جوش زدن صورت نشانه چیست؟؛ دلیل جوش و آکنه در نواحی مختلف صورت

پوست صورت تأثیرات زیادی بر سن و سالتان خواهد داشت. اگر پوستی شاداب و بدون آکنه داشته باشید صورتتان را درخشان تر و زیباتر نشان خواهد داد. شاید برایتان جالب باشد که بدانید هر قسمت از صورتتان، مثلاً بینی یا پیشانی و … نشان از چه بیماری می تواند باشد یا بهتر بگوییم هر قسمت از صورت که جوش می زند علتش در کدام قسمت بدنتان نهفته است؟ برای فهمیدن این علل با ما همراه شوید.

دلیل جوش زدن در نواحی مختلف صورت

جوش زدن صورت

هر قسمت از صورتتان که جوش می زند نشان از علت مشخصی دارد که می توانید با یافتن آن علت از ادامه بروز آکنه بر روی صورتتان پیشگیری کنید.

 

ابرو، بین ابرو و گیجگاه

اگر در این قسمتها جوش می زنید مروری بر سبک غذایی تان داشته  باشید. رژیم غذایی ناسالم می تواند کبدتان را مورد حمله قرار دهد و کبد را ملزم به پاکسازی کند. اگر شما غذاهای سالم مصرف کنید به پاکسازی کبدتان کمک خواهید نمود و در نتیجه جوش های این نواحی کم کم ناپدید خواهند شد.

افرادی که غذای چرب و ناسالم زیاد مصرف می کنند، کسانی که آلرژی غذایی دارند و یا بیش از اندازه الکل مصرف می کنند در نواحی ابرو، بین ابرو و گیجگاه دچار آکنه می شوند.

 

درمان جوش ابرو، بین ابرو و گیجگاه

  1. قبل از هر چیز در برنامه غذاییتان تجدیدنظر کنید و سعی کنید که رژیم غذایی سالمی را داشته باشید تا به کبدتان نیز آسیب نرسانید و علاوه بر آن جوش های این نواحی را از بین ببرید.
  2. می توانید از پماد سالیسیلیک اسید استفاده کنید.
  3. برای اینکه کبدتان را پاکسازی کنید تا از آکنه در این نواحی خودداری کنید باید موادغذایی همچون سیر، هویج، چای سبز، چغندر و گریب فوروت مصرف کنید.
  4. اگر نوشیدنی الکلی مصرف می کنید سعی کنید یا بسیار کم کنید یا اصلاً مصرف نکنید.
  5. غذاهای فست فودی نه تنها اکثراً چرب هستند بلکه هضم مشکلی نیز دارند بنابراین مسبب جوش روی صورت می شوند.
  6. از خوردن لبنیات و غذاهای خیلی چرب خودداری کنید.
  7. سعی کنید در غذاهایتان به مقدار لازم از زردچوبه استفاده کنید زیرا زردچوبه به پاکسازی کبد کمک شایانی می کند.

بینی

شاید تعجب کنید اما بینی ارتباط تنگاتنگی با قلب تان دارد. اما فقط محدود به مشکلات قلبی نیست بلکه رژیم غذایی ناسالم و سوءهاضمه، مصرف بی رویه نمک، غذاهای تند و گوشت، همچنین استفاده مداوم از لوازم آرایشی هایی باعث بستن منافذ پوست می شوند از علل جوش روی بینی می باشند.

 

درمان جوش روی بینی

  1. روزانه ورزش کنید و از هوای تازه استشمام کنید.
  2. بهتر است از غذاهای سالم استفاده کنید مواد غذایی مانند: آجیل، ماهی، آووکادو و بذر کتان موارد مناسبی هستند.
  3. طب فشاری مشکل عدم تعادل در قلب، طحال و شش ها را رفع می کند.
  4. اگر روی بینی جوش دارید فشار خون را چک کنید و ویتامین C و امگا۳ مصرف کنید.
  5. مصرف سبزیجات سبز برای کاهش التهاب که برای قلب بسیار مفید است.
  6. اگر مشکلات قلبی دارید و مرتب بینی شما در حال جوش زدن است زوغن ماهی مصرف کنید زیرا علاوه بر رفع جوش بینی برای قلب نیز بسیار مفید است.
  7. میوه های سالم بخورید میوه هایی مثل آلبالو، گلابی، تمشک و لیمو مصرف کنید.

 

پیشانی

پیشانی شما با دستگاه گوارش تان ارتباطی قوی دارد، اگر سیستم گوارشی شما دچار ضعف و یا اختلال شود جوش هایی روی پیشانی شما ظاهر خواهند شد. البته مشکلاتی مانند: مشکلات استرس، خواب نامنظم، ضعف در سیستم گوارشی و مشکل کبدی در آکنه روی پیشانی تأثیر مستقیمی دارند.

گاهی مخصوصاً در فصل تابستان مردانی که مرتب کلاه به سر می کنند یا خانم هایی که کلاه آفتاب گیر استفاده می کنند به دلیل عرق کردن در آن قسمت جوش هایی را مشاهده می کنند.

 

درمان جوش پیشانی

درمان های متعددی بسته به نوع مشکل شما وجود دارد که در زیر شرح می دهیم:

  1. اگر علت جوش زدن پیشانی شما اختلال در سیستم گوارشی تان باشد می توانید قبل از هر وعده غذایی تان از آنزیم های گوارشی و یا گیاهان تلخ استفاده کنید تا مشکل گوارشی تان بهبود یابد.
  2. اگر خواب نامنظم و ناکافی دارید سعی کنید که خوابتان را تنظیم نموده و روزانه بین 7 الی 9 ساعت بخوابید.
  3. زمانی که مشکلات کبدی مسبب جوش صورتتان می شود چای قاصدک بنوشید.
  4. استرس یکی از علل جوش پیشانی می باشد که می توانید روزانه آب کافی بنوشید و در چند قطره لیمو در آب تان بچکانید و بعد میل کنید.
  5. چربی کمتری را مصرف کنید.
  6. هر دلیل دیگری که ممکن است غیر از این علل مثل استفاده مداوم از کلاه باعث جوش روی پیشانی شما شده باشد برای کنترل این جوش ها از سالیسیلیک اسید استفاده کنید.

 

اطراف دهان و لب

اطراف دهان و لب با روده و کبد مرتبط هستند. زمانی که شما دچار تغییرات هورمونی می شوید و یا استرس می گیرید ممکن است در اطراف دهان و لب خود جوشش هایی را ببینید. همچنین اگر آب به اندازه کافی ننوشید و خواب کافی را نداشته باشید و یا از غذاهای ناسالم مانند چرب و تند استفاده کنید ظهور آکنه در این نواحی طبیعی می باشد.

 

درمان جوش اطراف دهان و لب

  1. به اندازه کافی آب بنوشید. روزانه 1 لیتر آب میزان مناسبی است.
  2. خواب تان را تنظیم کنید. روزانه بین 7 الی 9 ساعت خواب کافی داشته باشید.
  3. رژیم غذاییتان را سالم کنید و از خوردن غذاهای بسیار چرب و تند پرهیز کنید.

 

گونه

اکثر کسانی که آلرژی دارند روی گونه هایشان جوش می زنند. گونه راست با شش ها، گونه چپ با کبد مرتبط هستند. گونه ها با دستگاه تنفسی، سینه و شش ها در ارتباط هستند و جوش های این قسمت نشاندهنده آلرژی است.

ممکن است علل دیگری همچون علل زیر نیز دخیل باشند:

  • مصرف بیش از حد برس های آرایشی
  • سیگار کشیدن.
  • آلودگی هوا.
  • مصرف بیش از حد شکر.
  • بالش کثیف.
  • زیاد غذاخوردن.
  • آلرژی به غذاها.

 

درمان جوش روی گونه

  1. هر شب قبل از رفتن به رختخواب حتماً صورتتان را خوب بشوئید.
  2. هوای خانه را تصفیه کنید. می توانید برای تصفیه هوای خانه از بخور یا گل و گیاه استفاده کنید.
  3. برس های آرایشی، تلفن و دست ها را همیشه تمیز بشوئید تا در تماس با صورت میکروب انتقال پیدا نکند.
  4. اگر سیگار  می کشید سعی کنید که سیگار را ترک کنید.
  5. مرتب از ضد آفتاب استفاده کنید و زیاد در معرض آفتاب قرار نگیرید.

 

گوش

گوش ها با کلیه ها در ارتباط هستند و اگر کلیه ها خوب آبرسانی نشوند قسمت گوش ها جوش زده می شود و زیر چشم ها کبود می شود. اگر از نوشیدنی های گازدار و کافئین دار به مقدار زیاد استفاده کنید و آب کافی ننوشید نیز باعث بروز آکنه روی ناحیه گوش ها  می شود.

 

درمان جوی روی گوش

  1. روزانه ۸ لیوان آب بنوشید.
  2. تا جایی که می توانید قهوه، چای و نمک مصرف نکنید.

 

چانه

جوش های قسمت چانه هم زمانی که هورمون ها تغییر می کنند ایجاد می شود. البته یکسری مسائل گوارشی و مربوط به معده هم موثر هستند. ناگفته نماند که جوش های هورمونی اجتناب ناپذیر هستند. علل دیگری همچون: تماس صورت با لوازم غیربهداشتی و مصرف شکر مصنوعی می تواند باعث بروز آکنه در ناحیه چانه شود.

 

درمان جوش روی چانه

  1. روزانه 7 الی 9 ساعت خواب مفید داشته باشید.
  2. مصرف سبزیجاتتان را افزایش بدهید.
  3. روزانه 1 لیتر آب بنوشید.
  4. از غذاهایی استفاده کنید که چرخه هورمونی شما را تنظیم می کند.
  5. از پوستتان در زمان قاعدگی مراقبت بیشتری کنید.

 

 

 

موارد بیشتر:

درمان آکنه و جوش صورت

درمان جوش چرکی گردن

مطالب مشابه را ببینید!

درمان ریزش موهای جلوی سر؛ دلایل ریزش این ناحیه از سر و جلوگیری از آن مراقبت از پوست در فصل زمستان برای حفظ سلامتی و زیبایی اطلاعات در مورد کرم ضد آفتاب و انتخاب بهترین نوع آن با توجه به پوست مراقبت از ناخن؛ روش های خانگی تقویت ناخن و مراقبت از ناخن ها ماسک مو بعد از حمام؛ دلیل استفاده از ماسک و نکات خرید سفید کردن آرنج؛ دلایل تیره شدن آرنج و 17 روش سفید کردن این ناحیه رفع سفیدی مو؛ روش های کنترل و درمان سفید شدن موها در زنان و مردان روتین پوستی انواع پوست؛ مراحل مراقبت از پوست از پاکسازی تا تقویت خواص روغن کندش؛ 20 فایده این روغن از تقویت مو تا درمان جوش و نحوه استفاده آن انواع کرم شب و فواید آن؛ تفاوت کرم شب و روز، نحوه مصرف، راهنمای خرید و عوارض