چگونگی جلوگیری از شکست و مرگ کسب و کار (ترفند و اصول موفقیت در کار)

شکست در کسب و کار کابوسی است که تمامی صاحبان کسب و کار نسبت به تحقق آن وحشت دارند. اما این بدان معنا نیست که نمی توان از تحقق چنین کابوسی جلوگیری کرد. در این مقاله قرار است ترفند هایی برای جلوگیری از شکست در کسب و کار و موفقیت بیشتر در شغل را خدمت شما شرح دهیم. شاید برای شما جالب باشد که بدانید 82 درصد ز کسب و کار هایی که رو به ورشکستگی می روند بدلیل کمبود نقدینگی این اتفاق بد را تجربه می کنند. به همین دلیل به شما توصیه می کنیم به منظور ممانعت از شکست کسب و کار خود این مقاله را از دست ندهید. بسیاری از افراد شاید با ندانستن این آمار فکر کنند که نداشتن پشتکار و یا عدم خلاقیت سبب شکست این کسب و کار ها شده است.

اصول و نکات خاص برای جلوگیری از شکست کسب و کار و شغل

یک بیزینس برای موفق شدن نیاز به برنامه ریزی حساب شده دارد. برای همین است که شما را به یادگیری روش های مدیریت دعوت می کنیم. درصورتی که به نکات ذکر شده در این مطلب توجه کنید قادر خواهید بود از شکست کسب و کار خود جلوگیری کنید. بسیاری از اوقات موردی که شک و تردید به جان تجار می اندازد زمینه ای است که قصد سرمایه گذاری در آن را دارند. لذا در اولین قدم باید سرمایه ای که قصد خرج آن را دارید و زمینه سرمایه گذاری را انتخاب کنید. به بیان بهتر گستره کسب و کار خود را تعیین کنید. در این باره می توانید روی کمک های مالی بانک ها مانند وام هم حساب باز کنید.

اصل اول: دخل و خرج را با هم درنظر داشته باشید!

نمی توان انتظار سودآوری بسیار را داشت بدون اینکه توجهی به دخل و خرج خود داشته باشیم. باید به منظور سودآوری هزینه های دست آمده و نیز هزینه هایی که پرداختید را بادقت کافی ثبت کنید. تجار موفقی که در زمینه کسب و کار های مختلف می بینید برای حل این مشکل از افراد خبره و کاربلد استفاده می کنند.

از افراد با استعداد و نیز مناسب استفاده کنید.

اگر درباره مدیران موفق بخوانید می بینید که نهایت وسواس و دقت را برای استخدام افراد به کار می گیرند. به طوری که توانایی ها و استعداد افراد مختلف را به طور دقیق مورد بررسی قرار می دهند. اما زمانی که فرد به درد بخور را برای خود پیدا می کنند لحظه ای را برای استخدام او هدر نمی دهند. یادتان باشد داشتن نیرو های کاربلد یکی از اصلی ترین عوامل تضمین موفقیت کسب و کار شماست.

چگونگی جلوگیری از شکست و مرگ کسب و کار (ترفند و اصول موفقیت در کار)

از ایده های نو استقبال کنید.

اگر به شما بگوییم که دو سوم از شغل هایی که در ابتدا موفق کار خود را شروع می کنند در ادامه رو به افت خواهند رفت احتمالا تعجب کنید. اما چرا این اتفاق روی می دهد؟ دلیل این امر تمرکز بیش از حد این شرکت ها روی بحث مالی می باشد. در حالی که نباید از ایده های نو و نیز استفاده از افراد کاربلد هم غافل بود. این بدان معنا نیست که باید بی خیال امور مالی شد. چرا که امور مالی هم یکی از پیش نیاز های موفقیت کسب و کار است. اما تنها لازمه این امر نیست.

لذا به عنوان مدیر یک کسب و کار وظیفه شماست که زمینه مناسبی برای سودآوری انتخاب کنید. به علاوه اینکه افراد کاربلد را استخدام کنید و روی امور مالی به اندازه تمرکز کنید. از ایده های خلاقانه استفاده کنید و تمامی موارد را به طور همزمان درنظر داشته باشید.

برنامه ریزی داشته باشید!

یکی از اصلی ترین دلایلی که سبب می شود یک کسب و کار شکست بخورد نداشتن برنامه ریزی می باشد. در تمامی موارد برنامه ریزی به عنوان یک اصل کلیدی شناخته می شود. در درس خواندن و ورزش و …. . اما در کسب و کار اهمیت برنامه ریزی به گونه دیگری می باشد. شک نکنید کسب و کاری که مدیرش دارای برنامه ریزی نباشد به شکست خواهد انجامید. فرقی نمی کند این شکست در کوتاه مدت تحمیل شود یا در دراز مدت شاهد شکست این کسب و کار باشیم. ممکن است از ما بپرسید در برنامه ریزی برای کسب و کار چه مواردی را باید درنظر داشته باشیم؟

هنگام برنامه ریزی باید کارها و اهداف خود را کاملا ذکر کنید. برنامه ها و اهدافی که برای چند ماه تا چند سال آینده درنظر دارید باید از سوی شما در قالب یک برنامه ریزی دقیق مشخص و نیز اولویت بندی شوند. باید یک برنامه دقیق بنویسید و مواردی که باید انجام دهید را در آن مشخص کنید. مواردی که پس از نوشتن آن ها تاریخ انجام و مهلتی که برای انجام آن ها نیاز دارید را قید کنید. تمام تلاش خود را بکنید که خارج از برنامه تعیین شده عمل نکنید. بنابراین به منظور جلوگیری از شکست در کسب و کار به هیچ وجه بدون برنامه ریزی عمل نکنید.

نبود وجه تمایز دیگر دلیل شکست کسب و کار

نبود وجه تمایز یکی از اصلی ترین دلایل شکست یک کسب و کار می باشد. اینکه محصولات شما عالی باشند و بی نقص به تنهایی برای موفقیت بیزینس شما کفایت نمی کند. بلکه این محصولات باید دارای مشخصه های منحصر به فرد باشند. شما باید برای کسب و کار خود پاسخ چند سوال را حتما بیابید. این سوالات به شرح زیر می باشند:

  • عامل تمایز کسب و کار شما نسبت به سایر کسب و کار ها چیست؟
  • کسب و کار شما نسبت به سایر کسب و کار های مشابه شما در بازار دارای چه مزایایی می باشد؟
  • علت ممتاز شدن شما بین سایر رقبایتان در بازار چیست؟

شما باید برای موفق شدن در کسب و کار خود برای سوالات بالا پاسخ داشته باشید. درغیر این صورت متاسفیم که بگوییم کسب و کار شما به سمت شکست گام بر می دارد. بنابراین هرچه سریع تر نسبت به مشخص کردن وجوه تمایز کسب و کار و موارد ارزشمندی که درباره کسب و کار شما صادق است اقدام کنید. باید به محصولات  و نیز خدمات ارائه شده از سوی خود ارزش افزوده اضافه کنید.

عدم توجه به نیاز های مشتریان خود = شکست

می دانیم که شما هم برایتان مهم است ترفندهایی برای جلوگیری در کسب و کار را فراگیرید. نیازی به توضیح نیست که رضایت مشتری چه فاکتور مهمی در موفقیت یک کسب و کار می باشد. کسب و کار های مختلف به خوبی به این موضوع واقف هستند. اما شاید بی ربط نباشد اگر بگوییم بخش بزرگی از آن ها نیاز های مشتری را اولویت قرار نمی دهند. بنابراین حواستان به این موضوع باشد که آیا علاقه مشتریان به خدمات و محصولات شما هنوز تداوم دارد؟ آیا آن ها هنوز برای کسب و کار شما احترام قائل هستند؟

گاهی اوقات مشتریان ممکن است نیاز به خدمات و یا کالاهایی با مشخصه های جدید باشند. برای همین باید نسبت به این نیاز مشتریان هم توجه داشت. بنابراین درصورتی که می خواهید کسب و کار شما قدم به سمت ورشکستگی نگذارد به خوبی توجه کنید که نیاز مشتریان شما ندید گرفته نشود.

چگونگی جلوگیری از شکست و مرگ کسب و کار (ترفند و اصول موفقیت در کار)

شکست های کوچک را درس عبرت خود کنید!

هیچ کس حس خوبی نسبت به شکست و عدم موفقیت ندارد. چه کسی را در این دنیا می توان یافت که نسبت به شکست علاقه نشان می دهد؟ اما آدم ها پس از شکست به دو دسته تقسیم می شوند. عده ای شکست خود را درس عبرتی برای پیروزی های بعدی می کنند. عده ای دیگر هم نسبت به شکست های کوچک بی توجه می باشند. مدیران موفق هم از این قاعده مستثنی نیستند. به همین دلیل باید از شکست های خود درس عبرت بگیرند. پس از شکست های خود ساده نگذرید و تلاش کنید طوری عمل کنید که شاهد تکرار آن ها نباشید.

از حساب کسب و کار خود شخصا استفاده نکنید.

نباید حساب کسب و کار شما تبدیل شود به حساب شخصی شما. یادتان باشد که خرج های شخصی و هزینه های آن ها نباید از طریق درآمد های کسب و کار تماما تامین شوند. برای همین به عنوان یک ترفند جلوگیری از شکست در کسب و کار این مورد را بسیار مهم تلقی کنید.

درست وارد شراکت شوید!

از دیگر دلایل شکست بسیاری از کسب و کار ها می توان به شراکت اشتباه اشاره کرد. اشتباه نکنید ما نمی خواهیم به طور صد در صد شما را از شراکت بازداریم. بلکه می خواهیم شما را نسبت به دوری از نوع اشتباه شراکت هوشیار کنیم. یادتان باشد که شراکت اشتباه می تواند حتی موجب نابودی کسب و کار شما شود. پس هنگام انتخاب شریک یادتان باشد که با افراد درست و مناسب شراکت وارد چنین شراکتی شوید.

با کارمندان خود درست برخورد کنید.

یکی از اصول موفقیت کسب و کار برخورد درست با افرادی است که برای شما کار می کنند. این برخورد درست یکی از مصادیقش قدر شناسی است. اگر کارمندی به خوبی به وظیفه خود عمل می کند درست است که قدرشناسی خود را به او نشان دهید. با این کار نه تنها باعث دلسردی او نشده اید بلکه او را به ادامه انجام وظیفه توام با تعهد تشویق کرده اید. اما همانطور که قدرشناسی نسبت به کارمند سبب پیشرفت کار می شود برعکسش هم بسیار تاثیرگذار است.

هنگامی که با افراد زیردست خود بدرفتاری می کنید باید کم کم انتظار این را بکشید که ترمز پیشرفت بیزینس شما کشیده شود. بدرفتاری با کارمندان نتیجه اش می شود دلسردی آن ها از انجام درست وظایف خود. دلسردی کارمند از کار خود نتیجه اش عدم انجام به موقع کارها می شود. درنهایت عدم انجام درست و به موقع کارها نتیجه اش شکست کسب و کار خواهد بود.

تغییرات بی حساب و کتاب در کسب و کار خود ایجاد نکنید.

بعضی از وقت ها صاحبان کسب و کار کارهایی می کنند و تغییراتی در کسب و کار خود اعمال می کنند که سبب می شود مشتریان رضایت و علاقه مندی به محصولات و خدمات این دسته از مدیران کسب و کار را از دست بدهند. این تغییرات هر چیزی می توانند باشند. برای نمونه می توان تغییر نام شرکت و یا تغییر لوگوی برند را به عنوان چند مورد ساده مثال زد. گاهی افراد هنگام اعمال تغییرات از این موارد هم پافراتر می گذارند. این افراد ممکن است تغییراتی را در نحوه ارائه خدمات و محصولات بگذارند.

این را بدانید که هیچ تغییری نباید بدون برنامه ریزی و به طور ناگهانی اتفاق بیفتد. تصمیم گیری حساب نشده برای تغییرات ممکن است سبب ناپسند شدن مواردی که در بند بالا گفته شد برای مشتریان می شود. حتما می دانید که اصلی ترین سرمایه شما رضایت مشتریان شما می باشد. بنابراین درصورتی که تغییرات ناگهانی سبب سلب رضایت مشتریان شود خواهید دید کسب و کار شما رو به شکست می رود.

رشد کسب و کار را کنترل کنید.

رشد کسب و کار خوب و سودآور می باشد. اما باید از گسترش بیش از اندازه کسب و کار هم جلوگیری کرد. اگر محصولی را تولید می کنید تنوع حساب شده ای را برای محصولات خود درنظر بگیرید. درصورتی که این تنوع بیش از اندازه شود اتفاق خوبی نیست. این را بدانید که این کار سبب می شود تا تمرکز مشتریان شما از محصولات شما کمتر شود. به علاوه اینکه سبب افت کیفیت محصولات شما هم می شود.

سخن آخر

در این مطلب خدمت شما ترفندهای را برای جلوگیری از شکست در کسب و کار شرح دادیم. رشد کسب و کار نیاز به توجه به اصولی دارد که تمام و کمال در این مطلب به آن ها پرداختیم. توجه به این اصول می تواند کسب و کار شما را حفظ و بقای آن را تضمین کند. خوب است به فکر گسترش کسب و کار خود باشید. پسندیده است که به فکر تمایز با رقبا باشید. اما تمامی این ها باید در قالب حساب شده ای پیش روند.

اگر تغییر شما سبب شود که رضایت مشتری کاهش یابد یا گسترش بیش از اندازه کسب و کارتان سبب افت تمرکز مشتری نسبت به کالاهای شما شود نیازی به توضیح نیست قافیه را خواهید باخت. موارد ذکر شده در این مطلب هنگامی که تماما در کانون توجه قرار گیرند سبب می شوند که کسب و کار شما رو به پیشرفت قدم برداشته و رضایت مشتریان به عنوان اصلی ترین سرمایه شما دچار افت نشود. امیدواریم خواندن این مطلب سبب پیشرفت بیزینس شما شده باشد.

این مطالب را هم ببینید