چگونه قبل از خرید نبشی و ناودانی، وزن آن را حساب کنیم؟

قبل از خرید ناودانی و نبشی باید مانند هر محصول دیگری از پارامترهای مهم آن چون وزن، اطلاعات کافی به دست آورید. وزن این قطعات میتواند یکی از خصوصیات بسیار مهم آن ها باشد و خریدار باید اطلاعات لازم را درباره محاسبه وزن این محصولات و جداول وزنی آنها داشته باشد. این قطعات بر اساس کاربردها و مقادیر وزنی مختلف دستهبندی میشوند؛ به همین دلیل محاسبه وزن آنها در اشکال مختلف یکی از نگرانیهای مشتریان است. از آنجا که وزن بر روی قیمت نبشی و ناودانی تاثیر زیادی دارد، ما در ادامه به بیان انواع روشهای محاسبه وزن این مقاطع پرداختیم.
جدول وزنی ناودانی و نبشی حاوی چه اطلاعاتی است؟
استفاده از جدول وزنی بهترین روش برای محاسبه وزن این قطعات به شمار میرود. این امر با مشاهده فرمول پیچیده محاسبه وزن بهخوبی قابل درک است. لازم به ذکر است که امکان محاسبه آنلاین وزن این مقاطع وجود دارد، اما برای انجام این کار به اطلاعاتی نیاز خواهید داشت که در جداول وزنی موجود بوده و به راحتی در دسترس خریداران قرار میگیرد و میتوانید به راحتی با مراجعه به آنها از قیمت روز این محصولات، مطلع شوید. این جداول که حاوی اطلاعاتی مانند وزن، قیمت، نوع محصول و جنس است، در وبسایت پیوان که از مهمترین تامین کنندگان قطعات و ورقهای فولادی به شمار میرود، قرار داده شده و با مراجعه به آن میتوانید از سایر اطلاعات محصول نیز مطلع گردید.
برای محاسبه وزن ناودانی از چه فرمولی استفاده میشود؟

یکی از روشهای دیگر برای محاسبه وزن ناودانی، استفاده از فرمول است که با قرار دادن اعداد مربوطه در آن، به راحتی میتوان به وزن نهایی دست یافت؛ از آنجایی که وزن این نوع قطعات فولادی به صورت مستقیم بر قیمت ناودانی تاثیر گذار است، برای محاسبه آن میتوانید از فرمول زیر استفاده کنید:
وزن ناودانی = طول ناودانی (متر) × وزن اشتال هر شاخه ناودانی (کیلوگرم بر متر)
برای محاسبه وزن نوع UNP20 به طول 12 متر و نوع 15UNP2 به طول 6 متر نیز از فرمولهای زیر استفاده میشود:
وزن ناودانی (UNP) = 12 (m) × 25.30 (وزن مخصوص UNP20 از جدول اشتال) (kg/m) = 303.60 کیلوگرم
وزن ناودانی دوبل UNP = 2 × 6 (m) × 22 (وزن مخصوص UNP 18 از جدول اشتال) (kg/m) = 264 کیلوگرم
جهت محاسبه وزن نوع دوبل، لازم است عدد 2 را در فرمول فوق ضرب کنید. این فرمولها تنها برای قطعات سنگین استفاده میشوند، زیرا مقادیر جدول اشتال برای این نوع محصولات بوده و برای نوع سبک اعتبار ندارد. همچنین وزن مقاطع برخی کارخانهها با جدول اشتال تفاوت دارد و این نکته ممکن است باعث اختلاف در وزن نهایی محصول شود که روی باسکول نشان داده میشود. هرچه وزن به عدد جدول اشتال نزدیکتر باشد، نشانگر کیفیت بالای محصول تولیدی بوده و این مورد در تولیدات کارخانه فایکو بسیار واضح است.
وزن نبشی با چه فرمولی محاسبه میشود؟
نبشی ها در دو نوع بال مساوی و بال نامساوی تولید و در بازار به فروش میرسند. در نقشههای ساختمانی، سایز بالها پس از حرف L درج میشود و برای محاسبه وزن آنها از فرمولهای متفاوتی مانند فرمول زیر استفاده خواهد شد.
وزن نبشی = طول نبشی (بر حسب متر) × وزن یک متر نبشی بر اساس ابعاد از جدول اشتال
برای محاسبه وزن نوع بال مساوی و بال نامساوی بدون نیاز به جدول اشتال، میتوان از فرمولهای زیر استفاده کرد:
- فرمول محاسبه وزن بال مساوی:
وزن یک شاخه نبشی بال مساوی = 1000 / (چگالی فولاد × طول بال × 2 × ضخامت × طول شاخه)
- فرمول محاسبه وزن بال نامساوی:
وزن یک شاخه نبشی بال نامساوی = 1000 / (چگالی فولاد × مجموع طول دو بال × ضخامت × طول شاخه)
به دلیل کاربرد گسترده نبشی در صنعت ساختمان و عمران، محاسبه وزن این محصول امری ضروری است. با استفاده از فرمولهای بالا میتوان به راحتی وزن آنها را محاسبه کرد و از قیمت آن مطلع شد؛ چرا که وزن از عوامل بسیار تاثیرگذار بر قیمت محصول به حساب میآید.
سخن آخر
همانطور که گفته شد، قبل از هرگونه اقدام به خرید محصولاتی چون نبشی و ناودانی، باید حتما قیمت آنها را استعلام گرفته و بعد ثبت سفارش کنید. از آنجایی که وزن این مقاطع بر قیمت آنها اثر گذار است، باید قبل از انجام خرید، از وزن آنها مطلع شوید.