اطلاعات درباره سرطان سینه، پیشگیری و درمان آن

اطلاعات کامل در مورد سرطان سینه و درمان آن

سرطان سینه یا سرطان پستان نوعی از سرطان می باشد که از پستان شروع می گردد. سرطان موقعی شروع می شود که رشد سلول ها از کنترل خارج گردد. سلول های سرطانی پستان اصولا توموری را به وجود می آورد که به واسطه اشعه ایکس مشاهده می شود یا به شکل توده حس می شود. درک این نکته خیلی اهمیت دارد که خیلی از توده های پستان خوش خیم می باشند و سرطانی و بدخیم  نمی باشند. تومورهای غیرسرطانی پستان رشد غیر عادی خواهند داشت، اما بیرون از پستان پخش نمی شوند. آن ها تهدید کننده زندگی نمی باشند، ولی برخی از توده های خوش خیم پستان ریسک مبتلا شدن به سرطان پستان را در خانم ها بالا می برند.

جهت تعیین نمودن خوش خیم یا بدخیم بودن سرطان و اینکه آیا خطر مبتلا شدن به سرطان را در آینده تحت تأثیر قرار می دهد، باید هر توده سرطانی یا تغییرات ظاهری در ظاهر پستان، توسط متخصص چک و بررسی گردد. قبل از این درباره اینکه سرطان چیست، تکنیک های تشخیص و روش های درمانی آن صحبت نمودیم. این مقاله را به سرطان سینه اختصاص داده یم و در ادامه، به مباحث زیر می پردازیم:

سرطان سینه

تغییر یا جهش در DNA امکان دارد موجب گردد سلول های طبیعی پستان تبدیل به سلول های سرطانی شوند. بعضی از تغییرات DNA  به وسیله والدین منتقل می شود (وراثتی) و قادر خواهند بود ریسک مبتلا شدن به سرطان سینه را زیاد کنند. دیگر عوامل در ارتباط با سبک زندگی، از قبیل آنچه شما میل می کنید، به چه اندازه ای ورزش می کنید و … می توانند امکان مبتلا شدن به این سرطان را بالا ببرند. ولی همچنان به صورت دقیق مشخص نیست که چطور بعضی از عوامل ریسک موجب تبدیل سلول های طبیعی به سرطانی گردیده اند. به نظر می رسد هورمون ها نقش اساسی در بسیاری از موارد سرطان پستان دارند، ولی چگونگی وقوع این اتفاق به طور کامل درک نشده است. به صورت کلی می شود علل شروع سرطان را  این موارد دانست:

سرطان سینه

تغییرات یا جهش ژنتیکی: بعضی از جهش های DNA به وسیله والدین به ارث رسیده یا به شما انتقال می یابد. این به این معنی می باشد که موقع تولد، جهش ها در همه سلول های شما وجود دارد. بعضی از جهش ها قادر خواهند بود ریسک مبتلا شدن به برخی سرطان ها را به میزان خیلی زیادی افزایش دهند.

پروتوآنکوژن ها : پروتوآنکوژن ها ژن هایی می باشند که به رشد طبیعی سلول ها کمک خواهند کرد. پروتوآنکوژن ها در صورت تغییر به یک ژن بد تبدیل خواهند شد که در صورت خروج از کنترل، قادر خواهند بود باعث سرطان شوند. این ژن بد، آنکوژن می باشد.

ژن های سرکوب گر تومور: ژن هایی می باشند که سرعت تقسیم سلولی را کاهش می دهند. در صورتی که این ژن ها درست کار نکنند قادر خواهند بود باعث سرطان گردند.

تغییر در ژن های وراثتی: بعضی از جهش های ارثی DNA به صورت خیلی زیادی ریسک مبتلا شدن به سرطان را زیاد می کنند و باعث سرطان هایی خواهند شد که در بعضی از خانواده ها در جریان می باشند.

تغییر در ژن های اکتسابی: بیش تر جهش های DNA در سرطان پستان، در طی زندگی خانم ها اتفاق می افتد تا اینکه به آن ها به ارث رسیده باشد که امکان دارد دلیل آن تشعشعات یا مواد شیمیایی بوده باشد.

سرطان سینه

سرطان سینه از کدام قسمت بدن شروع خواهد شد

  • این سرطان قادر خواهد بود از قسمت های مختلف سینه شروع شود.
  • بیش تر سرطان های پستان از مجرای حمل شیر به نوک پستان اغاز می گردند که به آن ها سرطان مجرایی یا داکتال می گویند.
  • برخی از آنها از غدد تولید کننده شیر شروع می گردند که سرطان لوبلار یا تهاجمی هستند.
  • برخی دیگر از سرطان پستان نیز مثل تومورهای فیلودس یا آنژیوسارکوم، خیلی متداول نمی باشند.
  • تعداد کمی از سرطان ها در بافت های دیگر پستان شروع می شوند. این سرطان ها سارکوم یا لنفوم هستند و در اصل به عنوان سرطان پستان در نظر گرفته نمی شوند.

چطور سرطان سینه در بدن انتشار می یابد؟

موقعی که سلول های سرطانی وارد خون می شوند و به بخش های دیگر بدن انتقال پیدا می کنند، سرطان گسترش پیدا می کند. سیستم لنفاوی شبکه ای از عروق لنفاوی می باشد که در تمام بدن وجود دارد و گره های لنفاوی را به هم متصل می نماید. مایع شفاف عروق لنفاوی، تحت عنوان لنف، دارای مواد فرعی و زائد و همچنین سلول های سیستم ایمنی می باشد. عروق لنفاوی مایع لنفاوی را به اطراف پستان حمل می کنند. درباره سرطان پستان، سلول های سرطانی قادر خواهند بود وارد عروق لنفاوی بشوند و در غدد لنفاوی رشد خود را اغاز کنند. بیش تر رگ های لنفاوی پستان در بخش های زیر تخلیه می گردند:

  •     گره های لنفاوی قرار گرفته در زیر بازو
  •     گره های لنفاوی دور استخوان ترقوه و غدد لنفاوی قرار گرفته در زیر استخوان ترقوه
  •     غدد لنفاوی درون قفسه سینه (غدد لنفاوی پستانی)

در صورتی که سلول های سرطانی به غدد لنفاوی تان سرایت کرده باشند، امکان بیشتری دارد که سلول ها قادر باشند از طریق سیستم لنفاوی به بخش های دیگر بدن انتقال یابند. هر چه غدد لنفاوی زیاد تری با سلول های سرطانی پستان وجود داشته باشند، امکان مبتلا شدن به سرطان در قسمت های دیگر بدن بیشتر خواهد شد. به همین علت، یافتن سرطان در یک یا چند غدد لنفاوی اغلب بر برنامه درمانی تان اثرخواهد گذاشت. اصولا جهت تشخیص اینکه سرطان شیوع کرده یا نه، احتیاج به جراحی جهت برداشتن یک یا چند غده لنفاوی خواهید داشت. با این وجود، همه زنان مبتلا به سلول های سرطانی در غدد لنفاوی، متاستاز ایجاد نخواهند کرد و امکان دارد بعضی از خانم ها بدون هیچ سلول سرطانی در غدد لنفاوی، متاستاز ایجاد نمایند.

سرطان سینه

نشانه های سرطان پستان و چگونگی تشخیص آن

این بیماری در برخی از افراد بدون علامت ظاهر خواهند شد و برخی اوقات دارای نشانه های مختلفی می باشد که در اشخاص مختلف متفاوت می باشد. داشتن نشانه های زیر لزوماً به معنی این نمی باشد که به این بیماری ابتلا پیدا کرده ایم، اما با مشاهده این نشانه های کلی، قادر خواهیم بود به این بیماری مشکوک شویم و به پزشک مراجعه نماییم:

  •     ایجاد برجستگی یا اجزای توده ای شکل در پستان یا حفره‌ ی در زیر بغل
  •     تورم قسمتی از پستان یا ضخیم شدن پوست پستان
  •     پرتقالی شدن پوست بخش پستان
  •     درد در قسمت نوک پستان یا کشیده شدن نوک پستان به طرف داخل
  •     قرمز یا پوست پوست شدن پستان
  •     ترشح هر ماده‌ای غیر از شیر از پستان (مانند خون)

آیا همه توده های پستانی الزما خطرناک و بد هستند؟

توده‌ هایی که در پستان ایجاد می شوند، الزما سرطانی نمی باشند. برخی اوقات  این توده‌ها کیست ‌هایی کوچک پر از مایع می باشند و در خیلی از موارد به علل دیگری غیر از سرطان به وجود می آیند. به عنوان مثال کیست ‌ها و وضعیت فیبروکیستیک پستان، دو عامل خیلی رایج می باشند. وضعیت فیبروکیستیک تغییراتی در پستان به وجود خواهد آورد که امکان دارد همراه با درد، سوزش و ایجاد یک توده‌‌ پستانی باشد.

سرطان سینه

روش های پیشگیری از سرطان سینه

محدود نمودن پروتئین و افزایش مصرف چربی سالم

کاهش مقدار پروتئین به اندازه یک گرم از هر کیلوگرم وزن بیشتر از 100 گرم پروتئین غیر عادی می باشد و نصف آن کافی می باشد. تلاش کنید استفاده از پروتئین و کربوهیدرات را کم کنید و چربی کیفیت بالا مثل تخم مرغ ارگانیک و مرغ های ی محلی و گوشت با کیفیت و آوکادو را جایگزین کنید .شواهد خیلی زیادی وجود دارد که رژیم کتوژنیک به ممانعت و درمان خیلی از سرطان ها به ویژه سرطان سینه کمک خواهد کرد.

مقدار فراوانی ویتامین آ مصرف نمایید

شواهدی وجود دارد مبنی بر اینکه ویتامین آ نقش خیلی زیادی در پیشگیری نمودن از سرطان سینه بازی خواهد کرد.بهتر است که آن را به جای استفاده از مکمل ها از غذاهای طبیعی دریافت نمایید و عالی ترین منابع برای شما زرده تخم مرغ ،کره ، شیر و گوشت گاو و یا مرغ می باشد با این وجود مراقب باشید به این دلیل که طبق شواهد مقدار بیش از اندازه ویتامین آ قادر خواهد بود فواید ویتامین دی را حذف نماید این به این معنا می باشد که نه فقط جهت جلوگیری از سرطان بلکه برای سلامت بدن تان مقدار مناسبی از ویتامین آ و دی لازم می باشد.

در حالت ایده عادی بدن شما همه ویتامین دی و آ مورد احتیاج را به صورت طبیعی با مصرف سبزیجات رنگارنگ جهت ویتامین آ و با گذاشتن پوست در روزهای آفتابی برای ویتامین دی دریافت می کند.

به میزان لازم ید مصرف نمایید

ید یک عنصر خیلی مهم و لازم برای سنتز هورمون ها می باشد و کمبود آن موجب مشکلات بهداشتی مثل سرطان سینه خواهد شد.این به این دلیل می باشد که سینه های تان برای عملکرد مناسب به جذب و استفاده میزان زیادی ید احتیاج دارند. کمبود ید باعث اختلال عملکرد در هر بافتی و تشکیل تومور خواهد شد.

با این وجود در این جا اختلاف خیلی زیادی درباره دوز مناسب وجود داد پس باید به صورت محتاطانه مصرف نمایید. شواهد نشان میدهد که ممکن اسن مصرف بیش از 800 میکرو گرم ید در طول روز غیر منطقی باشد و استفاده 12000 تا 13000 میکروگرم امکان دارد به صورت جدی تاثیرات نامطلوب را بر روی سلامتی داشته باشد.

تغذیه روده

بهینه سازی فلور روده التهاب را کم می کند و پاسخ ایمنی بدنتان را تقویت خواهد کرد. محققان مکانیسم وابسته به میکروب را پیدا نموده اند که ابه وسیله آن برخی سرطان ها پاسخ التهابی خواهند داد رشد آنها را فراهم می کند به نظر آن ها مهار سیتوکین های التهابی امکان پیشرفت سرطان را کم می کند و پاسخ به شیمی درمانی را بهبود خواهد بخشید.

اضافه نمودن غذای طبیعی تخمیری به رژیم غذایی روزانه تان قادر خواهد بود یک راه عالی جهت جلوگیری از سرطان و یا کاهش سرعت آن محسوب شود. قادر خواهید بود از مکمل های پروبیوتیک استفاده نمایید ولی غذا های طبیعی تخمیر شده بهترین می باشند.

سرطان سینه

پیشگیری از سرطان سینه

خودداری از جی ام او ها

استفاده از غذا های مصنوعی که اصولا با مواد شیمیایی سم زدایی خواهند شد سرطان زا می باشند یک تیم تحقیقاتی فرانسوی که به صورت گسترده بر این موضوع تحقیق نموده میگوید که این مواد برای سلول ها سمی می باشد و موجب سرطان خواهد شد. غذا های ارگانیک و تازه و محلی را انتخاب نمایید. از مصرف گوشت پخته شده بر ذغال اجتناب نمایید باعث سرطان می گردد آکریلامید یک سرطان زا می باشد که در اثر استفاده نشاسته ی پخته شده و یا سرخ شده ریسک مبتلا شدن به سرطان سینه را زیاد خواهد کرد.

از استفاده از مواد غیر اورگانیک و سویا و استروژن گیاهی اجتناب نمایید. در تحقیقات این گونه به نظر می رسد که استفاده از سویا استروژن را زیاد می کند تا پربیوتیک سلول های پستان را زیاد کند که موجب جهش سلول های سرطانی خواهد شد.

در روز یک دفعه آب سبزی اورگانیک میل نمایید غذاهای غیر سرخ کردنی و سبزیجات و ادویه ها را به رژیم غذایی تان اضافه نمایید مانند کلم بروکلی.

کروکومین ماده ای فعال در زرد چوبه می باشد که در غلظت های بالا قادر خواهد بود در درمان سرطان پستان اثرگذار باشد.

خودداری از مصرف نوشیدنی های الکلی

الکل را از زندگی تان حذف نمایید. بررسی‌ ها تایید کرده است که مصرف کنندگان الکل بیشتر در معرض ریسک مبتلا شدن به سرطان سینه می باشند.

سیگار را کنار بگذارید

سیگار قادر خواهد بود باعث بروز انواع سرطان ‌ها به خصوص سرطان سینه در خانم ها شود.

به نوزاد تان شیر دهید

در خانم هایی که در ۶ ماهه‌ی اول تولد نوزاد خود به او شیر داده‌ اند، ریسک مرگ به دلیل سرطان سینه تا ۱۰ درصد کم تر خواهد شد. زن ‌ها در طی زمان شیردهی به نوزاد خود وارد سیکل قاعدگی نخواهند شد. هر چه اندازه یک زن وارد سیکل‌ های قاعدگی کمتری گردد، بدن او کمتر استروژن ترشح خواهد کرد و در نتیجه ریسک مبتلا شدن او به سرطان سینه کمتر خواهد شد. ، شواهد خیلی زیادی وجود دارد که دادن شیر به نوزاد، ریسک مبتلا شدن به سرطان سینه را کم می‌ کند. در صورتی که توانایی شیر دادن به نوزادتان را دارید، این کار را انجام دهید. شیر مادر جهت تغذیه‌ نوزاد بهترین انتخاب می باشد اما برای مادر نیز دارای فواید خیلی زیادی می باشد.

روش های دیگر سبک زندگی جهت ممانعت از سرطان سینه

ویتامین دی را تقویت نمایید. ویتامین دی بر هر سلول بدن اثرخواهد گذاشت و یکی از قوی ترین مبارزان سرطانی می باشد.

حفظ وزن بدن سالم

این به صورت طبیعی موقعی رخ خواهد افتاد که شما آغاز به خوردن غذا های مناسب و ورزش نمایید.این خیلی اهمیت دارد که چربی اضافه بدن را از بین ببریم به این دلیل که چربی دارای استروژن می باشد که قادر است سرطان پستان را تحریک نماید. بهبود حساسیت گیرنده انسولین یا لپتین بهترین روش برای این کار است که با اجتناب از مصرف شکر و قند و حاصل اطمینان از اینکه شما به شکل منظم ورزش می کنید و اصول اندام پیک را انجام می دهید به دست خواهد آمد.

از ژنستروژن خودداری نمایید

مواد شیمیایی مصنوعی می باشد که به تقلید از استروژن طبیعی تشکیل شده است.آن ها با طیف گسترده ای از اثرات سلامت انسان در ارتباط می باشند. از جمله کم شدن اسپرم در آقایان و ریسک مبتلا شدن به سرطان سینه در خانم ها.

خواب کافی

اطمینان پیدا کنید که به اندازه کافی خواب راحت دارید. کم خوابی قادر خواهد بود باعث بیش تر شدن ملاتونین بگردد که با بیش تر شدن مقاومت انسولین و افزایش وزن روبرو می باشد و هردو باعث سرطان سینه خواهند شد.

استرس

از ابزارهای اثرگذار در کنترل استرس استفاده نمایید. استرس یکی از اساسی ترین عوامل بیماری می باشد. حتی سی دس سی اعلام کرده است که 85 درصد از بیماری ها به عوامل عاطفی مرتبط می باشد.امکان دارد که استرس و موارد عاطفی حل نشده بیشتر از عوامل فیزیکی مهم باشد پس اطمینان پیدا کنید که آن ها را نادیده نگرفته اید.

مطالب مشابه را ببینید!

اهمیت خواب کافی برای سحرخیزی / روش ها و تکنیک های موثر زود بیدار شدن زالودرمانی و نحوه انجام آن؛ چه مزایایی دارد و چه افرادی انجام دهند؟ رنگ درمانی یا کروموتراپی چیست؟ همه چیز در مورد Chromo therapy اثرات پیاده روی بر سلامت ؛ 30 فایده بی نظیر قدم زدن بر سلامت بدن مزایای دوچرخه ثابت؛ فواید استفاده از دوچرخه ثابت، میزان استفاده و معایب آن فواید فیزیوتراپی؛ دلایل نیاز به فیزیوتراپی و روش های مختلف انجام آن روش های افزایش قد؛ بهترین و علمی ترین روش ها برای قد بلند شدن دلایل انجام سم زدایی بدن؛ عوامل سم زدایی بدن و روش های سم زدایی کردن حفظ سلامت کبد؛ همه چیز در مورد آنالیز تا درمان مشکلات کبد اطلاعات درباره هورمون رشد؛ افزایش رشد هورمون رشد در کودکان و بزرگسالان