خواص کشک | فواید کشک برای سلامتی و عوارض مصرف بیش از حد آن

کشک نوعی فرآورده لبنی است که در بیشتر کشورهای دنیا این ماده غذایی ترش مزه را می شناسند و در ایران هم بسیار محبوب است و در آش رشته و آش کشک استفاده می شد. فرآیند تخمیر و تولید کشک با اضافه نمون باکتری به شیر صورت می پذیرد.

خواص زیادی که کشک برای سلامت دارد، باعث شده است که به محصول لبنی مهمی تبدیل شود. علاوه به خوشمزه کردن غذاهای مختلف، کشک می تواند باعث عملکرد بهتر سیستم گوارش و بهبود هضم غذا شود و به دلیل داشتن کلسیم باعث تقویت استخوان و دندان ها می شود.

خوردن این محصول می تواند مواد مغذی مورد نیاز برای داشتن موی سالم را تامین کند. بعضی از افراد این محصول را به صورت مستقیم روی پوست سر قرار می دهند. این کار به منظور درمان مستقیم مشکلات پوست مانند شوره سر موثر است و همچنین باعث نرم شدن و تقویت کوتیکول مو می شود. در ادامه خواص فوق العاده عالی کشک را معرفی می کنیم و در مورد تاثیرات آن بر سلامتی توضیحاتی را ارائه می کنیم.

خواص شگفت انگیز کشک

کشک یکی از فرآورده های فرعی شیر است که از تغلیظ و خشک کردن ماست یا دوغ تهیه می شود. باکتری های تولید کننده این محصول خوب، طعم متفاوت و ترشی به آن می دهند. این فرآیند باعث ماندگاری طولانی تر مواد مغذی موجود در شیر می شود. این خوراکی خوشمزه برای تهیه در خیلی از غذاها استفاده می شود و پروتئین بیشتری نسبت به شیر دارد. نمی توان خواص زیاد کشک را نادیده گرفت و در ادامه بیشتر توضیح می دهیم.

پوست سالم و درخشان

یکی از فواید خوب این ماده مغذی، مراقبت از زیبایی و درخشندگی پوست می باشد. مواد معدنی موجود در کشک این امکان را به پوست می دهد که شفافیت و سلامت خود را حفظ کند. مواد مغذی موجود در این ماده مغذی مانند ویتامین E، روی و سایر مواد مغذی موجود در آن برای پوست مفید هستند. به همین دلیل این محصول به عنوان روش درمانی خانگی برای مراقبت از پوست استفاده می شود و جایگزینی خوب برای محصولات آرایشی و شیمایی به حساب می آید. علاوه بر این، قرار دادن کشک روی پوست صورت باعث صافی پوست و درخشنده شدن آن خواهد شد.

کشک

جایگزین مناسب شیر

عدم تحمل لاکتوز برای بعضی از افراد باعث می شود که نتوانند شیر مصرف کنند. ولی خاصیت کشک در هضم آسان پروتئین و دیگر مواد مغذی موثر است، پس مصرف آن، همان فواید موجود در شیر را برای افراد فراهم می کند.

کمک به هضم غذا

افرادی که از سوء هاضمه رنج می برند با مصرف منظم این ماده مغذی می توانند این مشکل را رفع کنند. از جمله فواید خوب کشک، تعادل در اسید معده است که در درمان بیماری های معده بسیار موثر است. خواص این محصول در مدیریت سطح pH، آن را تبدیل به درمانی مناسب برای سوء هاضمه کرده است.

کاهش وزن با کشک

افرادی که سعی دارند لاغر شوند باید این ماده مغذی را در رژیم غذایی خود داشته باشند. میزان زیاد کلسیم موجود در کشک خشک، می تواند باعث شود که کشک گزینه ای خوب برای کاهش وزن باشد. کلسیم تولید کورتیزول (هورمون استرس) را محدود می‌کند، همین امر باعث جلوگیری از افزایش وزن می شود. برای جلوگیری از ترشح هورمون کورتیزول فرد باید به صورت مرتب میزان مشخصی از این ماده مغذی را مصرف کند. مصرف حدود 500 گرم در روز، برای تامین کلسیم مورد نیاز بدن کافی می باشد.

کشک

تقویت و استحکام استخوان‌ ها

این محصول منبعی خوب از کلسیم و فسفر است و هر دوی این عناصر، می توانند استخوان ها را تقویت کنند. خواص آن برای تامین نیاز بدن به کلسیم برای تقویت استخوان و دندان ها، گزینه ایده آلی است. مصرف منظم کشک باعث می شود که استخوان ها قوی تر شوند و این امر از مشکلاتی مانند آرتروز و پوکی استخوان جلوگیری می کند.

سلامت قلب

کشک خشک کم نمک می تواند باعث پیشگیری و کاهش مشکلات قلب شود. اضافه کردن این ماده غذایی به رژیم غذایی روزانه باعث کاهش سطح کلسترول می شود و عملکرد قلب را بهبود می دهد. کم بودن سطح کلسترول بد در بدن باعث پاک نگه داشتن شریان ها و بهبود جریان خون می شود. با توجه به این خواص، مصرف آن خطرات بیماری های مرتبط با قلب را تا حد زیادی کاهش می دهد.

تقویت سیستم ایمنی

مواد غذایی متعددی وجود دارد که می توانند به سلامت بدن کمک کنند یکی از آنها کشک است. کشک دارای میکروارگانیسم های زنده است. این میکروارگانیسم ها برای سلامت بدن انسان ضروری می باشند و در نتیجه باعث افزایش قدرت سیستم ایمنی بدن، تاثیر عوامل بیماری زاد بر سلامت بدن به شکل قابل توجهی کاهش پیدا خواهد کرد.

سلامت مو و تقویت بافت آن

افرادی که شوره سر، خشکی مو، موخوره و دیگر مشکلات مربوط به مو را دارند، می توانند از فواید کشک بهره ببرند. اسید لاکتیک موجود در کشک، مود مغذی و مواد معدنی مورد نیاز پوست را فراهم می کند که در نهایت، باعث کاهش شوره سر می شود. این ماده غذایی باعث افزایش نرمی پوست سر و مو می شود و قرار دادن مخلوط این ماده عالی و حنا بر روی پوست سر می تواند نتایج مثبتی را در بهبود و تقویت تارهای مو ارائه نماید.

حفظ سلامت واژن

کشک باعث مدیریت سطح pH واژن می شود و به سلامت واژن کمک می کند. مصرف منظم کشک را می بایست در رژیم غذایی خود قرار بدهید تا از عفونت های قارچی جلوگیری کنید. خواص خوب کشک باعث می شود که سلامت واژن حفظ شود و بهتر است در برنامه روزانه غذایی مصرف شود.

سلامت مغز

خواص کشک خشک می تواند باعث ایجاد آرامش و تعادل عملکرد مغز شود. این ماده غذایی، میزان استرس را کاهش می دهد و باعث مبارزه با اضطراب می شود. تمام این خواص، آن را به یک داروی قابل اطمینان برای سلامت مغز کرده است.

افزایش اشتها

طعم خوب و ترش کشک می تواند به عنوان محرک جوانه چشایی عمل کند و در نتیجه اشتهای فرد را بهبود دهد. به همین دلیل، افرادی که کمبود وزن و بی اشتهایی دارند، بهتر است به صورت روزانه این محصول را در رژیم غذایی خود داشته باشند.

جلوگیری از بروز عفونت‌ ها

انواع بیماری های دهانی به وسیله باکتری ها ایجاد می شوند. باکتری های مفید موجود در فرمولاسیون این ماده عالی، اجازه نمی دهند که باکتری های بیماری زاد در دهان تجمع پیدا کنند و این چنین از بروز هر نوع بیماری عفونی جلوگیری می شود.

عوارض جانبی و حساسیت‌

اگر چه خواص کشک خشک باعث کاهش وزن می شود، ولی مصرف روزانه آن می تواند باعث چاقی شود. افرادی باید نسبت به میزان مصرف آن دقت کنند. این محصول می تواند برای بعضی از افراد سنگین و حجیم باشد و این موضوع ممکن است باعث یبوست در این افراد شود.

این مشکل فقط در اثر مصرف بیش از حد کشک رخ بدهد. کشک باعث استحکام استخوان ها و دندان ها می شود، ولی افراد مبتلا به آرتریت (التهاب مفصل) باید از مصرف این محصول خودداری کنند زیرا باعث افزایش درد مفاصل می شود.

اگرچه خواص کشک خشک به کاهش وزن کمک می‌ کند، اما مصرف روزانه آن می‌ تواند منجر به چاقی شود. بنابراین، افراد باید نسبت به مقدار مصرف آن دقت داشته باشند. این محصول می‌ تواند برای بعضی از افراد سنگین و حجیم باشد و این موضوع ممکن است باعث یبوست در این افراد شود.

مطالب مشابه را ببینید!

انواع گریپ فروت چیست و خواص جالب آن کدام است؟ خواص هلیله سیاه گیاه دارویی؛ کاربردها، خواص درمانی و نحوه مصرف آن خواص روغن گردو؛ میزان مصرف روزانه، فواید بی نظیر و طرز تهیه روغن گردوی خانگی تفاوت جو پرک با جو دوسر؛ خواص انواع جو و تفاوت های آنها خواص انار؛ 20 فایده انار از کنترل دیابت و خاصت ضد سرطانی تا زیبایی پوست و مو خوراکی های ضد پیری؛ لیست 30 ماده غذایی که باعث جوانی و زیبایی شما می شوند خواص و مضرات زعفران؛ خواص کلی و درمانی زعفران خواص روغن رزماری؛ کاربرد های این روغن برای زیبایی، سلامت و روش تهیه آن همه چیز در مورد برنج قهوه ای؛ فواید مزایا و خواص آن خواص برنج سفید؛ ارزش غذایی، مواد معدنی موجود در آن و نحوه طبخ آن