انواع کرم شب و فواید آن؛ تفاوت کرم شب و روز، نحوه مصرف، راهنمای خرید و عوارض

در طول روز، پوست حالتی دفاعی دارد تا بتواند از خود در برابر انواع آلودگی های محیطی و اشعه های مضر نور خورشید، حفاظت کند. در شب نیز حتی در زمانی که فرد خواب است، سلول های پوست فعال هستند تا بتوانند آسیب های وارده به پوست را در طول روز، بازسازی کنند. این لحظه همان لحظه طلایی برای ترمیم و بازسازی پوست است؛ به همین دلیل با خرید یک کرم شب مناسب می توانید به محافظت و ترمیم پوست خود، کمک های قابل توجهی کنید. این کرم ها انواع مختلفی دارند و می توانید با خرید آن ها تمامی نیاز های پوست را برآورده سازید.

در این مقاله قصد داریم تا به بررسی انواع کرم های شب و فواید آن ها بپردازیم. با ما همراه باشید. 

انواع کرم شب و فواید آن؛ تفاوت کرم شب و روز، نحوه مصرف، راهنمای خرید و عوارض

کرم شب چیست؟ 

کرم شب نوعی کرم مرطوب کننده است که از پوست محافظت می کند. زمانی که فرد خواب است، بدن نیز به خواب فرو می رود. در شب، بسیاری از اجزای بدن به دفع مواد سمی و بازسازی خود می پردازند که این موقعیت، بهترین زمان برای استفاده از کرم های شب می باشد.

جالب است بدانید که تاثیر استفاده از کرم های شب در مقایسه با کرم های روز بیشتر است. اصلی ترین علت استفاده از کرم شب، این است که دیگران نگران براق شدن پوست خود بعد از استفاده از آن نخواهید بود. علاوه بر این، وقتی بدن به خواب عمیق فرو می رود، به دلیل سوخت و سازی که انجام خواهد داد، کرم بلافاصله جذب پوست می شود؛ به همین دلیل است که گفته می شود در صورت استفاده از لوازم آرایش، قبل از خواب حتما پوست خود را تمیز بشویید؛ زیرا مواد آرایشی در هنگام خواب بیشتر جذب پوست می شوند و پوست را در معرض آسیب های بیشتری قرار می دهند. در هنگام خرید کرم شب، بهتر است به سراغ کرم هایی که حاوی SPF هستند، نروید؛ مخصوصا اگر پوست تان مستعد جوش و آکنه است. برخی از کرم های مرطوب کننده، برای شب نیز مناسب هستند و می توانید هم در طول روز و هم در هنگام شب، از آن ها استفاده کنید. البته توجه داشته باشید که در ترکیبات کرم مرطوب کننده، باید ماده ای به رتونیل وجود داشته باشد.

مطلب مشابه: همه چیز درباره کرم مرطوب کننده از مزایا تا عوارض و انواع این محصول

انواع کرم شب

کرم شب می تواند با تامین رطوبت مورد نیاز پوست، بعد از مدتی استفاده، سبب شفافیت و شادابی پوست شود. این کرم ها با دارا بودن ترکیبات لایه بردار، این قابلیت را دارند که لکه های پوستی را از بین برده و پوستی صاف و یکدست را برایتان به ارمغان آورند. در فرمولاسیون کرم های شب، موادی چون رتینول و AHA به کار برده شده است که این مواد باعث جلوگیری از چین و چروک و کاهش علائم پیری پوست می شوند.

در بازار انواع مختلفی از کرم های شب به فروش می رسند که هر کدام از آن ها، کاربرد های مخصوص به خودش را دارد. این کرم ها شامل کرم های تغذیه کننده، کرم های ضد چروک و سفت کننده، کرم های آبرسان و مرطوب کننده، کرم های رفع خستگی، کرم های لیفتینگ و… هستند که در ادامه بیشتر در مورد آن ها توضیح خواهیم داد.

مطلب مشابه: لایه برداری پوست مردان ؛ مزایای پاکسازی پوست آقایان و روش های انجام آن

کرم های شب تغذیه کننده

از کرم های شب تغذیه کننده برای ترمیم و تقویت پوست استفاده می شود. این کرم ها سرشار از پروبیوتیک هستند و در فرمولاسیون آن ها مواد تغذیه کننده پوست مانند هیالورونیک اسید، شی باتر و… به کار رفته است که سبب تقویت و شادابی پوست و همچنین بالا بردن قدرت دفاعی پوست می شوند.

کرم شب ضد چروک و سفت کننده

کرم های شب ضد چروک و سفت کننده، بافت پوست را ترمیم می کنند و خطوط ریز و چین و چروک های آن را به طرز چشمگیری کاهش می دهند. این کرم ها همچنین خاصیت الاستیسیته پوست را افزایش داده و به محکم شدن و سفت شدن پوست کمک می کنند. در فرمولاسیون کرم های شب ضد چروک و سفت کننده Q10 کراتین، کوآنزیم و عصاره صمغ اقاقیا به کار رفته اند که با کلاژن سازی پوست، سبب بهبود خطوط پیشانی، خطوط لبخند و خطوط پنجه کلاغی می شوند.

کرم شب آبرسان و مرطوب کننده

یکی دیگر از کرم های شب، کرم های آبرسان و مرطوب کننده است. از آن جایی که بهترین زمان ممکن برای تامین رطوبت پوست در هنگام شب و خواب است، استفاده از این کرم ها برای هیدراته کردن پوست، گزینه مناسبی است. همچنین افرادی که از خشک بودن پوست خود رنج می برند و به دنبال راهی موثر برای آبرسانی پوستشان هستند، می توانند از این کرم ها استفاده کنند.

کرم شب رفع خستگی

کرم های شب رفع خستگی، نمونه دیگری از کرم های شب هستند که با دارا بودن ترکیباتی چون گیاه ترهالوز و اسید هیالورونیک، پوست را آبرسانی و تقویت می کنند و آثار خستگی و کدر بودن پوست را از بین می برند. کرم های شب رفع خستگی، با ایجاد لایه ای سبک و بدون چربی روی پوست، سبب تقویت لایه اپیدرم می شوند؛ به همین دلیل استفاده از این کرم ها باعث شادابی، درخشندگی و نرمی پوست می شود. 

انواع کرم شب و فواید آن؛ تفاوت کرم شب و روز، نحوه مصرف، راهنمای خرید و عوارض

کرم شب لیفتینگ

یکی از بهترین مدل های کرم های شب، کرم های لیفتینگ هستند که با افزایش روند کلاژن سازی، پوست را سفت و مستحکم می کنند. کرم های شب لیفتینگ وظیفه ترمیم و بازسازی پوست را بر عهده دارند و برای احیای پوست در هنگام خواب و استراحت شبانه، بهترین گزینه ممکن محسوب می شوند. 

کرم شب روشن کننده

کرم شب روشن کننده، نمونه دیگری از کرم های شب است. یک کرم شب روشن کننده مناسب باید ویژگی های مهمی چون ضد اکسیدان بودن قوی، تقویت کردن سلول های پوستی، حاوی مواد آرایشی، مرطوب کننده و روشن کننده بودن را داشته باشد. بهترین نوع کرم شب روشن کننده باید حاوی ترکیبات ضد اکسیدان باشد تا بتواند از پوست در برابر عوامل محیطی مختلف محافظت و از ایجاد چین و چروک جلوگیری کند.

در ترکیبات کرم شب روشن کننده، موادی چون عصاره های گیاهی، اسید آزلنیک، اسید کوجیک، ویتامین سی و… به کار رفته اند که در از بین بردن چین و چروک، معجزه می کنند. علاوه بر موارد گفته شده، کرم روشن کننده باید حاوی مواد آرایشی مانند کرم پودر یا پرایمر نیز باشد تا ظاهر کلی پوست را بهبود بخشد و پوست را براق و زیبا نماید.

فواید استفاده از کرم شب

علت اصلی استفاده از کرم های شب، مرطوب نگه داشتن و تغذیه پوست قبل از خواب است. در واقع این محصول با مرطوب نگه داشتن پوست، از خشکی آن جلوگیری می کند؛ پوست را احیاء و ترمیم می سازد؛ بازسازی سلول های پوست را سرعت می بخشد؛ باعث از بین رفتن خطوط نازک می شود و علائم چین و چروک را به تعویق می اندازد. کرم شب همچنین سبب می شود تا پوست در زمان خواب و استراحت، نشاط و آرامش اولیه خود را دوباره به دست آورد و روشن تر شود.

کلاژن سازی در بافت های آسیب دیده و انعطاف پذیری پوست های خشک، از دیگر مزیت های کرم های شب هستند. با استفاده مداوم و منظم از این محصول، روند پیری به تعویق خواهد افتاد. کرم های شب می توانند با تامین مواد مغذی مورد نیاز پوست، بافت های صدمه دیده را تقویت و از آسیب عوامل محیطی بر پوست نیز جلوگیری کنند.

تفاوت کرم های شب و روز

کرم شب از نظر ترکیبات و ساختار با کرم روز متفاوت است و فاقد ضد آفتاب می باشد. یک کرم روز مناسب، باید زود جذب باشد و بافت سبکی داشته باشد. در فرمولاسیون کرم های روز برای مقابله از پوست در برابر اشعه های مضر نور خورشید، SPF و مواد موثر دیگری به کار رفته است در حالی که کرم های شب حاوی UVB و UVA که ترکیبات بازسازی کننده و ترمیم کننده پوست هستند، می باشند.

تفاوت بارز کرم های شب و روز در روش استفاده، نحوه عملکرد و بافت آن ها است. از کرم شب به دلیل بافت چرب و روغنی شکلی که دارد، نباید در طول روز استفاده کرد. در مقابل، کرم های روز فاقد مواد ضد چین و چروک و ضد پیری هستند و درصد مرطوب کنندگی آن ها پایین تر است؛ به همین دلیل برای استفاده در شب مناسب نیستند.

مطلب مشابه: اطلاعات در مورد کرم ضد آفتاب و انتخاب بهترین نوع آن با توجه به پوست

انواع کرم شب و فواید آن؛ تفاوت کرم شب و روز، نحوه مصرف، راهنمای خرید و عوارض

چگونگی مصرف کرم شب

قبل از استفاده از کرم های شب، بهتر است پوست را به صورت کامل با آب یا محلول های شستشو، بشویید. می توانید از سرم و تونیک نیز برای آماده سازی و تقویت پوست خود استفاده کنید. با دستان تمیز مقداری از کرم را برداشته و آن را روی پوست گردن و صورت ماساژ دهید. بهتر است کرم شب ده الی سی دقیقه قبل از خواب، مورد استفاده قرار گیرد.

همچنین در هنگام خرید کرم شب به سراغ محصولاتی که بیشتر از ۵۰ میل هستند، نروید؛ زیرا ممکن است بعد از باز شدن درب آن ها، تا مدت تعیین شده استفاده نشوند و خاصیت اولیه خود را از دست دهند. بعد از استفاده از کرم شب، درب آن را کامل ببندید تا از تماس هوا با آن جلوگیری شود.

راهنمای خرید کرم های شب

 کرم شب باید در سن و زمان مناسب مورد استفاده قرار گیرد. بهترین زمان برای استفاده از این کرم ها، ۳۰ سالگی به بعد است. اما اگر پوستتان خشک است و به ترمیم نیاز دارد، می توانید از این محصول زودتر از زمان گفته شده، استفاده کنید. در هنگام خرید کرم شب به ترکیبات به کار رفته در آن دقت کنید. به طور مثال افرادی که به دنبال برطرف کردن چین و چروک های خود هستند، باید کرم هایی که حاوی آنتی اکسیدان و هیالورونیک اسید بالا هستند را خریداری کنند.

برای پوست های خشک، کرم های شبی که حاوی روغن های تغذیه کننده گیاهی مانند روغن انار و روغن ارگان هستند، بهترین گزینه محسوب می شوند. اگر پوستی حساس یا نرمال دارید، باید کرم های حاوی مرطوب کننده با فرمولاسیون سبک تهیه کنید و اگر پوستان چرب یا مستعد چربی است، باید به سراغ محصولات بدون چربی و بر پایه آب بروید. قبل از خرید کرم شب، باید به نوع پوست خود و نیاز های آن دقت کنید.

این محصول در مدل های مختلفی چون کرم، ژل، لوسیون، بالم، سرم و روغن عرضه و تولید می شود. یکی از مهمترین فاکتور هایی که در هنگام خرید کرم های شب باید به آن توجه کرد، فاکتور سن است؛ زیرا این کرم ها برای همه سنین مناسب نیستند. بعد از در نظر گرفتن نیازهای پوستی خود و فاکتور سن، در نهایت می توانید کرم شب مناسب خود را از یک برند معتبر انتخاب کنید. در ادامه به بررسی نکاتی که باید قبل از خرید کرم شب به آن ها توجه کنید، خواهیم پرداخت. 

مطلب مشابه: جوانسازی پوست چیست؟ + انواع روش های خاص برای داشتن پوست جوان و زیبا

انواع کرم شب و فواید آن؛ تفاوت کرم شب و روز، نحوه مصرف، راهنمای خرید و عوارض

نوع پوست و مشکلات آن

در هنگام خرید کرم شب، باید به نوع پوست خود توجه کنید که پوستی چرب، خشک یا معمولی دارید؛ زیرا هر نوع پوست، نیاز های مخصوص به خودش را دارد و محصولی که با پوست، بیشترین سازگاری را داشته باشد، متناسب تر خواهد بود. همچنین اگر مشکلات پوستی خاصی مانند چین و چروک، خطوط ریز، خشکی یا لکه های پوستی دارید، سعی کنید کرم هایی را تهیه کنید که بهبود این علائم و مشکلات را هدف قرار داده باشد. برخی از کرم های شب حاوی ویتامین سی، پپتیدها، هیدروکینون و رتینول ها هستند که به از بین بردن این علائم کمک قابل توجهی می کنند. 

بررسی برچسب و تست آلرژی

قبل از استفاده از کرم شب، مطالعه دستورالعمل و برچسب محصول اهمیت زیادی دارد. این برچسب و راهنمایی معمولا شامل اطلاعاتی چون نوع ترکیبات، هشدار ها، روش مصرف و محدودیت های مصرف کرم است. حتما قبل از مصرف کرم شب، مطمئن شوید که با محدودیت های آن سازگار هستید و چگونگی مصرف آن را، با دقت مطالعه کنید. افرادی که برای اولین بار قصد استفاده از کرم شب را دارند یا اینکه پوست حساسی دارند، بهتر است قبل از خرید و مصرف آن، تست آلرژی انجام دهند. برای انجام این کار مقداری از کرم را روی مچ دست یا قسمت پشتی گوشتان بمالید و ۲۴ ساعت صبر کنید. اگر بعد از گذشت زمان گفته شده دچار هر گونه آلرژی مانند قرمزی، خارش یا سوزش شدید، از مصرف آن خودداری کنید.

بررسی نظرات مشتریان و برند

قبل از خرید کرم شب، رضایت و نظر مشتریان را بررسی کنید. با استفاده از نظرات دیگران، می توانید بهتر تصمیم بگیرید و در مورد کارایی و عملکرد این کرم ها، اطلاعات بیشتری به دست آورید. همچنین قبل از خرید کرم شب، شرکت سازنده و برند آن را نیز بررسی کنید. برای خرید کرم های شب بهتر است به سراغ برند های محبوب و معتبر که رضایت و طرفداران بیشتری دارند، بگردید. 

عوارض کرم شب

کرم شب اگر متناسب با نوع پوست و نیاز های آن، از برند های معتبر خریداری شود، هیچ گونه عوارضی برای پوست نخواهد داشت؛ اما اگر از محصولات دست ساز یا از محصولات بی کیفیت و تقلبی استفاده کنید، ممکن است مصرف این کرم برای پوست، عوارض جانبی به همراه داشته باشد. روغن هایی که در برخی از کرم های شب استفاده می شوند، سنگین و چرب است؛ از این رو با کهش فعالیت غدد چربی، سبب اختلال در عملکرد طبیعی آن و در نتیجه خشک شدن پوست می شوند.

ایجاد چین و چروک بیشتر، نازک شدن پوست و ایجاد لک و آکنه، از دیگر عوارض جانبی کرم های شب محسوب می شوند. در ادامه عوارض کرم های شب را به صورت کامل توضیح خواهیم داد. 

مطلب مشابه: روغن خراطین برای صورت + روش استفاده از روغن خراطین برای زیبایی پوست

انواع کرم شب و فواید آن؛ تفاوت کرم شب و روز، نحوه مصرف، راهنمای خرید و عوارض

 خشکی و ترشح مواد زائد

خشکی و ترشح مواد زائد پوست نیز یکی دیگر از عوارض کرم های شب می باشد که ممکن است در برخی از مصرف کنندگان اتفاق افتد. اگر کرم شب حاوی مواد فعال و قوی باشد، احتمال بروز این علائم بیشتر است و می تواند منجر به بیماری های مختلف نیز شود. در صورت تشدید علائم، مصرف کرم شب را قطع و به پزشک متخصص مراجعه کنید. 

آلرژی و حساسیت

برخی افراد ممکن است به بعضی از مواد به کار برده شده در ترکیبات کرم شب، آلرژی یا حساسیت داشته باشند. بروز عوارض کرم های شب در این شرایط با علائمی چون خشکی پوست، قرمزی، تورم و خارش همراه است. در صورت بروز هر کدام از این علائم، بهتر است مصرف کرم قطع و به پزشک مراجعه شود. در هر صورت قبل، از استفاده از این کرم ها دستورالعمل و راهنمایی آن را با دقت مطالعه کنید و در صورت وجود هر گونه نگرانی یا سوالی، با پزشک خود مشورت نمایید. 

بهترین مارک های خارجی کرم شب

یکی از بیشترین سوالاتی که ذهن اکثر افراد را در هنگام خرید کرم شب به خود مشغول کرده است، این است که بهترین برند کرم شب از چه مارکی است؟ در هنگام خرید کرم شب، چه از برند های ایرانی و چه از برند های خارجی، در مرحله اول باید به نوع پوست خود و نیاز های آن توجه کامل داشته باشید، سپس برندی را انتخاب کنید که با پوست شما بیشترین سازگاری ممکن را دارد.

از بهترین برند های خارجی کرم شب می توان به برند های نیوآ، لورآل، نوتروژینا و دیادرمین اشاره کرد که در سراسر جهان و در کشور ایران، طرفداران بسیار زیادی دارند. این برند های خارجی در انواع مدل های سفت کننده، لیفتینگ، ضد چین و چروک، بازسازی کننده و… تولید و به بازار عرضه می شوند. در فرمولاسیون اکثر برند های خارجی کرم شب، از ترکیبات مغذی فراوانی چون روغن ارگان، هیالورونیک اسید، روغن اسطوخودوس، گیاه گل قاشقی، میوه گل نسترن، شیر زنبور عسل، ویتامین هگزانول، ویتامین سی روغن رزماری و… برای کاهش چین و چروک، تقویت پوست، انعطاف پذیری پوست و کلاژن سازی آن استفاده شده است. 

انواع کرم شب و فواید آن؛ تفاوت کرم شب و روز، نحوه مصرف، راهنمای خرید و عوارض

بهترین مارک های ایرانی کرم شب

کرم شب یکی از بهترین محصولات مراقبت از پوست است که نباید در مصرف آن کوتاهی کرد. طبق تحقیقات صورت گرفته، پوست در طول شب به بازسازی و ترمیم بافت های خود می پردازد. اگر بتوانید با خرید یک کرم شب مناسب، ویتامین ها و مواد مغذی مورد نیازی که پوست برای بازسازی به آن ها نیاز دارد را فراهم کنید، به سلامت پوست خود، کمک قابل توجهی کرده اید. برای این کار کافیست که یک کرم شب مناسب را از برندی معتبر انتخاب و برای یک دوره زمانی مناسب از آن استفاده کنید؛ سپس متوجه تاثیرات شگفت انگیز آن روی پوست خواهید شد.

علاوه بر برند های خارجی گفته شده، برند های ایرانی معتبر و پر فروشی از کرم های شب در بازار عرضه می شوند که کیفیت فوق العاده ای دارند و از نظر قیمتی نیز بسیار مناسب و مقرون به صرفه هستند. از برند های ایرانی کرم شب می توان به مارک های سینره، آردن، دکتر ژیلا و… اشاره کرد. 

سخن پایانی

شب بهترین زمان برای ترمیم و تقویت پوست است؛ زیرا پوست در زمان استراحت و آرامش، قابلیت بیشتری در جذب و دریافت مواد مغذی دارد. با استفاده از کرم شب می توان به ترمیم و بهبود پوست خود سرعت بخشید و خطوط ریز و چین و چروک ها را به بهترین شکل ممکن، محو کرده و پوستی سرزنده و شاداب داشته باشید. انتخاب های گسترده ای از این کرم در بازار موجود هستند که برای انواع نیاز ها و پوست های مختلف طراحی شده اند. کرم های شب ویژگی های خاصی چون خاصیت محافظت کنندگی، سفت کنندگی، مبارزه با نقص های پوست، جلوگیری از علائم پیری، کاهش چین و چروک و… دارند. لازم به ذکر است تا زمانی که پوست زیاد خشک نشده باشد، یعنی تا زمان سی سالگی، به استفاده از کرم های شب نیاز چندانی نخواهید داشت؛ به هر حال به محض مشاهده خشکی پوست و دیگر مشکلات پوستی باید فورا برای برطرف کردن خشکی پوست اقدام و یک کرم شب مناسب را خریداری کنید. 

مطالب مشابه را ببینید!

انواع جوش صورت و دلیل آنها؛ روش های پیشگیری جوش صورت در زنان و مردان درمان ریزش موهای جلوی سر؛ دلایل ریزش این ناحیه از سر و جلوگیری از آن مراقبت از پوست در فصل زمستان برای حفظ سلامتی و زیبایی اطلاعات در مورد کرم ضد آفتاب و انتخاب بهترین نوع آن با توجه به پوست مراقبت از ناخن؛ روش های خانگی تقویت ناخن و مراقبت از ناخن ها ماسک مو بعد از حمام؛ دلیل استفاده از ماسک و نکات خرید سفید کردن آرنج؛ دلایل تیره شدن آرنج و 17 روش سفید کردن این ناحیه رفع سفیدی مو؛ روش های کنترل و درمان سفید شدن موها در زنان و مردان روتین پوستی انواع پوست؛ مراحل مراقبت از پوست از پاکسازی تا تقویت خواص روغن کندش؛ 20 فایده این روغن از تقویت مو تا درمان جوش و نحوه استفاده آن