن های دیگر، به صورت ماسک، استفاده کنید. 

مطلب مشابه: روش های کاشت ناخن با مزایا و معایبی که این روش ها دارند

مراقبت از ناخن؛ روش های خانگی تقویت ناخن و مراقبت از ناخن ها

بابونه و نعنا

یکی دیگر از روش های خانگی موثر به منظور مراقبت از ناخن ها، استفاده از بابونه و نعنا است. این دو گیاه، به صورت طبیعی سبب تقویت ناخن و معطر شدن آن می شوند. برای درست کردن این ترکیب طبیعی، یک قاشق چای خوری نعنا را به همراه یک قاشق چای خوری بابونه، به یک لیوان آب جوش اضافه نمایید و اجازه دهید دو ساعت بماند تا به طور کامل دم بکشد، سپس به وسیله صافی آن را رقیق کنید. بعد از رقیق کردن، دو قاشق آرد گندم و یک قاشق چای خوری روغن به آن اضافه کنید. مواد را به خوبی با یک دیگر ترکیب کنید تا خمیری به دست آید.

سپس خمیر بدست آمده را روی ناخن ها بمالید و یک ساعت صبر کنید. در نهایت می توانید ناخن هایتان را آب ولرم بشویید. برای گرفتن نتیجه بهتر می توانید این کار را یک تا دو بار در هفته انجام دهید.

مراقبت از ناخن؛ روش های خانگی تقویت ناخن و مراقبت از ناخن ها

زرده تخم مرغ

یکی دیگر از روش های خانگی برای تقویت ناخن ها، استفاده از زرده تخم مرغ است. بنابراین اگر ناخن هایی ضعیف، شکننده و خشک دارید، می توانید برای تقویت آن ها از این ماده بی نظیر استفاده کنید. برای این کار، ابتدا زرده تخم مرغ را جدا کرده و بعد آن را با مقدار کمی شیر، مخلوط کنید. برای چند دقیقه، این ترکیب را روی ناخن های خود ماساژ دهید و در نهایت آن ها را با آب گرم بشویید. مخلوط زرده تخم مرغ و شیر، ترکیبی بی نظیر برای مرطوب کردن و آبرسانی ناخن ها است. 

گوجه فرنگی

گوجه فرنگی، بهترین روش های خانگی برای تقویت ناخن ها است که سرشار از ویتامین هایی چون ویتامین A، C و بیوتین می باشد. این ویتامین ها برای سلامت پوست، مو و ناخن، بسیار مهم و ضروری هستند. برای مراقبت از ناخن ها به وسیله گوجه فرنگی، می توانید هر روز صبح یک لیوان آب گوجه فرنگی تازه بنوشید تا علاوه بر این که سلامت ناخن هایتان تضمین شود، روزتان را با انرژی بیشتری آغاز نمایید. همچنین می توانید با اضافه کردن چند عدد گوجه فرنگی تازه به رژیم غذایی تان، به سلامت پوست و ناخن های خود کمک قابل توجهی نمایید. 

مراقبت از ناخن؛ روش های خانگی تقویت ناخن و مراقبت از ناخن ها

آب نارنج

برای مراقبت از ناخن ها می توانید از آب نارنج نیز استفاده کنید. به این صورت که آب نارنج را گرفته و روزانه ناخن های خود را به مدت ده دقیقه در آن قرار دهید تا آنتی اکسیدان موجود در آب نارنج، جذب ناخن ها شود و به استحکام و رشد سریع تر آن ها کمک کند. بعد از آن، دست های خود را به صورت کامل آبکشی کنید تا اسید سیتریک موجود در نارنج، از روی ناخن ها و پوست دست پاک شود. سپس از یک مرطوب کننده طبیعی مانند روغن نارگیل، روغن بذر کتان یا روغن زیتون، برای ناخن ها استفاده کنید تا رطوبت از دست رفته آن ها بازگردد و آبرسانی شوند. 

مراقبت از ناخن؛ روش های خانگی تقویت ناخن و مراقبت از ناخن ها

وازلین و روغن هسته انگور

وازلین می تواند به مراقبت و سلامت ناخن های دست و پا کمک بسیاری کند و آن ها را سفت و محکم نماید. برای تقویت ناخن ها با وازلین، ابتدا دست های خود را با آب و صابون شسته و بعد مقداری از آن را روی ناخن های خود ماساژ دهید و اجازه دهید سه تا پنج دقیقه بماند و در نهایت آن را با آب ولرم بشویید.

روغن هسته انگور نیز ناخن های ضعیف را مرطوب و آبرسانی می کند و ترک خوردگی های آن ها را برطرف می سازد. برای تقویت ناخن ها با این روغن، مقداری از آن را روی ناخن ها ماساژ دهید. بهتر است این کار را به مدت چند هفته، روزی دو بار انجام دهید تا به نتیجه دلخواه برسید.

روغن نارگیل

یکی از دلایل ضعیف و شکننده شدن ناخن ها، خشکی بیش از حد آن ها است. از آن جایی که در فرمولاسیون روغن نارگیل، چربی های اشباع شده فراوانی به کار رفته است، استفاده از این روغن برای تقویت و مراقبت از ناخن ها، به صورت ماسک پیشنهاد می شود.

روغن نارگیل، خواص ضد قارچی نیز دارد و برای افرادی که پاهای آن ها به صورت مدام در کفش و جوراب قرار دارد و خطر ابتلا به انواع عفونت های قارچی برای آن ها وجود دارد، مناسب است. همچنین اگر به دنبال روشی برای رشد سریع ناخن های خود هستید، روغن نارگیل بهترین گزینه برای شما محسوب می شود. این روغن با دارا بودن انواع مواد معدنی و ویتامین های مختلف مانند کلسیم، ویتامین دی و منیزیم، نقش مهمی در تغذیه و تحریک رشد ناخن ها دارد. 

مراقبت از ناخن؛ روش های خانگی تقویت ناخن و مراقبت از ناخن ها

روغن دانه کتان

روغن دانه کتان، فواید و خواص زیادی برای سلامت پوست و ناخن ها دارد. روغن دانه کتان را می توانید به رژیم غذایی خود اضافه کنید و از آن به عنوان ماسک برای سلامت ناخن ها بهره ببرید. بعد از مدتی استفاده، نظاره گر نتایج درخشان آن روی سلامت و تقویت پوست و ناخن ها خواهید بود.

روغن دانه کتان سرشار از ریز مغذی های فراوان مانند ویتامین ب، پتاسیم، منیزیم، اسید های چرب امگا3 و تیامین است که با کنترل التهاب و تغذیه کامل ناخن ها، به سلامت و رشد آن ها کمک می کند. البته افرادی که به سرطان مبتلا هستند یا سابقه این بیماری را دارند، بهتر است قبل از مصرف روغن دانه کتان، با پزشک مشورت نمایند. 

سرکه سیب

یکی دیگر از روش های خانگی برای مراقبت و تقویت ناخن ها مخصوصا ناخن های شکننده، سرکه سیب است. سرکه سیب، حاوی مواد مغذی فراوانی چون آهن، کلسیم، پتاسیم، منیزیم و انواع ویتامین های مختلف است که به استحکام بیشتر ناخن ها کمک می کند.

علاوه بر این، سرکه سیب منبع قوی از اسید های طبیعی مانند مالیک اسید و استیک اسید است که در پیشگیری و درمان انواع عفونت های ناخن، نقش موثری دارند. از این ماده طبیعی می توانید به صورت خوارکی یا به صورت ماسک برای تقویت ناخن ها استفاده کنید. همچنین مصرف یک قاشق غذا خوری سرکه سیب با یک لیوان آب به صورت روزانه، به سلامت پوست و پاکسازی کبد کمک بسیار زیادی می کند. 

مطلب مشابه: دیزاین ناخن پا + 40 مدل و طرح دیزاین و لاک اسپرت و مجلسی زنانه شیک

مراقبت از ناخن؛ روش های خانگی تقویت ناخن و مراقبت از ناخن ها

روش های تقویت و مراقبت از ناخن ها

برای داشتن برنامه منظم و منسجم در جهت داشتن ناخن هایی سالم و زیبا، باید ابتدا به این سوال پاسخ داد که ناخن های سالم چه ویژگی هایی دارند و برای ترمیم و تقویت آن ها، چه باید کرد؟ ناخن های سالم معمولا بدون شیار هستند و رنگ آن ها صورتی روشن می باشد. نوک سفید ناخن ها در کنار طول یکسان، زیبایی آن ها را بیشتر نمایان می کند. قسمت برجسته ناخن ها، به شکل نیمه ماه است و از استحکام نسبتا خوبی برخوردار است. گیر کردن مداوم ناخن ها و شیار شیار شدن آن ها که بسیار ناخوشایند است، نشان دهنده ناخن های آسیب دیده است.

از دیگر نشانه های ناخن های آسیب دیده می توان به پوست متورم و قرمز اطراف ناخن ها، نا مرتب بودن کوتیکول و موارد دیگر اشاره کرد. روتین مراقبت از ناخن ها به منظور کاهش اثرات ناشی از شست و شوی مداوم دست ها با مواد شوینده، امری بسیار مهم و ضروری است. برای ترمیم و تقویت ناخن ها می توانید از ماسک، روغن های مخصوص و… استفاده کنید. در ادامه در مورد روش های مراقبت از ناخن ها بیشتر توضیح خواهیم داد.

مراقبت از ناخن؛ روش های خانگی تقویت ناخن و مراقبت از ناخن ها

خشک و تمیز نگه داشتن ناخن ها

منشا بیشتر مشکلات مربوط به ناخن ها، از باکتری ها و میکروب ها می باشد. برای اینکه بتوانید ناخن هایی بلند و مرتب داشته باشید، باید به صورت مداوم از آن ها رسیدگی کنید. ناخن های خود را به صورت روزانه تمیز کنید و بعد از شستشوی دست هایتان، حتما ناخن ها را خشک نمایید. این امر از تجمع باکتری ها و آلودگی های دیگر در زیر ناخن ها جلوگیری می کند. با این وجود، نباید در این کار افراط کرد؛ زیرا ناخن هایی که زیاد در تماس با آب قرار می گیرند، به راحتی شکسته می شوند. 

کوتیکول های ناخن را از بین نبرید

به هیچ عنوان برای مراقبت از ناخن ها، کوتیکول ها را از ریشه جدا نکنید. کوتیکول، پوستی سفید و شفاف است که در قسمت رویش ناخن های دست و پا قرار دارد و از نفوذ میکروب ها و باکتری ها، به ریشه ناخن، جلوگیری می نماید. از این رو، از بین بردن کوتیکول می تواند آسیب جدی به سلامت ناخن ها وارد کند. با این حال اگر باز هم به زدودن کوتیکول تمایل دارید، بهتر است آن را از ریشه جدا نکنید.

بهترین روش برای زدودن کوتیکول های ناخن این است که از محلول های مراقبت از ناخن که معمولا کوتیکول را نرم می کنند، استفاده نمایید و بعد به وسیله ابزار مناسب، کوتیکول را به عقب فشار دهید. سپس می توانید با یک دستمال نرم و تمیز، پوست مرده ای که از محل رویش ناخن ها آویزان می باشد را پاک کنید تا ناخن هایتان جلوه زیباتری داشته باشند. 

مراقبت از ناخن؛ روش های خانگی تقویت ناخن و مراقبت از ناخن ها

سوهان ناخن را به جلو و عقب نکشید

سوهان کشیدن به صورت جلو و عقب، مانند کوتاه کردن مو به وسیله یک قیچی کند است. معمولا برای این که لبه ناخن، تمیز تر دیده شود، ناخن ها را به این روش سوهان می کشند اما باید مراقب باشید تا به ناخن ها آسیبی وارد نسازید. سوهان کشیدن ناخن ها به صورت عقب و جلو سبب می شود تا تسلط کمتری در ایجاد شکل دلخواه داشته باشید؛ زیرا ناخن ها در این حالت سریع تر تراشیده خواهند شد.

همچنین این عمل بسیار تهاجمی است و سبب لایه برداری، ضعیف و شکننده شدن ناخن ها می شود. بهترین روش سوهان کشیدن، به این صورت است که سوهان خود را در امتداد قسمت صاف ناخن ها قرار داده و آن را با حرکات افقی و کوتاه حرکت دهید. در نهایت می توانید از روغن های طبیعی یا کرم های مرطوب کننده برای ماساژ نوک انگشتان یا ناخن ها استفاده کنید تا هیدراته شوند. همچنین بهتر است از ناخن گیر و سوهان تیز برای اصلاح ناخن ها استفاده شود. 

مراقبت از ناخن؛ روش های خانگی تقویت ناخن و مراقبت از ناخن ها

از جویدن ناخن ها خودداری کنید

جویدن ناخن ها می تواند آسیب زیادی به آن ها وارد سازد. علاوه بر این، هنگامی که ناخن ها به صورت مرتب در تماس با بزاق قرار گیرند، شکننده و ضعیف تر خواهند شد. جویدن ناخن ها سبب آسیب رساندن به کوتیکول ناخن ها نیز می شود. همچنین با قرار دادن ناخن ها در دهان، میکروب ها و آلودگی های زیر ناخن، به دهان منتقل می شوند. برای جلوگیری از جویدن ناخن ها، می توانید از ماده ای تلخ، که مخصوص ترک جویدن ناخن ها است، استفاده کنید.

از پوست اطراف ناخن مراقبت نمایید

کوتیکول یا پوست اطراف ناخن، بسیار ضعیف و شکننده است و به راحتی پاره می شود؛ به همین دلیل مراقبت از کوتیکول ها، نقش بسیار مهمی در حفاظت از ناخن ها دارد. از کندن و جویدن پوست اطراف ناخن ها بپرهیزید و اگر پوست اطراف ناخن ها بلند شده است، به دقت از آن ها مراقبت کنید تا کشیده نشوند و منجر به سوزش آن ناحیه نگردد. برای تقویت پوست اطراف ناخن های خود، می توانید از روغن بادام یا روغن نارگیل استفاده کنید.

رعایت کردن بهداشت

ناخن های خود را به صورت مرتب تمیز کنید و ابزار های مراقبت از آن ها را تمیز نگه دارید. همچنین از بلند شدن بیش از اندازه ناخن های خود جلوگیری کنید؛ زیرا سبب تجمع میکروب و آلودگی در زیر آن ها خواهد شد. برای رعایت بهداشت و ضدعفونی کردن ناخن های خود، می توانید از روغن درخت چای استفاده کنید. 

مراقبت از ناخن؛ روش های خانگی تقویت ناخن و مراقبت از ناخن ها

استفاده از مرطوب کننده

پوسته پوسته شدن و خشک شدن، علاوه بر پوست، روی ناخن ها نیز تاثیر می گذارد. ناخن ها بسیار نازک و ظریف هستند و به راحتی شکسته می شوند؛ به همین دلیل باید ناخن های خود را مرتب مرطوب نگه دارید تا مستحکم شوند. برای این کار می توانید از طیف وسیعی از روغن های کوتیکول، کرم های دست یا روغن و کرم های مرطوب کننده که به صورت گسترده در بازار عرضه می شوند، استفاده کنید. این محصولات باعث تقویت ناخن و کوتیکول می شوند و به سالم ماندن و براق شدن ناخن ها کمک می کنند.

مرتب کردن ناخن ها به صورت منظم

باید از ناخن های خود مراقبت کنید و آن ها را به صورت مرتب، کوتاه و منظم نمایید. خراشیدن لاک ناخن بدترین کاری است که می توانید در حق آن ها انجام دهید! این کار لایه بالایی ناخن را از بین برده و سطح آن ها را لکه دار و خشن می سازد. همچنین برای محافظت از ناخن های خود می توانید از لایه محافظتی استفاده کنید. زدن لایه محافظ روی ناخن ها، از رنگ پریدگی آن ها جلوگیری می کند و جلوه زیباتری به ناخن ها می بخشد. 

مراقبت از ناخن؛ روش های خانگی تقویت ناخن و مراقبت از ناخن ها

اجتناب از ژلیش و اکرولیک

اکریلیک و ژل، بدون شک، فوق العاده زیبا هستند اما آسیب جدی به ناخن ها وارد می کنند. پودر اکریلیک حاوی مواد شیمیایی فراوانی است که سبب سوختگی ناخن ها و ایجاد فرورفتگی در آن ها می شود. بنابراین بهتر است تا حد امکان از انجام این کار اجتناب کنید. در مانیکور ژل نیز مکانیزم خشک کردن باعث آسیب به پوست اطراف ناخن ها می شود.

تغذیه مناسب داشتن

داشتن تغذیه مناسب و رژیم غذایی اصولی به سلامت پوست و ناخن ها کمک بسیار زیادی می کند. بسیاری از مشکلات ناخن، ناشی از رژیم غذایی نامناسب است و سبک شکننده شدن ناخن ها می شود. برای جلوگیری از این امر باید محصولاتی که حاوی کلسیم فراوان هستند را در رژیم غذایی خود بگنجانید.

علاوه بر کلسیم، استفاده از موادی که حاوی پروتئین، ویتامین ای، ویتامین دی، آهن، منیزیم و روی هستند، نیز می تواند برای استحکام ناخن ها موثر باشد. مصرف لوبیا، عدس، سویا، چغندر، آجیل، غلات و سبزیجات نیز می تواند به تقویت ناخن ها کمک بسیار زیادی کند.

پوشیدن دستکش

مواد شوینده و پاک کننده ها، حاوی مواد شیمیایی هستند. زمانی که پوست دست در تماس با این مواد قرار می گیرد، به پوست و ناخن ها آسیب جدی وارد می شود. برای جلوگیری از این اتفاق، می توانید در هنگام ظرف شستن از دستکش استفاده کنید. بهتر است بعد از استفاده از دستکش، آن را به طور کامل خشک کنید. 

مراقبت از ناخن؛ روش های خانگی تقویت ناخن و مراقبت از ناخن ها

سخن پایانی

روتین ناخن نیز به اندازه مراقبت از پوست اهمیت دارد. همان طور که به طور کامل توضیح دادیم، روش های خانگی مراقبت از ناخن، بی شمار هستند و ممکن است هر فرد تجربیات مختلفی در مراقبت از ناخن های خود داشته باشد. بیشتر مواقع، ناخن ها خبر از سلامت بدن انسان می دهند. به طور مثال ناخن های لایه لایه نشان دهنده کمبود ویتامین و آب در بدن است.

شکنندگی و ضعیف شدن ناخن ها، معمولا بعد از پاک کردن لاک ژل، ریمو و کاشت بیشتر اتفاق می افتد و نیاز به مراقبت بیشتری دارد. لاک های ناخن با رنگ های متنوعی که دارند، برای اکثر خانم ها جذاب هستند؛ اما اگر ناخن هایی ضعیف و شکننده دارید، بهتر است در ابتدا به تقویت ناخن های خود بپردازید. علاوه بر این، ضعف ناخن ها می تواند نشان دهنده یک بیماری زمینه ای نیز باشد؛ به همین دلیل توصیه می شود که قبل استفاده از روش های مختلف مراقبت از ناخن، حتما با یک پزشک متخصص در این زمینه، مشورت کنید.

منبع: wikiHowgoodhousekeeping

مطالب مشابه را ببینید!

انواع جوش صورت و دلیل آنها؛ روش های پیشگیری جوش صورت در زنان و مردان درمان ریزش موهای جلوی سر؛ دلایل ریزش این ناحیه از سر و جلوگیری از آن مراقبت از پوست در فصل زمستان برای حفظ سلامتی و زیبایی اطلاعات در مورد کرم ضد آفتاب و انتخاب بهترین نوع آن با توجه به پوست ماسک مو بعد از حمام؛ دلیل استفاده از ماسک و نکات خرید سفید کردن آرنج؛ دلایل تیره شدن آرنج و 17 روش سفید کردن این ناحیه رفع سفیدی مو؛ روش های کنترل و درمان سفید شدن موها در زنان و مردان روتین پوستی انواع پوست؛ مراحل مراقبت از پوست از پاکسازی تا تقویت خواص روغن کندش؛ 20 فایده این روغن از تقویت مو تا درمان جوش و نحوه استفاده آن انواع کرم شب و فواید آن؛ تفاوت کرم شب و روز، نحوه مصرف، راهنمای خرید و عوارض