5 نمونه از جذاب ترین کاربردهای فناوری در خانه

5 نمونه از جذاب ترین کاربردهای فناوری در خانه

فناوری‌های مبتنی بر خانه‌ هوشمند، این روزها نه تنها کار ساکنان خانه را ساده‌تر کرده، بلکه با خودکار کردن فرآیند‌هایی مانند مصرف انرژی، تهویه هوا، باز و بسته کردن درب و… باعث شده نمای بیرون از خانه هم دستخوش تغییر شود. شاید برای بعضی‌ها در نگاه اول این فناوری کمی مسموم به نظر برسد و فکر کنند این سیستم باعث کاهش حریم خصوصی، اعتیاد و انزوای اجتماعی می‌شود ولی در واقع این گونه نیست. این فناوری صرفا از اتلاف وقت و انرژی در ساختمان جلوگیری می‌کند و استفاده از آن مانند یک ایده پنج ستاره است که بخش زیادی از هزینه‌های اضافی را از میان برمی‌دارد.

فناوری خانه هوشمند دقیقا چیست و چه کاربردی دارد؟

فناوری خانه هوشمند به مجموعه‌ای به هم پیوسته از سیستم‌‌های امنیتی، تهویه و روشنایی گفته می‌شود که می‌توان آن‌ها‌ را به شکل مستقل از راه دور کنترل کرد. به عبارت ساده‌تر، فناوری‌های هوشمند بستری را فراهم می‌کند که افراد بتوانند با استفاده از ریموت کنترل، رایانه شخصی و فرمان صوتی نسبت به کنترل دما، رطوبت، روشنایی منزل و باز و بسته‌ کردن درب‌ها اقدام نمایند.

به طور مثال تصور کنید که تصمیم به نصب ترموستات هوشمند در منزل گرفته‌اید، این فناوری به شما کمک خواهد کرد تا تنظیمات دمای منزل و واحد ساختمانی خود را با چند کلیک ساده برنامه‌ریزی کرده و آن‌ها را در سیستم های اتوماسیون خانگی ذخیره کنید.

در واقع با استفاده از فناوری‌های هوشمند، کاربران می توانند از هر جا که هستند سیستم‌های مختلفی مانند HVAC را کنترل و مدیریت کنند. از نمونه‌های معروف‌ این فناوری می‌توان به آمازون اکو و دستیار گوگل اشاره کرد.

5 نمونه از جذاب ترین کاربردهای فناوری در خانه

جذاب‌ترین کاربردهای فناوری در خانه

1)    سیستم امنیتی خانه هوشمند

سیستم‌ امنیتی هوشمند شامل انواع دستگیره‌ دیجیتالی، سنسور حرکتی، قفل هوشمند، دوربین‌ مداربسته و سیستم‌ اعلام حریق می‌شود که با مشاهده دود و نفوذ غیرمجاز، اعلان‌‎های خطر را به سیستم حفاظتی منزل ارسال می‌کند. استفاده از این سیستم برای اماکن تجاری و مسکونی امری متداول بوده و به هویت‌سنجی سریع افراد با استفاده از رمز عبور، اثر انگشت و کارت‌های RFID کمک می‌کند. این فناوری هوشمند حتی به افراد این امکان را می‌دهد تا با تعیین مجوزهای دسترسی موقت برای خانه خود، به صورت لحظه‌ای وضعیت آن را کنترل کنند.

2)    گجت‌های سلامتی و پزشکی

فناوری‌های استفاده شده برای ردیابی سلامت، اطلاعات پزشکی افراد را جمع‌آوری کرده و به آن‌ها نمایش می‌دهد. این فناوری با کمک مچ‌بند و اپلیکیشن‌های تلفن همراه میزان فعالیت‌های بدنی، وزن، مصرف کالری و الگوهای خواب افراد را بررسی می‌کند. البته این پایان کار نیست و در کنار ساعت و گوشی هوشمند، شرکت‌های توسعه فناوری این روزها از ابزارهایی مانند اسمارت واچ هم رونمایی کرده‌اند که با اندازه‌گیری فعالیت‌های بدنی‌ افراد، تمریناتی را برای بهبود وضعیت آن‌ها ارائه می‌دهد.

به طور کلی استفاده از گجت‌های سلامتی و پزشکی در منزل به اشکال مختلفی امکان‌پذیر است، مانند استفاده از مانیتور نمایش ضربان قلب، ماساژور گرمایشی گردن و اسکنر میزان چربی که شما می‌توانید با توجه به سلیقه، نیاز و بودجه خود یکی از آن‌ها را انتخاب کنید.

3)    پلتفرم های کنترل کننده

پلتفرم‌های کنترل کننده به ساکنین آپارتمان این اجازه را می‌دهد تا نور منزل خود را کنترل کرده و در صورت لزوم، دمای اتاق‌‌ها را در طول روز تغییر دهند. با استفاده از این فرمان‌ صوتی می‌توان مدیریت خاموش و روشن کردن ترموستات، تلویزیون، چراغ‌، قفل‌های هوشمند‌ و لوازم خانگی را به فناوری‌های هوشمند سپرد.

به طور مثال زمانی که قبل از رفتن به رختخواب فراموش کرده‌اید که ترموستات را خاموش کنید و نمی‌خواهید از تخت خود خارج شوید یا هنگام آشپزی قصد روشن کردن تلوزیون را دارید ولی دست‌هایتان با آرد آغشته شده، می‌توان تنها با یک فرمان صوتی ترموستات هوشمند را از روی تخت خاموش کرده و تلویزیون را در یک چشم به هم زدن روشن نمود.

4)    سیستم کنترل رطوبت و کیفیت هوا

سیستم تهویه مطبوع ابزار ویژه‌ای برای تست رطوبت، نشتی و به طور کلی کیفیت هوای منزل است. این فناوری با استفاده از رطوبت‌سنج، اسکنر ذرات و تصویربرداری حرارتی کیفیت هوای خانه را از جهت وجود رطوبت اضافی بررسی کرده و در صورت نیاز باعث فعال شدن تهویه مطبوع بعضی از اتاق‌ها می‌شود.

5 نمونه از جذاب ترین کاربردهای فناوری در خانه

بنابراین اگر نسبت به کیفیت هوای داخل خانه خود نگران هستید و قصد دارید در مورد رطوبت، سطح دی اکسید کربن، ذرات معلق و مواد شیمیایی موجود در فضای منزل خود اطلاع دقیق داشته باشید، فناوری کنترل رطوبت و کیفیت هوا گزینه‌ای کارآمد برای شما خواهد بود.

5)    سیستم روشنایی هوشمند

روشنایی هوشمند به افراد این امکان را می‌دهد تا با کمک سوئیچ‌های دیواری قسمت‌هایی مانند پرده‌ها و لامپ‎های اتاق خود را کنترل کنند؛ طوری که تنها با کمک یک لپ‌تاپ یا گوشی بتوان زمان روشن و خاموش شدن چراغ‌ها را مشخص کرد. البته این پایان کار نبوده و با نصب سنسورهای حرکتی کنار سوکت لامپ‌های هوشمند، می‌توان تنظیم کرد که مثلا لامپ‌ها هنگام نزدیک شدن افراد به راهرو یا درب ورودی ساخنمان یا داخل حیاط، در هر ساعتی از شبانه روز روشن شوند.

چراغ‌های هوشمند فضای باز می‌توانند مستقل از هر سیستم روشنایی هوشمند دیگری کار کنند، اما برخی از آن‌ها برای کار کردن به یک هاب هوشمند هم نیاز دارند.

بهترین نقطه اتصال برای فناوری خانه هوشمند

برای مدیریت و زمان‌بندی سیستم‌های روشنایی، تهویه، امنیتی و … منزل باید از یک جریان ارتباطی برای اتصال داده میان سیستم هوشمند و وسایل خانگی استفاده کرد. جریانی که امکان ارتباط بی‌سیم میان سیستم‌های هوشمند را فراهم کرده و مشکلی برای کنترل دستگاه‌های خانگی نداشته باشد. در ادامه به چند نمونه از این جریان‌ها اشاره می‌کنیم:

1)    اتصال Wifi

اتصال بی‌سیم در خانه‌های هوشمند، کنترل یکپارچه سیستم‌ها را امکان‌پذیر می‎کند. اتصال وای‌فای اساسا برای مدیریت حجم زیادی از ترافیک طراحی شده و با نصب گیرنده آن روی سنسورهای هوشمند، می‌توان کم و زیاد شدن روشنایی و دمای منزل را مدیریت کرد.

2)    بلوتوث هوشمند

بلوتوث هوشمند یا LE، یک نسخه کم‌مصرف از فناوری بی سیم بلوتوث است که اغلب در گوشی های هوشمند دیده می شود و برای استفاده با هدست ایده آل است. اگرچه برد این اتصال نسبتا محدود است، اما مصرف انرژی آن هم بسیار کم است و با اکثر گوشی‌های هوشمند موجود در بازار سازگار است. این فناوری معمولا برای استفاده در برنامه‌های کم‌مصرفی مانند ردیاب‌های تناسب اندام، دستگاه‌های خانه هوشمند و چراغ‌ها کاربرد دارد.

5 نمونه از جذاب ترین کاربردهای فناوری در خانه

3)    شبکه LPWA

LPWA نوعی شبکه گسترده بی‌سیم با امکان اتصال فناوری‌های هوشمند و مصرف باطری بسیار پایین است. با استفاده از این شبکه سنسورها و دستگاه‌ها می‌توانند اطلاعات خود را تا محدوده چندین کیلومتر هم ارسال کنند. علاوه بر این، از آنجا که شبکه LPWA با قدرت و پهنای باند بالایی کار می کند، به زیرساخت‌ها و سخت‌افزارهای کمتری برای پشتیبانی از آن نیاز خواهد بود که این موضوع به افزایش راندمان کاری و کاهش هزینه‌های ساختمان کمک می‌کند.

سخن پایانی

استفاده از فناوری‌های هوشمند در خانه و ساختمان به افزایش سرعت عمل، جلوگیری از اتلاف انرژی و آسایش بیشتر ساکنین می‌انجامد. مانند سیستم حفاظتی هوشمند ساختمان که امکان نظارت بر ورود و خروج افراد از راه دور را فراهم می‌کند یا سیستم تنظیم روشنایی که برای جلوگیری از اتلاف برق ساختمان حیاتی و کارساز است.

از این موارد هم که بگذریم استفاده از فناوری هوشمند در خانه حتی برای بررسی وضعیت سلامتی افراد هم کاربرد دارد و می‌تواند اطلاعاتی مانند ضربان قلب، چربی و فشار خون افراد را با استفاده از گجت‌های هوشمند بر روی نمایشگر شخصی آن‌ها نمایش دهد.

مطالب مشابه را ببینید!

نرم‌افزار سی ار ام چگونه فروش را افزایش می‌دهد؟ از محله های استانبول چه می ‌دانید؟ معرفی 10 رستوران ایرانی در استانبول  معرفی 12 جاذبه از جاهای دیدنی مارماریس زیباترین جاهای دیدنی دبی در سفر به امارات کارت اقامت (Pr) کانادا چیست؟ شرایط دریافت Pr کانادا چیست؟ با مجله اینترنتی روتین به روز باش هدیه شب یلدا برای همسر چی بگیریم؟ خرید جم موبایل لجند هفتگی و واریز در کمتر از 3 دقیقه از اوریکس‏ گیم جاهای دیدنی کیش در شب