اولین قدم برای طلاق توافقی که باید بدانید

اولین قدم برای طلاق توافقی که باید بدانید

بسیاری از زوجین برای این‌که بتوانند بدون دردسر به زندگی مشترک خود پایان دهند، روی به طلاق توافقی می‌آورند. البته برای طلاق توافقی زوجین بایستی مدارکی را ارائه دهند، شرایطی را داشته باشند و همچنین مراحلی را طی کنند تا به نتیجه مد نظرشان برسند. در عین حال باید خاطر نشان کرد که وجود یک وکیل طلاق توافقی در کنار شما می‌تواند روند پرونده طلاق توافقی را با توجه به دانشی که در این خصوص دارد، بهبود بخشد.

از این رو ما در دادسو قصد داریم که در ادامه، مطالبی را در رابطه با مراحل  مراحل طلاق توافقی را برای شما عزیزان بیان کنیم.

مدارک لازم برای طلاق توافقی

برای این‌که بتوانید به صورت توافقی طلاق بگیرید، بایستی مدارکی را تهیه کرده و ارائه کنید. چرا که در صورت عدم در اختیار داشتن مدارک لازم برای طلاق توافقی، دادخواست شما در این خصوص از دفتر خدمات قضایی به دادگاه ارجاع داده نخواهد شد. از این رو در ادامه به مدارک مورد نیاز برای طلاق توافقی اشاره شده است.

  • شناسنامه زوجین
  • کارت ملی زوجین
  • سند ازدواج (عقدنامه محضری)
  • وکالت نامه محضری طلاق (اگر زن حق طلاق را داشته باشد)
  • توافق‌نامه طلاق توافقی
  • گواهی عدم بارداری زوجه به همراه شرح آزمایشات پزشکی
  • گواهی بکارت زوجه
  • گواهی بخشش مهریه (در صورت بخشیدن مهریه توسط زوجه)
  • دریافت گواهی عدم امکان سازش پس از شرکت زوجین در جلسات مشاوره

باید در نظر داشته باشید که اگر مدارک شما هم‌چون سند ازدواج مفقود شده و یا در دسترس نباشد، بایستی رونوشتی (حداکثر 3 ماه اعتبار دارد) از آن را تهیه کنید.

اولین قدم برای طلاق توافقی چیست؟

شاید برای شما سوالاتی نظیر این‌که اولین قدم برای طلاق توافقی چیست؟ و یا برای طلاق توافقی کجا باید رفت؟ پیش آید. در خصوص این موضوع باید اشاره کنیم که اولین قدم برای طلاق توافقی این است که زوجین در ابتدا بایستی به “سامانه تصمیم (طلاق)” مراجعه کرده و در آن ثبت نام کنند تا برای آن‌ها نوبتی جهت شرکت در جلسات مشاوره تعیین شود.

اولین قدم برای طلاق توافقی که باید بدانید

مراحل طلاق توافقی به چه صورت است؟

در این‌جا سوال دیگری ممکن است برای شما پیش آید و آن هم این است که برای طلاق توافق چه باید کرد؟ در جواب این سوال باید بگوییم که برای طلاق توافقی نیز هم‌چون دیگر انواع طلاق بایستی مراحلی را طی کنید تا به نتیجه مد نظرتان برسید. با توجه به این موضوع در ادامه مراحل طلاق توافقی بیان شده است.

  • اولین گام بعد از ثبت نام در سامانه تصمیم، ثبت دادخواست طلاق توافقی در یکی از دفاتر خدمات الکترونیک قضایی است.
  • در ادامه زوجین بایستی به یکی از مراکز مشاوره خانواده بهزیستی جهت دریافت گواهی عدم انصراف از طلاق مراجعه کنند.
  • در مرحله بعدی، وقت دادرسی به دادخواست طلاق توافقی تعیین خواهد شد و این موضوع از طریق یک پیامک از طرف سامانه ثنا به زوجین ابلاغ می‌شود.
  • پس از حضور زوجین در جلسه دادرسی، قاضی نظر کارشناس مشاوره را در خصوص صدور رای نهایی بررسی خواهد کرد و با در نظر داشتن توافقاتی که بین طرفین انجام گرفته است، گواهی عدم امکان سازش را که حداکثر 3 ماه اعتبار دارد، صادر می‌کند.
  • در نهایت طرفین با در دست داشتن گواهی عدم امکان سازش، می‌توانند به یکی از دفترخانه‌های طلاق مراجعه کنند تا با اجرا شدن صیغه طلاق از یکدیگر جدا شوند.

مزایای بهره‌مندی از وکیل طلاق توافقی

همان‌طور که در ابتدای مطالب نیز گفته شد، برای این‌که زوجین بتوانند در اسرع وقت و بدون نیاز به حضور در هیچ یک از مراحل، به صورت توافقی از یکدیگر جدا شوند، به آن‌ها توصیه می‌شود که از یک وکیل طلاق توافقی کمک بگیرند. بهره‌مندی از وکیل طلاق توافقی، مزایایی به همراه دارد که در ادامه به آن‌ها اشاره کرده‌ایم.

اولین قدم برای طلاق توافقی که باید بدانید
  • یکی از اصلی‌ترین ویژگی‌های وکیل طلاق توافقی این است که می‌تواند به شما پیش بردن هر چه بهتر روند پرونده‌تان مشاوره‌های حقوقی ارزشمندی را بدهد، چرا که وی از دانش بالاتری نسبت به شما در خصوص چنین مسائلی برخوردار است.
  • برای طلاق توافقی بایستی دادخواست و متن توافق‌نامه‌ای را تنظیم کنید، که در این خصوص نیز وکیل طلاق می‌تواند به شما کمک کند.
  • اگر از یک وکیل طلاق توافقی در کنار خود بهره ببرید، دیگر نیازی نیست که در جلسات دادگاه، مراجع دولتی، غیر دولتی و همچنین نهادهای داوری حضور پیدا کنید.
  • وکیل طلاق توافقی مدارکی نظیر گواهی عدم امکان سازش را برای شما تهیه خواهد کرد.
  • مهم‌ترین مزیتی که یک وکیل طلاق توافقی برای شما خواهد داشت این است که به شما کمک می‌کند روند پرونده‌تان به سرعت پیش برود و کمتر از یک ماه نتیجه مد شما را حاصل خواهد کرد.

مهریه در طلاق توافقی

همان‌طور که احتمالا می‌دانید مهریه از جمله اصلی‌ترین حق و حقوق مالی خانم‌ها پس از طلاق است. در طلاق توافقی نیز زن می‌تواند مهریه‌اش را از همسر خود دریافت کند، اما این موضوع بستگی به توافقاتی دارد که قبل از طلاق با یکدیگر خواهند داشت.

البته برخی از مواقع نیز ممکن است زن به شدت از زندگی مشترک خود ناراضی باشد و برای جدا شدن از همسرش شرط بخشیدن مهریه را در برابر طلاق گرفتن از او به صورت توافقی بپذیرد. در این حالت زوجه دیگر امکان دریافت مهریه از شوهرش را نخواهد داشت.

کلام آخر 

طلاق را می‌توان آخرین راه‌کار برای حل مشکلات به وجود آمده در طول زندگی مشترک دانست. اما در برهه‌ای از زمان ممکن است زوجین بخواهند به صورت توافقی به زندگی مشترکشان پایان دهند، پس اقدام به طلاق توافقی خواهند کرد. از این رو ما در دادسو سعی بر این داشتیم که در مطالب ذکر شده به اولین قدم برای طلاق توافقی و همچنین هر آن‌چه که باید در مورد طلاق توافقی بدانید، اشاره کنیم.

در عین حال اگر شما عزیزان تصمیم دارید که به صورت توافقی از یکدیگر جدا شوید، پیشنهاد می‌کنیم که قبل از انجام این‌کار با مشاورین و وکلای مجرب ما از طریق شماره تماس‌ موجود در سایت دادسو ارتباط ارتباط برقرار کنید.

این مطالب را هم ببینید