موشن گرافیک چیست و چه تفاوتی با انیمیشن دارد؟
در دنیای امروز و با پیشرفت تکنولوژی، راه های زیادی برای رساندن پیام به مخاطب وجود دارد. یکی از این راه ها که تلفیقی از صدا، حرکت و صحنه های گرافیکی است، موشن گرافیک یا گرافیک متحرک نامیده می شود.
این سبک از تکنولوژی، کمک زیادی به افرادی که قصد ساخت انیمیشن، تبلیغات، تیتراژ های فیلم و لوگو دارند، کرده است چرا که باعث صرفه جویی در زمان و هزینه می شود که نکته مثبت قابل توجهی محسوب می شود. البته باید توجه داشته باشید پاسخ به سوال موشن گرافیک چیست؟ به همین سادگی ها داده نمی شود و نیاز است با صرف کمی وقت، با ما همراه باشید تا در ادامه به صورت جزئی تر به آن بپردازیم.
فهرست موضوعات این مطلب
موشن گرافیک چیست
در واقع، موشن گرافیک با استفاده از سیاست انیمیشن که تصاویر متحرک با رنگ بندی جذاب است، موضوعات مهم و بالغ تر را برای افراد به نمایش می گذارد تا بتوانند سودمند ترین دریافت را از پیام مورد نظر شما داشته باشند.
برای رساندن بهتر منظورمان از موشن گرافیک، اجازه دهید برای شما یک مثال بزنیم؛ فرض کنید وارد سایتی می شوید که باید رمز عبوری را در آن وارد کنید؛ رمز خود را فراموش کرده و آن را اشتباه وارد می کنید. یک خطای قرمز رنگ به صورت متحرک در صحنه ظاهر می شود که به شما نشان دهد این رمز درست نیست. این خطا که از بصر شما برای رساندن و تفهیم موضوع بهره برده است، پاسخ سوال موشن گرافیک چیست است.
شما دوست عزیزی که قصد تبلیغ موضوعی را دارید پیشنهاد ما موشن گرافیک است؛ چرا که برای بیننده، یک فیلم کوتاه چند ثانیه ای متحرک که قصد رساندن و معرفی پیغامی را دارد بسیار جذاب تر از چند خط طولانی متن است؛ حتی اگر این متن ها با فونت و رنگ های هوشمندانه ای انتخاب شده باشند.
در ادامه به صورت ریز تر وارد بحث (موشن گرافیک) می شویم و راهنمایی های لازم را در جهت تفاوت آن با انیمیشن، نقش و کارایی آن در زندگی روزمره، انواع موشن گرافیک، نرم افزار هایی که در موشن گرافیک استفاده می شوند و عواملی از این دست را به شما عزیزان خواهیم داد.
انیمیشن چیست؟
سوال دیگری که کاربران پس از درک پاسخ موشن گرافیک چیست از خود می پرسند این است که پس اگر موشن گرافیک تصاویر متحرک در جهت رساندن مطالب است، انیمیشن چیست؟ در جواب باید بگوییم موشن گرافیک زیرمجموعه انیمیشن است؛ این را از آن جهت می گوییم که به طور اصولی، تکنیک هایی در تکنولوژی که باعث حرکت یک شئ بی جان می شوند، انیمیشن نام دارند؛ اما تفاوت اصلی موشن گرافیک و انیمیشن، در پیام موجود در آن است.
انیمیشن، در اصل به پرداختن داستانی شاید طولانی می پردازد ولی موشن گرافیک در حد چند ثانیه، مطلبی را مفید و خلاصه اما به طور جذاب و گیرا برای بیننده، ارائه می دهد. اگر بخواهیم اصولی تر موضوع موشن گرافیک چیست را بیان کنیم باید بگوییم موشن گرافیک، داده های آماری ای که در طول روز از آن بهره می بریم را به صورت زنده در می آورند تا درک بهتری از آن ها داشته باشیم و مانند انیمیشن، به قصه گویی روی نمی آورند.
مطلب پیشنهادی: آموزش راه اندازی پیج اینستاگرام برای کسب و کار (از صفر تا صد)
تقاوت کلی موشن گرافیک و انیمیشن
شاید بعد از خواندن دو تیتر بالا که به صورت جداگانه به انیمیشن و موشن گرافیک پرداخته بود، کمی گیج شده باشید و بخواهید این دو را در کنار یکدگیر قرار داده و به صورت شفاف به تفاوت هایشان بپردازید. دوست عزیز، بگذارید شما را تولید کننده و مخاطبتان را هم بیننده ای برای رساندن پیامتان در نظر بگیریم.
در جواب این که موشن گرافیک چیست گفتیم که در واقع، طرح گرافیکی متحرک است؛ این بدان معناست که اگر شما تولید کننده گرامی قصد دارید لوگویی از شرکت یا مغازه خود را متحرک سازید که به عنوان مثال به دور خود بچرخد، رنگ عوض کند یا غیره، باید موشن گرافیک را محور کار خود قرار دهید.
حال فرض کنید قصد شما، رساندن و تعریف یک داستان کودکانه یا حتی بزرگ سالانه به صورت متحرک است. اینجاست که باید از انیمیشن بهره بگیرید و نقل خود را با استفاده از تصاویر و اشیایی که جان دار شده و انجام کاری را در پیش می گیرند، به مخاطب برسانید.
انواع موشن گرافیک
حال، بعد از متوجه شدن داستان این تصاویر متحرک که دنیای تکنولوژی را متحول ساخته اند، وقت آن رسیده بدانیم انواع آن کدام اند تا بتوانیم انتخابی بهتر و دقیق تر از این دنیای هوشمند داشته باشیم چرا که جدا از دانستن بحث اصولی موشن گرافیک چیست، دانستن انواع موشن هم می تواند جواب و راهی شفاف را پیش روی شما عزیزان قرار دهد که بیزینسی با تبلیغات عالی را برای خود فراهم سازید.
ویدئوهای تشریحی
سبک این ویدیوها بسیار شبیه به تعریف انیمیشنی است که بالا تر از آن یاد کردیم؛ این روزها که افراد مشتاقند تمام مطالبی که می خواهند بدانند را در قالب یک ویدیو جامع و کامل ببینند، ویدیوهای موشن بسیار مورد خوبی در جهت رساندن منظور و مفهوم شماست.
البته فراموش نکنید این ویدیوها نمی توانند مانند یک انیمیشن کارتونی یا یک سریال، چند قسمتی و طولانی باشند؛ اما در حد یک الی دو دقیقه با دستگاه های به خصوص ساخته و قابلیت پخش دارند.
آیکون ها
اگر قصد دارید از تعریف موشن گرافیک چیست بهره برده، یکی از کاربردی ترین انواع آن را به کار گرفته و نمادی مشخص را برای سایت یا کانال خود داشته باشید که حجم زیادی را هم نگیرد، قطعا آیکون ها می توانند گزینه ای مطلوب برای شما باشند.
آیکون ها در واقع همان نمادهایی هستند که بر روی گوشی شما به صورت اختصاصی برای هر برنامه قرار داده شده است.
بازاریابی محصول
برای درک این مورد کافیست کمی جزئی تر به نام آن بپردازیم. اگر فردی قصد فروش یا معرفی محصولی مشخص را داشته باشد، این مورد بهترین گزینه خواهد بود چرا که تمام تمرکز موشن بر روی معرفی محصول، کاربردهایش، نحوه استفاده، مراحل تولید آن و عوامل این چنینی را به نمایش می گذارد.
البته فراموش نشود که جذابیت این معرفی به همان دلیلی که به سوال موشن گرافیک چیست پاسخ دادیم، بسیار بیشتر از هر معرفی دیگری است.
گیف ها
اگر تا به حال چرخی در تلگرام زده باشید، حتما دیده اید که یک سری ویدیو کوتاه و بی صدا در حال دست به دست شدن توسط کاربران است که در چت، به جای فرستادن پیام متنی یا صوتی، با استفاده از اشکال متحرک، منظور مخاطب را به گیرنده گیف می رساند. این هم نوعی موشن گرافیک است.
لوگو ها
فرض کنید طرحی بسیار جذاب را در اختیار دارید که قصد کرده اید آن را به عنوان لوگوی برند خود برگزینید. من به شما این اطمینان را می دهم که اگر این طراحی به صورت متحرک در بیاورید، هم مخاطبان شما چند برابر می شوند و هم جایگاه ویژه ای در مقابل رقبای خود پیدا می کنید.
برود کستینگ یا گرافیک پخش زنده
تا به حال پیش آمده که در حال تماشای اخبار یا دیدن مسابقه ای در تلویزیون باشید و نوار هایی را در پایین و گوشه صفحه ببینید که نام افراد، خبر های زیرنویس یا نکات این چنینی را نمایش می دهند. این موارد هم نوع دیگری از موشن گرافیک شمرده می شود که در زندگی روزمره بسیار کاربردی و قابل استفاده است.
فرایند تهیه موشن گرافیک چیست
حال که با کاربرد ها و انواع این تکنولوژی جذاب آشنا شده اید، شاید برایتان جالب باشد که بدانید فرایندی که طی می شود تا هر کدام از این هدف ها محقق شونند، چیست.
در ادامه ما آن ها را به صورت جامع اما کوتاه آورده ایم. اگر شما قصد ساختن این موشن ها را دارید، حتما مرحله به مرحله به جزئیات توجه کنید تا هزینه و زمان بیهوده مصرف نکنید.
مرحله اول: همیاری و کشف
قطعا شما هم با این موضوع موافق هستید که شناخت فرد مقابل می تواند کمک بیشتری در جهت فراهم کردن محصولی ایده آل که برای مشتری هم مطلوب باشد، کند. پس در ابتدا، مخاطب و مشتری خود را بشناسید و با طرح سوالاتی اساسی و ریزبینانه، از خواسته او مطلع شوید.
برای این که موشن گرافیک شما در بین رقبا سر باشد، باید طرح های آن ها را با دقت بررسی کنید و سعی کنید از خلا هایی که به نظر شما و مشتری در کار آن ها وجود دارد ایده ای نو و کامل را به دست آورید. اگر این سبک کار را در پیش گیرید، به طور هوشمندانه ای در بازار طراحی و تکنولوژی جا خوش کرده و مشتریان زیادی را برای خود می کنید.
فراموش نکنید اگر سبک تازه و ایده ای نو را برای کار خود انتخاب کرده اید، نیاز است تا مشتری به طور کامل به آن آگاه باشد؛ پس این وظیفه شماست که معرفی های لازم را انجام دهید. فراموش نکنید که با کم کاری در این روند، حتی اگر ایده شما بسیار کامل و جذاب باشد، باز هم آن طور که باید دیده نمی شود.
مرحله دوم: پیش تولید
حال که با خواسته ها و نیازهای فرد مورد نظر آشنا شدیم، وقت آن رسیده نقشه راه را بچینیم و ببینیم که کدام سبک از کار هم ما و هم مشتری را راضی نگه می دارد. البته که این مرحله آن قدر ها هم که فکر می کنید ساده نیست و صرفا بستگی به چند سوال و جواب ساده ندارد.
در ادامه این موضوع باید بگوییم که یک موشن دو الی سه دقیقه ای، 4 تا 6 هفته زمان می برد؛ پس بهتر است به طور دقیق برای کار و پروژه خود زمان بگذارید تا بهترین نتیجه را محقق سازید.
در راستای این مرحله باید بگوییم برنامه و اپلیکیشن هایی در جهت زمان بندی پروژه ها وجود دارد که به شما عزیزان کمک می کند کار را در قالبی منظم از جهت وقت و کیفیت به ثمر برسانید.
فراموش نکنید باید این مرحله را به سرانجام رسانده و سپس تایید را از جانب مشتری بگیرید تا به مراحل بعدی بروید؛ پس با دقت و حوصله این قسمت کار را انجام دهید.
مرحله سوم: ایده پردازی با چاشنی خلاقیت
نوبت آن رسیده که شما تمام توان و خلاقیتتان را در روندکار خود پیاده کنید. باید یک دورنما از کارتان را ایجاد و تمام تغییر و تحول ها را در طول مسیر بر روی آن پیاده کنید؛ اگر بتوانید این ایده ها را در قالب ویدیو در بیاورید، خیلی ساده تر می شود چرا که هم قابلیت این را دارید که به سادگی به جزئیات توجه کنید و هم می توانید آن را با شفافیت هر چه بیشتر به میز مشورت برده و ایده های دیگران را در آن تاثیر دهید.
البته از یاد نبرید که اگر طراحی شما طولانی بود ( برای مثال بیش از دو دقیقه) باید این صرف وقت و ایده پردازی با قوت چند برابری به کار خود ادامه دهد زیرا جذب مخاطب و نگه داشتن او بر سر یک موشن طولانی تر از یک دقیقه کمی دشوار است. در نهایت کار، دریافتی شما هم بیشتر خواهد شد.
فریم هایی که مسیر اصلی کار شما را مشخص می کنند را انتخاب کنید؛ آن ها را با کارفرما در میان بگذارید و بهترینشان را برگزینید تا کل پروژه را در آن فریم به اتمام برسانید.
اگر کارتان با صدا است، باید گوینده را در همین مرحله بیابید؛ پس از افرادی که مدنظر دارید تست بگیرید و بر روی همان دورنمایی که ابتدای کار مشخص کردیم قرار دهید تا ببینید کدام تن و لحن، بهتر کار را به عرصه می گذارد.
انتخاب موسیقی هم یکی دیگر از مراحلیست که در این قسمت باید انجام شود. ترجیحا با یک موسیقی دان کاربلد مشورت کنید تا ببینید به سبک کار شما چه نوع موسیقی ای می آید یا چه سبکی عام پسند تر است و سپس از بین موارد انتخابی، مورد نهایی را با نظر کارفرما برگزینید.
حال که عوامل جانبی را یک به یک سپری کردیم، باید فیلم نامه ای که از قبل تهیه کرده بودیم و با توجه به آن فریم را انتخاب کردیم، با کمک برنامه های مخصوص این کار به صورت موشن در بیاوریم و قالب های آماده را کنار یکدگیر قرار دهیم تا به همان دورنمای اول کار دست یابیم.
مرحله چهارم: تولید
در این مرحله تا 80 درصد کار را پیش برده ایم و امکان تغییر موسیقی، صدا، زمان بندی حرکت، تغییر عنوان یا تیتر ها و عواملی از این دست وجود دارد اما از آن جایی که فریم کلی کار را آماده کردیم، نمی توانیم به طور کلی فیلنامه را تغییر دهیم.
مرحله ای که متحرک سازی اتفاق می افتد، همین جاست. یکی از پیچیده ترین و سخت ترین مراحل کار، متحرک سازی است پس باید با نظر کارفرما یا مشتری به غایت برسد تا هر دو طرف راضی باشند و بودجه و وقت زیادی که صرف می شود، بیهوده نباشد.
تولید یک موشن گرافیک کامل و حداقل کم عیب، دو الی سه هفته زمان می برد که نیاز است از لحظه به لحظه این زمان، استفاده بهینه شود چرا که شما به عنوان تولید کننده باید دست خود را تند کرده و سعی کنید طبق نیاز کارفرما جلو روید؛ دقیقا اینجاست که شما دوست عزیز، به چالش کشیده می شوی تا بهترین خودت را پیاده کنی.
مرحله آخر در واقع همان مرحله 4 است؛ اما از آن جایی که مشتری باید تایید نهایی را دهد، خیلی ها اعتقاد دارند نهایت کار آن جایی است که فرد مورد نظر تایید را داده و کار می رود که تسویه شود.
ویژگی های موشن گرافیک کدام اند
قصد داریم در نهایت کار، با ذکر چند نکته جالب در رابطه با این سبک از پیام رسان، دید شما را باز تر کنیم تا هم به عنوان بیننده از آن لذت ببرید و هم به عنوان تولید کننده، هوشمندانه تر عمل کنید.
- اگر کسب و کار رسمی ای دارید، موشن گرافیک به شما کمک می کند با طرحی مینیمال و به اصطلاح با کلاس، جذابیت را در عین جدی بودن به کار خود هدیه دهید.
- یکی از مثبت ترین ویژگی های این سبک از کار، سرگرم کننده بودن آن است که باعث می شود افراد در هر سن و سلیقه ای، جذب کار شما شوند.
- وقتی قصد دارید اعداد و ارقام پیچیده ای را به نمایش بگذارید، می توانید با کمک موشن گرافیک، آن ها را به داده ای ساده تبدیل کرده و به نمودار ببرید.
- رنگ بندی و در واقع پلت رنگی زیادی که تکنولوژی در اختیار افراد قرار داده است باعث شده شخص تولید کننده بتواند با استفاده از رنگ های گوناگون، کاری خیره کننده را به نمایش بگذارد.
- از آآن جایی که احتمالا خود شما هم همین طور باشید، باید بدانید کاربران می خواهند کلیت کار را در کم ترین و کوتاه ترین وقت ممکن در اختیار داشته باشند. موشن گرافیک توانسته این امر را محقق سازد و نماد یا پیامی طولانی را با طراحی ای با ظرافت، به چشم مخاطب جذاب بیاورد تا آن را دنبال کرده و به خواسته خود پاسخ دهد.
- ایجاد کسب و کار برای افرادی که فیریلنسر بودن را دوست دارند. یکی از ویژگی های خوب موشن گرافیک، این است که اگر کسی قصد دارد کاری را در خانه انجام دهد و در کنارش مهارتی را هم در بر گیرد، می تواند گزینه خوبی برای افراد باشد. پس آن را از دست ندهید و از پوئن های مثبتش بهره مند شوید.
برترین ترندهای مدرن موشن گرافیک
چنانچه یک موشن گرافیست هستید، بایستی همیشه در در حال افزایش دانستهها و آپدیت کردن مهارتهایتان باشید. در این مقاله طرحهای جدید موشن گرافیک که طی سالهای اخیر بیشترین بازخورد داشتند را بررسی مینماییم.
لوگوموشن ترندی جدید از موشن گرافیک
لوگوموشن یا لوگوهای متحرک، تبدیل به یکی از پرطرفدارترین شیوههای طراحی لوگو و برند شدهاند. این شیوهی موشن گرافیک به آیکونهای ثابت حرکت بخشیده و باعث جذابیت و ماندگاری یک برند در ذهن مشتریان میشود.
طراحی موشن گرافیک همراه با پالت رنگی محدود
یکی از ترندهای جدید موشن گرافیک، استفاده از چند رنگ اصلی به جای یک پالت رنگی متنوع است. با توجه به اهمیت طراحی مینیمال در سلیقهی امروزی، در حال حاضر این نوع تصویرسازی تبدیل به یکی از جذابترین ترندهای موشن گرافی، شده است.
طراحیهایی با رنگهای محدود در عین سادگی، پیچیدگی خاص خود را نیز دارند؛ چراکه صرفا با استفاده از چند رنگ محدود باید برای نمایش فضا و روحیه و شخصیت کارکتر و داستان مورد نظر استفاده کند.
طراحی موشن گرافیک با به کارگیری خطوط باریک
یکی از برترین ترندهای موشن گرافیک، به کارگیری از سبک حرکت خطوط سادهی باریک است. این رویکرد مینیمال جدیدا بسیار پرطرفدار و جذاب است و البته بهخاطر سادگی احتمالا تا سال ها مورد توجه خواهد بود. زمانی که این سبک موشن گرافی با صدا و موزیک ترکیب شود، میتواند تبدیل به گزینهی جذابی برای آمادهسازی انواع ویدیوهای تبلیغاتی و آموزشی شود.