درمان زخم دهان؛ آفت دهان را چگونه درمان کنیم

شاید برای شما هم اتفاق افتاده باشد که زخمی در دهانتان ایجاد شده باشد و باعث ناراحتیتان شود. این زخم ها معمولاً بعد از یک تا دو هفته بهبود پیدا می کنند. اما این مدت زمان، زمان طولانی برای شماست. پس بهتر است دست به کار شده و روشی مفید را برای درمان زخم دهانتان به کار ببرید.

علل زخم دهان و درمان زخم دهانی

زخم دهان چیست؟

زخم دهان یا آفت دهان یک بیماری خیلی شایع در دهان است که در جوامع مختلف بین 5 تا 66 درصد افراد را مبتلا می کند. آفت دهان یک زخم دردناک نِکروتیک در مخاط دهان، زبان و لثه می باشد. نگران نباشید آفت دهان (زخم دهان) یک عفونت ویروسی نیست و قابل سرایت نمی باشد.

مدت زمانی که این زخم در دهانتان می ماند حدود یک ماه است ولی پس از آن نیز اغلب بدون درمان بهبود پیدا می کند. برای درمان زخم دهان معمولاً از دهانشویه یا قطره استفاده می کنند.

علل زخم دهان و درمان زخم دهانی

علل بروز زخم دهان

عمدتاً علت زخم های دهانی ممکن است ژنتیک باشد اما عواملی دیگر همچون: کمیود فولیک اسید، کلسیم، ویتامین B12، آهن و به خصوص ویتامین C باشد. همچنین اختلالات هورمونی در زنان، عصبانیت و استعمال سیگار و کمبود تغذیه‌ای و حساسیت‌های غذایی نسبت به موادی مانند چیپس، بادمجان و مغزهایی مانند گردو و پسته از علل ایجاد آفت شمرده می‌شوند.

همچنین اگر دندان مصنوعی داشته باشید مستعد بروز زخم های دهانی قرار می گیرید. غذاهای داغ نیز باعث زخم دهان می شوند. مسواک زدن خشن نیز بی تأثیر نیست.

اگر دچار استرس عاطفی یا جسمانی باشید، مضطرب و نگران و عصبی باشید که معمولاً این حالات پیش از عادت ماهیانه اتفاق می افتد، ممکن است باعث بروز زخم دهانی شود.

زخم های دهانی بیشتر در فصل سرما به وجود می آیند و در تمامی سنین قابل مشاهده است.

علل زخم دهان و درمان زخم دهانی

علائم زخم دهانی

نشانه های آفت فقط محدود به خود دهان هستند. یعنی مثلا حالت تب و تهوعی وجود ندارد. وقتی که در ناحیه زخم احساس سوزش می کنید و به دهانتان نگاه می کنید متوجه آفت می شوید. ممکن است این سوزش و درد با خوردن و آشامیدن برخی از اسیدها بیشتر شود. هر چقدر که زخمتان رو به بهبود باشد درد و سوزشش نیز کمتر می شود.

آفْت در سه شکل عمده وجود دارد که شایع‌ترین آنها آفْت‌های کوچک (مینور) با شیوع ۸۰٪ و آفْت‌های بزرگ (ماژور) با شیوع حدود ۱۰٪، و ۱۰٪ بقیه نیز به‌صورت تبخال‌شکل دیده می‌شود.

 

درمان زخم دهانی

  • در مسواک زدن احتیاط کنید. هیچگاه با خشونت مسواک نزنید زیرا باعث بدتر شدن زخم های دهانی می شود.

علل زخم دهان و درمان زخم دهانی

  • قالب یخ : قالب یخ ،یکی از آسانترین و موثرترین روشهای خانگی برای زخم دهان است.آنها قادر هستند که درد ناشی از زخم های دهان را از بین ببرند.بنابراین، یخ را از یخچال خود بردارید و سپس آن را روی ناحیه آسیب دیده خود قرار دهید ،تا علائمی مانند مورمور شدن و همچنین احساس سوزش قبل از ظاهر شدن زخم سطحی دهان پیدا کنید.این کار را ،چند بار در روز انجام دهید تا وضعیت شما بهبود یابد.
  • جوش شیرین : ابتدا یک قاشق چای خوری جوش شیرین را با مقدار کافی آب تهیه کنید.سپس آنها را با هم ترکیب کنید، تا یک خمیر نازک ایجاد شود.سرانجام مخلوط را روی ناحیه آسیب دیده، قرار دهید.این راه حل را چند بار در روز تکرار کنید.علاوه بر این، به طور مستقیم از جوش شیرین برای زخم دهان خود استفاده کنید.
  • نمک دریایی با پراکسید هیدروژن : اولا، این چیزها را به خوبی آماده کنید:دو قاشق غذاخوری نمک دریا، دو قاشق غذاخوری پتاس هیدروژن 3٪ و یک لیوان آب گرم.بعد از آن، نمک دریایی و پراکسید هیدروژن را به لیوان آب اضافه کنید.سپس آنها را با هم ترکیب کنید،در نهایت، از این مخلوط برای شستن دهان خود استفاده کنید.این فرایند را یک یا دو بار در روز تکرار کنید.هر روز ادامه دهید تا وضعیت شما بهتر شود.اما به یاد داشته باشید که اینها را نبلعید.
  • ریشه شیرین یبان: ابتدا، یک قاشق غذاخوری از ریشه شیرین بیان را برداشته و آن را له می کنیم بعد آن را درون دو فنجان آب خیس کنید حدود دو یا سه ساعت آن را ترک کنید. در نهایت، دهانتان را با این مایع چندین بار در روز شستشو دهید. هر روز ار آن استفاه کنبد تا زمانی که به بهبودی برسید. می توانید روزانه نیز از قرص جوشان شیرین بیان استفاده کنید.
  • شیر نارگیل : یک قاشق غذاخوری از شیر نارگیل را با کمی عسل مخلوط کنید.پس از آن، از این مخلوط برای ماساژ منطقه آسیب دیده خود استفاده کنید.این کار را سه یا چهار بار در روز انجام دهید.هر روز تکرار کنید تا وضعیت شما بهبود یابد.علاوه بر این، شما می توانید زخم های دهان را روزانه با شیر نارگیل شستشو دهید.و ماساژ ناحیه زخم با روغن نارگیل بسیار آسان تر است.
  • آلوئه ورا : ابتدا یک برگ آلوئه ورا را بردارید و آن را بشویید،سپس ژل را از این برگ خارج کنید.در نهایت، این ژل را در منطقه آسیب دیده خود ،اعمال کنید.این روند را چند بار در روز انجام دهید.تا زمانی که نتیجه را ببینید هر روز این کار را تکرار کنید.گاهی اوقات شما می توانید به جای استفاده از ژل آلوئه ورا از آب آلوئه ورا استفاده کنید.اگر می خواهید از ژل آلوئه ورا استفاده کنید، می توانید این ژل را در بسیاری از فروشگاه ها خریداری کنید، به جای اینکه از برگ آن ژل بگیرید.
  • جوش شیرین با لیمو، عسل، آب : در مرحله اول، یک چهارم قاشق چای خوری جوش شیرین و یک لیمو تازه بردارید.بعد لیمو را فشار دهید.پس از آن، آب لیمو را به جوش شیرین اضافه کنید و مخلوط را در مخلوط کن قرار دهید ،سپس نیمی از قاشق چای خوری عسل و یک قاشق غذاخوری از آب سرد اضافه کنید.حالا همه مواد تشکیل دهنده را با هم ترکیب کنید.در نهایت، این را روی زخم های خود قرار کنید.این فرایند را دو بار در روز ، یک بار در صبح و یک بار در شب قبل از خواب برای حدود یک هفته انجام دهید.

علل زخم دهان و درمان زخم دهانی

  • ریحان : چهار تا پنج برگ ریحان را بردارید.سپس آنها را کاملا بشویید.پس از آن، آنها را بخورید.سرانجام آب کمی بنوشید ، این کار را در صبح و عصر (دو بار در روز)تا زمانی که نتیجه مثبت را مشاهده نکردید، روزانه تکرار کنید.علاوه بر این، انجام این روند کمک خواهد کرد که نفس تنگی درمان شود.
  • دانه های گشنیز: ابتدا یک قاشق غذاخوری از دانه های گشنیز را به یک فنجان آب اضافه کنید.بعدبجوشانید.سپس مایع را صاف کنید.پس از آن ،اجازه دهید که خنک شود.سرانجام، آن را در اطراف دهان خود قرار دهید.این مراحل را ،سه تا چهار بار در روز تکرار کنید.
  • عسل : یک گوش پنبه را به سادگی، در عسل فرو ببرید.در نهایت، آن را روی زخم دهان خود مالش دهید.این کار را هر روز انجام دهید،وتا زمانی که نتیجه را مشاهده کنید، تکرار کنیدو برای زخم های دهان که ناشی از پرتودرمانی است، عسل مانوکا بهترین راه حل است.

علل زخم دهان و درمان زخم دهانی

  • کرفس : روزانه به طور مرتب ساقه کرفس تازه را بجوید.برای به دست آوردن بهترین نتیجه، پالپ را 10 دقیقه در منطقه آسیب دیده خود نگه دارید .علاوه بر این، شما می توانید کرفس را به رژیم غذایی روزانه خود اضافه کنید.

علل زخم دهان و درمان زخم دهانی

  • آب لیمو : یک لیمو را بردارید،سپس آن را به دو قسمت تقسیم کنید.آن را در منطقه آسیب دیده قرار دهید اجازه دهید که آب لیمو کار خود را انجام دهد، اما شما کمی صدمه خواهید دید.اگرچه بی حس می شود، بسیار خوب است.در نهایت، عسل را در منطقه آسیب دیده خود اضافه کنید،این کار را روزانه انجام دهیدتا زمانی که وضعیت شما بهبود پیدا کند.
  • برگ شنبلیله : ابتدا یک فنجان از برگ های شنبلیله را بردارید.سپس آن را به دو فنجان آب اضافه کنید.بعد از آن بجوشانید.سپس آب را صاف کنید.اکنون از یک درب برای پوشش آن استفاده کنید.برای چند دقیقه کنار بگذارید.در نهایت، آن را دو یا سه بار در روز بشویید.هر روز تکرار کنید تا وضعیتتان بهتر شود.

علل زخم دهان و درمان زخم دهانی

  •  گوجه فرنگی : ابتدا یک یا دو گوجه فرنگی را با دقت بشویید وپس از آن، آنها را برش دهید سپس آنها را به منظور استخراج آب بجوشانید.در نهایت، از این مخلوط استفاده کنید.این روش را سه تا چهار بار در روز انجام دهید ، تا زمانی که وضعیت شما بهبود پیدا کند ،روزانه انجام دهید.

 

همچنین بخوانید:

علت بوی بد دهان و درمان آن

دلیل آفت دهان چیست و چگونه درمان می شود؟

مطالب مشابه را ببینید!

همه چیز درباره بیماری ام اس؛ علائم و نحوه درمان و راهکارهای کنترل MS دلیل ابتلا به سرطان پروستات؛ انواع این بیماری و روش های درمان آن همه چیز درباره بیماری فیستول؛ علت و تشخیص تا روش درمان مگس پرانی چشم چیست؟ دلایل ایجاد نقاط متحرک در چشم و روش های درمان کم خونی داسی شکل کودک؛ علائم و روش های درمان این نوع کم خونی از بین بردن جرم گوش؛ روش های رفع جرم گوش و تمیز کردن گوش با روش درست درمان خروپف شبانه؛ دلایل خرناس، عوارض آن و روش های درمان مختلف درمان واریس؛ روش های تشخیص، کنترل و درمان رگ های واریسی درمان رفلاکس معده؛ علائم، دلایل ایجاد و روش های درمان خانگی و گیاهی کاهش فشار خون؛ دلایل و عوارض فشار خون بالا و روش های خانگی درمان