راهنمای سفر به شهر کاشان + اطلاعات صفر تا صد گردشگری در کاشان

کاشان به شهر گل و گلاب، شعر و شاعری، باغ های زیبا و بناهای تاریخی معروف است و آداب و رسومی که دارد برای همه ایرانیان جذاب است. در این مطلب روزانه راهنمای سفر به کاشان را آماده کرده ایم و اگر قصد رفتن به این شهر زیبا را دارید، اطلاعات صفر تا صد گردشگری کاشان را گردآوری کرده ایم که کمک کننده سفر شما است. در این بخش با آب و هوای کاشان، مقاصد گردشگری این عر و اطلاعات مورد نیاز برای سفر به کاشان آشنا می شوید.

معرفی شهر کاشان

کاشان شهری زیبا و بی نظیر در استان اصفهان است و بیشتر مردم با شنیدن نام این شهر، به یاد رویداد گلاب گیری هر ساله آن می افتند. این شهر در کنار آداب و رسوم جذاب خود که عطر گل های بهاری را در سرتاسر آن پخش می کند، جزو قدیمی ترین شهرهای ایران است. تپه های سیلک جزو اولین نشانه های تمدن هستند و در این شهر وجود دارند. معماری این شهر قدیمی است و دل تمام گردشگران ایرانی و خارجی را تصاحب می کند. با قدم گذاشتن در این شهر زیبا، شما وارد یک داستان تاریخی سرشار از کاشی های رنگی، عطر گل و گلاب خواهید شد.

راهنمای سفر به شهر کاشان

آب و هوای کاشان و بهترین فصل برای سفر به این شهر

برای سفر به این شهر دست داشتنی نخستین چیزی که باید در مورد آن اطلاع داشته باشید، آب و هوا است تا در بهترین فصل راهی کاشان شوید. کاشان به صورت کلی آب و هوای گرم و نسبتا بیابانی دارد. دمای این شهر کویری در پاییز و زمستان از 3 درجه پایین تر نمی رود، ولی در گرم ترین روزهای تابستان ممکن است دما به 40 درجه سانتی گراد هم برسد که ممکن است برای بعضی از افراد غیر قابل تحمل باشد.

مانند تمام شهرهای گرم و خشک، بهترین موقع برای سفر به کاشان، فصل پاییز و اوایل فصل بهار و نهایتا تا اردیبهشت ماه است. چنانچه تحمل گرما را ندارید، پاییز زمان خوبی برای سفر به این شهر تاریخی است، ولی اگر می خواهید در ضیافت گلاب گیری و عطر گل های بهاری مدهوش شوید، بهترین موقع برای سفر، ماه اردیبهشت است. در این ماه دمای هوای بین 10 تا 22 درجه سانتی گراد است ولی اگر نمی خواهید برای اقامت یا خورد و خوراک هزینه زیادی بپردازید، پس می توانید در فصل پاییز راهی کاشان شوید. در فصل بهار به خصوص در اردیبهشت و خرداد ماه، خیلی از گردشگران داخلی و خارجی برای تماشا گلاب گیری به این شهر سفر می کنند که طبیعتا می تواند روی هزینه های سفر شما تاثیرگذار باشد.

راهنمای سفر به شهر کاشان

مکان های دیدنی و گردشگری کاشان

در تمام سطح شهر کاشان می توانید تاریخ را مرور کنید. این شهر دارای بناهای تاریخی، ساختمان های قدیمی و معماری کهن است. در کنار بناهای تاریخی، روستاها و طبیعت جذاب کاشان هم، شما را حتما در آغوش سبز خود می کشند. برای دیدن تمام آثار و مقاصد گردشگری شهر کاشان شاید نیاز باشد ماه ها در این شهر کوچک که داستان های بزرگی دارد، زندگی کنید.

بناهای تاریخی شهر

به هر نقطه ای از شهر کاشان بروید یک داستان تاریخی شما را جذب می کند. از داستان های تاریخی هشت هزار ساله در تپه سیلک که نشانی از قدیمی ترین تمدن کاشان بوده تا حمام فین که داستان قتل امیرکبیر که در کاشی های خود به یادگار دارد. بعضی از جذاب ترین بناهای تاریخی این شهر شامل خانه بروجردی ها (سفر به تاریخ قاجاری)، خانه طباطبایی ها (داستان تجارت فرش در عهد ناصرالدین شاه)، خانه عامری ها (تماشای بلندترین بادگیرهای شهر با معماری قاجاری)، حمام میر احمد (لذت از تلالو خورشید در گنبد شیشه ای با عدسی)، خانه عباسیان (قدیمی ترین خانه کاشانی)، مدرسه سلطانیه و بسیاری از بناهای دیگر می شود. جالب اینکه با توجه به نزدیک بودن این بناها به یکدیگر، می توانید به راحتی در یک روز داستان تاریخی خود را از کاشان کامل کنید.

راهنمای سفر به شهر کاشان

مقاصد گردشگری طبیعی

اما به جز آثار تاریخی، تماشای آثار طبیعی و سفر به طبیعت بکر این شهر هم می تواند شما را سرگرم کند. چنانچه می خواهید لذت گلاب گیری را از نزدیک حس کنید، می توانید به قمصر کاشان بروید. یکی از بی نظیرترین مناطق طبیعی روی این کره خاکی، قمصر است که با عطر گل های بهاری شما را سرمست می کند. روستا ابیانه دیگر مقصد گردشگری طبیعی کاشان است که باید حتما آن را ببینید.

در این روستای های زیبا و خوش آب و هوا شما به ضیافت رنگ ها در طبیعت می روید و در کنار تماشای معماری قدیمی رسوتا، هوای پاک و طبیعت بکر آن را حس می کنید.غار نیاسر (غاری ۲ هزار ساله که به دست انسان برای مراسم مذهبی کنده شده است)، آتشکده خرمدشت (آتشکده ای مربوط به عصر ساسانیان)، شهر زیرزمینی اویی یا نوش آباد (بزرگترین شهر زیر زمینی در جهان)، روستای کمال الملک یا کله (روستای ییلاقی و مهد فرهنگ و دانش)، روستای ون (طبیعت سرسبز و دشت خوش آب و رنگ) و بسیاری از مقاصد طبیعی دیگر نیز در کاشان وجود دارد که بد نیست سری به آنها بزنید و یک روز فوق العاده را در سکوت و سکون ذهن بگذرانید.

راهنمای سفر به شهر کاشان

چطور به کاشان سفر کنیم؟

برای سفر کردن به شهر زیبای کاشان، مسیر زمینی و هوایی را می توانید انتخاب کنید. چنانچه با خرید بلیط هواپیما می خواهید هر چه سریع تر به شهر زیبای کاشان برسید، باید بدانید که فرودگاه کاشان در 12 کیلومتری جاده قدیم کاشان – نطنز قرار دارد. پروازهای داخلی این شهر در حال حاضر فقط در دو مسیر کاشان مشهد و کاشان تهران دنبال می شود. از فرودگاه این شهر تا مرکز شهر، معمولا کمتر از نیم ساعت فاصله زمانی دارید.

روش دیگر سفر کردن یه کاشان از طریق ریلی و قطار است. ایستگاه راه آهن کاشان در بلوار ملاصدرا قرار دارد و مسافرت با قطار به این شهر از شهرهای تهران، اصفهان، شیراز، بندرعباس، یزد و مشهد ممکن است.

امکان مسافرت زمینی به کاشان با اتوبوس و خودروی شخصی هم وجود دارد. ترمینال مسافربری کاشان در میان زجاجی قرار گرفته است و به تمام شهرهای ایران اتوبوس دارد. اگر می خواهید با خودروی شخصی سفر کنید، لذت تماشای نمک زارهای بین راهی و کویر هم نصیب شما می شود. برای سفر کردن به کاشان از شهر تهران بهترین مسیر اتوبان تهران – قم است که با رسیدن به قم باید مسیر خود را از اتوبان قم – کاشان دنبال کنید.

  • فاصله و مدت سفر زمینی از تهران: ۲۴۷ کیلومتر و تقریبا ۳ ساعت
  • مدت سفر هوایی از تهران: ۱۰۷۲ کيلومتر؛ حدود ۴۵ دقیقه تا ۱ ساعت
  • فاصله و مدت سفر با قطار از تهران: حدود ۲٫۵ ساعت

راهنمای سفر به شهر کاشان

حمل و نقل عمومی در شهر کاشان

در شهر کاشان حمل و نقل عمومی شامل تاکسی، اتوبوس و سیستم تاکسی بی سیم می شود. هنوز سیستم های حمل و نقل پیشرفته تر مانند B.R.T و مترو در این شهر راه اندازی نشده اند. وجود تاکسی های آنلاین باعث می شود که نگران سفرهای درون شهر نباشید. بیشتر مکان های تاریخی در درون شهر قرار دارند که از خر مسیری می توان برای رسیدن به آن از تاکسی و اتوبوس استفاده کرد. با وجود سیستم تاکسی بی سیم کاشان، کافی است که با شماره 55110 تماس بگرید تا در مدتی کوتاه سرویس دربست در اختیار شما قرار بگیرد. هزینه سرویس تاکسی بی سیم در کاشان تسبت به تاکسی های دربست درون شهری و تاکسی های آنلاین، مقرون به صرفه تر می باشد.

یکی دیگر از روش های حمل و نقل جالب در این شهر استفاده از دوچرخه می باشد. کاشان بافت قدیمی دارد و شاید تاکسی و اتوبوس نتواند وارد هر کوچه و پس کوچه ای شود، استفاده از دوچرخه بهترین روش است. خانه دوچرخه کاشان دوچرخه اجاره می دهد تا علاوه بر ورزش کردن، از تماشا کردن این شهر به روش جدید هم لذت ببرید.

پایانه اتوبوس، ایستگاه قطار و فرودگاه کاشان کجاست و چگونه از آنها به مرکز شهر برویم؟

فرودگاه کاشان در فاصله 12 کیلومتری جنوب این شهر قرار گرفته است. این فرودگاه در حد فاصل دو جاده اصلی کاشان یعنی کاشان – نطنز به اصفهان و کاشان – یزد به کرمان قرار گرفته است. آدرس دقیق فرودگاه در میدان بسیج و بالاتر از شهرک صنعتی امیرکبیر است. برای اینکه از فرودگاه به سوی مرکز شهر بروید می توانید از تاکسی ها یا خط ویژه اتبوس استفاده کنید. برای رانندگی با خودروی شخصی از طریق جاده نطنز-کاشان وارد بلوار شهدا شوید و در ادامه مسیر خود را به مرکز شهر دنبال کنید.

ایستگاه راه آهن کاشان فاصله زیادی از مرکز شهر ندارد. این ایستاگاه در کمربندی ملاصدرا و میدان زجاجی قرار دارد که تاکسی و خط ویژه اتوبوس برای سفر به مرکز شهر را دارد. از طریق بلوار ملاصدرا و خیابان طالقانی می توانید از راه آهن به سوی مرکز شهر رانندگی کنید.

ترمینال مسافربری این شهر هم بالاتر از ایستگاه راه آهن این شهر در میدان شهید زجاجی قرار دارد که برای سفر از آن به مرکز شهر تاکسی و اتوبوس وجود دارد. کافی است که از طریق بلوار خلیج فارس به سوی مرکز شهر بروید.

 

هتل ها و محل های اقامت

خیلی از فراد در فصل گلاب گیری به شهر زیبای کاشان سفر می کنند، خیلی از اقامتگاه های ارزان تا هتل های لوکس در این شهر وجود دارند که با توجه به بودجه خود می توانید یکی از آنها را انتخاب کنید. علاوه بر هتل ها، مسافرخانه و اقامتگاه های مختلف، در روزهایی از سال که گردشگران زیادی به کاشان روانه می شوند، مردم این شهر هم خانه های خود را به افراد اجاره می دهند.

هتل های لاکچری ممکن است کمی گران قیمت باشند که شامل  شامل هتل نگارستان، امیر کبیر، هتل خانه رز و سرای عامری ها می شود که یک خانه بازسازی شده قدیمی است. هتل های ارزان قیمت تری می توانید در این شهر پیدا کنید که شامل هتل سنتی منوچهری، هتل سنتی خانه مرشدی، مهینستان راهب، هتل خانه ایرانی، اقامتگاه بومگردی سرای درب باغ، اقامتگاه خانه احسانی و موارد دیگری است که همگی در مرکز شهر و نزدیک به بناهای تاریخی قرار گرفته اند.

چنانچه بودجه محدودی برای سفر به کاشان در نظر گرفته اید هم نگران نباشید. هتل های اقتصادی و مقرون به صرفه ای هم در این شهر وجود دارد. هتل آپارتمان گلشن، هتل آپارتمان شیرین، هتل سیاح، هتل مریم، هتل سنتی نگین، کمال الملک و موارد دیگر در دسته هتل های ارزان کاشان قرار می گیرند.

 

غذاهای محلی

اما یکی از لذت های سفر کردن به هر شهری، چشیدن طعم غذاهای محلی آن شهر می باشد که خاطره ای ماندگار در ذهن شما به جا خواهد گذاشت. در کاشان هم غذاهایی بی نظیر مانند عدس پلو، اشکنه، گوشت لوبیا، کوفته چغندر، عدس بادمجان، قیمه ریزه، لوبیای سرکه شیره، گوشت کلم و کدو و غذاهای دیگری معروف است. اگر به این شهر تاریخی سفر کردید، پس حتما غذاهای خوش طعم این شهر را امتحان کنید.

برای چشیدن طعم این غذاها، می توانید به رستوران های سنتی مختلف در شهر کاشان بروید. رستوران سنتی باغ مظفر یکی از رستوران های معروف در این شهر است که در خیابان علوی قرار دارد. رستوران دیگر که معروف است رستوران مظفری نام دارد که در خیابان علوی روبروی خانه طباطبایی ها قرار دارد و پیشنهاد م کنیم که غذاهایش را امتحان کنید. رستوران جوان در خیابان مطهری و نرسیده به میدان ولی عصر از دیگر رستوران های زیبای این شهر می باشد که غذاهای محلی شهر کاشان در آن توسط حرفه ای ترین آشپزها سرو می شود. کافه خانه عامری ها و شربت خانه سنتی امین الدوله هم از کافه های باصفای کاشان محسوب می شوند که شما را به ضیافت عطرها و طعم های ماندگار دعوت می کنند.

 

مراکز خرید و بازارها

اگر به شهر کاشان می روید پس باید حتما به بازارها و مراکز خرید این شهر بروید. در شهر کاشان هم بازارهای سنتی و هم بازارهای جدیدتر برای خرید سوغات و اقلام مختلف گردشگران وجود دارد. بازار سنتی و سر پوشیده شهر کاشان در خیابان بابا افضل و میدان کمال الماک قرار داد که بافت سنتی و قدیمی آن باعث شده که بسیار با شکوه به نظر برسد. این بازار انواع صنایع دستی کاشان را در اختیار شما قرار می دهد و جزو جاذبه های کاشان به حساب می آید. حتی اگر قص خرید نداشتید، در سفر به این شهر می توانید بافت سنتی را تماشا کنید و لذت ببرید.

طاق ها و گنبدهای بازار سنتی کاشان یادگاری از داستان های تاریخی سه عهد صفویه، زندیه و قاجار است و در بازار تیمچه های مختلف برای تهیه اقلام گوناگون وجود دارد. مس، پارچه، کفش و سوغات کاشان جزو اقلامی هستند که با بازدید از این بازار می توانید بخرید.

به جز این بازار، بازار بزرگ صفویه هم از دیگر مراکز خرید شهر کاشان به حساب می آید که در خیابان شهید رجایی قرار گرفته است. این بازار به همراه مرکز خرید گلستان، مجتمع تجاری سبز، مجتمع تجاری شفق و مجتمع تجاری سفید از مراکز خرید لوکس شهر کاشان محسوب می شوند که می توانید برای خرید اقلام مختلف سری به آنها بزنید.

جشنواره ها و مراسم آیینی و فرهنگی شهر کاشان

از زمان های گذشته، کاشان با مراسم گلاب گیری معروف است. با توجه به اسناد به دست آمده، ایرانیان نخستین مردمانی بودند که توانستند دستگاهی برای تقطیر مایعات اختراع کنند و روش های گلاب گیری و عرق گیری از گیاهان را ابداع کردند. نخستین فردی که توانست با تقطیر عصاره گل سرخ به نوعی جوهره آن را بگیرد و از گل محمد، گلاب درست کند، ابوعلی سینا بود.

مراسم گلاب گیری در شهر کاشان آیین سنتی و قدیمی است که در قدیم به آن لتان می گفتند. در زمان قدیم این مراسم این گونه بود که گل ها را می چیدند  و سپس به کمک دام ها به سوی کارگاه های گلاب گیری روانه می شدند. در طول مسیر ساز و دهل، شادی و سرمستی را میان افراد پخش می کردند. امروزه همچنان این مراسم در بعضی از روستاهای کاشان انجام می شود.

گلاب گیری از اواسط ماه اردیبهشت تا اواسط خرداد انجام می شود.

گل های محمدی چیده شده به کارگاه های گلاب گیری می روند تا با روش های جدید، جوهره گل سرخ را خارج کنند. چنانچه می خواهید در مراسم گلاب گیری حضور داشته باشید، قمصر و نیاسر بهترین مقاصد می باشند. در طی این مراسم بازدیدکنندگان با شربت های گیاهی پذیرایی می شوند و در کنار هم جشن می گیرند.

به جز مراسم سنتی گلاب گیری، چند سالی است که همزمان با نوروز، جشنواره نمایش های آیینی و سنتی هم در این شهر برگزار می شود. در این جشنواره های هنرهای سنتی ایران مانند رقص های محلی و نقالی دنبال شده و فرهنگ سنتی این منطقه به نمایش گذاشته می شود.

 

سوغاتی شهر کاشان

سوغات هر شهر به نوعی یک یادگاری از آن شهر است و طعم خاصی هم دارد. کاشان بیش از هر چیز به شهر گل و گلاب معروف است و گلاب قمصر و کاشان یکی از بهترین انواع گلاب ها است که می تواند عطر دل انگیزی به خانه شما بدهد. گل محمدی خشک شده هم یکی از سوغاتی های این شهر است.

علاوه بر گل و گلاب، عرقیجات گیاهی را به عنوان سوغات کاشان می شناسند. عرق بیدمشک، دارچین و انواع دیگر عرقیجات گیاهی را می توانید از کاشان تهیه کنید و از خواص آنها بهره ببرید.

مردم کاشان به پخت انواع شیرینی و کلوچه معروف هستند. کلوچه و پشمک، باقلوای کاشان، حلوا ارده، قطاب، ارده شیره، نقل بید مشکی، حاجی بادامی، جوزقند و خوراکی های خوشمزه دیگر این شهر را از شیرینی سرای نانک در خیابان بهشتی خریداری کنید.

می توانید صنایع دستی این شهر را هم به عنوان سوغاتی تهیه کنید که می توان به گیوه نشلجی، فرش، انواع کاشی کاری ها و سفالینه های مختلف اشاره کرد. سفال و سرامیک کاشان هم بسیار شهرت دارد و می توانید با این وسایل زیبا، خانه ای زیبا داشته باشید.

 

مطالب مشابه را ببینید!

مکان های گردشگری دزفول؛ لیست 20 جای دیدنی و تفریحی دزفول زیبا جاذبه های گردشگری ناشناخته در ایران مکان های گردشگری چابهار؛ 25 مکان تفریحی و دیدنی این شهر زیبا مکان های دیدنی ارومیه؛ از پیست اسکی تا بازار تاریخی، دریاچه ها و پارک ملی سه سو معرفی 20 جاده زیبا در ایران؛ نگاهی به زیباترین جاده های ایران با تصاویر کدام هتل‌های 5 ستاره کیش ارزان‌ترند؟ پرواز از شهر های زیبای ایران به کیش جزیره دلفین ها این رستوران های هتل خواجو اصفهان را از دست ندهید! مکان های خنک برای سفر در تابستان؛ مسافرتهای تابستانی به مکانهای خنک حقایق جالب درباره تخت جمشید؛ عجایب و دانستنی های این مکان تاریخی