ده راز برای موفقیت در فروش لوازم خانگی
کافیست یک ساعت جلوی تلویزیون بنشینید تا حرفمان را تصدیق کنید: این روزها، با وجود فروشگاههای غولپیکر سرای فلانی و آقای فلانی که به شکل شبانهروزی اسمشان را در آگهیها میشنویم، فروش لوازم خانگی سختتر از همیشه شده است. به خصوص اگر صاحب یک فروشگاه نقلی آنلاین باشید.
در چنین شرایطی، اگر تهِ دانش و تجربهتان از فروش، تماشای فیلم گرگ وال استریت باشد، به احتمال نود درصد شکست خواهید خورد! یادتان باشد: بازار فروش لوازم خانگی بیرحم است و تنها کسانی در این ماراتن نفسگیر طاقت میآورند که دانش و مهارت خود را در زمینه فروش بهروز نگه دارند.
در این نوشته قرار است درباره ده راز موفقیت در فروش لوازم خانگی صحبت کنیم؛ ده رازی که نه از لابهلای کتابهای خاکخورده، که از تجربیات غرفهداران باسلام از کف بازار به دست آمدهاند.

۱. راستش را بگویید
فارغ از بحثهای خدا و پیغمبری، این روزها راستگویی به یکی از مهمترین استراتژیهای بازاریابی در سراسر جهان تبدیل شده است؛ استراتژیای که میتواند در عرض چند دقیقه از یک مشتری گذری، یک طرفدار پروپاقرص برای فروشگاهتان بسازد.
بنابراین دفعه بعدی که خواستید ویژگیهای مثبت لوازم خانگیتان را پشت سر هم ردیف کنید، چند لحظه مکث کنید و از خودتان بپرسید: آیا واقعا محصول من هیچ نقطه ضعفی ندارد؟ آیا اگر این نقاط ضعف را در کنار نقاط قوت به مشتریهایم بگویم، اعتماد بیشتری جلب نمیکنم؟
۲. صمیمی باشید
خدا قیصر امینپور را رحمت کند که در جایی، انگار از زبان همه ما، گفته بود: «هیچ کس برایت از صمیم دل/ دست دوستی تکان نمیدهد» واقعیت این است که مردم دیگر از لبخندهای لمینتی بازیگرهای الکیخوش آگهیها خسته شدهاند و دنبال فروشندهای میگردند که بتوانند مثل یک آدم معمولی با او اختلاط کنند!
بنابراین سعی کنید دلسوز مشتریهایتان باشید، به نیازها و مشکلاتشان «واقعا» اهمیت بدهید، از سر خیرخواهی در خرید لوازم خانگی مناسب راهنماییشان کنید و با صبر و حوصله و مهربانی به گلهها و شکایتهایشان پاسخ بدهید. باور کنید مردم مهربانی و صمیمیت را میفهمند و آن را بیپاسخ نمیگذارند.

۳. قصه خودتان را تعریف کنید
میدانید فرق فروشگاه نقلی لوازم خانگی شما با فروشگاه آقای فلانی و سرای فلانی که روزی بیست بار اسمش را از تلویزیون میشنویم، چیست؟ فروشگاه شما یک قصه کاملا انسانی دارد و فروشگاه آنها نه! پس چرا از این مزیت مهم استفاده نمیکنید؟
در بخشی از فروشگاهتان (مثلا در بیو) درباره خودتان بنویسید. از دغدغهای که شما را به این شغل رسانده. از مسیری که طی کردهاید. از قرضهایی که برای راهاندازی کسبوکارتان از فک و فامیل کردهاید، از اشکهایی که ریختهاید و از لبخندهایی که روی لب خودتان و دیگران نشاندهاید.
۴. محصولاتتان را مثل کف دستتان بشناسید
تا زمانی که لوازم خانگیتان را مثل بچههایتان نشناسید، برای قانعکردن مشتری راه سختی در پیش دارید. اصلا چطور میخواهید دیگران را به خرید چیزی راضی کنید که هنوز حتی خودتان هم به شکل دقیق از مزایب و معایبش آگاه نیستید؟
برای آشنایی با تولیدات برندهای مختلف لوازم خانگی از گوگل کمک بگیرید ولی به گوگل اکتفا نکنید. تکتک محصولاتتان را لمس کنید. به دقت به تمام بخشهایشان نگاه کنید. اصلا خودتان برای تست هم که شده یکی دو روز از آنها استفاده کنید یا دستکم از تجربیات کسانی که از آنها استفاده کردهاند، بهره ببرید. (بیخود نیست که فروشندههای لباس مدام میگویند: خیالتون بابت جنسش راحت باشه، از این برای داداش خودم هم بردم!)
5. از محصولتان عکس و فیلم باکیفیت بگیرید
این یکی را احتمالا مثل نقل و نبات از همه شنیدهاید اما ارزشش را دارد که یکبار دیگر روی آن تأکید کنیم: عکاسی و فیلمبرداریِ با کیفیت از محصولتان، علاوه بر اینکه به شناخت دقیق محصولاتتان کمک میکند، به مشتریهایتان نیز حس اعتماد میبخشد.
در واقع پیام ضمنی تصویربرداری با کیفیت از اجناستان این است:«من آنقدر برای شما و خودم و محصولم ارزش قائلم که حاضرم بخش قابل توجهی از زمان و انرژی و درآمدم را صرف معرفی حرفهای محصولم کنم. پس لطفا به من اعتماد کنید!» و مشتری هم قطعا اعتماد میکند. شک نکنید!
6. گزیده بفروشید!
اگر میخواهید خوب بفروشید، گزیده عمل کنید، نه کشکولی و هردمبیل! سراغ لوازم خانگیای بروید که هم پرطرفدارترند و هم فروش بیشتری دارند. نمیدانید کدام لوازم خانگی بهتر از همه میفروشند؟ به بازار باسلام سر بزنید و با اعمال فیلتر «پرفروشترین» در بخش لوازم خانگی، با فهرستی از بفروشترین لوازم خانگی آشنا شوید.
7. قسطی بفروشید
تعارف که نداریم: قیمت لوازم خانگی این روزها آنقدر بالا رفته است که بعضی از خانوادهها ترجیح میدهند با همان وسایل قدیمی و درب و داغانشان بسازند تا اینکه سراغ خرید یک وسیله نو بروند. در چنین شرایطی، فروش قسطی میتواند هم شما و هم مشتریهایتان را نجات بدهد. البته حواستان باشد که میزان قسطها و سودها منطقی و عادلانه باشد.
8. فراموشنشدنی باشید
کاری کنید که مشتریها شما را به همین سادگیها فراموش نکنند. مثلا اگر در باسلام غرفه دارید، انتخاب یک نام مناسب و زیبا، داشتن یک لوگوی جذاب و خوشآبورنگ، نوشتن یک بیوی کوتاه و گویا و استفاده از ترکیب رنگی دلچسب در غرفهتان میتواند شما را از رقبایتان متمایز کند.
بعضی وقتها یک هدیه کوچک (یا همان اشانتیون خودمان)، یک بستهبندی خاص و شیک و یا حتی استفاده از یک شیوه خلاقانه برای معرفی محصول کاری میکند که مشتریها تا مدتها به یاد شما باشند.

9. خدمات پس از فروش را جدی بگیرید
این روزها کیفیت برندهای مختلف لوازم خانگی آنقدر به هم نزدیک شده است که خیلی وقتها تقریبا هیچ فرق مهمی بین برند الف و ب وجود ندارد. در چنین مواردی رقابت اصلی نه در خود محصول، که در خدمات پس از فروش آن است.
بنابراین سعی کنید سراغ محصولاتی بروید که خدمات پس از فروش متنوع و با کیفیتی دارند. این خدمات ممکن است شامل مواردی مثل این باشد: سیستم حمل و نقل اختصاصی، خدمات نصب و تست، خدمات تعمیر و ارائه قطعات و …
10. در همه جا حضور داشته باشید
سعی کنید تا حد امکان در تمام شبکههای اجتماعی مطرح حضور داشته باشید تا مشتریهایتان بتوانند شما را راحتتر پیدا کنند. اما یادتان باشد که بهتر است در نهایت تمام مشتریها را به برای خرید به یک صفحه واحد هدایت کنید. این صفحه میتواند سایت شخصی فروش لوازم خانگیتان یا لینک غرفهتان در بازار باسلام باشد.