دستور پخت لیست غذا برای بیمار؛ طرز تهیه غذاهای مقوی و سالم برای فرد مریض
لیست غذا برای بیمار زمانی که شما یا اطرافیانتان بیمار هستید نیاز خواهد بود. تغذیه مناسب در دوران جراحت، پس از عمل جراحی و بیماری بسیار اهمیت دارد و نقش بسزایی در بهبود و بازگشت سریع تر بیمار به حالت سلامت دارد. در این مواقع، بدن نیاز به مواد غذایی بیشتری دارد تا بازسازی بافت های آسیب دیده، جلوگیری از عفونت ها و افزایش سطح انرژی برای بهبود و بهینه سازی فرآیندهای زیستی انجام شود. در دوران جراحت، بیماری یا عمل جراحی، بدن به دلیل تنش ها و استرس های زیادی که تجربه می کند، نیاز به کالری بیشتری دارد. مصرف مواد غذایی با پروتئین های کافی، ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان ها می تواند به عملکرد بهتر سیستم ایمنی بدن کمک کند و به مرور زمان بهبودی را تسریع کند.
پروتئین ها از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند زیرا ساخت مواد نیازمند برای بهبود بافت ها و مواد سازنده سلولی را فراهم می آورند. آهن نیز کمک به بازسازی هم خونی بعد از از دست دادن خون در جراحی و بیماری دارد. همچنین، ویتامین C آنتی اکسیدان قوی ای است که به بهبود زخم ها و ترمیم بافت های آسیب دیده کمک می کند.
از مواد غذایی برگرفته از میوه ها و سبزی ها نیز می توان در این مواقع بهره برد؛ زیرا حاوی ویتامین ها، مواد معدنی، فیبر و آنتی اکسیدان های مفیدی هستند که عملکرد سیستم ایمنی بدن را تقویت می کنند و عفونت ها را کاهش می دهند. در صورتی که به دنبال دستورات خاص و یا ترکیبات و بهترین غذاها برای بعد از بیماری ها، جراحت، درمان امراض و… هستید، گزینه های زیادی از لیست غذا برای بیمار به شما معرفی می کنیم.
فهرست انواع غذا برای بیمار

سوپ ها بهترین گزینه: در صدر جدول
سوپ یکی از بهترین گزینه ها برای تقویت سیستم ایمنی و بازیابی بعد از بیماری است. در دوران بیماری، بدن انرژی بیشتری برای مبارزه با عفونت ها و بهبود نیاز دارد و مصرف سوپ های مغذی می تواند در این راستا به شدت مفید باشد. سوپ ها غنی از مواد مغذی و آنتی اکسیدان هایی هستند که به بهبود و استحکام سیستم ایمنی بدن کمک می کنند و عملکرد سلول ها را بهبود می بخشند. در زیر به برخی از مزایای سوپ بعد از بیماری اشاره می شود:
- افزایش هیدراتاسیون: سوپ ها حاوی آب زیادی هستند که می تواند به افزایش هیدراتاسیون کمک کند و به بدن نیرو بیشتری برای مقابله با بیماری بدهد.
- تامین کالری و پروتئین: سوپ ها معمولاً حاوی مواد غذایی مختلف هستند که به تامین کالری و پروتئین برای بازسازی بافت ها و افزایش انرژی کمک می کنند.
- حاوی مواد معدنی و ویتامین ها: سوپ ها ممکن است حاوی مواد معدنی اهمیتی مانند آهن، روی، منیزیم، کلسیم و ویتامین های مختلف مانند ویتامین C، ویتامین A و ویتامین K باشند که به بهبودی و تقویت سیستم ایمنی کمک می کنند.
- آسان برای هضم: سوپ ها معمولاً آسان برای هضم هستند و برای افرادی که از بیماری رنج می برند و یا از افت شدید اشتها رنج می برند، انتخاب مناسبی هستند.
- تسکین دهنده: بعضی از سوپ ها ممکن است خواص ضد التهابی و تسکین دهنده داشته باشند که به کاهش التهاب ها و درد بیمار کمک می کنند.
نکته مهم این است که سوپ ها باید از مواد طبیعی و مغذی تهیه شوند و بهتر است از مواد اضافی مانند نمک زیاد، افزودنی های شیمیایی و روغن های ناسالم خودداری شود. به علاوه، در صورتی که بیمار خاصیت های خاص یا محدودیت های خاص دارد، بهتر است با متخصص تغذیه یا پزشک معالج خود مشورت کند تا سوپ های مناسب و مطابق با نیازهای او را تهیه کند.
مطلب مشابه: آشنایی با 6 مواد غذایی سرشار از آهن
بهترین دستور پخت سوپ و مواد لازم
در لیست غذا برای بیمار طرز پخت سوپ بسیار متنوع است و می تواند از مواد مختلف و با طعم ها و خواص متفاوت تهیه شود. در زیر یک روش ساده برای پخت سوپ ارائه می شود که می توانید با تغییرات مواد به سلیقه ی خود، سوپ های مختلفی را تهیه کنید:
مواد لازم:
- یک قاشق غذاخوری روغن (مثلاً روغن زیتون یا روغن نباتی)
- یک عدد پیاز خرد شده
- دو حبه سیر خرد شده
- یک عدد کدو حلوایی یا سبزی خاصی مانند برنجک
- یک عدد هویج خرد شده
- دو عدد سیب زمینی خرد شده
- دو لیوان برنج یا عدس یا لوبیا (می توانید هر دو نوع یا ترکیب آن ها را هم استفاده کنید)
- پنج لیوان آب
- نمک و فلفل سیاه به میزان لازم
- گیاهان خشک (مثل زیره، نعناع، جعفری) به میزان دلخواه
- آبلیمو یا نوشیدنی اسیدی (اختیاری) برای ترش تر کردن سوپ
طرز تهیه:
1. در قابلمه ای متوسط، روغن را روی حرارت ملایم تا متوسط گرم کنید. پیاز و سیر خرد شده را به روغن اضافه کنید و آن ها را تا زمانی که نرم شوند و رنگ طلایی بگیرند، سرخ کنید.
2. به پیاز و سیر سرخ شده، کدو حلوایی (یا سبزی دیگر انتخابی)، هویج و سیب زمینی ها را اضافه کنید و برای چند دقیقه همه را با هم تفت دهید تا کمی نرم شوند.
3. برنج یا عدس یا لوبیا ها را به مواد درون قابلمه اضافه کنید و همه را با هم مخلوط کنید.
4. آب را به قابلمه اضافه کنید و به جوش آورید. سپس حرارت را کم کنید و سوپ را با حرارت ملایم به مدت 30 تا 40 دقیقه یا تا زمانی که تمام مواد نرم شوند، بپزید.
5. نمک و فلفل سیاه به میزان مورد نیاز اضافه کنید و گیاهان خشک (مثل زیره، نعناع یا جعفری) را همراه با سوپ مخلوط کنید.
6. اگر دوست دارید سوپ ترش تر شود، می توانید آبلیمو یا نوشیدنی اسیدی دلخواهتان را به سوپ اضافه کنید.
7. سوپ آماده شده را از روی حرارت بردارید و می توانید آن را با یک قاشق چایخوری کره یا روغن زیتون تزئین کنید.
8. حالا سوپ گرم و مغذی تان آماده است. می توانید آن را با نان تازه سرو کنید و لذت ببرید.
توجه داشته باشید که این فقط یک روش ساده برای تهیه سوپ است و می توانید مواد و طعم ها را به دلخواه خود تغییر داده و سوپ های مختلفی را تهیه کنید. همچنین، در صورت ترجیح دادن نوع دیگری از سوپ، می توانید روش پخت آن را از منابع معتبر دیگری بیاموزید.
بلغور جو دو سر
در لیست غذا برای بیمار قصد طرز تهیه بلغور جو دو سر را داریم. بلغور جو دو سر، یک نوع غذایی محلی ایرانی است که از جو دو سر تهیه می شود. جو دو سر نوعی جو غلطکی است که پوست برداشته نشده و دوسر مانده است. از این جهت به آن جو دو سر یا دو سر جو گفته می شود. بلغور جو دو سر از مواد غذایی پرمصرف در آشپزی ایرانی است و به عنوان یک منبع مهم از مواد مغذی به خصوص فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی شناخته می شود.
مراحل تهیه بلغور جو دو سر به صورت مختصر به شرح زیر است:
1. شستشو: جو دو سر را با آب شستشو داده و از هر گونه ذرات غیرخوراکی آن پاک کنید.
2. پخت: معمولاً برای پخت بلغور جو دو سر ابتدا یک کمی روغن یا کره در قابلمه گذاشته و جو دو سر را همراه با کمی نمک اضافه می کنند. سپس آب یا مرغابی یا مرغ یا گوشت اضافه شده و همه ی مواد را با هم مخلوط می کنند.
3. پخت تا نرم شدن: بلغور جو دو سر را بر روی حرارت ملایم تا متوسط قرار دهید و تا زمانی که جو کاملاً نرم شود، پخت کنید. در این مرحله می توانید به سوپ اضافه های دلخواه خود (مثلاً سبزیجات یا حبوبات) را اضافه کنید.
بلغور جو دو سر می تواند به عنوان یک غذای خوشمزه، مغذی و خوشمزه در وعده های غذایی مختلف مورد استفاده قرار بگیرد. از جمله انواع سوپ ها و آش ها، پلوها و کنسروهای مختلف. این غذا به دلیل مزه خوشایند و مقوی خود به عنوان یک غذای خانگی محبوب به شمار می آید. همچنین از نظر تغذیه ای می تواند یک انتخاب مناسب برای افزایش مصرف فیبر و مواد مغذی در رژیم غذایی باشد.
مطلب مشابه: طرز تهیه غذای رژیمی؛ آموزش 11 غذای سالم رژیمی خوشمزه

انواع اسموتی
در لیست غذا برای بیمار قصد طرز تهیه انواع اسموتی را داریم. پس از بیماری، مصرف اسموتی ها می تواند بهبودی سریع تر و تامین مواد غذایی مورد نیاز بدن را تسهیل کند. اسموتی ها یکی از بهترین گزینه ها برای تامین مواد مغذی، ویتامین ها و مواد معدنی هستند. این مواد معمولاً به صورت مخلوطی از میوه ها، سبزیجات، پروتئین ها و مواد افزودنی مثل یونجه یا بی پروتئین، یا گیاهان دارویی تهیه می شوند. در زیر چند نمونه از انواع اسموتی برای بعد از بیماری آورده ایم تا بیاموزید:
- اسموتی میوه ها: با ترکیب میوه های مختلف مثل توت فرنگی، موز، آناناس، انبه و آووکادو، این اسموتی ها غنی از آنتی اکسیدان ها و ویتامین ها هستند که به بهبود سیستم ایمنی و بازگشت سریع تر بدن کمک می کنند.
- اسموتی سبزیجات: با ترکیب انواع سبزیجات مانند اسفناج، خیار، کرفس، کاهو و ریحان، این اسموتی ها حاوی فیبر، آهن و کلسیم مفید برای افزایش انرژی و بهبود سیستم گوارش هستند.
- اسموتی پروتئینی: با اضافه کردن منابع پروتئینی مثل ماست، کره بادام زمینی، پودر پروتئین، بادام، برنج، یا میوه ها مثل موز و افوکادو، این اسموتی ها به عنوان یک منبع عالی پروتئین برای تقویت عضلات و بازیابی بعد از بیماری عمل می کنند.
- اسموتی دارویی: با استفاده از گیاهان دارویی مفید مانند زنجبیل، چای کرفس، آلوئه ورا، نعنا و آویشن، این اسموتی ها می توانند به کاهش التهاب ها و درد بدن کمک کنند و عملکرد سیستم ایمنی را تقویت کنند.
- اسموتی مواد خشک: می توان از مواد خشک مثل بادام، بادام زمینی، گردو، چیا و برنج به عنوان مواد افزودنی استفاده کرد تا اسموتی ها غنی تر و اشباع کننده تر شوند.
ترکیبات این اسموتی ها می تواند به سلیقه ی شما بستگی داشته باشد. همچنین، بهتر است از مواد طبیعی و بدون شکر یا افزودنی های مصنوعی استفاده کنید تا به بهترین نتیجه و اثرات مفید از این اسموتی ها برای بهبودی بعد از بیماری برسید.
دستور تهیه اسموتی میوه برای بعد از بیماری و جراحت
تهیه اسموتی میوه یک فرآیند ساده و لذت بخش است که به شما امکان می دهد از ترکیبات مختلف میوه ها بهره برد و از مزه ها و خواص آن ها لذت ببرید. در زیر یک روش ساده برای تهیه اسموتی میوه آمده است:
مواد لازم:
- میوه های مختلف به انتخاب شما (مثل موز، توت فرنگی، آناناس، مانگو، کیوی و …)
- یک لیوان ماست یا آب میوه های طبیعی (مثل آب پرتقال یا آب نارنگی) یا شیر
- یک قاشق عسل (اختیاری) برای شیرین تر کردن اسموتی
- یک قاشق پودر پروتئین (اختیاری) برای افزودن پروتئین به اسموتی
- یک قاشق یا دو قاشق یخ خرد شده (اختیاری) برای خنک کردن اسموتی
طرز تهیه:
- میوه ها را خرد کنید: ابتدا میوه های خود را به تکه های کوچک برش دهید. می توانید از میوه های تازه یا یخ زده استفاده کنید، ولی اگر میوه ها تازه نیستند، می توانید از میوه های منجمد یا خراب شده استفاده کنید.
- اضافه کردن میوه ها به مخلوط کن: میوه های خرد شده را به مخلوط کن اضافه کنید.
- اضافه کردن مایعات و سایر مواد: ماست، آب میوه های طبیعی یا شیر را به مخلوط کن اضافه کنید. در این مرحله، می توانید قاشق عسل برای شیرین تر کردن اسموتی یا قاشق پودر پروتئین برای افزودن پروتئین به اسموتی اضافه کنید.
- مخلوط کردن: همه ی مواد را در مخلوط کن به مدت چند دقیقه مخلوط کنید تا تمامی میوه ها و مایعات به خوبی ترکیب شوند و اسموتی یکنواخت شود.
- خنک کردن و سرو: اگر می خواهید اسموتی تان خنک و خوشمزه تر باشد، یخ های خرد شده را به اسموتی اضافه کنید و دوباره مخلوط کنید. سپس اسموتی را در یک لیوان یا کاسه بریزید و با یک قاشق زیبا تزئین کنید.
حالا اسموتی میوه تان آماده است! این نوع اسموتی غنی از ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها و مواد مغذی مفید برای بدن است. می توانید آن را به عنوان یک وعده ی صبحانه یا یک میان وعده مغذی لذت ببرید. همچنین، می توانید ترکیبات میوه ها را با توجه به سلیقه ی خود تغییر دهید و از نکات سلامتی و رژیم غذایی خود رعایت کنید.
مطلب مشابه: محبوب ترین غذاهای خارجی بدون گوشت ( 14 غذای خوشمزه)
خوراک گوشت و سبزیجات رژیمی
در لیست غذا برای بیمار قصد طرز تهیه خوراک گوشت و سبزیجات را داریم. خوراک گوشت و سبزیجات می تواند بخشی از یک رژیم غذایی متعادل و سالم باشد که به تامین مواد مغذی مورد نیاز بدن کمک می کند. این دو گروه غذایی می توانند با هم ترکیب شوند تا یک غذا کامل و مغذی تشکیل دهند. در ادامه روزانه، چند نمونه از خوراک های گوشت و سبزیجات رژیمی شرح داده شده است:
1. سالاد گوشت و سبزیجات:
– مواد لازم: سبزیجات تازه (مثل ریحان، کاهو، خیار، گوجه فرنگی و…)، گوشت (مثلاً مرغ یا گوشت قرمز)، لوبیا یا نخود پخته، پنیر، سس سالاد، نمک و فلفل سیاه.
– طرز تهیه: سبزیجات را بشویید و خرد کنید. گوشت را پخته و خرد کنید. همه ی مواد را با هم مخلوط کنید و با سس سالاد و ادویه های مورد علاقه تان می توانید آن را طعم دهید.
2. کباب سبزیجات و گوشت:
– مواد لازم: سبزیجات مختلف (مثل گوجه فرنگی، فلفل دلمه، پیاز، کدو حلوایی و…)، گوشت (مثلاً مرغ یا گوشت قرمز)، زعفران، زردچوبه، نمک و فلفل سیاه.
– طرز تهیه: سبزیجات را بشویید و به تکه های کوچک برش دهید. گوشت را هم به تکه های کوچک برش دهید. هر دو را با هم مخلوط کنید و به همراه زردچوبه، زعفران، نمک و فلفل سیاه ادویه کنید. سپس آن ها را به چوب کباب یا کباب پز مناسب بریزید و بپزید.
طرز تهیه کباب تابه ای بدون روغن
تهیه کباب تابه ای بدون استفاده از روغن می تواند یک گزینه سالم تر و کم کالری برای تهیه این غذا باشد. در زیر یک روش ساده برای تهیه کباب تابه ای بدون روغن را می توانید بیاموزید:
مواد لازم:
- گوشت (مثلاً گوشت قرمز یا مرغ) – به مقدار دلخواه
- سبزیجات دلخواه (مثل گوجه فرنگی، فلفل دلمه، پیاز، کدو حلوایی و …)
- زعفران، زردچوبه، نمک و فلفل سیاه – به مقدار دلخواه
طرز تهیه:
- مواد را خرد کنید: گوشت را به تکه های کوچک برش دهید. سبزیجات را هم به تکه های کوچک برش دهید. (می توانید گوشت و سبزیجات را به طرز دلخواه خرد کنید، مثلاً به صورت مکعبی یا نیم رومی یا انگشتی)
- آماده سازی ادویه ها: زردچوبه، زعفران، نمک و فلفل سیاه را با هم مخلوط کنید تا مخلوط ادویه ها آماده شود.
- مخلوط کردن: در یک کاسه، گوشت و سبزیجات را با هم مخلوط کنید. سپس ادویه های تهیه شده را به مواد اضافه کنید و همه ی مواد را با هم مخلوط کنید تا ادویه ها به صورت یکنواخت توزیع شوند.
- زمان استراحت: می توانید مخلوط گوشت و سبزیجات را به مدت چند ساعت یا برای تمام شب در یخچال قرار دهید تا ادویه ها بهتر جذب شوند و طعم غذا بهتر شود. این مرحله اختیاری است و می توانید بدون استراحت مواد را مصرف کنید.
- پخت: مخلوط گوشت و سبزیجات را در تابه یا پن کوچک (بدون استفاده از روغن) قرار دهید و با حرارت ملایم تا متوسط بپزید. اگر می خواهید غذای خود ترش باشد، می توانید یک کمی از آب یا یخچال کرده اضافه کنید.
- سرو: کباب تابه ای را به همراه نان یا برنج یا سالاد سرو کنید و از غذای مغذی و خوشمزه خود لذت ببرید.
توجه داشته باشید که این روش برای پخت کباب تابه ای بدون روغن استفاده می شود. اگر تمایل دارید مقداری از طعم روغن را به غذا اضافه کنید، می توانید از چربی های سالم مثل روغن زیتون استفاده کنید. همچنین، می توانید نوع گوشت و سبزیجات را به دلخواه خود تغییر دهید و از ادویه ها و مواد افزودنی دیگر برای تنوع طعم ها استفاده کنید.
مطلب مشابه: طرز تهیه سوپ شیر مقوی و نکاتی برای خوشمزه شدن این غذا

خوراک گوشت و لوبیا رژیمی: رسپی ویژه بیماران
خوراک گوشت و لوبیا یک گزینه مغذی و سالم برای رژیم غذایی است. گوشت به عنوان یک منبع عالی پروتئین و لوبیا به عنوان منبع خوب فیبر و پروتئین گیاهی معرفی می شوند. این غذا حاوی مقدار زیادی مواد مغذی مهم مانند پروتئین، آهن، فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی است. در ادامه این آموزش نامه یک روش ساده برای تهیه خوراک گوشت و لوبیا ذکر شده است:
مواد لازم:
– گوشت چرخ کرده (مثلاً گوشت چرخ کرده گوسفندی یا گوشت چرخ کرده مرغ)
- لوبیا سفید (پخته و آماده استفاده)
- پیاز – یک عدد متوسط، ریز خرد شده
- سیر – 2 حبه، ریز خرد شده
- گوجه فرنگی – 2 عدد متوسط، خرد شده
- رب گوجه فرنگی – 2 قاشق غذاخوری
- زردچوبه – 1/2 قاشق چایخوری
- نمک و فلفل – به میزان لازم
- آب یا مرغابی – حدود 1 پیمانه
- روغن زیتون – 1 قاشق غذاخوری (اختیاری)
طرز تهیه:
- تهیه مواد: پیاز، سیر و گوجه فرنگی را خرد کنید.
- تفت دادن: در یک تابه یا قابلمه، پیاز و سیر را با روغن زیتون (اختیاری) تفت دهید تا سبک بشوند.
- افزودن گوشت: گوشت چرخ کرده را به تابه اضافه کنید و با استفاده از چنگال یا قاشق، آن را با پیاز و سیر مخلوط کنید تا کاملاً پخته شود.
- اضافه کردن زردچوبه، نمک و فلفل: زردچوبه، نمک و فلفل را به مواد اضافه کنید و همه را با هم مخلوط کنید تا ادویه ها به صورت یکنواخت توزیع شوند.
- اضافه کردن لوبیا: لوبیا پخته را به مخلوط گوشت اضافه کنید و همه ی مواد را با هم مخلوط کنید تا لوبیا با گوشت ترکیب شود.
- اضافه کردن رب گوجه فرنگی و آب یا مرغابی: رب گوجه فرنگی را به مواد اضافه کنید و همه ی مواد را به هم بزنید. سپس آب یا مرغابی اضافه کنید تا خوراک کمی آبکی شود و مواد را بپزید تا حداقل به مدت 10 تا 15 دقیقه تا لوبیا و گوشت خوب پخته شوند.
- سرو: خوراک گوشت و لوبیا رژیمی را به همراه نان یا برنج یا سالاد سرو کنید و از غذای مغذی و خوشمزه خود لذت ببرید.
توجه داشته باشید که اگر قصد دارید روغن را به کمترین مقدار ممکن کاهش دهید، می توانید از پخت کباب و سبزیجات در تابه غیرچسبنده استفاده کنید. همچنین می توانید از گوشت چرخ کرده چرب کمتری مثل گوشت سینه مرغ استفاده کنید و از روش پخت کم چرب تری مثل پخت بخار استفاده کنید.
مطلب مشابه: طرز تهیه انواع غذا با گوشت و هفت غذای بی نظیر و خوشمزه با عکس
لیست غذا برای بیمار: غذای بدون روغن با مرغ: خوراک مرغ و قارچ رژیمی
خوراک مرغ و قارچ می تواند یک گزینه مغذی و خوشمزه برای رژیم غذایی باشد. مرغ به عنوان یک منبع عالی پروتئین و قارچ به عنوان منبع خوب فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی معرفی می شوند. این غذا حاوی مقدار زیادی مواد مغذی مهم مانند پروتئین، ویتامین ها (مانند ویتامین ب6 و ب12)، مواد معدنی (مانند سلنیوم و آهن) و فیبر است:
مواد لازم:
- گوشت مرغ (مثلاً گوشت سینه مرغ) – به مقدار دلخواه
- قارچ – به مقدار دلخواه، خرد شده
- پیاز – یک عدد متوسط، خرد شده
- سیر – 2 حبه، ریز خرد شده
- گوجه فرنگی – 2 عدد متوسط، خرد شده
- نمک و فلفل – به میزان لازم
- زعفران – 1/2 قاشق چایخوری
- آب – حدود 1 پیمانه
طرز تهیه:
- تهیه مواد: قارچ، پیاز، سیر و گوجه فرنگی را خرد کنید.
- تفت دادن: در یک تابه یا قابلمه، پیاز و سیر را تفت دهید تا سبک بشوند.
- افزودن گوشت مرغ: گوشت مرغ را به تابه اضافه کنید و با استفاده از چنگال یا قاشق، آن را با پیاز و سیر مخلوط کنید تا کاملاً پخته شود.
- اضافه کردن قارچ و گوجه فرنگی: قارچ و گوجه فرنگی را به مواد اضافه کنید و همه را با هم مخلوط کنید تا قارچ و گوجه فرنگی نیم پخته شوند.
- اضافه کردن زعفران، نمک و فلفل: زعفران، نمک و فلفل را به مواد اضافه کنید و همه ی مواد را با هم مخلوط کنید تا ادویه ها به صورت یکنواخت توزیع شوند.
- اضافه کردن آب: آب را به مواد اضافه کنید تا خوراک کمی آبکی شود و مواد را بپزید تا حداقل به مدت 10 تا 15 دقیقه تا گوشت مرغ و قارچ کاملاً پخته شوند.
- سرو: خوراک مرغ و قارچ رژیمی را به همراه نان یا برنج یا سالاد سرو کنید و از غذای مغذی و خوشمزه خود لذت ببرید.
توجه داشته باشید که می توانید از گوشت مرغ سینه استفاده کنید که کم چرب تر و مغذی تر است و همچنین از روش پخت کم چرب تری مانند پخت بخار استفاده کنید تا میزان کالری و چربی مصرفی کاهش یابد. همچنین، می توانید از ادویه های مورد علاقه تان برای تنوع طعم ها استفاده کنید.
غذای بدون روغن با سیب زمینی
سالاد رژیمی سیب زمینی آلمانی یک غذای خوشمزه و مغذی است که به سادگی و با استفاده از مواد سالم قابل تهیه است. این سالاد مخصوصاً در فصل گرما بسیار محبوب است:
مواد لازم:
- سیب زمینی – چند عدد متوسط (بسته به تعداد نفرات)
- پیاز – یک عدد متوسط، خرد شده
- خیار شور – چند عدد (اختیاری)، خرد شده
- کره گیاهی یا روغن زیتون – 2 قاشق غذاخوری
- سرکه سفید یا آبلیمو – 2 قاشق غذاخوری
- نمک و فلفل – به میزان لازم
- پیاز یا شبدر خرد شده (برای تزیین)
طرز تهیه:
- پخت سیب زمینی: سیب زمینی ها را بشویید و پوست های آن ها را بگیرید. سپس آن ها را به تکه های کوچک برش دهید. در یک قابلمه آب را به جوش آورده و سیب زمینی ها را به مدت 8 تا 10 دقیقه در آب جوشان تهیه شده بپزید، تا سیب زمینی ها نیم پخته شوند. سپس سیب زمینی ها را از آب بیرون آورده و بگذارید به مدت چند دقیقه خنک شوند.
- تهیه دستمال کاغذی: در هنگام پخت سیب زمینی، بهتر است دستمال کاغذی را روی دستگاه پخت سیب زمینی قرار دهید تا از آب ریزی روی دستگاه جلوگیری کند.
- تهیه مخلوط ترشی: در یک کاسه کوچک، کره گیاهی یا روغن زیتون، سرکه سفید یا آبلیمو، نمک و فلفل را با هم مخلوط کنید تا یک سس ترشی تهیه شود.
- ترکیب مواد: سیب زمینی ها را به یک کاسه بزرگ انتقال دهید و پیاز و خیار شور را هم اضافه کنید. سپس مخلوط ترشی را به مواد اضافه کنید و همه ی مواد را با هم مخلوط کنید تا سس به صورت یکنواخت توزیع شود.
- سرو: سالاد رژیمی سیب زمینی آلمانی را با تزئین از پیاز یا شبدر خرد شده سرو کنید و از غذای خوشمزه و مغذی خود لذت ببرید.
غذاهای مقوی بعد از عمل جراحی فک: میلک شیک!
تهیه میلک شیک یکی از راحت ترین و خوشمزه ترین طرق تهیه نوشیدنی هاست. میلک شیک یک نوشیدنی خوشمزه و مغذی است که با ترکیب شیر، بستنی و ادویه ها تهیه می شود. در زیر یک روش ساده برای تهیه میلک شیک پنجه ای ذکر گردیده است:
مواد لازم:
- شیر – 1 و 1/2 پیمانه
- بستنی وانیلی – 2 تا 3 توت بستنی (معمولاً 1 توت بستنی حدود 60 گرم است)
- شکر – به میزان دلخواه (معمولاً 2 تا 3 قاشق غذاخوری)
- وانیل – چند قطره (اختیاری)
- برف یخ – به میزان دلخواه (اختیاری)
طرز تهیه:
- تهیه مواد: بستنی را از یخچال بیرون بیاورید تا نرم شود. اگر می خواهید برف یخ به میلک شیک اضافه کنید، برف یخ هم آماده کنید.
- ترکیب مواد: در یک میکسر یا آسیاب برقی، شیر، بستنی وانیلی، شکر و وانیل را با هم مخلوط کنید. اگر می خواهید برف یخ به میلک شیک اضافه کنید، برف یخ را هم به مواد اضافه کنید و همه ی مواد را با هم مخلوط کنید تا یک مخلوط یکنواخت حاصل شود.
- بررسی طعم: قبل از سرو، میلک شیک را بچشید و طعم آن را بررسی کنید. اگر می خواهید شیرین تر باشد، می توانید مقدار بیشتری شکر اضافه کنید. همچنین، اگر می خواهید خوشبوتر باشد، می توانید تعداد بیشتری قطره وانیل اضافه کنید.
- سرو: میلک شیک را در لیوان های سرو کنید و اگر دوست دارید می توانید با تزئین از تکه های کوچک بستنی یا کره خامه تزیین کنید.
- لذت ببرید: حالا میلک شیک آماده است و می توانید از این نوشیدنی خوشمزه لذت ببرید.

سخن پایانی لیست غذا برای بیمار
تغذیه مناسب در دوران جراحت، بعد از عمل جراحی و بیماری، نقش بسزایی در بهبود و بهینه سازی فرآیندهای بهبودی دارد و به بیمار کمک می کند تا به سرعت به حالت سلامتی خود بازگردد. همچنین، از این طریق ممکن است عوارض جانبی و مشکلات بعد از عمل یا بیماری را کاهش داده و زمان بهبودی را به میزان قابل توجهی کاهش دهد. بنابراین، رعایت تغذیه مناسب توسط بیمار در این دوران بسیار حائز اهمیت است. همچنین، مشاوره و راهنمایی از یک تغذیه شناس متخصص در این زمینه می تواند بهبودی بیمار را بهبود بخشد و اطمینان حاصل کند که نیازهای غذایی بدن به درستی تأمین می شود. در این مقاله به لیست غذا برای بیمار پرداختیم.