جراحی لیپوساکشن یا لاغری سریع (مراحل انجام، میزان هزینه، خطرات و عوارض)

اطلاعات درباره جراحی لیپوساکشن

همان گونه که می دانید چاقی در برخی از نواحی و به ویژه شکم و پهلو یکی از بزرگترین مشکلاتی است که بسیاری از افراد جامعه دچار آن هستند. راه های مختلفی برای کنترل چربی وجود دارد. اما بسیاری از افراد حتی با رژیم هم نمی توانند چربی های خود را از بین ببرند. این افراد می توانند از جراحی ساکشن استفاده کنند. عمل جراحی لیپوساکشن به این افراد کمک خواهد کرد که قسمتی از چربی نواحی مختلف بدن از آنها جدا شود. البته باید بدانید که این عمل نمی تواند جایگزین مناسبی برای کاهش وزن باشد. بلکه بهتر است برای فرم دهی بدن از آن استفاده شود. ما در این مقاله به بررسی این عمل می پردازیم تا با لیپوساکشن شکم و پهلو و همچنین هزینه لیپوساکشن آشنایی بیشتری پیدا کنید.

جراحی لیپوساکشن چیست؟

لیپوساکشن را با نام عمل چربی کشی هم می شناسند. با استفاده از این روش معمولاً چربی قسمت های مختلف بدن همچون شکم و پهلو، ران، باسن و … را مکش می کنند تا چربی این نواحی کمتر شود. این جراحی برای افرادی مفید است که دارای فرم بدنی خوبی هستند اما در برخی از نواحی بدن همچون شکم و پهلو دارای چربی اضافه هستند. این افراد با استفاده از این نوع جراحی می توانند به فرم ایده آلی برسند.

همان گونه که بیان کردیم لیپوساکشن جایگزینی برای کاهش وزن نخواهد بود. اگر اضافه وزن دارید می توانید از طریق رژیم غذایی و ورزش وزن خود را کمتر کنید. اما در صورتی که اضافه وزن ندارید ولی فرم بدنی شما به علت داشتن چربی در برخی از نواحی به هم ریخته است، می توانید از این نوع عمل استفاده کنید.

باید بدانید این جراحی زمانی کاربرد خواهد داشت که ورزش و رژیم غذایی قادر نیستند چربی برخی از نواحی خاص را از بین ببرند. لیپوساکشن سعی دارد تا سلول های چربی در نواحی خاصی از بدن را کاهش دهد. به همین دلیل باعث فرم دهی بهتر آن ناحیه خواهد شد و حجم را کاهش خواهد داد.

Lipo 3 e1660984654960

مراحل انجام عمل لیپوساکشن

برای انجام این جراحی باید مراحلی انجام شود. در زیر مراحل انجام عمل لیپوساکشن را برای شما بیان می کنیم:

  1. ابتدا بیمار به پزشک و جراح مراجعه می کند. پزشک او را به خوبی بررسی می کند تا ببیند که آیا کاندید مناسبی برای انجام این عمل است یا خیر. در صورتی که کاندید مناسبی باشد برای وی نوبت عمل در نظر می گیرد.
  2. در هنگام جراحی معمولاً بیمار به صورت عمومی بی هوش می شود. در برخی از مواقع و به ویژه در هنگانم لیپوساکشن نواحی تحتانی، ممکن است از بی حسی موضعی استفاده شود. این شراط بستگی به نظر جراح خواهد داشت.
  3. بعد از آن معمولاً جراح ناحیه ای که قصد جراحی بر روی آن دارد را علامت گذاری خواهد کرد. سپس برخی از داروهای بی حسی و سایر داروهای مورد نیاز را در این قسمت تزریق خواهد کرد.
  4. بعد از آن با استفاده از روش مناسبی اقدام به کم کردن چربی های ناحیه مورد نظر می کند. برای این کار از ارتعاش فرکانس بالا، لیزر و یا جت آب استفاده می کند. البته معمولاً یک برش در ناحیه مورد نظر ایجاد می کند و سپس لوله مکش را وارد می کند تا بتواند چربی ها را خارج کند. در صورتی که حجم چربی ها بسیار زیاد باشد معمولاً چندین برش ایجاد می شود تا بتواند چربی ها را بهتر از این ناحیه خارج کند.
  5. معمولاً چربی ها در زیر پوست سفت هستند. به همین دلیل جراح در حین عمل، لوله مکش را عقب و جلو می برد تا این چربی ها از حالت تراکم خارج شوند و بهتر مکش شوند. در این مرحله خون و برخی از مایع ها در ناحیه مورد نظر جمع می شوند. جراح در این مرحله اقدام به جمع‌ آوری آن ها خواهد کرد.
  6. زمانی که عمل با موفقیت انجام شد و حجم زیادی از چربی ها مکش شد بخیه در ناحیه برش زده شده ایجاد می شود.

معمولاً این عمل حدود سه ساعت زمان خواهد برد. البته در برخی از موارد که عمل ساده تر است ممکن است تنها یک ساعت زمان ببرد. افرادی که تحت این عمل جراحی قرار می گیرند لازم است تا یک روز در بیمارستان بمانند تا تحت مراقبت های پس از عمل جراحی قرار بگیرند.

آیا عمل لیپوساکشن خطرناک است؟

تا نام عمل جراحی چربی کشی به میان می آید بسیاری می ترسند. زیرا بسیار شنیده اند که این نوع عمل ها می تواند عوارض بسیار زیادی داشته باشد. اما آیا عمل لیپوساکشن خطرناک است؟

لیپوساکشن جز عمل های زیبایی به شمار می رود که انجام آن ضروری نیست. این عمل اگر چه می تواند بسیار کمک کننده باشد تا فرد بتواند چربی بدن خود را کاهش دهد؛ اما ممکن است فرد را با عوارض مختلفی رو به رو کند. در ادامه به بررسی عوارض آن خواهیم پرداخت تا ببینیم که آیا عمل لیپوساکشن خطرناک است یا خیر.

  • تورم و کبودی

بسیاری از افرادی که تحت لیپوساکشن شکم و پهلو و سایر نواحی قرار گرفته اند دچار کبودی و تورم در ناحیه مورد نظر می شوند. این موضوع از مهمترین عوارض لیپوساکشن شکم و پهلو و سایر نواحی تحت جراحی است. علاوه بر این معمولاً این افراد از بی حسی این ناحیه هم رنج می برند. تمامی این علائم می توانند موقتی باشند و حداکثر به مدت 6 ماه پس از عمل جراحی باید برطرف شوند. در صورتی که این عوارض برطرف نشدند باید برای درمان تحت نظر پزشک قرار بگیرید. البته شما باید از همان ابتدای کار و پس از عمل هم تحت نظر پزشک باشید تا وی با تجویز داروهای مناسب این عوارض را کاهش دهد.

این عوارض می تواند طبیعی باشد اما اگر بیش از 6 ماه طول بکشد نشان دهنده آسیب به عصب می باشد که می تواند خطرناک هم باشد. در صورتی که عصب ها آسیب دیده باشند، حتی ممکن است این عوارض به صورت دائمی در بدن فرد هم ایجاد شوند. معمولاً این عوارض در بیمارانی که دچار خون ریزی شدید می شوند بیشتر خواهد بود.

  • آسیب رسیدن به پوست

این آسیب می تواند بیمار را با مشکلات مختلفی رو به رو کند. معمولاً برخی از افراد که به خوبی تحت درمان قرار نگرفته اند دچار مشکلات پوستی می شوند. در این بیماران بافت مردگی رخ می دهد. علت این امر هم آن است که در طی عمل برخی از سلول های پوست از بین رفته اند. این موضوع می تواند باعث شود تا پوست شما تغییر رنگ دهد و پس از آن عفونت کند.

این عفونت ممکن است به سایر قسمت های پوست هم سرایت کند و در نتیجه بخش زیادی از پوست را در بر می گیرد. در برخی از این عمل ها که با لیزر انجام می شود امکان سوختگی نواحی از پوست وجود خواهد داشت. در صورتی که این اتفاق رخ دهد اسکارهایی به شکل دائم در پوست شما ایجاد خواهد شد که نمی تواند چندان خوشایند باشند.

از مهمترین آسیب هایی که لیپوساکشن می تواند به پوست شما وارد کند، بروز چین و چروک و ناهمواری در پوست است. این موضوع به ویژه در عمل گردن و یا صورت بیشتر اتفاق می افتد. زیرا این نواحی از بدن دارای پوستی با قابلیت ارتجاعی کمتر هستند. به همین دلیل پس از عمل معمولاً دچار ظاهر و حالتی نامناسب می شوند.

  • مسمومیت با داروهای بی هوشی

یکی از ویژگی های عمل لیپوساکشن شکم و پهلو و سایر نقاط بدن این است که ممکن است از داروهای قوی برای بی حسی موضعی استفاده کنند. معمولاً جراحان از لیدوکائین برای بی حسی استفاده می کنند. اگر این دارو در دوزهای بالا و توسط پزشک کم تجربه تزریق شود متأسفانه  می تواند باعث مسمویت بیمار شود. اگر بیمار توسط این دارو مسموم شود می تواند عوارضی مانند خواب آلودگی، مشکل در تکلم و یا در موارد شدیدتر می تواند باعث بروز تشنج و خطرت قلبی به مانند ایست قلبی شود. آن چیزی که مشخص است این است که استفاده نادرست از داروهای بی حس کننده می تواند برای بیمار کشنده باشند.

  • عفونت

یکی از مهمترین عوارض هر عمل جراحی عفونت می باشد. به همین دلیل است که جراحان پس از هر جراحی داروهای آنتی بیوتیک را تجویز می کنند تا بیماران از خطرات عفونت در امان باشند. در جراحی لیپوساکشن معمولاً برش های کوچکی در سطح پوست انجام می شود اما همین برش ها هم می توانند عفونت کنند. بعد از جراحی، نواحی مورد نظر باید به خوبی ضدعفونی شوند تا دچار این مشکل نشوند. در صورتی که کوچکترین نشانه هایی از عفونت در شما ایجاد شد باید سریعاً به پزشک مراجعه کنید تا جلوی عفونت گسترده تر گرفته شود.

  • آمبولی چربی

یکی از مهمترین و کشنده ترین عوارض لیپوساکشن شکم و پهلو و سایر نواحی بدن آمبولی چربی در بدن است. این اتفاق زمانی رخ می دهد که چربی در رگ های اطراف ناحیه تحت عمل قرار گرفته نفوذ می کند و باعث می شود تا چربی به سمت ریه و یا مغز حرکت کند.

اگر چربی به سمت ریه برود باعث می شود بیمار دچار اختلالات تنفسی شود. که در بدترین حالت منجر به ایست تنفسی خواهد شد. در صورتی که این چربی ها به سمت مغز بروند باعث می شوند تا خون در مغز گردش پیدا نکند و یا برخی از رگ ها هم پاره شوند. این موضوع می تواند باعث شود تا فرد با مرگ دست و پنجه نرم کند. در صورتی که نشانه ای هر چند کوچک از این مشکلات در شما به وجود آمد بلافاصله به پزشک مراجعه کنید تا تحت درمان اورژانسی قرار بگیرید.

علاوه بر این اگر در حین عمل جراحی مایعات زیادی به برخی از نواحی به ویژه شکم و پهلو تزریق شوند می تواند برای بیمار کشنده باشد. توصیه ما این است در صورتی که قصد دارید این عمل جراحی را انجام دهید، حتماً نزد بهترین متحصصان جراحی زیبایی این کار را انجام دهید تا پشیمان نشوید.

جراحی لیپوساکشن

آیا جراحی لیپوساکشن دردناک است؟

یکی از سؤالاتی که همواره و در هر عمل جراحی با آن رو به رو هستیم این است که آیا جراحی دردناک است یا خیر؟ در عمل لیپوساکشن به مانند بسیاری دیگر از جراحی ها بیمار درد زیادی را تجربه نخواهد کرد. زیرا تحت بی هوشی قرار می گیرد.

با این حال ممکن است پس از این که بیمار به هوش بیاید برخی از دردها را تجربه کند. معمولاً جراح برخی از داروهای مسکن را برای شما تجویز خواهد کرد تا در صورت داشتن درد از آن ها استفاده کنید. البته باید بدانید این دردها باید پس از دو تا سه روز برطرف شوند. اما در صورتی که پس از دو سه روز این دردها از بین نرفتند باید به پزشک مراجعه کنید تا مشکل بر طرف شود.

چه کسانی کاندید مناسبی برای لیپوساکشن هستند؟

به طور کلی تمامی افراد نمی توانند کاندید مناسبی برای این جراحی باشند. معمولا پزشک باید ابتدا بررسی کند که آیا بیمار شرایط خوبی برای انجام این جراحی دارد یا خیر.

معمولاً انجام این عمل برای افراد بزرگسالی که وزن ثابتی دارند و شاخص توده بدنی آن ها کمتر از 40 است می تواند مناسب باشد. این افراد اگر پوستی سفت و قابل کشسان داشته باشند و از تون عضلانی خوبی برخوردار باشند می توانند کاندید مناسب تری برای انجام این عمل باشند.

افرادی که تحت این عمل جراحی قرار گرفته اند باید در سلامت کامل باشند. این افراد نباید به بیماری های زمینه ای مبتلا باشند. زیرا پس از جراحی بهبودی آنها به کندی حاصل می شود. همچنین در حین عمل هم ممکن است با خطراتی رو به رو شوند.

افرادی که دخانیات مصرف نمی کنند می توانند گزینه مناسب تری باشند تا جراح این عمل را بر روی آن ها انجام دهد. همان گونه که در بالاتر هم بیان کردیم این جراحی برای افرادی مناسب است که دارای چربی اضافه در برخی از نواحی به مانند شکم و پهلو هستند، اما فرم بدنی آن ها خوب است. این افراد می توانند با استفاده از این جراحی این چربی ها را از بین ببرند.

جراحی لیپوساکشن

هزینه لیپوساکشن چه مقدار است؟

هزینه عمل های زیبایی سال به سال بیشتر می شود. زیرا در طول سال قیمت ابزارهای جراحی و همچنین هزینه دست مزد پزشکان تغییر می کند. همان گونه که بیان کردیم در این عمل پیکر تراشی انجام می شود. به طور دقیق نمی توان بیان کرد که هزینه این عمل جراحی برای هر فرد چه میزان است. زیرا بسته به میزان چربی ها و همچنین ناحیه ای که عمل انجام می شود این هزینه ها متفاوت است.

همان گونه که بیان کردیم این عمل جراحی با روش های مختلفی انجام می شود. هزینه لیپوساکشن بسته به این که از چه روشی استفاده شده است می تواند تفاوت داشته باشد. برای این که از هزینه عمل جراحی با خبر شوید باید به پزشک مراجعه کنید و عملی که می خواهید انجام دهید را شرح دهید. بعد از انجام معاینات دقیق توسط پزشک، هزینه کلی آن به شما اعلام می گردد.

پزشک با توجه به ناحیه ای که جراحی می شود و روشی که مناسب شما است یک تعرفه به شما اعلام می کند که شما در صورت تمایل می توانید آن را پرداخت و خود را برای انجام جراحی آماده کنید. چیزی که مشخص است این است که به طور میانگین هزینه این عمل جراحی هر ساله تا 20 درصد نسبت به سال قبل افزایش پیدا خواهد کرد.

اگر شما بخواهید سینه خود را لیپوساکشن کنید، هزینه ای کمتر از لیپوساکشن شکم و پهلو نیاز خواهد بود. همچنین هزینه لیپوساکشن ران و باسن تقریباً به اندازه شکم و پهلو است. اگر بخواهید کل بدن خود را تحت این عمل جراحی قرار دهید، معمولاً باید در نوبت های مختلفی اقدام به انجام جراحی کنید. این موضوع خود باعث می شود که شما مشمول هزینه های بسیار بیشتری شوید.

البته موارد دیگری هم وجود دارند که هر کدام از آنها باعث ایجاد تفاوت در نرخ این عمل می شود. در زیر مهمترین عوامل مؤثر بر هزینه لیپوساکشن را برای شما عزیزان بیان  می کنیم:

  • وضعیت بیمار می تواند در هزینه آن نقش مهمی داشته باشد.
  • معمولاً هر چه پزشک دارای مهارت بیشتری باشد و از تجهیزات به روز تر برای جراحی استفاده کند هزینه بیشتری را هم از بیمار اخذ خواهد کرد.
  • برخی از هزینه های مازاد اتاق عمل و بیمارستان بر روی هزینه نهایی که بیمار متحمل می شود نقش خواهد داشت.
  • نوع ناحیه ای که جراحی می شود و همچنین تعداد نواحی که مورد جراحی قرار می گیرند هم در میزان هزینه لیپوساکشن نقش دارند.

جراحی لیپوساکشن

تفاوت لیپوساکشن و جراحی لاغری چیست؟

بسیاری از افراد این سؤال را دارند که جراحی لاغری مناسب تر است یا لیپوساکشن؟ در پاسخ به این سؤال باید بگوییم که لیپوساکشن روشی است که با استفاده از آن چربی بسیاری از نقاط بدن را کاهش می دهند. تجربه نشان داده است که استفاده از این روش می تواند نتایج بسیار بهتری نسبت به سایر روش های جراحی غیر تهاجمی داشته باشد. البته باید بدانید که لیپوساکشن معمولاً دوره نقاهت طولانی تری هم خواهد داشت. معمولاً هزینه لیپوساکشن بسیار بیشتر از گزینه های غیر جراحی دیگر است که برای لاغری انجام می دهند. معمولاً نتایج لیپوساکشن دائمی است؛ مگر این که فرد افزایش وزن بیشتری پیدا کند و چربی های بدن او بیشتر شوند.

نتیجه گیری

لیپوساکشن یکی از عمل های جراحی زیبایی است که برخی از افراد آن را انجام  می دهند. در این عمل قسمتی از چربی های بدن برداشته می شود تا ناحیه مورد نظر ظاهر بهتری داشته باشد. هزینه لیپوساکشن معمولاً بالا است. علاوه بر این لیپوساکشن شکم و پهلو و همچنین جراحی سایر قسمت های بدن می تواند عوارضی هم داشته باشد که در این مقاله به آن ها اشاره کردیم.

مطالب مشابه را ببینید!

میکرونیدلینگ چیست و چه فوایدی برای پوست دارد؟ نکات خاص و معایب آن ماموپلاستی یا عمل کوچک کردن سینه ها برای خانم ها + مزایا و عوارض این عمل جراحی لیفت بازو یا براکیوپلاستی + روش های انجام، عوارض و هزینه های این عمل تغذیه بعد از کاشت مو و مواد غذایی که پس از کاشت مو می توان مصرف کرد جراحی زیبایی شکم (ابدومینوپلاستی) مزایا و عوارضی که دارد اطلاعات درباره لیفت غبغب و مزایای و معایبی که این روش زیبایی دارد خواص زینک برای رشد مو و مزایای استفاده از قرص Zink یا روی تیرگی زیر چشم و راه ها و روش های موثر درمان آن باورهای نادرست درباره مراقبت از پوست کدامند؟