اختلال نعوظ چیست؟ | دلایل ایجاد این مشکل | انواع آن و روش های درمان

نعوظ،  می تواند ذهن، اعصاب، هورمون ها، و گردش خون را تحت تاثیر قرار دهد. این سیستم ها جهت ایجاد نعوظ و جریان خون در آلت تناسلی با همدیگر در تعامل هستند . افرادی که دارای اختلال نعوظ می باشند در حفظ نعوظ حین عمل جنسی مشکل دارند. بعضی از افرادی که این اختلال را دارند کاملا در نعوظ مشکل دارند. در برخی از افراد نگه داشتن نعوظ برای مدت کوتاهی نیز سخت است می باشند. بعضی از علل مشکل در نعوظ  درمان پذیر هستند.

ایجاد مشکل در نعوظ در بین مردان مسن خیلی شایع است اما می تواند پسران نوجوانان را هم دچار مشکل نماید. حدودا نیمی از مردان در سن 50 سالگی و حدود 60 درصد آن ها در 60 سالگی به این اختلال دچار می شوند. امکان دارد گاهی فرد از سخن گفتن درباره این مشکل خجالت زده شود ولی گفتگوی شفاف با پزشک، فرایند بهبودی و درمان را سرعت خواهد بخشید.

اختلال نعوظ در نوجوانان

طبق پژوهش هایی که جدیدا انجام شده، برخلاف تفکرات گذشته، اختلال در نعوذ در میان جوانان و نوجوانان خیلی شایع تر است و حدود  25 درصد نوجوانان و جوانان را تحت تاثیر قرارمی دهد. حدودا 50 درصد از این افراد از این مشکل به شکل جدی رنج می برند.

تحقیقات نشان داده اند که جوانانی که به اختلال نعوظ مبتلا هستند نسبت به مردان سنین بالاتر، علاقه بیشتری به مصرف سیگار و نوشیدن الکل نشان می دهند.

اختلال نعوظ

انواع اختلال نعوظ

اختلال نعوظ موقعی یک اختلال محسوب می گردد که حدودا از ابتدای شروع فعالیت‌ های جنسی بهنجار و عادی به وجود آمده باشد. به صورت کلی اختلالات نعوظ به 5 دسته تقسیم می شوند:

  • نعوظ فراگیر: به انواع مشخصی از تحریک شدن، شریک  رابطه جنسی، زمان و موقعیت معینی ارتباط ندارد.
  • نعوظ موقعیتی: فقط با انواع مشخصی از تحریک (مثلا تحریک دهانی)، شرایط خاص و شخص خاصی رخ می‌ دهد.
  • نعوظ خفیف: موقعی که شواهدی از ناراحتی ‌های خفیف در بروز، حفظ و سفتی نعوظ وجود داشته باشد.
  • نعوظ متوسط: موقعی که علائمی از ناراحتی ‌های متوسط در بروز، حفظ و سفتی نعوظ وجود داشته باشد.
  • نعوظ شدید: موقعی که علائمی از ناراحتی ‌های زیاد در بروز، حفظ و سفتی نعوظ وجود داشته باشد.

دلایل ایجاد اختلال نعوظ

علل فیزیکی و روانشناختی زیادی در ابتلای به این مشکل موثر هستند. در بعضی موارد این مشکل می تواند علامت اولیه ای بر مبتلا شدن به یک اختلال جدی باشد .

دلایل فیزیکی

  • نعوظ و نگهداری آن نیاز مبرم به جریان خون مناسب دارد. تصلب شریان ها ممکن است یکی از علل اختلال در نعوذ باشد. فشار خون بالا نیز در ایجاد مشکل نعوظ موثر است .
  • اختلال نعوظ می تواند علامتی بر وجود دیابت در فرد باشد .اندازه زیاد گلوکز در رگ های خونی که مامور خون رسانی به آلت تناسلی موقع نعوظ هستند باعث ایجاد مشکل می شود.
  • افزایش وزن، خطر مبتلا شدن به دیابت و فشار خون بالا را زیاد می کند. جوانانی که دارای اضافه وزن هستند باید اقدام به کاهش وزن نمایند.
  • مشکلات هورمونی و کم بودن تستسترون باعث بروز مشکل در نعوظ خواهد شد. بالا رفتن تولید پرولاکتین که از طریق غده هیپوفیز ترشح می گردد نیز بر بروز مشکل نعوظ تاثیر دارد. بالا یا پایین بودن  مقدار هورومون تیروئید نیز باعث بروز اختلال نعوظ خواهد شد. نوجوانانی که از استروئیدها به هدف  ساختن عضله استفاده می نمایند در ریسک ابتلا به این مشکل هستند.

دلایل روانشناختی

هیجان جنسی که باعث بروز نعوظ می شود در ذهن شروع می شود. موقعیت هایی مانند افسردگی و اضطراب در فرایند ایجاد نعوظ بسیار دخیل هستند.  یکی از علامت های اساسی افسردگی، اجتناب از مسائلی ست که زمانی نشاط و لذتی فراوانی برای فرد به همراه داشته اند، مانند رابطه جنسی .

استرس کاری و مشکلات زندگی نیز موجب بروز این اختلال خواهند شد. در میان نوجوانان  نوشیدن الکل و مصرف بی رویه مواد از علل متداول بروز مشکل نعوظ هستند. مشکلات رابطه ای با دیگران و یا روابط اجتماعی ضعیف با دوستان، با همسر و یا پارتنر جنسی باعث عملکرد غلط جنسی در مرد و زن می شود .

اختلال نعوظ

عوامل خطر و عوارض نعوظ در نوجوانان

عوامل که موجب بروز مشکل نعوظ در نوجوانان می شوند عبارتند از:

  • چاقی
  • استرس
  • مصرف الکل
  • ورزش نکردن
  • مشکلات خواب
  • مصرف بعضی داروها
  • صدمه به آلت
  • مشکلات روانی
  • سیگار کشیدن و مصرف مواد
  • برخی بیماری ها مانند دیابت

ابتلا به مشکل نعوظ موجب ایجاد موارد زیر در نوجوانان خواهد شد:

  • شرم و خجالت
  • از بین رفتن عزت نفس
  • رضایت نداشتن از رابطه جنسی
  • ناتوانی در بارور نمودن شریک زندگی
  • استرس ناشی از مشکل نعوظ

متداول ترین دلایل بروز مشکلات نعوظ در سالمندان عبارتند از فشار خون بالا، عمل جراحی لگن و چربی خون بالا. اما هیچ کدام از این عوامل در بروز اختلال نعوظ در نوجوانان تاثیر ندارند. زیرا بروز این بیماری ها در فرد سالها زمان می برد تا باعث آسیب عروقی شود. همچنین، مطالعات اندکی در مورد نقش این عوامل در ابتلا شدن نوجوانان به مشکل در نعوظ انجام شده است.

درمان مشکل نعوظ در نوجوانان

راه های درمان مشکل نعوظ

به علت تاثیر مسائل جسمی و روانی در به وجود آمدن اختلال نعوظ، درمان این اختلال نیز دوگانه انجام می شود. در درمان اختلال نعوظ هم جسم فرد و هم روان وی باید تحت درمان قرار بگیرد.

برخی از متد های درمان اختلال نعوظ عبارتند از:

1.درمان روانشناختی اختلال نعوظ

همان گونه که اطلاع دارید، مشکلات جنسی به اندازه زیادی از وضعیت روانی افراد تاثیر می پذیرند. اولین راه درمان این مشکل، یافتن علت بروز آن است و برای اینکه بدانید به چه دلیل مبتلا به این اختلال شدید، باید تحت نظر یک روانشناس متخصص مورد معاینه دقیق قرار بگیرید. کشف دلایل روانی ابتلا به این اختلال، برعکس مشکلات فیزیکی که با آزمایش قابل تشخیص می باشد، به دلیل واضح نبودن مسائل روانی مستلزم صرف زمان طولانی است و باید صبوری به خرج دهید. بعد از تشخیص، با درمان‌ های ویژه رفتار درمانی، سکس تراپی و خانواده درمانی به رفع این مشکل می‌ پردازند.

2. درمان جسمانی اختلال نعوظ

پس از تشخیص دلیل مشکل، درمان ویژه آن را دریافت خواهید نمود.

اگر اختلال نعوظ مرتبط با ساختار اندام جنسی فرد باشد، با جراحی و تزریقات امکان درمان وجود دارد. در صورت عدم وجود مشکل روانی، داروهایی مثل ویاگرا و محرک های جنسی موثر هستند. دقت کنید که  دارو های ضد افسردگی‌ و آرام بخش‌، ممکن است تاثیر دوگانه داشته باشند، به این معنی که هم موجب تحریک شوند و هم از طرف دیگر موجب بدتر شدن اختلال نعوظ فرد شوند. بنابراین هیچ گاه بدون تجویز پزشک، اقدام به مصرف دارو نکنید.

در آخر باید بدانید که پیشگیری اغلب راحت تر از درمان است و برای پیشگیری از ابتلا به اختلال نعوظ، باید شیوه زندگی سالمی را انتخاب نمایید. باید از نظر روانی و از نظر فیزیکی به احتیاجات و خواسته‌ های خود بیشتر دقت نمایید و در این راه می‌ توانید با شرکت در جلسات مشاوره، راحت‌ تر جلو بروید.

سوالات متداول

جهت درمان مشکل نعوظ می شود از دارو استفاده کرد؟

برای درمان در گام نخست باید به یک شخص متخصص در این زمینه مراجعه کنید. دارو یکی از راه های درمان این مشکل است ولی در صورت مصرف دارو بدون تجویز پزشک، ممکن است مشکلات زیادی را به همراه داشته باشد. به همین علت بهتر است اول ریشه بروز مشکل را شناسایی کنید و طبق آن، روش درمانی مناسب را در پیش بگیرید.

مطالب مشابه را ببینید!

همه چیز درباره بیماری ام اس؛ علائم و نحوه درمان و راهکارهای کنترل MS دلیل ابتلا به سرطان پروستات؛ انواع این بیماری و روش های درمان آن همه چیز درباره بیماری فیستول؛ علت و تشخیص تا روش درمان مگس پرانی چشم چیست؟ دلایل ایجاد نقاط متحرک در چشم و روش های درمان کم خونی داسی شکل کودک؛ علائم و روش های درمان این نوع کم خونی از بین بردن جرم گوش؛ روش های رفع جرم گوش و تمیز کردن گوش با روش درست درمان خروپف شبانه؛ دلایل خرناس، عوارض آن و روش های درمان مختلف درمان واریس؛ روش های تشخیص، کنترل و درمان رگ های واریسی درمان رفلاکس معده؛ علائم، دلایل ایجاد و روش های درمان خانگی و گیاهی کاهش فشار خون؛ دلایل و عوارض فشار خون بالا و روش های خانگی درمان