اقدامات قبل از لیزر؛ نکات مهم قبل از انجام لیزر موهای زائد که باید انجام دهید
در حال حاضر یکی از جدیدترین و بهترین متدهای ممکن برای از بین بردن موهای زائد صورت و بدن، استفاده از لیزر است. علاقهمندان و متقاضیان انجام این روش درمانی، روز به روز در حال افزایش هستند و بیشتر آنها از نتایج کار رضایت کامل دارند. برای بیشتر افرادی که قصد لیزر موهای زائد خود را دارند، ممکن است این سؤال مطرح شود که قبل از انجام لیزر، باید چه کارهایی را انجام دهند یا از چه کارهایی اجتناب کنند. در این مقاله قصد داریم تا شما را با اقدامات قبل از لیزر آشنا کرده و تمام نکاتی را که باید قبل از انجام این عمل به آنها توجه کنید را به طور کامل توضیح دهیم؛ با ما همراه باشید.
فهرست موضوعات این مطلب
لیزر چیست و چگونه باعث از بین بردن موهای زائد میشود؟
قبل از آن که درباره اقدامات و نکات مهم قبل از لیزر موهای زائد صحبت کنیم، بهتر است اول با خصوصیات و عملکرد آن آشنا شویم. لیزر به این صورت است که در آن طول موجهایی منتشر میشود که میتواند رنگدانه موجود در فولیکول مو را هدف قرار دهد. در واقع لیزر میتواند با جذب نور، فولیکولهای مو را بدون آسیب به سطح پوست، از بین ببرد.
هر فرد با توجه به چرخه رشد موهای خود، ممکن است به چند جلسه لیزر درمانی نیاز داشته باشد تا اثر بخشی آن، قابل مشاهده باشد. معمولاً هشت جلسه اول لیزر درمانی، با فاصله یک ماه تا چهل روز تنظیم میشود و بعد از آن فواصل زمانی جلسات لیزر، به مرور بیشتر میشود تا زمانی که به یک یا دو بار در سال خواهد رسید. البته تعداد جلسات لیزر ممکن است در یک فرد با فرد دیگر متفاوت باشد؛ زیرا تراکم و جنس موها، در افراد مختلف یکسان نیستند. از این رو با انجام صحیح و اصولی اقدامات قبل از لیزر میتوان در تعداد جلسات کمتری، به نتیجه دلخواه رسید.

نکاتی که باید قبل از لیزر به آنها توجه کرد
لیزر درمانی یک روش موفق و مؤثر در جهت از بین بردن موهای زائد به صورت طولانی مدت محسوب میشود. در هنگام انجام این روش، اشعه لیزر به صورت مستقیم به فولیکولهای مو برخورد کرده و آنها را نابود میسازد و برای زمان طولانی مانع از رشد موها میشود. قبل از اقدام برای لیزر موهای زائد، باید به یک سری نکات و اقدامات مهم توجه داشته باشید تا انجام این روش، تأثیرات مؤثرتری در حذف موهای زائد داشته باشد. در ادامه شما را با برخی از این نکات مهم آشنا خواهیم کرد:
از اپیلاسیون و کندن موها اجتناب کنید
یکی از مهمترین اقداماتی که قبل از لیزر موهای زائد باید به آن توجه کرد، عدم استفاده از موم میباشد. همان طور که میدانید، لیزر ریشه موها را هدف قرار میدهد به همین دلیل نباید حداقل ۴ تا ۶ هفته قبل از انجام اولین جلسه لیزر، از موم برای برداشتن موهای زائد استفاده نمایید. البته شیو کردن مناسب است و برای انجام لیزر مشکلی ایجاد نمیکند؛ زیرا با انجام این عمل، ریشه موها همچنان در جای خود باقی میمانند. به طور معمول جلسات درمانی لیزر برای هشت تا ده هفته برنامهریزی میشود و باید حدود شش هفته قبل از انجام آن، اپیلاسیون متوقف شود؛ زیرا اپیلاسیون باعث ضعیف شدن ریشه موها شده و در نتیجه لیزر نمیتواند اثری که باید را، برای حذف موهای زائد اعمال کند.
شیو نمودن را فراموش نکنید
یکی دیگر از مهمترین اقداماتی که باید قبل از لیزر انجام داد، شیو کردن موهای زائد است. درست است که باید از اپیلاسیون نواحی که قصد انجام لیزر آن را دارید، خودداری کنید اما شیو کردن یا اصلاح با تیغ، ۲۴ ساعت قبل از لیزر موهای زائد ضروری است. معمولاً موهای زائد بعد از شیو کردن با چشم مسلح غیر، دیده نمیشوند اما لیزر به راحتی میتواند رنگدانه مو را تشخیص و آن را مورد هدف قرار دهد. به علاوه، با شیو کردن احتمال سوختگی ناحیه مورد نظر، هنگام لیزر به شدت کاهش مییابد.
مطلب مشابه: نکات مهم جهت انجام لیزر موهای زائد و راهنما در مورد انجام آن
دربرابر آفتاب قرار نگیرید
اهمیت زیادی دارد که حداقل دو هفته قبل از لیزر موهای زائد، پوست قسمتهایی از بدن یا صورت را که قصد لیزر آن جا را دارید، از تماس مستقیم با نور آفتاب دور نگه دارید. همچنین باید قبل از لیزر، از برنزه کردن نیز اجتناب کنید؛ زیرا این کار نه تنها باعث تغییر رنگ پوست بعد از لیزر میشود، بلکه ممکن است باعث درد و تاول در قسمتهایی که تحت لیزر موهای زائد قرار گرفته است نیز شود. بیشتر متخصصین برای افرادی که پوست آنها دچار آفتاب سوختگی شده است، لیزر موهای زائد را تجویز نمیکنند. همچنین میتوان در صورت عدم امکان پوشش ناحیه مورد نظر از نور آفتاب قبل از لیزر، از ضد آفتاب استفاده نمود.
لیزر کردن موهای سفید، قرمز و بلوند کمی سخت است
همان طور که میدانید در لیزر موهای زائد، ریشه موها هدف قرار میگیرند. در واقع رنگدانههای موجود در ریشه، نور به وجود آمده توسط لیزر را جذب کرده و در نهایت بعد از مدتی به صورت موقت و دائمی از بین میروند. از آن جایی که موهای سفید، قرمز و بلوند از رنگدانههای ضعیفی برخوردار هستند، میزان تأثیرگذاری و دقت لیزر بر موها را سختتر میکنند؛ به همین دلیل بهتر است قبل از شروع جلسات لیزر با پزشک مربوطه، درباره رنگ موهای خود و میزان موفقیتآمیز بودن جلسات لیزر، مشورت نمایید.

داروهای مصرفی خود را با پزشک مطرح کنید.
یکی دیگر از اقدامات مهم و ضروری که باید قبل از لیزر موهای زائد به آن توجه شود، این مورد است که درباره تمامی داروهای مصرفی، دوز دارو، علت مصرف دارو، نحوه مصرف دارو که ممکن است به صورت موضعی یا خوراکی باشد، با مرکز لیزر صحبت کنید؛ زیرا مصرف برخی از داروها ممکن است در حذف موهای زائد به وسیله لیزر مداخله ایجاد کرده و مانع اثربخشی آن شوند.
برخی دیگر از داروها باعث حساسیت پوست میشوند و این امر باعث میشود تا پوست بعد از لیزر، دچار تاول یا سوختگی شود. اگر داروهایی مثل داروی ضد بارداری، آنتی بیوتیک و همچنین داروهای حساس به نور که برای درمان سرطان مصرف میشوند را استفاده میکنید، حتماً باید به تکنسین کلینیک لیزر مورد نظر خود اطلاع دهید؛ زیرا پزشک میتواند با توجه به داروهای مصرفی شما، درمان مناسبی را تنظیم کرده و با احتیاط بیشتری پیش رود. افرادی که به تازگی شروع به مصرف داروهای جدید کردهاند نیز باید قبل از شروع جلسات لیزر، در مورد آن اطلاعرسانی کنند.
نمی توان بعد از تتو یا روی تتو لیزر انجام داد
اگر قصد لیزر موهای زائد خود را در محلی که روی آن تتو انجام شده است را دارید، بهتر است بگوییم که لیزر روشی مناسب برای انجام این کار نیست. از بین بردن موهای زائد در نواحی تتو شده، ممکن است باعث سوختگی و همچنین محو شدن تتو شود. همچنین اگر قصد محو کردن تتوی خود را دارید، نمیتوانید از لیزر برای انجام این کار استفاده کنید و باید با متخصصی که در زمینه محو کردن تتو فعالیت میکند، مشورت کرده و از امکانات مناسب برای این کار بهره بگیرید.
لیزر موهای زائد ممکن است چندین جلسه طول بکشد
از بین بردن موهای زائد با لیزر، زمانی میتواند تأثیرگذار باشد که موهای فرد در فاز رشد خود باشند. در این فاز همواره موها در حال بلندتر شدن میباشند. در واقع میتوان گفت که اگر در زمان لیزر، موها در فاز رشد نباشند، باید جلسات دیگری برای برطرف کامل موهای زائد، صورت گرفته و انجام شود. موها به صورت میانگین در ۲۰ درصد از زمانهای رشد خود، در فاز آناژن قرار میگیرند. از این رو بهتر است که برای کامل شدن دوره درمانتان و از بین رفتن موهای زائد به صورت طولانی مدت، جلسات لیزر را بین ۶ تا ۱۲ هفته پیگیری کنید.
مطلب مشابه: لیزر موهای زائد بیکینی (واژن) و اطلاعات در مورد عوارض و مراقبت ها
آرایش را از صورت پاک کنید
گاهی اوقات مواد به کار رفته شده در محصولات آرایشی و بهداشتی میتواند بر نتایج لیزر تأثیرگذار باشند؛ بنابراین باید قبل از شروع جلسات لیزر، صورت خود را به طور کامل از هر گونه مواد آرایشی پاکسازی کنید. این محصولات آرایشی شامل انواع لوسیونها، دئودورانت یا هر محصول دیگری میتواند باشد. قبل از لیزر باید از صابون و آب برای تمیز کردن پوست صورت خود استفاده کنید. اگر از دستگاه پاککننده مواد آرایشی نیز استفاده میکنید باز هم باید از آب برای شستشوی محل مورد نظر استفاده نمایید.
از بین بردن موهای زائد با لیزر ماندگاری بالایی دارد
از بین بردن موهای زائد با لیزر نسبت به دیگر روشهای موجود، ماندگاری بیشتری دارد و ممکن است تا سالها بعد از انجام آن، دیگر موهای زائد در قسمت لیزر شده پدیدار نشوند اما بهتر است هر از چند گاهی برای بهبود کیفیت لیزر در جهت رفع موهای زائد، یک جلسه درمانی دیگر انجام شود. برخی از افراد گمان میکنند که لیزر موهای زائد به صورت تضمین شده و صد در صد است به طوری که بعد از آن نباید هیچ مویی در محل لیزر باقی بماند. باید بگوییم در حال حاضر چنین تکنولوژی وجود ندارد که بتواند از بین بردن موهای زائد را به صورت صد در صد، تضمین نماید. با این حال در برخی موارد ممکن است نتایج درخشانی از لیزر درمانی به دست آمده باشد که در آن حذف موهای زائد به صورت صد در صد صورت گرفته است.

لیزر درمانی نتایج شگفتانگیزی به همراه دارد
افراد بعد از یک جلسه لیزر درمانی، متوجه میشوند که رشد موهای زائد آنها به طرز چشمگیری کاهش یافته است و با گذشت زمان موهایی که اصلاح شدهاند، مجدد ظاهر نخواهند شد. مهمترین نواحی بدن که میتوان از لیزر برای اصلاح آنها استفاده کرد، شامل نواحی محرمانه، زیر بغل و قسمتهای پایین پا میباشد. لیزر درمانی علاوه بر کاهش موهای زائد، مزایای دیگری نیز دارد. لیزر باعث کاهش بوی بد بدن میشود و از رشد موهای زیر پوستی نیز جلوگیری میکند.
از بین بردن موهای زائد با لیزر عوارض جانبی ندارد
قبل از لیزر موهای زائد خود، مطمئن شوید که پزشک مربوطه از انواع بیماریهای شما و همچنین تمام داروهایی که مصرف میکنید، آگاهی کامل دارد. بعد از آن میتوانید برای لیزر موهای زائد خود و برطرف نمودن آنها اقدام کنید. این روش درمانی کاملاً امن و بدون ضرر است. در برخی افراد ممکن است بعد از لیزر، پوست قرمز شده یا بیمار در آن قسمت، احساس خارش کند اما جای هیچ گونه نگرانی وجود ندارد زیرا علائم گفته بعد از ۲ تا ۴۸ ساعت بعد از لیزر، از بین خواهند رفت.
بهترین روش ممکن را با توجه به نوع پوست خود برای لیزر انتخاب کنید
روشهای متنوعی برای لیزر درمانی و برطرف کردن موهای زائد وجود دارند؛ بنابراین بهتر است قبل از انجام این عمل، با تحقیق و جمعآوری اطلاعات دقیق و کاربردی، بهترین روش ممکن را با توجه به کیفیت و نوع پوست خود انتخاب کنید. سعی کنید در هنگام لیزر درمانی از روشهای حقیقی استفاده کنید و از انجام روشهایی مانند استفاده از دستگاه IPL خودداری کنید؛ زیرا این روش نتایجایدهآلی به همراه ندارد؛ به طوری که بیشتر مراجعهکنندگان بعد از انجام آن، احساس نارضایتی کردهاند. اگر پوستی نازک دارید بهتر است برای لیزر موهای زائد خود از دستگاه Alexandrite استفاده کنید و اگر پوستی مشابه با پوست افراد آسیای شرقی دارید، بهتر است که از دستگاه ND YAJ استفاده نمایید؛ زیرا نتایج به دست آمده از این دستگاه برای این نوع پوستها، شگفتانگیز بوده است.
قسمتهایی از بدن که میتوان بر آن لیزر درمانی انجام داد
لیزر درمانی میتواند از نوک سر تا نوک انگشتان پای فرد را در برگیرد. اگر قصد دارید که پوست سر خود را به طور کامل اصلاح کرده و طاس نمایید، لیزر میتواند با بالاترین کیفیت ممکن این کار را برای شما انجام دهد. همچنین با استفاده از لیزر درمانی میتوان تمامی نقاط محرمانه در مردان و زنان را به صورت کامل اصلاح کرد. برخی افراد گمان میکنند که لیزر باعث ناباروری آنها میشود؛ در صورتی که چنین نیست و این یک باور اشتباه است. پس به هیچ عنوان از انجام لیزر موهای زائد به خاطر ناباروری ترسی نداشته باشید؛ زیرا ناباروری از عوارض جانبی لیزر محسوب نمیشود.
لیزر اطراف چشم ممنوع
درست است که انجام لیزر کاملاً بیضرر و بدون عوارض است اما ممکن است خطرات جبران ناپذیری برای چشمهای شما در پی داشته باشد. اهمیتی ندارد که در کدام مطب یا کلینیک برای لیزر موهای زائد خود اقدام میکنید، چیزی که حائز اهمیت است، این مورد است که حتماً باید از عینک های مخصوصی که اپراتور لیزر در اختیار شما قرار میدهد، در هنگام انجام این روش استفاده کنید و اگر پزشک این عینکها را فراموش کرد، باید در مورد استفاده از آن، به او گوشزد کنید.
مطلب مشابه: جوش بعد از لیزر موهای زائد (نکاتی برای پیشگیری و درمان جوش پس از لیزر کردن)

داشتن اطلاعات عمومی درباره لیزر موهای زائد
داشتن یک سری اطلاعات پایهای درباره نحوه انجام لیزر، میتواند به شما کمک قابل توجهی نماید. اینکه فرد بداند در طی دوره لیزر درمانی، چه اتفاقی برای او میافتد یا با شیوه کار دستگاهها آشنا باشد، باعث میشود تا بتواند دید بهتری به لیزر درمانی داشته باشد و ترس او از انجام این عمل کمتر شود. در ادامه برخی از خصوصیات بهترین دستگاههای لیزر را به طور مختصر توضیح خواهیم داد:
• دستگاههای لیزر با تقویت، تولید و متمرکز ساختن اشعه نور، باعث از بین بردن فولیکولهای مو میشوند.
• اساس کار دستگاه لیزر در جذب نور، به وسیله یک رنگدانه به نام ملانین است. در واقع ملانین رنگدانهای است که به فور در ساقه، پیاز و فولیکول مو پیدا میشود.
• دستگاه لیزر قادر است که از طول موجهای مختلفی استفاده کند. طول موج، انرژی یک پرتو نوری را نشان میدهد. در واقع میزان جذب پرتوهای نور به وسیله ملانین، به طول موج آن بستگی دارد.
• بهترین دستگاههای لیزر موهای زائد شامل دستگاههای دیودوکتوز الکساندریت و دکا است. همان طور که گفتیم نمیتوان از یک دستگاه لیزر برای همه افراد استفاده کرد. به طور مثال برای پوستهای روشن، دستگاه الکساندریت مناسب است و این دستگاه بر پوستهای تیره تأثیر کمتری دارد.
انتخاب کلینیک معتبر برای انجام لیزر
انتخاب یک کلینیک معتبر از جمله اقداماتی است که باید قبل از لیزر در خصوص آن تحقیق و بررسی کرد. کلینیک مورد نظر میبایست عکسهای قبل و بعد از مراجعهکنندگان لیزر را که رنگ پوستی مشابه با نوع پوست فرد را دارند را به او نشان دهند. اگر کلینیک درمانی تخصص کافی در زمینه لیزر رنگ پوستتان را ندارد، بهتر است از انجام لیزر در آن محل خودداری کنید. یک کلینیک لیزر معتبر باید از ویژگیهایی که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت، برخوردار باشد:
• کلینیک درمانی باید مجوز رسمی از طرف وزارت بهداشت داشته باشد.
• جلسه مشاوره مراجعهکننده، قبل از لیزر، باید با حضور متخصص پوست و مو انجام شود.
• اتاقی که برای لیزر درمانی در نظر گرفته شده باید تمیز و مناسب باشد و نکات ایمنی در آن به خوبی رعایت شوند.
• دستگاههای لیزر نباید قدیمی و فرسوده باشند و به طور مرتب، بازبینی و تعمیر شوند.
• تکنیسینهای لیزر و پزشک متخصصین از تجربه و دانش کافی برخوردار باشند.
• مرکزهای لیزر درمانی باید از آخرین تکنولوژی و دستگاههای روز استفاده کنند و به چندین دستگاه لیزر مختلف مجهز باشند؛ زیرا برای تمام افراد نمیتوان از یک نوع دستگاه خاص استفاده کرد.
مطلب مشابه: الکترولیز موهای زائد | انواع این روش | مزایا و معایب و مراقبت ها

مشاوره در یک کلینیک معتبر
بهتر است قبل از انجام لیزر، مواردی از قبیل سابقه تبخال در صورت یا در قسمت تناسلی، سابقه زخمهای گوشتی یا ایجاد اسکار، مصرف داروها(با نسخه، بدون نسخه یا گیاهی)، استفاده از سولاریوم، داروهایی که برای آکنه مصرف میشوند و مواردی از این قبیل را با پزشک در میان بگذارید. پزشک در جلسه مشاوره، پوست مراجعهکننده را معاینه خواهد کرد. به طور کلی موفقیت لیزر درمانی به چند فاکتور مهم بستگی دارد که این فاکتورها در مشاوره مشخص خواهند شد. عواملی چون رنگ مو، رنگ پوست، محل موهای زائد، چرخه رشد مو و جنس و ضخامت مو از جمله فاکتورهای تأثیرگذار بر روند لیزر هستند.
سخن پایانی
در حال حاضر کلینیکهای زیادی برای لیزر و برطرفسازی موهای زائد وجود دارند، به طوری که فرد میتواند در کمترین زمان، به راحتی برای شروع جلسات درمانی اقدام کند. لیزر موهای زائد، یک روش مؤثر و کم خطر در جهت از بین بردن و کاهش موهای زائد محسوب میشود اما برای گرفتن بهترین نتیجه ممکن باید به اقدامات گفته شده قبل از لیزر، توجه نمود. افزایش کلینیکهای موجود برای لیزر درمانی باعث شده است تا هزینه این درمان به شکل قابل توجهی کاهش یابد. همچنین برخی مواقع تبلیغات و پیشنهادات ویژهای برای لیزر درمانی در نظر گرفته میشود که علاقهمندان میتوانند با قیمتهای پایینتر، برای از بین بردن موهای زائد خود اقدام نمایند. به همین دلیل میتوان گفت لیزر موهای زائد با استفاده از لیزر، علاوه بر مزایای گفته شده، عملی مقرون به صرفه است.
مطلب مشابه: نحوه و نکات استفاده از وکس + نکاتی خاص برای استفاده بهتر از وکس موهای زائد