کاشت مو؛ عوارض کاشت مو، مراقبت های بعد از کاشت مو، همه چیز درباره کاشت مو

افرادی که به دلایل مختلف کچلی می گیرند و باعث خجالت و کاهش اعتماد به نفسشان می شود به کاشت مو رو می آورند. اما سؤال های متعددی ذهنشان را درگیر میکند که آیا کاشت مو درد دارد؟ آیا دائمی و بدون عوارض است؟ چه مراقبتهایی نیاز است؟ ما در اینجا از کاشت مو، عوارض و مراقبتهای پس از آن را برایتان توضیح خواهیم داد.

کاشت مو

کاشت مو را تراکاشت مو نیز می نامند. اشتباه نکنید کاشت مو با پیوند پوست دو مقوله مجزا هستند. درواقع کاشت مو یک تکنیک در جراحی است که طی آن ریشه های مو را در قسمتهایی که در حال ریزش هستند یا خالی از مو هستند می کارند. کاشت مو بیشتر در مردان انجام می شود. البته از این روش برای بازسازی ابرو، مژه، محاسن، موهای سینه و ناحیه تناسلی و حتی پوشاندن محل زخمهای عمیق که ناشی از تصادف یا جراحی هستند استفاده می شود.

امروزه در پیشرفته‌ترین روش‌های کاشت مو، پیاز مو را دست نخورده انتقال می‌دهند. در هر پیاز مو ۱ تا ۴ رشته مو رشد می‌کند. نتیجه این کار ظاهر طبیعی تر موهای کاشته شده‌است. این روش کاشت Follicular Unit Transplantation یا به صورت کوتاه شده FUT نامیده می‌شود. موهای اهدایی به دو روش کاملاً متفاوت جمع‌آوری می‌شوند. این کار فوق‌العاده تخصصی بوده و فقط متخصصین پوست و مو مجاز به انجام آن می‌باشند.

کاشت مو، عوارض و مراقبتهای بعد از کاشت مو

انواع کاشت مو

كاشت مو به روش FUT

در این روش موها به روش جراحی به صورت یک نوار پوستی( Strip ) از اطراف سر برداشته شده و سپس پوست این ناحیه بخیه می‌شود این نوار پوستی در زیر میکروسکوپ به صورت واحدهای مویی جدا از هم یا گرافت درآمده و سپس این گرافت‌ها در سطح طاس کاشته می‌شوند.
در این روش امکان برداشت حجم زیادی از گرافت‌ها وجود دارد.
در روش   FUTافرادی که دارای خاصیت کشسانی پوستی بالا می‌باشند و در اصطلاح پوست‌های شلی دارند امکان برداشت موهای بیشتری وجود دارد. همچنین روش جراحی یا FUT دارای محدودیت‌ها و ممنوعیت‌هایی می‌باشد و برای همه افراد توصیه نمی‌شود.

کاشت مو، عوارض و مراقبتهای بعد از کاشت مو

کاشت مو به روش FIT یا FUE

در این روش موها به صورت تک تک  به وسیله ابزارهای نازک یا ظریفی به نام پانچ از بانک موی افراد برداشته می‌شود و سپس این موها در ناحیه طاس یا گیرنده کاشته می‌شود.
از مزایای روش غیر جراحی کوتاه بودن دوره نقاهت و بخیه نشدن سر می‌باشد.
این روش هم به صورت دستی یا  Manualو هم به صورت دستگاهی یا  Motorizeقابل انجام می‌باشد روش FIT یا FUE نیز در برخی موارد قابل انجام نبوده و دارای محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های می‌باشد به عنوان مثال در افرادی که پخش شدگی ریشه‌های مو در زیر پوست بیش از حد معمول می‌باشد این روش پیشنهاد نمی‌گردد. برخی از این محدودیت‌ها و ممنوعیت‌های کاشت مو با روش FIT (FUE)   با استفاده ازیک تست اولیه (fox test)  قابل تشخیص می‌باشد.

کاشت مو به روش برداشت از بدن یا BHT

روش  BHTبرداشت از سایر قسمت‌های بدن و انتقال آن به سطح طاس گفته می‌شود. روش برداشت به صورت غیر جراحی یا FIT  می‌باشد.
در این روش بیشتر از موهای سینه و کتف استفاده می‌شود .موهای سینه و کتف معمولا نسبت به موهای سر ضعیف تر بوده و حجم موهای قابل برداشت نیز کمتر از موهای سر می‌باشد.
برخی از افراد کاندید مناسبی برای برداشت از بدن بوده و برخی دیگر کاندید مناسبی نمی‌باشند که ارزیابی مناسب و نامناسب بودن توسط برخی شاخص‌ها محاسبه می‌شود.

روش ترکیبی

در واقع برداشت همزمان به روشFIT یا FUE (غیر جراحی) و روش FUT (جراحی) می‌باشد‌.
برداشت همزمان به دو روش جراحی و غیر جراحی یا کاشت موی ترکیبی  امکان کاشت موی حداکثری را برای افراد فراهم می‌کند و معمولا در طاسی‌های وسیع از این روش استفاده می‌شود.

روش Sut یا کاشت موی اتوماتیک

کاشت مو به روشSUT در واقع برداشت موها با دستگاه‌های اتوماتیک می‌باشد که اکثر این دستگاه ها دارای مکش یا Suction می‌باشند این روش جدید نبوده و یک روش قدیمی و  مردود می‌باشد که ممنوع بودن آن توسط انجمن متخصصین پوست ایران در تاریخ 18/12/1381 اعلام شده است.
دستگاه های اتوکاتیک کاشت مو دقت و ظریف کاری لازم برای انجام کاشت مو را نداشته و به هیچ عنوان توسط کلینیک‌ها و پزشکان معتبر مو توصیه نمی‌شود زیرا تنها مزیت انجام این روش‌ها کاهش زمان و افزایش سرعت کاشت مو می‌باشد. ولی به دلیل کیفیت پایین گرافت‌های بدست آمده و آسیب دیدن ریشه‌های مو کاشت مو با دستگاه‌های اتوماتیک منسوخ شده است.
البته برخی دیگر از انواع موتورهای کاشت مو که غیر اتوماتیک بوده و فاقد مکش یا Suction می‌باشد به طور گسترده در روش غیرجراحی یا FIT استفاده می‌شود.

ربات کاشت مو یا ARTAS

ربات کاشت مو یاARTAS  نیز یکی دیگر ار روش‌های کاشت  مو به روش FIT یا FUE که در حال تحقیق و بررسی می‌باشد.
هرچند این ربات از نظر سخت افزاری و نرم افزاری پیشرفت‌های بسیاری کرده است اما به صورت گسترده عملیاتی و قابل استفاده نبوده و تحقیقات در این زمینه ادامه دارد.

کاشت مو، عوارض و مراقبتهای بعد از کاشت مو

نکاتی قبل از کاشت مو که اهمیت دارند

کاشت مو منحصر به یک روش خاص نمی باشد بلکه با چندین روش که در بالا ذکر کردیم انجام می شود. البته نتایج بسیار خوبی نیز از این روشها بدست آمده و بیماران اظهار رضایت کرده اند. درست است که بسیار عمل ساده و بی خطری است اما اما رعایت کامل نکات ایمنی و تخصص پزشک برای حفظ سلامت بیمار و به دست آمدن نتیجه مطلوب ضروری است، همچنین به دلیل حساسیت زیاد این عمل لازم است به طور تیمی انجام شود.

اگر قصد کاشت مو دارید اولین اقدامتان باید پیدا کردن یک جراح حاذق و باتجربه در این زمینه باشد که بدانید اگر هزینه و وقت صرف می کنید اما نتیجه رضایت بخشی نصیبتان خواهد شد و همچنین لازم است که خودتان نیز اطلاعات بیشتری درباره پیوند مو بدانید. این روزها 2 روش FUTو FITجزو رایج ترین روش های کاشت مو هستند که با مشورت پزشک خود می توانید مناسب ترین را انتخاب کنید، در واقع فولیکول های مو را به صورت تک تک و با همان حالت طبیعی می کارند، موهای کاشته شده همانند موهای طبیعی رشد خواهند کرد.

کاشت مو، عوارض و مراقبتهای بعد از کاشت مو

از چه موهایی برای کاشت استفاده می کنند

نوع روش پیوند، در کاشت مو بسیار اهمیت دارد. با توجه به نوع روش پیوند، موهای خود شخص از پشت سر یا ناحیه ای از بدن برداشته می شود و سپس با استفاده از میکروسکوپ و لوپ های مخصوص، فولیکول های آن به صورت تک تک جدا می شوند و با همان ظرافتی که جدا شده اند در ناحیه گیرنده با ایجاد برش هایی در حد یک میلی متر پیوند زده می شود. بدن نیز به این موها واکنشی نشان نمی دهد و در واقع حسن پیوند موی طبیعی همین است. با توجه به این که عضو پیوندی از بدن خود فرد تهیه می شود، احتیاج به نگهداری و مراقبت های درمانی ندارد. اگر پزشک کاملا باتجربه باشد آنقدر ظریف این موها را برمی دارد که تنها یک خط بسیار باریک می ماند.البته توجه داشته باشید وقتی موها کاشته می شوند بعد از 4 تا 6 ماه می ریزند و بعد از آن مجددا موها رشد خواهند کرد، به همین دلیل نباید نگران شوید چون ریزش بعد از کاشت طبیعی است.

عوارض جانبی

  • تورم نواحی نظیر پوست سر و پیشانی می‌شود. اگر چنین امری ناراحت‌کننده است، داروهایی برای آرام سازی ورم وجود دارد.
  • کم پشت شدن مو، یک عارضه جانبی متداول است که معمولاً موقتی است.
  • بیماران باید اگر پوست سر آن‌ها شروع به خارش کرد مراقب باشند، چون خاراندن پوست سر وضعیت را حادتر و باعث شکل‌گیری دلمه‌های پوستی می‌شود. از یک مرطوب‌کننده یا شامپو برای برطرف کردن خارش می‌شود استفاده کرد.
  • سکسکه‌های بعد از عمل هم در حدود ۵٪ بیمارانی که متحمل کاشت مو شده‌اند، دیده می‌شود.
  • وجود قطعات مختلف طاسی بر روی سر نیز متداول است بطوری‌که ۵۰ درصد موها در هر روز از دست می‌روند.

کاشت مو، عوارض و مراقبتهای بعد از کاشت مو

مراقبتهای بعد از کاشت مو

با کاشت مو همه چیز تمام نمی شود. کاشت مو نیز مانند سایر عمل های جراحی نیاز به مراقبتهای خاص خود دارد تا نتیجه بخشی بهتری برایتان داشته باشد.

  • منطقه‌ای که کاشت مو در آن صورت گرفته‌است را از نور خورشید دور کنید.
  • در طول ۱۰ روز اول، تقریباً تمامی موهای کاشته شده، بواسطه تغییر محلی که داشته‌اند آسیب‌پذیر می‌شوند و ریزش خواهند داشت. چنین امری کاملاً طبیعی است. بعد از ۲ تا ۳ ماه موهای جدیدی از فولیکولهای جابجا شده شروع به شکل‌گیری می‌کنند. موی بیماران به حالت عادی شروع به رشد می‌کند و در طول ۶ تا ۹ ماه بعدی به ضخیم شدن ادامه می‌دهد.
  • دو روز بعد از جراحی برای شستشوی محل مذکور باید از شامپو استفاده کرد. بعضی از جراحان به بیماران خود پیشنهاد می‌کنند روز بعد از جراحی از شامپو استفاده کنند. استفاده از شامپو بسیار مهم است چون باعث جلوگیری از دلمه بستن زخم در اطراف محور مو می‌شود این دلمه‌های پوستی به محور مو می‌چسبند و خطر ریزش فولیکول‌های موی تازه کاشته شده در طول ۶ تا ۱۰ روز بعد از عمل افزایش پیدا می‌کند.
  • هرگونه ریزش موی بعدی به صورت محتمل از مناطقی که تحت عمل کاشت مو قرار نگرفته‌اند، صورت می‌گیرد. بعضی از بیماران برای به تعویق انداختن ریزش مو از دارو استفاده می‌کنند در حالیکه سایر افراد برای مبارزه با این امر در نهایت تن به یک عمل کاشت موی دیگر می‌دهند.

هزینه کاشت مو

هزینه کاشت مو بسته به تراکم مو و مقدار ناحیه کاشت مو متفاوت است. البته روش کاشت نیز در هزینه آن بی تأثیر نیست. یکی از موارد مهم در تعیین هزینه نیز تعداد جلسات، تعداد تار مو کاشته شده می باشد.

مطالب مشابه را ببینید!

کاشت مو پی آر پی؛ نحوه انجام، مزایا و معایب و شرایط انجام کاشت مو به این روش کاشت مو در زنان | مراحل کاشت مو برای خانم ها و عوارضی که دارد روش کاشت مو Super Fue Plus + مراحل انجام، عوارض و مزایای آن بانک مو یا گرافت مو چیست؟ (بررسی کاربرد و استفاده آن در کاشت مو) تغذیه بعد از کاشت مو و مواد غذایی که پس از کاشت مو می توان مصرف کرد کاشت مو به روش SUPER FUE | مراحل و مزایای انجام این روش آیا کاشت مو درد دارد؟ درمان درد و مراقبت های پس از کاشت مو “کاشت مو سوپر ترکیبی” و مزایا و معایبی که دارد + مراقبت ها و نکات مهم کاشت مو با روش BHT + مراحل انجام آن و مزایای و معایبی که دارد رابطه جنسی پس از کاشت مو باعث ریزش موها می شود؟