خواص و مضرات سیر؛ فواید درمانی سیر
به محض اینکه نام سیر می آید اولین چیزی که در ذهن تداعی می شود شاید بوی تند و بد آن باشد. اما همین سیر که بوی بد و نامطبوعی را در دهانتان ایجاد می کند خواص بسیار درمانی زیادی برای بدنتان دارد و شما را از ابتلا به بسیاری از بیماریها در امان نگه می دارد. اگر می دانستید که با خوردن یک حبه سیر در روز چه فواید زیادی به بدنتان می رسانید حتماً سیر را در برنامه غذاییتان می گنجاندید. در ادامه این مطلب از سایت روزانه خواص و مضراتی که سیر می تواند برای شما داشته باشد را توضیح خواهیم داد.
خواص سیر
سیر یکی از نوع گیاهانی است که هم می توان به صورت خام و هم پخته شده مصرف کرد. البته درست است که بوی نامطبوعی را در دهان ایجاد خواهد کرد اما این هم راهکار خود را دارد.
مراجعه کنید به: سریعترین راه از بین بردن بوی بد سیر
از سیر در مصر باستان به عنوان یکی از قدیمی ترین گیاهان دارویی استفاده می شود. طبع سیر گرم و خشک است و اثرات درمانی آن در همه جا به اثبات رسیده است.
- سیر برای افرادی که تحت هر شرایطی چه بیماری و چه هر چیز دیگری اشتهایی به غذا خوردن ندارند بسیار مفید است. سیر اشتهاآور می باشد.
- برطرف کننده سفیدی مو می باشد. شاید تعجب کنید اما افرادی که به طور مداوم سیر مصرف می کنند تارهای موی سیاه تری دارند تا نسبت به افرادی که کمتر سیر مصرف می خورند یا اصلاً مصرف نمی کنند.
- اگر روزی یک حبه سیر مصرف کنید، چه به صورت خام و یا پخته خواهید دید که چه اثرات درمانی مفیدی بر روی بیماریهایی همچون زخم معده، سیاتیک، بواسیر، تشنج، رماتیسم، سیاه سرفه و آسم خواهد گذاشت. افرادی که به بیماری رماتیسم مبتلا هستند حتماً دکتر به آنها خوردن سیر را تجویز می کند و یا اگر فردی نتواند از خود سیر استفاده کند قرص سبر را برایش تجویز خواهد کرد.
- سیر خاصیت ضد قارچی دارد و برای درمان عفونت های دهان و دندانی کاربرد بسیاری دارد.
- سیر یک داروی بسیار فوق العاده برای افرادی است که مبتلا به سنگ کلیه هستند زیرا در شکستن سنگهای کلیه مهارت دارد.
- سیر خاصیت آنتی اکسیدانی داشته و با تقویت و بهبود سیستم ایمنی بدن بیماریهایی همچون برونشیت و بیماریهای تنفسی را درمان می کند.
- سیر عاملی برای مبارزه با آلزایمر است.
- برای درمان سل بسیار نافع است.
- سیر ادرار آورد بوده و برای افرادی که در دفع ادرار دچار مشکل هستند بسیار نافع می باشد.
- از آنجا که سیر طبعی گرم و خشک دارد درد مفاصل را از بین برده و با گرفتن رطوبت معده، مشکلات معده را از بین می برد.
- سیر حاوی مقادیر بالایی از آلیسین است به همین جهت در دوران سرماخوردگی که بدن شما در حال مبارزه با ویروس های بیماری است به کمک بدنتان در این مبارزه می آید و حتی در پیشگیری از سرماخوردگی نیز بسیار مؤثر واقع می شود.
- تسکین دهنده و آرام بخش اعصاب است.
- اگر سیر همراه با زیره پخته شده و مصرف شود برای تقویت دندانها مفید است.
- مناسب برای افرادی است که دارای فشارخون بالا هستند زیرا سیر کاهش دهنده فشارخون است.
- سیر رقیق کننده خون است.
- سیر نیروی جنسی را تقویت کرده و باعث ازدیاد اسپرم در منی مردان می شود.
- تقویت کننده قوی در مورد قوای جسمانی می باشد.
- سیر یک ضدعفونی کننده قوی می باشد که حتی برای آرام کردن دندان از آن استفاده می شود.
- افرادی که بیماری قلبی دارند سیر را از مواد غذایی روزانه شان حذف نکنند. همچنین اثرات درمانی زیادی برای نفس تنگی دارد.
- سیر را به عنوان یک کرم کش می توان مصرف کرد.
- به دلیل دارا بودن موادی همچون آلیاستین و آلیسین، میکروب های حصبه و پاراتیفوئید را از بین می برد.
- کاهش دهنده کلسترول خون است به همین دلیل از بیماریهای قلبی و عروقی جلوگیری می کند. همچنین تصلب رگ ها را کاهش می دهد در نتیجه از بروز بیماریهای قلبی پیشگیری می شود.
- سیر به دلیل مقدار زیادی از آلیسین موجود در خود، از بسیاری از سرطان ها از جمله سرطان روده، معده، پروستات و سینه پیشگیری نموده و در درمان تومورهای سرطانی کاربرد دارد.
مضرات سیر
اینکه سیر خواص بسیاری دارد منکرشدنی نیست اما باید بدانید که در کنار هر خواصی، مضراتی نیز وجود دارد. پیشنهاد ما این است که سیر را حذف نکنید اما در خوردن آن اعتدال ایجاد کنید. شاید اولین ضرری که از سیر به ذهنتان برسد بوی بد دهانتان است که اگر مدام و روزانه قرار است در فضای بسته قرار بگیرید و یا با انسانهای زیادی قرار است آداب معاشرت داشته باشید حتماً در خوردن سیر اعتدال لازم را بجا آورده و به محض خوردن برای رفع بوی بد دهانتان اقدام کنید.
- همانگونه که در خواص سیر اشاره کردیم، باعث کاهش فشارخون می شود و برای افرادی که از فشارخون بالا رنج می برند بسیار مفید است اما افرادی که همیشه فشار خون پایین یا نرمال دارند در خوردن سیر رعایت اعتدال کنند زیرا کاهش زیاد فشارخون باعث حالت تهوع، سرگیجه و لرزش بدن می شود.
- امکان اینکه با خوردن سیر زیاد دچار اسهال شوید وجود دارد.
- اگر بیش از حد معمول سیر مصرف کنید به کبد آسیب می رساند و موجب مسمومیت کبدی می شود.
- سیر برای افرادی که مبتلا به آلرژی هستند توصیه نمی شود.
- از آنجا که طبع سیر گرم و خشک است، افراد گرم مزاج نباید سیر را به صورت خام مصرف کنند بلکه باید یا به صورت پخته و یا ترشی سیر که به خوبی جا افتاده و رسیده باشد استفاده کنند.
- افرادی که دچار مشکلات سوزش و رفلاکس معده هستند از خوردن سیر در زمان ناشتا خودداری نمایند.
- اگر بیش از اندازه معمول سیر مصرف کنید باعث تعریق زیاد بدنتان می شود.
همچنین بخوانید: