ایمپلنت فوری چیست؟ روش های انجام آن و مزایای و معایب این روش

روش های انجام ایمپلنت فوری و مزایای و معایب آن

ایمپلنت یکی از تکنیک های درمانی خیلی خوب جهت جایگزینی دندان های مشکل دار است. می شود از طریق ایمپلنت فوری به سادگی و در مدت زمان کوتاهی، دندان جایگزین دندان مشکل دار نمود. خیلی از اشخاص که اقدام به استفاده از تکنیک ایمپلنت فوری نموده اند، از نتیجه این عمل رضایت خیلی زیادی داشتند.

به طور کلی باید بگوییم ایمپلنت فوری گزینه ای عالی جهت حل مشکلات دندان ها محسوب می شود. موضوعی که امروزه به میزان زیادی اشخاص را درگیر کرده است. ایمپلنت های فوری معمولا از جنس از تیتانیوم هستند که در درون استخوان فک قرار می گیرند.

ایمپلنت فوری دیجیتال یک نوع روش جایگذاری ریشه جهت نگهداری دندان هایی می باشد که فاقد ریشه طبیعی می باشند. البته برای این کار نیاز است فلز ایمپلنت را مدتی در استخوان فک بگذاریم تا با استخوان دندان جوش بخورد.

بعد از آن قادر خواهیم بود با قرار دادن تاج بر ایمپلنت فوری، دندانی طبیعی در دهان خود داشته باشیم. این ایمپلنت ها به شکل پیچ می باشند و در استخوان فک قرار می گیرند. ممکن است برخی از اشخاص این تصور را داشته باشند که ایمپلنت در یک روز مناسب نیست. اما بد نیست بدانید، افراد خیلی زیادی اقدام به انجام ایمپلنت دندان در یک روز می کنند و از نتیجه عمل خود بسیار راضی هستند.

ایمپلنت فوری

ایمپلنت فوری یا ایمپلنت معمولی؟

چند فایده برای ایمپلنت فوری نسبت به دیگر انواع ایمپلنت دندان می توان برشمرد. مثلا ، احتیاجی نیست ماه ها برای جایگزینی دندان انتظار بکشید و کم شدن تعداد مراجعه موجب صرفه جویی در زمان می شود. همچنین می توانید اطمینان داشته باشید که ایمپلنت فوری دندان درست مثل دندانهای طبیعی ظاهر و عملکرد خواهد داشت.

در موقع انجام تکنیک ایمپلنت فوری بیشترین ریسک ممکن در صورتی است که عدم ادغام استخوان با فلز ایمپلنت اتفاق بیافتد. این موضوع در شرایطی اتفاق می افتد که فک بیمار استخوان کافی برای پیوند با ایمپلنت نداشته باشد. ایمپلنت دندان معمولی با وجود طولانی بودن دوره درمان ، در بیشتر شرایط هنوز هم یک گزینه خیلی مناسب است.  در تکنیک ایمپلنت معمولی در طی مدت زمان 3 تا 6 ماهه انتظار جهت بهبود یافتن محل کاشت ایمپلنت ، می شود از پیوند استخوان فک با ایمپلنت مطمئن شد. خوب است بدانید که فیوز نشدن ایمپلنت با استخوان فک مهم ترین علت ایمپلنت دندان نا موفق است. به طور کلی این که برای شرایط دهان و دندان شما ایمپلنت فوری بهتر است یا ایمپلنت معمولی دندان بسته به نتیجه ی ارزیابی پزشک از وضعیت دهان دارد.

ایمپلنت فوری چطور انجام می شود

“ایمپلنت فوری” پس از کشیدن یک دندان آسیب دیده یا چند دندان آسیب دیده قرار می گیرند. ایمپلنت دندان سریع (کاشت دندان در یک روز) می شود در یک جلسه دندانپزشکی بعد از کشیدن دندان انجام گیرد. در صورتی که شما تصمیم به انجام ایمپلنت فوری دندان را دارید خوب است که در گزینش متخصص دقت لازم را  انجام دهید. ایمپلنت دندان یک تکنیک خیلی پیچیده جراحی است و انجام آن از طریق متخصص می تواند موفقیت ایمپلنت  را تضمین نماید.

یک متخصص ایمپلنت، علاوه بر دانش قراردادن ایمپلنت دندان، توانایی لازم را در تقویت استخوان، درمان بیماری لثه و نیز لیفت سینوس دارد. اصلی ترین دلیل برای یافتن مناسب ترین متخصص ایمپلنت دندان کم شدن عوارض ایمپلنت است.

ایمپلنت فوری

روش های ایمپلنت فوری

  • گاهی بیمار از چند ماه قبل یا چند سال قبل دندانش را کشیده یا نابود شده است. در این صورت اگر در اسکن، استخوان به اندازه مورد نیاز وجود داشته باشد، می شود ایمپلنت انجام گیرد.
  • برخی اوقات دندان باید کشیده شود، به این معنا که ریشه وجود دارد. باز هم در صورتی که در عکس اسکن دندان، وجود استخوان مورد نیاز و عدم وجود عفونت، ایمپلنت فوری انجام می گیرد.
  • استخوان احتیاج به بازسازی خواهد داشت. در این صورت اگر که بازسازی استخوان خیلی پیچیده نباشد و ترمیم استخوان محدود باشد، به تشخیص متخصص، ایمپلنت فوری انجام می گیرد.
  • تمام فک احتیاج به ایمپلنت فوری دارد. در این وضعیت نیز طبق عکس و تجربه جراح، می توان ایمپلنت فوری انجام داد و روکش موقت در ابتدا و روکش نهایی چند وقت بعد انجام داد.
  • گاهی نیاز به بازسازی های وسیع استخوان داریم و تعداد ایمپلنت های فوری، زیاد است. این در این وضعیت تبحر و تجربه جراح و دانش و استفاده از مواد عالی و کیفیت، نیاز می باشد. در واقع این جراحی های نسبتا پیچیده و مهم کار هر جراحی نیست و تعداد خیلی کمی از جراحان این تکنیک را به خوبی انجام می دهند و تجربه کافی دارند.

مزایای ایمپلنت فوری

مزایایی که می شود برای این تکنیک درمانی بیان کنیم خیلی زیاد می باشند. ایمپلنت یک روزه اغلب برای دندان های جلویی کاربرد دارند. به این دلیل که در ظاهر انسان خیلی مهم تر هستند. در دندان های کرسی در صورتی که به صورت گروهی احتیاج به ایمپلنت داشته باشند، از این تکنیک استفاده می شود.

مزایای ایمپلنت فوری می توانیم به موارد زیر اشاره کرد:

  • طول درمان کوتاه تر
  • عوارض کمتر
  • با داشتن روکش موقت بیمار در طی درمان، اعتماد به نفس خود را حفظ می کند.
  • کم شدن بار روانی در بیمار
  • محاظت از بافت لثه

در چه مواردی ایمپلنت فوری انجام نمی شود:

  • هنگامی که تراکم استخوانی اپیکالی کم است
  • هنگامی که عفونت یا پاتولوژی پری اپیکال موجود است
  • هنگامی که بیوتایپ لثه نازک می باشد
  • فرد بیماری سیستمیک مانند دیابت دارد
  • بیمار سیگاری بوده است

برخی از عوارض ایمپلنت فوری

  • آسیب به دندان ، لثه و یا دیگر رگ های خونی
  • آسیب بافت های عصبی که امکان دارد موجب درد، بی حس شدن دندان ها، لب ها و چانه گردد.
  • مشکلات سینوسی که اصولا به علت کاشت دندان در فک بالایی احتمال دارد در حفره های سینوس اتفاق بیفتد.

ایمپلنت فوری

امکان شکست درمان با کم ترین حرکت

جایگذاری پروتز فوری به مهارت خیلی بالای متخصص و دندانپزشک احتیاج دارد. بنابراین موقعی که تاج به خوبی نصب نگردد، امکان دارد پایه ایمپلنت جابجا گردد که ممکن است باعث  شکست درمان گردد.

لق شدن ایمپلنت

عوارض جانبی جراحی ایمپلنت فوری

جراحی ایمپلنت فوری مثل تمام جراحی های دیگر قادر است عوارضی چون درد و عفونت را به همراه داشته باشد.

شکستن تاج دندان

پروتز دندان مصنوعی که بلافاصله بعد از جراحی روی ایمپلنت متصل می شود؛ موقتی است و تا وقتی که استخوان و ایمپلنت کامل جوش بخورند روی ایمپلنت باقی خواهد ماند. این ترمیم های سریع معمولا پیش از شروع جراحی آماده می گردد و طبیعتا به محکمی پروتزهای دائمی نمی باشند و امکان شکستن آن ها خیلی زیاد تر از تاج دائمی می باشد.

ایمپلنت فوری

خراب شدن ایمپلنت

در صورتی که ایمپلنت با استخوان  جوش نخورد امکان شکستگی و خراب شدن ایمپلنت را بسیار بالا خواهد برد. بدن به زمان احتیاج دارد تا سلول های استخوانی تازه ای را تولید نماید. رعایت چند دستورالعمل ها برای تکان نخوردن پایه ایمپلنت در موقع بهبودی که امکان دارد بین سه تا شش ماه زمان ببرد؛ لازم است. در طی این دوره بیماران باید غذاهای نرم و خنک مصرف نمایند، و از خوردن غذا های سفت اجتناب نمایند.

عفونت

از مهم ترین عوارض ایمپلنت فوری، عفونت لثه است. عفونت قادر است در دراز مدت به عوارض جانبی باعث گردد. به همین علت نیاز است که از نواحی اطراف ایمپلنت طی چند ماه پس از جراحی مراقبت شود  تا از عفونت آن جلوگیری کنیم.

 ماندگاری ایمپلنت فوری

ماندگاری ایمپلنت طبق عادات و شیوه زندگی اشخاص فرق دارد. به صورت کلی می شود گفت که ایمپلنت فوری حدود 15 تا 20 سال ماندگاری خواهد داشت. در صورتی که بهداشت دهان و دندان و معاینات مرتب  متخصص هر شش ماه، رعایت گردد موجب بالا رفتن طول عمر ایمپلنت ها خواهد شد.

مطالب مشابه را ببینید!

هزینه بلیچینگ دندان توسط بهترین ارائه دهندگان درآوردن دندان اضافه و درمان آن؛ مشکلات دندان اضافه و انواع آن درمان دندان خرگوشی، علت و راهکارهای سریع درمان آن پروتز دندان چیست؟ چطور انجام می شود و ماندگاری آن چقدر است؟ ایمپلنت دندان؛ اطلاعات در مورد جراحی و درد ایمپلنت، عوارض، قیمت آن روش های طبیعی سفید کردن دندان ها و دلایلی که باعث زردی رنگ دندان می شود کشیدن دندان عقل | ضرورت کشیدن این دندان | عوارض و مراقبت های پس از کشیدن اطلاعات درباره روکش دندان و انواع آن (انواع روکش و روش های مراقبت) دلیل ایجاد فاصله بین دندان و چطور بسته می شود؟ درمان عفونت ریشه دندان و روش های درمان خانگی و توسط پزشک