ازدواج چه تاثیری بر سلامت مردان و زنان دارد؟

ازدواج چه تاثیری بر سلامت مردان و زنان دارد؟

آثار ازدواج بر سلامت زندگی زنان و مردان

برخی معتقدند مردان سالم تر بیشتر تمایل به ازدواج دارند تا مردانی که مشکل جسمانی دارند. اما نتیجه تحقیقات عکس این مطلب را بیان می کند و نتیجه این است که مردان با مشکل جسمانی حتی زودتر ازدواج می کنند و آمار طلاق در آنها کمتر است….

بر اساس این تحقیق تاثیر تجرد در میان‌سالی برای زنان به بدی مردان نیست و از طرف دیگر زنان متاهل در میان‌سالی از نظر سلامتی وضعیتی بهتر از زنان مجرد ندارند و مثلا احتمال ابتلای آنها به سندروم متابولیک (ترکیب چاقی، فشار خون بالا و دیابت)، مشکلات تنفسی یا قلبی مشابه زنان مجرد است.

نتایج تحقیقی که سه موسسه معتبر بریتانیا انجام داده‌اند نشان می‌دهد تاثیر ازدواج روی سلامتی برای مردان بیشتر از زنان است.

این تحقیق را سه دانشگاه معتبر، دانشگاه کالج لندن (UCL)، مدرسه اقتصاد لندن (LSE) و دانشکده بهداشت و طب حاره‌ای لندن با همکاری هم انجام داده‌اند.

این تحقیق بر روی ده هزار نفر انجام شده که همگی در بهار ۱۹۵۸ در یک هفته در انگلستان، ولز و اسکاتلند متولد شده‌اند.

این اولین تحقیقی است که ارتباط بین زندگی مشترک (با یا بدون ازدواج) و سلامتی در میان‌سالی را روی گروه قابل توجهی از افراد بررسی کرده است.
برخی معتقدند مردان سالم تر بیشتر تمایل به ازدواج دارند تا مردانی که مشکل جسمانی دارند. اما نتیجه تحقیقات عکس این مطلب را بیان می کند و نتیجه این است که مردان با مشکل جسمانی حتی زودتر ازدواج می کنند و آمار طلاق در آنها کمتر است و حتی بعد از طلاق یا فوت شدن همسرشان، سریعتر ازدواج می کنند نسبت به مردان سالمی که سالها بعد از مرگ همسرشان مجرد می مانند.

به گزارش روزنامه‌های بریتانیا، بر اساس این تحقیق تاثیر تجرد در میان‌سالی برای زنان به بدی مردان نیست و از طرف دیگر زنان متاهل در میان‌سالی از نظر سلامتی وضعیتی بهتر از زنان مجرد ندارند و مثلا احتمال ابتلای آنها به سندروم متابولیک (ترکیب چاقی، فشار خون بالا و دیابت)، مشکلات تنفسی یا قلبی مشابه زنان مجرد است.

دکتر چورچ پلوبیدیس از نویسندگان ارشد این تحقیق می گوید: “تاثیر ازدواج یا زندگی مشترک بدون ازدواج بر زنان به اندازه مردان نیست.”

به نظر می رسد نفع تاهل برای مردان بیشتر از زنان است.

این تحقیق همچنین به این نتیجه رسیده که طلاق تاثیر منفی درازمدت روی سلامتی ندارد:”تحقیقات زیادی نشان داده‌اند که افراد متاهل از نظر سلامتی در وضعیت بهتری از افراد مجرد هستند.”

“اما تحقیق ما نشان می دهد کسانی که جدا می‌شوند اما دوباره ازدواج می‌کنند در میان‌سالی از نظر سلامتی در وضعیتی مشابه افراد متاهل هستند.”

“تحقیقات قبلی همچنین نشان داده بودند که مردان بعد از جدایی دچار افت سلامت می‌شوند اما ما متوجه شدیم که در دراز مدت آنها به شرایط قبل از طلاق بر می‌گردند.”
دانشمندان ژاپنی گزارش دادند که خطر بیماری قلبی عروقی در مردانی که ازدواج نکرده اند ۳ برابر مردان متاهل است. در گزارشی دیگر آمده که نفس ازدواج حقیقتا شادی آور است. دانشمندان مطالعه ای روی ۳۶۸۲ بیمار قلبی به مدت ۱۰ سال انجام دادند. نتیجه اینکه: حتی مردانی که دچار بیماری قلبی- عروقی بودند و عواملی مثل سن، چاقی، سیگار کشیدن، فشار خون، دیابت و کلسترول را نیز در مورد آنها صدق می کرد با این حال باز هم نرخ مرگ و میر در مردان متاهل ۴۶% کمتر از مردان مجرد بود.

برخی کارشناسان تاکید می‌کنند که آثار زندگی مشترک تنها به سلامت جسمانی محدود نمی‌شود و مثلا زنان از نظر روانی – عاطفی از ازدواج بهره می‌برند بخصوص اگر برای رابطه و در کنار هم زندگی کردن ارزش قائل شوند.

از طرف دیگر مردان متاهل هم معمولا به دلیل توصیه همسرانشان سعی می کنند سالم‌تر زندگی کنند و مواظب تغذیه خود باشند و بیشتر به دکتر مراجعه کنند.

ازدواج چه تاثیری بر سلامت مردان و زنان دارد؟

علاوه بر این کیفیت رابطه هم در تاثیر رابطه بر سلامتی مهم است.

روث ساترلند مدیر اجرایی موسسه بهبود روابط افراد در بریتانیا (ریلت) می‌گوید بجای تمرکز بر وجود رابطه بهتر است به کیفیت آن توجه شود:ما می‌دانیم که کیفیت رابطه در اینجا نقش بسیار مهمی دارد. مثلا تحقیقات قبلی نشان داده‌اند افرادی که در رابطه های نامناسب قرار دارند از نظر سلامتی در وضعیتی بدتر از کسانی هستند که رابطه خوبی دارند و کسانی که رابطه خوبی ندارند از نظر سلامتی در وضعیتی بدتر از کسانی هستند که جدا شده‌اند.

تحقیقات متعددی نشان داده‌اند که ازدواج هم از نظر جسمی و هم روانی باعث سلامت و طول عمر می‌شود.در تحقیقی که در سال ۲۰۱۱ در انجام شد نشان داد که ازدواج خطر مرگ زودرس را ۱۵ درصد کم می‌کند.یک تحقیق سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۰ هم نشان می داد که ازدواج احتمال اضطراب و افسردگی کم می کند.
تاثیرات وضعیت تاهل بر سلامتی‌ تجزیه و تحلیل این‌که آیا ازدواج به‌طور مستقیم بر سلامتی تاثیر می‌گذارد یا خیر، نتایج مختلفی در بر داشته است. مقایسات انجام شده بین مردان متاهل و مردانی که هیچگاه ازدواج نکرده‌اند نشان می‌دهد با این‌که گروه اول به‌طور کلی سالم‌تر هستند، اما نمی‌توان این را فقط به‌خاطر تاثیرات محافظتی و ایمنی ازدواج دانست. گزارشات دریافتی از وضعیت سلامت مردان نشان می‌دهد که ازدواج برای بار اول هیچ فایده قابل‌توجهی نداشته است. مقایسات انجام شده بین متاهلان سن بالاتر و مردان طلاق‌گرفته اشاره بر این دارد که سطح سلامتی نسبی مردان گروه دوم با بالارفتن سن به طور قابل توجهی نزول می‌کند. وقتی این مردان مطلقه به سن ۵۰ می‌رسند، باید انتظار داشته باشند که وضعیت سلامتی‌شان بسیار زودتر از افراد متاهل به خطر بیفتد. برای این گروه از افراد، ‌ازدواج مجدد بسیار پرفایده خواهد بود و سطح سلامتی آنها نیز به‌خوبی متاهلان خواهد رسید.

اگرچه اطلاعات کمی در دست است ، ولی به نظر می رسد ازدواج اثرات مثبتی روی سلامتی دستگاههای مختلف بدن دارد. سلامت روانی مهم ترین بخش آن است، مردان متاهل نسبت به مردان مجرد در معرض خطر کمتری از افسردگی قرار می گیرند و در بازنشستگی احساس رضایت از زندگی در آنها بیشتر است. خطر بیماری آلزایمر کاهش می یابد، سطح قند خون تعدیل می شود، وقتی در بیمارستان بستری هستید درمان در افراد متاهل زودتر و بهتر نتیجه می دهد.

مردان متاهلی که از زندگی مشترک خود راضی هستند، بایستی نعمت سلامتی را به دیگر عوامل مثبت ازدواج اضافه کنند و برای این رضایت مندی از همسر خود ممنون باشند. مردان متاهل ناراضی از زندگی مشترک، بایستی این مشکل را با همسر خود در میان بگذارند تا بتوانند استرس را کاهش داده و روابطتشان را بهبود بخشند. مردان مجرد از مزایای سلامتی که ازدواج به همراه می آورد محرومند ولی بایستی تلاش کنند تا به روشهایی دیگر آن را بدست آورند این عبارت به این معناست که در رژیم غذایی، ورزش، الکل، سیگار کشیدن و دیگر رفتارها، سالم ترین انتخاب را انجام دهند. همچنین با نظر پزشک چکاب جسمانی را به طور منظم دنبال کنند و به دنبال راههایی باشند تا استرس را کاهش دهند.

مطالب مشابه را ببینید!

روش های صحیح نصیحت کردن؛ مهارت های اصولی برای صحبت و نصیحت ایده های عالی برای خوشحال کردن همسر؛ 30 روش برای داشتن همسر شاد ازدواج مجدد با همسر سابق؛ از حل مشکلات قبلی تا بخشیدن و برگشت دوباره مدیریت بحث و دعوا در رابطه، تکنیک های خاص برای آرام کردن اوضاع نشانه‌ های مثبت دعوا در رابطه عاطفی و مدیریت رابطه هنگام دعوا با همسر رفع دلخوری همسر؛ دلایل و راهکارهای جلوگیری از قهر همسر و آشتی با او نکات روانشناسی برای تفاهم در زندگی مشترک و درک متقابل همسر دلایل بی‌ تفاوتی همسر؛ شناسایی همسر بی تفاوت و روش های حل این مشکل بهبود روابط خانوادگی؛ عوامل موثر بر بهبود رابطه افراد خانواده و احترام به همدیگر اطلاعات درباره زوج درمانی؛ دلیل مراجعه به مشاوره زوج درمانی و اهداف آن