اطلاعات در مورد نخل زینتی + روش های تکثیر و نگهداری این درختچه زیبا

درختچه زیبای نخل زینتی (پرورش و تکثیر این گیاه)

نخل زینتی که به آن نخل فونیکس هم می گویند با نام علمی canariensis Phoenix از خانواده Palmaceae می باشد و 17 گونه دارد. نخل زینتی از گیاهان مناسب و محبوب برای نگهداری در آپارتمان و ادارات است. این گیاه با وجود زیبایی خاص جلوه ای عالی به محیط اطراف می دهد. نخل زینتی بومی مناطق جنگلی شرق آسیا است. گاهی اوقات از این گیاه با نام ققنوس هم یاد می کنند. زادگاه نخل فونیکس مناطق گرمسیری می باشد و در نتیجه به سرما حساس است. در مناطق گرمسیری به عنوان درخت یا درختچه ای زینتی در فضای آزاد خارج از آپاتمان کاشته می شود. در دیگر مناطق هم به عنوان گیاه آپارتمانی پرورش پیدا می کند.

گیاه شناسی نخل زینتی فونیکس

نخل زینتی گیاه بومی مناطق جنگلی شرق آسیا می باشد که واریه های مختلف دارای ارتفاع مختلف می باشند. بعضی از آنها مانند نخل خرمای مینیاتوری در نهایت 30 سانتی متر رشد می کنند و بعضی دیگر هم در طبیعت ممکن است تا 2 متر رشد داشته باشند.

این گیاه مانند دیگر گیاهان هم خانواده اش طاقت سرمای زمستانی را ندارد و وقتی که دما به منفی 10 درجه برسد، ممکن است که از بین برود ولی سرمای کمتر از صفر هم می تواند باعث سرمازدگی شدید برگ های آن شود. بهتر است که در مناطق سرد از کاشت نخل در فضای باز خودداری کنید.

اگر جوانه انتهای نخل در زمستان با گونی پوشانده شود، دوباره در بهار برگ های آن سبز می شود و سلامت خود را حفظ می کند. فونیکس برگ های شانه ای شکل دارد و می توانند مانند یک گیاه آپارتمانی در ساختمان هم نگهداری شود.

نخل زینتی

نیازهای نخل زینتی برای رشد بدون نقص

نور مورد نیاز نخل زینتی

گیاه نخل زینتی به نور زیادی نیاز دارد ولی توجه کنید از قرار گرفتن آن در معرض نور مستقیم خورشید جلوگیری کنید.

دمای مناسب نخل زینتی

بهترین دما برای رشد نخل فونیکس 24 تا 26 درجه سانتی گراد می باشد. کاهش دما تا زیر 10 درجه سانتی گراد برای گیاه مضر می باشد و باعث از بین رفتن آن می شود.

میزان آبیاری نخل زینتی

آب سبک و بدون املاح در کیفیت رشد برگ ها و زیبایی آنها موثر می باشد. آبیاری هفته ای 2 بار مناسب است. در صورت بروز گرمای یبش از حد، این میزان افزایش پیدا می کند باید توجه داشته باشید که آبیاری بیش از حد و غرقابی کردن نخل فونیکس باعث بروز مشکلات می شود.

میزان رطوبت مورد نیاز نخل زینتی

زادگاه این گیاه محیط مرطوب است، پس نیاز به رطوبت واضح است. پیشنهاد می شود که علاوه بر غبار پاشی روزانه، از سنگ ریزه و آب در زیر گلدانی بدون تماس گلدان با آن استفاده کنید. در صورت بروز هوای بیش از اندازه گرم و خشک، غبارپاشی را افزایش بدهید.

مطلب مشابه: اطلاعات درباره آگلونما گیاه مقاوم آپارتمانی (نکات برای رشد و پرورش آن)

نخل زینتی

خاک مناسب برای رشد نخل زینتی

مناسب ترین بستر به منظور رشد نخل زینتی یا نخل فونیکس، خاک مقداری اسیدی و زهکشی مناسب است. این خاک می تواند خاک های آماده کاشت و یا مخلوطی از پرلیت، پیت ماس، خاک باغچه و … باشد.

نحوه تغذیه و کوددهی نخل زینتی

در فصل بهار و تابستان که فصل رشد گیاه می باشد، به وسیله کودهای مایع کامل هر 15 تا 20 روز یک بار تغذیه گردد.

هرس کردن نخل زینتی

به منظور هرس کردن برگ های کوچک تر ساقه را که بیرنگ می باشند قطع کنید. این برگ ها روی ساقه اصلی رشد می کنند.

زمان تعویض گلدان نخل زینتی

مانند دیگر گیاهان آپارتمانی با مشاهده ریشه ها از زیر گلدان می تواند که گلدان را تعویض کنید. در موقع تعویض گلدان باید دقت کنید به ریشه ها صدمه ای نزنید و خاک گیاه ریزش نکند. در صورتی که امکان تعویض گلدان وجود ندارد به تعویض خاک های سطحی اکتفا کنید.

روش تکثیر نخل زینتی

بهترین روش برای تکثیر نخل طینتی یا فینیکس تقسیم بوته و جدا کردن پاجوش می باشد. این روش در فصول رشد گیاه مانند بهار و تابستان است. روش تکثیر توسط بذر به دلیل زمان بیش از حد برای رسیدن به نتیجه توصیه نمی شود.

نخل زینتی

آفات و بیماریهای این نخل زینتی

برگهای گیاه در حال سیاه شدن است و برگهای آن می ریزد

هوای سرد باعث سیاه شدن و ریزش برگ های نخل فونیکس می شود. این گیاه دمای منفی 5 درجه سانتی گراد را برای چند ساعت می تواند تحمل کند ولی دمای زیر 10 درجه سانتی گراد برای رشد این نخل مناسب نمی باشد. گیاه را در گلدان بکارید و در زمستان به مکان محافظت شده منتقل کنید. در فصول سرد دمای ۲۰-۱۷ درجه سانتیگراد و در فصل گرم دمای ۲۷-۲۴ درجه سانتیگراد برای این گیاه مناسب است.

برگهای پایینی پیر هستند که به نوبت زرد شده و می ریزند

روندی طبیعی است،  (زیرا با رشد گیاه و در صورتی که مواد غذایی به طور مرتب به گیاه نرسد. مواد لازم از برگهای پیر به برگهای جوان منتقل می شوند و برگهای پیر به مرور زرد شده و ریزش می کنند.

برگهای پایینی همزمان زرد شده و میریزند

شاید زیاده روی در آبیاری و برعکس خشکی دیدن زیاد گیاه بیش از حد است. اجازه دهید سطح خاک گلدان در فاصله میان دو آبیاری خشک شود و سپس آبیاری کنید. زهکش را بازدید کنید، آب زیر گلدانی را خارج کنید و برای تقویت گیاه از کودهای کامل محلول در آب که دارای انواع مواد اصلی و میکروالمنت ها باشد هر ده روز یکباراستفاده کنید.

برگهای گیاه پژمرده شده اند و کمرنگ هستند

گیاه در آب شناور است. میزان آبیاری را کم کنید.

نوک برگهای قدیمی زرد شده و برگهای جوان نیز در حال زرد شد هستند

 زیاد به گیاه آب داده شده است.

عنکبوت در لابه لای برگهای گیاه است

اگر گیاه را در محل گرم قرار دهید خشکی بیش از اندازه خاک آنها باعث می شود عنکبوتها در آن رخنه کنند و تکثیر یابند.

مطالب مشابه را ببینید!

گیاهان مناسب سرویس بهداشتی؛ 10 گیاه زیبا برای محیط مرطوب و کم نور آموزش زهکشی خاک برای رشد گیاه و نکات مهم برای زهکشی خاک رونمایی 20 مدل باکس گل جذاب برای روز مادر درباره گیاه شمعدانی؛ درباره رشد و پرورش این گیاه زیبا گیاه برگ انجیری؛ اطلاعات درباره رشد و نگهداری این گیاه زیبا و جذاب درمان قارچ‌های گیاهان آپارتمانی؛ پیشگیری و روش های درمان طبیعی قارچ گیاهان آپارتمانی ماه تولد؛ انواع گل مناسب هر ماه تولد از فروردین تا اسفند گیاه زاموفیلیا؛ راهنمای جامع برای داشتن گیاهی شاداب و خوش شانس کودهای مورد نیاز گیاهان آپارتمانی: بهترین کودها برای رشد گیاهان داخل خانه آموزش کاشت هسته مرکبات برای سبزه عید (شامل هسته پرتقال، لیمو و نارنج)