الکترولیز موهای زائد | انواع این روش | مزایا و معایب و مراقبت ها

الکترولیز موهای زائد چیست؟

موهای زائد بدن همیشه باعث آزار افراد بوده است. امروزه راه های زیادی برای از بین بردن موهای زائد بدن وجود دارد که در این مقاله قصد داریم یکی از بهترین روش ها یعنی الکترولیز موهای زائد را به شما معرفی کنیم. در این مقاله با ما همراه باشید.

معرفی روش الکترولیز

در روش الکترولیز، الکترولوژیست با استفاده از یک سوزن نازک که حتی از مو هم ظریف تر است، به فولیکول های مو آسیب می زند و باعث می شود دیگر در آن نقطه موی جدیدی رشد نکند. در این روش الکترولوژیست سوزن را وارد دهانه فولیکول می کند و توسط یک جریان الکتریکی، سلول های رشد مو را از بین می برد.

انواع روش های رفع موهای زائد بدن با الکترولیز

الکترولیز موهای زائد بدن به سه روش گالوانیک، ترمولیز و ترکیبی انجام می شود. در زیر با این روش ها آشنا خواهیم شد.

الکترولیز گالوانیک

یکی از موثرترین روش های از بین بردن موهای زائد بدن، الکترولیز گالوانیک است. در این روش پزشک با استفاده از یک سوزن بسیار نازک یک جریان الکتریکی انفجاری در فولیکول مو ایجاد می کند. این جریان الکتریکی باعث عکس العملی در حلال آب نمکی موجود در فولیکول مو شده که تجزیه فولیکول رشد مو را به دنبال دارد.

با توجه به این که این روش روی هر مو به صورت جداگانه عمل می کند، این روش به خصوص برای نواحی وسیع تر با تراکم بالای مو بسیار وقت گیر است. با این حال به دلیل موفقیت بالای 80 درصدی این روش، الکترولیز گالوانیک از موثرترین روشهای رفع موهای زائد بدن به حساب می آید.

الکترولیز ترمولیز

در روش ترمولیز هم یک سوزن در پایه فولیکول مو قرار می گیرد‌ در این مرحله با اعمال جریان متناوب به پایه فولیکول مو، سلول ها تا مرحله تخریب ( الکترو- انعقاد) گرم می شوند. اما روش ترمولیز برای موهایی با ریشه سطحی مناسب است و مناسب انواع دیگر مو نیست. موفقیت این روش 10 تا 15 درصد است که با توجه به موفقیت 80 درصدی روش گالوانیک، در رتبه پایین تری قرار می گیرد.

الکترولیز ترکیبی

این روش ترکیبی از دو روش گالوانیک و ترمولیز است. در روش ترکیبی پس از تولید، سدیم هیدروکسید را توسط جریان متناوب برق گرم می کنند. در این مرحله گرمای تولید شده با محلول شیمیایی، باعث از بین رفتن سلول های رویش مو می شوند.

الکترولیز موهای زائد | انواع این روش | مزایا و معایب و مراقبت ها

مزایا و معایب الکترولیز موهای زائد بدن

مزایای الکترولیز موهای زائد بدن:

1- در مقایسه با روش های دیگری که برای از بین بردن دائم موهای زائد بدن مرسوم است، الکترولیز نتایج بهتری داشته است.

2- این روش برای انواع پوست و مو مؤثر بوده و برای هر نقطه ای از بدن از جمله ابروها هم مناسب است.

3- برای افرادی که به دلایل مختلف لیزر برایشان مناسب نیست، الکترولیز روش بهتر و مؤثرتری خواهد بود.

معایب الکترولیز موهای زائد بدن:

1- فولیکول‌ های خمیده باعث می شود فرآیند از بین بردن موهای زائد در روش الکترولیز سخت‌ تر شود. اگر اپیلاسیون قبلی فولیکول های موی شما را خم یا بد شکل کرده باشد، سوزن خیلی سخت تر به ریشه موی شما می رسد.

2- روش الکترولیز به تعداد جلسات متعدد نیاز دارد. برای از بین رفتن کامل موها در این روش باید روند درمان را کامل کنید که این کار معمولا ۱۵ تا ۳۰ جلسه مداوم زمان می برد.

الکترولیز موهای زائد | انواع این روش | مزایا و معایب و مراقبت ها

مراقبت های قبل و بعد از الکترولیز موهای زائد بدن

قبل از الکترولیز

برای اینکه از الکترولیز موهای زائد بدن بهترین نتیجه را بگیریم، رعایت نکاتی الزامی است. که در اینجا به بعضی از آنها اشاره می کنیم و توصیه می کنیم برای بهتر شدن نتیجه، از پزشک خود بخواهید نکات ضروری را به شما یادآوری کند.

1- 10 روز قبل از جلسات الکترولیز برنزه نکنید.

2- 48 ساعت قبل از انجام کار از قرارگرفتن در معرض تابش مستقیم آفتاب خودداری کنید.

3- اگر تحمل درد شما کم است از پزشک خود بخواهید 30 دقیقه قبل از شروع الکترولیز در قسمت موردنظر از پماد بی حسی استفاده کند.

4- سعی کنید از چند روز قبل مایعات بیشتری مصرف کنید و کافئین، شکر و شکلات را از رژیم غذایی خود حذف کنید.

5- اگر داروی خاصی مصرف می کنید، قبل از شروع الکترولیز به پزشک خود اطلاع بدهید. داروهایی مثل آکوتان نباید در 6 ماه اخیر استفاده شده باشند.

6- برای این که نتیجه بهتری بگیرید، 4 هفته قبل از الکترولیز موهای زائد بدن، نباید اپیلاسیون کنید.

7- 30 دقیقه قبل از زمان مقرر برای عمل الکترولیز، مصرف مسکن می ‌تواند کار درمان را برای شما آسان تر کند.

8- حداقل یک هفته قبل از درمان الکترولیز هیچ نوعی از ویتامین A مصرف نکنید.

9- در زمان مراجعه برای الکترولیز موهای زائد لازم است قسمت مورد نظر کاملاً تمیز باشد. اطمینان حاصل کنید که روی پوست آن قسمت مواد آرایشی، مرطوب کننده، کرم یا لوسیون وجود نداشته باشد.

الکترولیز موهای زائد | انواع این روش | مزایا و معایب و مراقبت ها

بعد از الکترولیز

برای به دست آوردن بهترین نتیجه رعایت مراقبت هایی هم بعد از الکترولیز موهای زائد بدن الزامی است. در زیر به آنها اشاره کرده ایم:

1- تا 24 ساعت بعد از الکترولیز موهای زائد بدن، از تماس آن بخش از بدن با آب و رطوبت خودداری کنید.

2- توصیه می کنیم تا 24 ساعت از لوازم آرایشی استفاده نکنید.

3- تا 72 ساعت ازقرارگرفتن زیر نور مستقیم آفتاب خودداری کنید.

4- از ورزش و فعالیت هایی که باعث تعریق شما می شود پرهیز کنید.

5- تا 48 ساعت بعد از الکترولیز از رفتن به حمام و استخر اجتناب کنید.

6- بعد از انجام الکترولیز از تحریک قسمت تحت درمان با دست و ناخن خودداری کنید.

7- برای حذف موهای زائد خود در فاصله جلسات الکترولیز از شیو کردن استفاده کنید و هرگز اپیلاسیون نکنید.

موهای زائد کدام قسمت های بدن را می توان الکترولیز کرد؟

با روش الکترولیز، موهای زائد قسمت های زیادی از بدن را می توان به صورت دائم از بین برد:

1- ران، ساق پا و خط بیکینی

3- صورت شامل: لب، ابرو و چانه

4- انگشتان دست و پا

5- زیر بغل

elektoroliz 2 e1662540160970

مهم ترین سوالات درباره روش الکترولیز موهای زائد بدن

چند جلسه برای از بین بردن موهای زائد در این روش لازم است؟

تعداد جلسات بستگی به سطح ناحیه مورد درمان و تراکم موهای زائد و ژنتیک شما دارد. در نتیجه در بین افراد مختلف، تعداد جلسات متفاوت است.

لیزر بهتر است یا الکترولیز؟

الکترولیز نتایج پایدارتری نسبت به لیزر دارد و همچنین عوارض جانبی و خطرات کمتری در پی خواهد داشت. در روش الکترولیز شما به درمان های نگهدارنده ای که پس از لیزر باید انجام شود، نیاز ندارید.

آیا الکترولیز برای افراد در دوران حاملگی خطرناک است؟

الکترولیز گالوانیک یا ترکیبی به دلیل استفاده از جریان مستقیم برای افراد حامله توصیه نمی شود. اما روش ترمولیز به دلیل این که در آن از جریان مستقیم استفاده نمی شود، مطمئن ترین شکل الکترولیز برای دوران حاملگی است.

آیا با روش الکترولیز رشد موها برای همیشه از بین می رود؟

اگر تعداد جلسات الکترولیز به طور کامل طی شود، نتیجه آن دائمی خواهد بود. رشد مو چند مرحله شامل: رشد، استراحت و ریزش است. در زمان انجام الکترولیز ممکن است موها همه در یک مرحله نباشند، بنابراین لازم است چند بار الکترولیز تکرار شود تا نتیجه نهایی به دست بیاید.

الکترولیز موهای زائد برای چه مواردی مناسب نیست؟

1- پوست زخمی و آسیب دیده.

2- بیماران قلبی به خصوص افرادی که پیس میکر (باتری قلب) دارند.

3- برداشتن موهای روی خال.

4- برداشتن موهای زائد از روی پوستی که در مجاورت غضروف است (مثل گوش و بینی)

5- افرادی که پوست حساسی دارند.

6- خانم هایی که دچار موهای زائد فراوان هورمونی هستند.

چرا تعداد جلسات الکترولیز زیاد است؟

برای یافتن پاسخ این سوال ابتدا لازم است در مورد مراحل مختلف رشد مو کمی اطلاع داشته باشیم.

مراحل سه گانه رشد مو

الکترولیز، فقط می تواند مو را در مرحله رشد فعال که به آن فاز آناژن می گویند، درمان کند. چرخه رشد مو سه مرحله دارد که این سه مرحله فاز آناژن، کاتاژن و تلوژن نام دارند. در فاز آناژن، مو از فولیکول به طور فعال رشد می کند. فاز کاتاژن که یک دوره انتقالی کوتاه است فاز بعدی چرخه رشد است.

در این مرحله رشد مو متوقف می شود و اندازه فولیکول مو کاهش می یابد. فولیکول از پاپیلای پوست (درمال پاپیلا) جدا می شود. وظیفه پاپیلای پوست تامین مواد مغذی برای فولیکول مو است. پاپیلای پوست (درمال پاپیلا) بعد از این عقب می رود. تلوژن یا فاز استراحت، آخرین فاز چرخه رشد مو است.

در فاز تلوژن، دوباره فولیکول مو به پاپیلای پوست (درمال پاپیلا) می چسبد. این اتفاق باعث می شود مو دوباره وارد فاز آناژن شود. با رشد موی جدید به موی قبلی فشار آمده و از فولیکول به بیرون رانده می شود.

با توجه به توضیحات بالا، به دلیل این که در زمان انجام عمل الکترولیز همه موها در یک مرحله نیستند، باید این عمل چند بار انجام شود تا نتیجه نهایی مطلوب باشد و موهای زائد برای همیشه از بین بروند.

الکترولیز موهای زائد | انواع این روش | مزایا و معایب و مراقبت ها

عوارض الکترولیز موهای زائد بدن

الکترولیز در بین افراد به عنوان دردناک ترین روش رفع موهای زائد بدن در نظر گرفته شده است و برخی افراد این روش را به نیش زنبور تشبیه کرده اند. عوارض جانبی در روش الکترولیز بسیار جزئی است. تحریک و قرمزی پوست شایع ترین عوارض این روش است که معمولا طی 24 ساعت از بین می رود.

عوارضی مثل درد و تورم در این روش بسیار نادر است. در برخی افراد هم پوسته پوسته شدن اتفاق می افتد که باید یادآوری کنیم که این مسئله قسمتی از فرایند عادی بهبودی است. توصیه می شود پوسته ها را جدا نکنید، زیرا در این صورت خطر ماندن جای زخم در آن نقطه وجود دارد.

همچنین عفونت های ناشی از استفاده سوزن های غیر استروئیدی و یا زخم و جراحت، عوارض شدیدتری هستند که البته با انتخاب یک الکترولوژیست خوب و حرفه ای می توان احتمال بروز چنین عوارضی را به حداقل رساند.

مقایسه الکترولیز و لیزر

الکترولیز در مقایسه با لیزر خطرات و عوارض جانبی کمتری دارد و تنها روشی است که تاییدیه از سازمان غذا و داروی آمریکا  FDA)) دارد. لیزر برای از بین بردن موهای زائد تمام قسمت های بدن قابل استفاده است؛ در حالی که استفاده از الکترولیز به آسانی در تمامی نقاط بدن امکان پذیر نیست.

همچنین نتایج الکترولیز نسبت به لیزر دائمی تر است و برخلاف لیزر، در این روش از مواد شیمیایی استفاده نمی شود. روش الکترولیز از بین برنده کامل مو است. در حالی که روش لیزر رشد مو را غیرفعال می کند.

روش الکترولیز به جلسات بیشتری نسبت به لیزر نیاز دارد و همزمان قسمت های کوچکتری را نسبت به روش لیزر پوشش می دهد. نتایج حاصل از این روش معمولا بین 6 تا 18 ماه با درمان دو هفته یک بار  یا هر ماه یک بار دیده می شود.

گذشته از این نکته که این روش تنها روش حذف دائم موهای زائد است، برخلاف روش لیزر که برای موهای روشن تاثیر چندانی ندارد، الکترولیز روی موهای روشن تر و هم چنین موهای تیره تر تاثیر دارد و در عین حال روی هر نوع پوستی آثار مثبتی دارد. اما چگونه می توان این موهای زائد سفید را از بین برد؟ در زیر به این سوال شما پاسخ خواهیم داد:

الکترولیز یکی از راه ها برای از بین بردن موهای زائد است. در این روش به وسیله جریان الکتریکی ریشه مو تخریب می شود. ابتدا الکترولوژیست سوزن بسیار نازکی به مجرای فولیکول مو وارد کرده و آن را به سمت فولیکول حرکت می دهد تا به ریشه مو برسد. در این مرحله جریان الکتریکی را از طریق سوزن عبور داده و ریشه را تخریب می کند.

به این ترتیب مو از بین می رود و به راحتی می توان آن را  از پوست بیرون کشید. در این روش موها تک تک سوزانده می شوند و در نتیجه، نسبت به لیزر زمان بیشتری صرف می شود.

فاصله زمانی بین جلسات لیزر حدود 30 تا 45 روز است. در حالی که فاصله بین جلسات در الکترولیز هفته ای یک تا دو بار است. این تعداد جلسات برای فرد هزینه بیشتری را نیز در بر خواهد داشت.

الکترولیز موهای زائد سفید

موهای سفید صورت، با افزایش سن بیشتر دیده می شوند. سطح ملانین در زمان پیری کاهش می یابد. ملانین عنصری مهم در حفظ رنگدانه های طبیعی پوست و مو است. با کاهش سطح ملانین، رنگ موها سفید یا خاکستری می شود. با رسیدن خانم ها به سن یائسگی در ناحیه گونه ها و چانه های آنها موهای سفید دیده می شوند.

چند جلسه الکترولیز می تواند موهای زائد سفید و مشکی شما را که در برابر لیزر مقاوم بوده اند، به طور دائم از بین ببرد. این تنها روشی است که در بین شیوه های مختلف از بین بردن موهای زائد، به عنوان یک شیوه دائم مورد تایید سازمان غذا و داروی آمریکا قرار گرفته است. الکترولیز، بدون استفاده از اشعه موهای زائد را از بین می برد؛ بنابراین این روش بدون هیچ خطری برای افراد در تمام سنین مناسب و بی مشکل است.

در صورتی که جریان برق زیادی به خصوص با فرکانس بالا در الکترولیز استفاده شود، به پوست اطراف فولیکول آسیب می رساند و جای زخم آن باقی می ماند. همچنین به دلیل این که امکان انتقال ویروس هپاتیت یا ایدز با سوزن های آلوده وجود دارد، باید از سوزن استریل و جداگانه برای هر فرد  استفاده شود. بنابراین توصیه می کنیم در مراکز زیبایی غیر معتبر از انجام الکترولیز خودداری کنید.

الکترولیز دارای بهترین آمار را در از بین بردن موهای روشن و سفید

این روش برای انواع مختلفی از پوست و مو مناسب است. بر خلاف روش استفاده از لیزر، در روش الکترولیز رنگدانه (رنگ) مورد تهاجم قرار نمی‌گیرد و این فقط فولیکول ها هستند که مورد حمله قرار می گیرند. افرادی که به هر دلیل لیزر برایشان گزینه مناسبی نیست، می توانند با استفاده از روش الکترولیز موهای زائد سفید خود را از بین ببرند.

قیمت الکترولیز موهای زائد بدن

بنا به نوع دستگاه، سطح ناحیه مورد نظر برای انجام الکترولیز، تعداد جلسات مورد نیاز و اجرت پزشک و همچنین هزینه های مربوط به کلینیک و رعایت مراقبت های بعد از الکترولیز، مبلغی که فرد باید برای الکترولیز پرداخت کند متفاوت است.

بعضی از پزشکان هزینه الکترولیز موهای زائد را به صورت ساعتی دریافت می کنند. نکته دیگری که باید یادآور شویم این است که قیمت الکترولیز موهای زائد بعد از جلسات اولیه کاهش خواهد یافت. در نهایت به دلیل مواردی که ذکر شد، اغلب برای اطلاع از قیمت الکترولیز موهای زائد بدن، چاره ای غیر از مراجعه حضوری به کلینیک و معاینه توسط پزشک مورد نظر نیست.

سخن آخر

الکترولیز یکی از بهترین و موفق ترین روش ها برای از بین بردن دائم موهای زائد است. با بررسی تفاوت های این روش با لیزر و برخی مزایای لیزر نسبت به الکترولیز، شاید عده ای روش لیزر را انتخاب کنند و توجه چندانی به مزایای الکترولیز نداشته باشند.

باید اشاره کنیم که نتایج الکترولیز دائمی تر از لیزر است و در این روش، موهای زائد به طور کامل از بین می روند. هر دو روش مزایا و معایبی دارند. ما در این مقاله سعی کردیم با معرفی روش الکترولیز موهای زائد بدن و بررسی ویژگی ها، مزایا و معایب این روش و مقایسه آن با لیزر شما را در یک انتخاب درست همراهی کنیم.

مطالب مشابه را ببینید!

نکات مهم جهت انجام لیزر موهای زائد و راهنما در مورد انجام آن لیزر موهای زائد بیکینی (واژن) و اطلاعات در مورد عوارض و مراقبت ها نحوه و نکات استفاده از وکس + نکاتی خاص برای استفاده بهتر از وکس موهای زائد جوش بعد از لیزر موهای زائد (نکاتی برای پیشگیری و درمان جوش پس از لیزر کردن) انواع جوش صورت و دلیل آنها؛ روش های پیشگیری جوش صورت در زنان و مردان جوش‌های روی بینی؛ دلایل ایجاد جوش، پیشگیری و انواع روش های درمانی رفع تیرگی واژن و دلایل سیاه شدن پوست ناحیه تناسلی